Vila Ilias 2024 Vila Studiou Santorini Firostefani Grecia

Vila Ilias

GRECIA | Santorini | Firostefani, 84700

Cerere oferta SEJUR VARA

Pret

Early

Booking

Solicita Oferta

/ / /

EURO / camera / 2 adulti / noapte

Oferta valabila in perioada 01.10 - 30.04;

Reducerile variaza si descresc intre 40% si 5%, in functie de perioada si camera;

Grupurile de turisti beneficiaza de reduceri suplimentare;

Pret

Sezon

Solicita Oferta

/ / /

EURO / camera / 2 adulti / noapte

Oferta valabila in perioada 01.05 - 30.09;

Grupurile de turisti beneficiaza de reduceri suplimentare;

Transport

Plecari din: Arad, Bacau, Baia Mare, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara.

Plecari din: NU se organizeaza charter cu autocarul pentru aceasta destinatie.

Fara transport: Sunt disponibile si oferte fara transport inclus.

Masa

Vila Ilias 2024 Vila Studiou Santorini Firostefani Grecia

►Tariful include:

Contravaloare cazare 2 adulti, in camera cotata la baza sistemului tarifar, per noapte, cu regim de masa si servicii aferent hotelului - Mic Dejun Hotel Santorini;

Asistenta turistica locala;

►Tariful nu include:

Bilete de avion (incluse numai in tariful pentru transport cu charter avion Santorini);

Taxe de aeroport (incluse numai in tariful pentru transport cu charter avion);

Transfer aeroport - hotel - aeroport (incluse numai in tariful pentru transport cu charter avion Santorini);

Taxa de statiune;

Asigurare medicala si storno;

Excursii si activitati optionale (platite la hotel sau agentia partenera locala);

Cheltuieli personale;

Grecia, sau oficial Republica Elena, este o tara situata in sud - estul Europei, in sudul Peninsulei Balcanice, la intersectia a 3 continente: Europa, Asia si Africa. Tarile care se invecineaza direct cu Grecia sunt Albania, Republica Macedonia si Bulgaria, la nord, Turcia si Marea Egee in est si Marea Mediterana in sud. Grecia se intinde pe o suprafata de 131 957 km2 si se imparte in 3 mari regiuni: o parte peninsulara continentala care ocupa si cea mai mare suprafata; peninsula Peloponez si o parte insulara care cuprinde circa 6 000 de insule si insulite raspandite in Marea Egee si Ionica, formand asa numitul arhipelag grecesc dintre care numai 227 sunt locuite. Circa 80% din teritoriul Greciei este alcatuit din munti, dintre care Muntele Olimp (2 917 m) este cel mai inalt. Grecia este o tara ale carei frumuseti nu - ti ajunge o viata ca sa le descoperi, o tara care surprinde atat cu peisajele, plajele salbatice sau stancile abrupte cat, mai ales, cu bogatia culturala si arhitectura. Litoralul grecesc se poate spune ca este aproape inepuizabil din punct de vedere turistic. Toata Grecia ofera peisaje minunate ale unor faleze care pica in mare, munti acoperiti cu paduri dese de pini si plaje insorite cu nuante superbe. Tarmul Greciei are un aspect dantelat, fiind presarat cu numeroase golfuri si peninsule care creeaza cadrul perfect pentru sejururi linistite. Climatul este in principal mediteranean, cu ierni blande si umede si veri calduroase si uscate. In zona muntoasa este un climat alpin iar in nordul Greciei climatul este temperat, cu ierni racoroase si veri calduroase si uscate.

