Vacante Rezervari

Sfaturi de calatorie

Calatoria cu autocarul

► Pentru excursiile cu autocarul trebuie sa va prezentati la locul de imbarcare cu cel putin 30 de minute mai devreme fata de ora de plecare mentionata in grila de imbarcare si informarea de plecare. Daca totusi estimati o mica intarziere este de preferat sa sunati soferul sau ghidul insotitor, la numarul de telefon pe care l-ati primit odata cu informarea de plecare si sa anuntati acest lucru, deorece cu siguranta se va gasi intelegere pentru situatia dumneavoastra.

► La plecarile de autocar din tara pot aparea anumite decalaje fata de progamul estimat din diverse motive care nu tin de agentia noastra.

► Asezarea in autocar va fi realizata de ghidul insotitor, conform diagramelor de imbarcare, in functie de ordinea inscrierii turistilor la respectivul program.

► Autocarele fac popasuri pe traseu din aproximativ 2 in 2 ore sau din 3 in 3 ore.

Calatoria cu avionul

► Pentru excursiile cu avionul, actele de identitate sunt documentele obligatorii de calatorie. Asigurati-va bine ca nu le-ati lasat acasa.

► Biletele de avion pentru zborurile charter sunt electronice, check-in-ul se face in general pe liste de pasageri, de aceea ridicarea biletelor se face in aeroport, de la reprezentantul agentiei.

► Pentru efectuarea formalitatilor de check-in trebuie sa va prezentati obligatoriu cu 120 de minute inainte de ora de decolare.

► Orarul de zbor al charterelor poate fi modificat de catre compania aeriana. Agentia va va informa in timp util daca acest lucru se intampla. In acelasi timp este responsabilitatea turistului sa reconfirme orarul de zbor cu cel putin o zi inainte de plecare.

► Taxele de aeroport pot suferi modificari in functie de evolutia pietei combustibililor. Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 20 kg. Transportul bagajelor care depasesc aceasta greutate este supus unor tarife suplimentare.

Calatoria cu automobilul

► Pentru calatoria cu masina vei avea nevoie si de certificatul de inmatriculare al automobilului. O asigurare auto RCA cu carte verde este obligatorie.

► Utilizarea sistemelor anti-radar sau de detectare a radarului de catre soferi pe drumurile publice este interzisa prin lege.

► Respectati regulile de circulatie! Iar aici ne referim si la prevederile referitoare la obligativitatea purtarii centurii de sigurantă, a neutilizarii telefonului mobil in timpul conducerii sau a limitarilor de viteza!

► Nu uitati sa achizitionati vignetele necesare pentru a putea rula pe drumurile publice sau pe autostrazi.

► Parcati masina doar in spatii amenajate. In lipsa acestora, trebuie sa respectati zonele in care se afiseaza parcarea sau stationarea interzise. In caz contrar, riscati ca masina sa va fie ridicata si sa o puteti recupera doar dupa achitarea amenzii.

► Este bine sa aveti in permanenta asupra dumneavoastra un document de identitate valabil, pentru a-l putea prezenta autoritatilor in cazul in care vi se va cere sa va legitimati. Pentru a usura efectuarea formalitatilor necesare in caz de furt al actelor, recomandam sa va pastrati copii ale pasaportului si ale permisului de conducere auto in locuri diferite de originale.

► Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. Pentru iesirile in oras, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate.

► In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea biroului local de politie si a oficiului consular roman cel mai apropiat.