►Fiind o tara membra a Uniunii Europene, in Grecia cetatenii romani pot sa calatoreasca fara viza de intrare, in baza cartii de identitate sau pasaportului valabil minim 6 luni de la data iesirii din tara. Perioada legala de sedere in Grecia, pentru cetatenii straini, este de 90 de zile. Clasificarea unitatilor de cazare in Grecia este oarecum asemanatoare celor europene dar respecta criteriile si standardele grecesti in materie. Foarte multe unitati de cazare sunt clasificate superior pe baza dotarilor si caracteristicilor generale ale acestor unitati (piscina, sali de conferinta, amplasare, etc.) si mai putin pe baza confortului din camere. Perioada de operare a fiecarei unitati de cazare este informativa, flexibila si poate suferi modificari in functie de gradul de ocupare. Mesele tip bufet pot fi inlocuite cu meniu fix la inceputul si sfarsitul sezonului, atunci cand exista un grad mic de ocupare. Politica privind sezlongurile si umbrelele pe plaja poate suferi modificari fara o notificare prealabila. In multe cazuri, turistii beneficiaza de sezlonguri si umbrele in baza unei consumatii modeste la beach - bar - urile amplasate in imediata vecinatate a plajelor.

Grecia este vestita si pentru cultura sa gastronomica bogata si cu influenta mediteraneana. Insusi termenul de gastronomie isi are originea in limba greaca veche, “gaster” insemnand stomac iar “nomos” insemnand lege sau cunoastere, asocierea acestor termeni definind arta de a prepara mancaruri alese si semnifica legatura dintre simturi si mancare, insusirea de a aprecia calitatea mancarii, a gustului. Ingredientele si stilurile bucatariei grecesti au fost stabilite cu peste 3 000 de ani in urma. Istoria consemneaza multi bucatari greci renumiti, precum Thimbron din Atena, Archestratus care a scris prima carte de bucate cunoscuta (300 i.Hr.), Soteriades cel intelept care isi revendica calitatea de a fi preparat feluri de mancare pentru diferite stari de spirit si varste, etc. Romanii, in antichitate, au adoptat si imitat felurile de mancare grecesti si stilul acestora de a gati dupa ce au angajat bucatari atenieni. In concluzie, bucataria elena este una cu origini antice in care se contopesc multe traditii culinare. Diverse elemente si dimensiuni au fost adaugate si adaptate dezvoltand ceva special in bucataria contemporana. Ca si carne folosita la prepararea diferitelor retete specifice este de mentionat carnea de miel si de vita. In mai mica masura se foloseste carnea de porc si de pui. Pe langa acestea se folosesc consistent maslinele, branza feta, frunzele de vita de vie, dovlecei si iaurt. Dulciurile sunt facute in general cu nuca si miere. Insulele grecesti ofera o gama variata de fructe de mare, peste si salate, toate gatite in mare parte cu traditionalul ulei de masline de cea mai buna calitate.

►Insula Santorini cunoscuta in limba greaca drept Σαντορίνη pronuntat [sandoˈrini], oficial Thira (greaca: Θήρα[Θira]) si greaca clasica Thera este cea mai sudica insula a arhipelagului Cyclade, situata intre insulele Ios si Anafi, la aproximativ 200 km sud - est fata de Grecia continentala si la 63 de mile marine nord fata de insula Creta. Ea este cea ma mare insula dintr-un arhipelag circular care poarta acelasi nume si reprezinta ramasita unei caldari vulcanice. Municipalitatea Santorini cuprinde insulele locuite Santorini si Thirasia precum si insulele nelocuite Nea Kameni, Palaia Kameni, Aspronisi si Christiana insemnand o suprafata totala de peste 90 km2 din care numai insula Santorini ocupa 73 km2, suprafata pe care locuieste o populatie autohtona de circa 15 000 de persoane. Insula este un fenomen geologic in sine, ceea ce se vede astazi este numai ce a mai ramas din insula initiala Strongyli (care inseamna rotund) dupa eruptia vulcanica din perioada minoica (secolul XVI i.Hr.) cunoscuta ca eruptia Thera care a facut ca trei sferturi din insula sa se scufunde rezultand Caldera de astazi, inconjurata de depozite de cenusa vulcanica, adanci de sute de metri. Acest fenomen a avut o influenta devastatoare si asupra vecinei Creta de la sud, prin faptul ca a fost generat un urias val tsunami care a distrus palatele minoice cretane si a contribuit la prabusirea acestei civilizatii dezvoltate pe insula Creta. O alta teorie destul de populara in randul specialistilor, sustine ca eruptia Thera ar fi condus la disparitia legendarei Atlantida care se pare ca se identifica cu aceste locuri. Aceasta regiune care se pare ca a devenit activa vulcanic in urma cu 3 - 4 milioane de ani in urma este si acum cel mai activ centru vulcanic, parte a arcului vulcanic sudic al Marii Egee care are 500 km lungime si 20 - 40 km latime.

►Conform ultimelor descoperiri de la Akrotiri, existenta umana pe insula este atestata inca dinainte de marea eruptie vulcanica din 1500 i.Hr., aproximativ din mileniul 3 i.Hr. Herodot precizeaza in scrierile sale, ca inainte de acest eveniment, insula se numea Strongyli (insula rotunda) iar mai tarziu, datorita frumusetii sale a fost denumita Kalliste. Fenicienii care au cucerit insula au denumit-o Thera de la numele conducatorului lor Theras, devenind cel mai important nod comercial intre est si vest din secolul IX i.Hr. In perioada elenistica, Thera a devenit parte a Spartei in timpul Razboiului Peloponesian dar si baza militara in expansiunea lui Alexandru cel Mare catre nordul Africii si Asia. Prima biserica crestina a aparut pe insula in secolul IV iar insula isi pastreaza importanta militara si in timpul imperiului Bizantin. In anul 1204 cruciatii au cucerit insula si ii dau denumirea actuala de Santorini ca o contractie a denumirii bisericii Sfanta Irene (Santa Irini). Insula va ramane sub conducere franciscana intre anii 1207 si 1579 iar dupa aceasta perioada, pana in 1821 avea sa intre sub dominatia otomana, devenind cel mai important nod in abolirea pirateriei si dezvoltandu-se ca important nod comercial naval intre porturile Constantinopole si Alexandria. Dupa declansarea Razboiului de Independenta din 1821, insula Santorini devine in 1830 parte a Greciei. Ca o particularitate, desi denumirea insulei a tot fost schimbata de la Kalliste, la Strongyle, Thera si apoi Santorini, in secolul XIX, Thera a fost adoptata ca denumire oficiala a insulei si a orasului sau principal chiar daca numele de Santorini este inca in uz popular. La inceputul secolului XX incepe declinul insulei ca urmare a schimbarii rutelor comerciale navale fortand ca in anii ‘70, insula sa puna accentul pe dezvoltarea turistica. Avand o zona de coasta lunga de aproximativ 69 km, cu o diferenta de nivel de peste 300 de metri in partea interioara a caldeei, Santorini dispune de plaje pe segmentul exterior, netede si superficiale, cu culori ale nisipului, in functie de stratul geologic expus, ce fluctueaza de la alb auriu pana la rosu si chiar negru. Apa care uda plajele mai inchise la culoare este mai calda deoarece lava actioneaza ca un absorbant de caldura.

Santorini nu are rauri iar apa este foarte putina. Pana la inceputul anilor ‘90, localnicii umpleau cisterne cu apa provenita de la ploaia care cadea pe acoperisuri. In ultimii ani a fost data in folosinta o instalatie de desalinizare care produce numai apa menajera, nepotabila, pentru majoritatea caselor. Deoarece ploaia este rara pe insula, de la mijlocul primaverii si pana la mijlocul toamnei, vegetatia este adaptata la umiditatea oferita de catre ceata de dimineata care se condenseaza pe sol ca si roua. Ca urmare a solului arid, vulcanic si a lipsei de apa, pe insula exista doar plantatii foarte mici cu soiuri locale de vita de vie. Clima este una mediteraneana, cu ierni blande si cu o temperatura medie de 270C in timpul verii. Arhitectura traditionala din Santorini este similara cu cea a celorlalte insule din Arhipelagul Cycladelor, cu case cubice joase, realizate cu piatra locala si varuite sau spalate cu var si diferite cenuse vulcanice folosite drept coloranti. Bucataria locala este specializata in preparate din peste, fructe de mare si deserturi pe baza de miere, branzeturi sau chiftelute de tomate dar nu lipsesc si mai cunoscutele preparate grecesti cum sunt tzatziki, tarama, musaka, souvlaki, giros care sunt stropite din plin cu ouzo, tzipoura, metaxa sau retzina. Serviciile de transport public leaga Fira de majoritatea partilor insulei. Santorini are doua porturi: Athinios, pentru feriboturi si portul vechi, Skala, in largul caruia ancoreaza vasele de croaziera. De la vasele de croaziera turistii sunt transferati cu barcile spre tarm, in Skala iar apoi accesul catre Fira se face cu telecabina, pe jos sau cu magarusii. Santorini este si una dintre putinele insule Cyclade care are un aeroport international situat la aproximativ 6 km fata de capitala Fira. Ca orice insula greceasca dezvoltata din punct de vedere al turismului, si Santorini dispune de numeroase magazine din care turistii isi pot procura bijuterii, produse artizanale din ceramica, produse cosmetice pe baza de ulei de masline. Activitatile sportive pentru timpul liber, care pot fi desfasurate pe insula, sunt reprezentate de rafting, snorkelling, pescuit, yachting, sporturi pe apa, tenis, jogging si altele.

►Fira este capitala insulei Santorini, unul dintre cele mai incantatoare orase din Grecia, construit in varful stancilor inca de la sfarsitul secolului XVIII in stilul arhitectonic traditional cycladic. Un tur prin Fira este o experienta de neuitat: case albe ca zapada si biserici cu cupole albastre, alei aglomerate pe care se afla numeroase magazine, cafenele si restaurante din care poti admira panorama, care iti taie respiratia, asupra calderei. Satul Firostefani este situat in zona cea mai inalta a orasului si este binecunoscut pentru panorama asfintitului de soare pe care o ofera. In Fira pot fi vizitate: Biserica Ortodoxa Mitropolitana Ypapanti tou Sotiros, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Preistorie Thira, Muzeul de Arta Populara, Megaro Gyzi, Agia Aikaterini sau Centrul Cultural Belanio. La 2 km sud - est de Fira se afla satul Karterados, unul dintre cele mai frumoase si pitoresti sate de pe insula, cu case cu 2 camere sapate in tuful vulcanic si acoperisurile la nivelul strazii. La circa 3 km nord - vest de Fira, intre Fira si Oia, la o inaltime de peste 300 de metri pe caldera Thirei, se intinde un grup de case si biserici traditionale care formeaza cunoscuta localitate Imerovigli. Aici pot fi vizitate si admirate: ruinele castelului venetian Skaros, construit de Marco Sanudo si folosit ca observator in perioada venetiana; mica bisericuta Theoskepasti construita pe marginea stancilor si care ofera o priveliste uimitoare asupra imprejurimilor; biserica Agios Georgios sau impozanta manastire Agios Nikolaos construita in 1674. La 3 km sud - est fata de Fira este Mesaria, amplasata aproape de centrul insulei, o localitate faimoasa pentru podgoriile sale si pentru cantitatile semnificative de vin care se obtin aici. Pe partea de nord - est a insulei, la 3,5 km fata de capitala Fira, se afla satul traditional Vourvoulos cu impresionanta sa biserica bizantina si soiurile de vita de vie kanaves. Un sat pitoresc, cu case construite sub nivelul solului, partial sapate in tuful vulcanic este Vothonas amplasat la 4 km sud - est de Fira. Aici pot fi vizitate bisericile Agia Triada, Agia Anna si Panagia care dateaza din anii 1700 ca si Muzeul Vinului care evoca istoria vinului din Santorini intre secolele XVII si XX. Pyrgos este un sat mare, cu multe case medievale, la 7,5 km sud - est de Fira, unde poate fi admirata Colectia de icoane si obiecte de cult din Agia Triada dar si biserica Theotokaki cu al sau iconostas din lem si icoane valoroase sau Manastirea Profitis Ilia, pe jumatate ruinata, edificata in 1711. Emporeio este un sat traditional, cu un caracter evident medieval, cu arhitectura stil fortareata si strazi inguste. Aici, la 8 km sud fata de Fira se afla faimoasa plaja cu nisip negru. Tot aici, in centrul localitatii, se afla castelul Kastro si bisericile Panagia si Agios Spyridonas; turnul Goulas din care se pot observa imprejurimile dar si mori de vant vechi. Kamari, la 8,5 km sud - est fata de Fira, este o localitate moderna, cosmopolita, faimoasa pentru plaja cu nisip negru si in acelasi timp o destinatie turistica recunoscuta. Aici exista un site arheologic cu case, piatete, teatre, sanctuare si therme din stravechia Thira, fondata in secolul IX i.Hr. de colonistii dorieni si populata pana la sfarsitul perioadei bizantine. Mai pot fi vizitate Biserica Agios Nikolaos, capela Zoodochos Pigi si promenada de-a lungul coastei. Akrotiri este un sat pitoresc la capatul de sud al calderei, situat la 9,5 km sud - vest de Fira, construit in jurul zidurilor castelului venetian. In vecinatate poate fi vizitat un site arheologic al unei asezari preistorice care a fost ingropata in cenusa dar si un castel venetian Venetsianiko Kastro si biserica Agia Theodosia sau Panagia Kalamiotissa, farul Faro insa cea mai mare atractie este plaja cu nisip rosu Kokkini Paralia. Oia este una dintre destinatiile de top ale insulei, o locatie de o frumusete uimitoare, aflata la 10,5 km nord - vest fata de Fira. Oia este prima localitate din Grecia devenita patrimoniu national, cea mai mare parte a sa a fost construita prin sapare in stanca. In mintea a miii de vizitatori, Oia este conectata cu panoramele superbe la asfintit de soare. Viata de aici este mult mai linistita decat in Fira. Printre obiectivele de vizitat sunt: Muzeul Naval Naftiko Mouseio, bisericile Panagia Platsani si Panagia tou Akathistou Ymnou; castelul Kastro sau morile de vant Anemomyloi; portul Ammoudi si plaja pitoreasca Armeni. Plaja Perissa se invecineaza cu plaja din Perivolos situat la 10,5 km sud fata de Fira. Cele 2 plaje sunt cele mai cunoscute plaje de pe insula si cu cele mai bune facilitati.

►Thirasia apartine grupului de insule Santorini, este cea de a doua insula locuita, din zona si este amplasata opus fata de Oia. Insula existenta astazi este ceea ce a mai ramas din partea vestica a insulei Strongyli dupa eruptia vulcanica din 1500 i.Hr. Relieful impozant cu formatiuni geologice impresionante, stilul arhitectural local evidentiat in case si biserici, o incantatoare priveliste asupra Santorini, Palaia Kameni si Nea Kameni, stradutele inguste cu taverne traditionale sunt doar cateva caracteristici ale acestei insule incantatoare si foarte putin cunoscute. Insula are o suprafata de numai 9 km2 si circa 250 de rezidenti. Aici se poate ajunge numai cu barca din Santorini sau din Oia. Manolas este cea mai mare asezare a insulei si ofera o priveliste unica asupra calderei. Aici pot fi vizitate bisericile Agios Konstantinos si Agios Ioannis dar si capela Profitis Ilias situata pe cel mai inalt varf al insulei; Vigla de unde pot fi admirate privelistile splendide asupra Thirasiei si Korfos-ului; manastirea Panagia; Korfos, portul maritim din Manolas sau Riva, cel de al doilea port din Thirasia, situat mai la nord, unde poate fi vizitata biserica Agia Eirini de la care a luat nastere numele insulei Santorini; urmele asezarii umane ce dateaza din epoca tarzie a bronzului, din partea de sud a insulei

►Activitatile pe care turistii le pot desfasura atunci cand isi petrec sejurul in Santorini sunt:

»Plaja si baie in Marea Egee in urmatoarele zone cu plaje: Akrotiri, Balos Gialos, Kokkini Paralia (plaja rosie), Kampia, Apri Paralia (plaja alba), Mesa Pigadia, Almyra, Vlychada si tarmurile din Exomyti, plajele din Vourvoulos si Xiropigado, Emporeio, Perissa si Perivolos, Kamari si plaja din Avis, in zona Oia, Armeni, Armenaki, Ammoudi, Peramataris, Katharos, Baxedes, Paradeisos, Koloumpos si Pori.

»Wind Surfing.

»Scuba Diving in Taxiarchis in Palaia Kameni (aici este o epava a unui vas), in jurul recifului din zona Adiavati de langa Akrotiri, in Ammoudi, Armeni si Aspronisi.

»Pescuit.

»Drumetii de la Fira la Oia (9 km de-a lungul calderei), de la vechea Thira pana la Perissa (30 de minute) sau de la Profitis Ilias la Perissa (45 de minute).

»Sporturi pe apa.

»Navigatie.

»Excursie la bordul submarinului Atlantis, in jurul calderei.

»Vizite la cramele insulei cu degustarea soiurilor locale.

»Campare la cort in Fira, Megalochori sau Perissa.

►Printre excursiile optionale care pot fi accesate de catre turistii care ajung in Insula Santorini se numara:

»Croaziera la apus de soare. Se face imbarcarea pe vas la ora 17:30 din portul Athinios si se navigheaza pe traseul traditional al craterului (caldera) pentru o seara memorabila, romantica in care se poate admira apusul de soare reflectat in apele marii intre Thirasia si Oia. Totul este acompaniat de muzica traditionala, masa bufet si vin local. Cina este inclusa la bord, cu racoritoare si vin.

»Croaziera si urcare pe vulcan. Imbarcarea pe vas se face la 11:15 din portul Athinios si se navigheaza spre vulcanul Santorini unde se merge pe lava racita pana la varful vulcanului unde se simt pregnant vaporii de sulf. Se continua navigarea spre izvoarele termale, in care se poate inota, apa avand 35 - 36 0C. Ultima oprire este in insula sora Thirasia, pentru o baie in mare sau o vizita in satul pescaresc pentru a servi o masa pescareasca.

»Turul partii de nord a insulei. Turul se face cu autocarul, prima oprire fiind la biserica Panagia Episcopi (Sfanta Fecioara) care dateaza din secolul XI si in satul Mesa Gonia in care se mai vad si acum urmele eruptiei din 1956. Se continua traseul in vechea capitala Pyrgos si cel mai inalt punct al insulei, mergand spre ruinele castelului venetian. Autocarul continua drumul spre Imerovigli urmarind peisajele splendide cu craterul si marea Skaros. Ultima oprire si cea mai impresionanta este la Oia pentru a admira apusul de soare.

»Turul partii de sud a insulei. Se pleaca in tur cu autocarul iar prima oprire se face la Profitis Elias (Profetul Ilie), cel mai inalt munte din Santorini. Urmatoarea oprire este la Megalochori, cu oprire la podgoria Boutari pentru degustare de vinuri. Continuand traseul spre sudul insulei se face o oprire la Akrotiri - locul sapaturilor arheologice unde au fost descoperite dovezile civilizatiei minoice disparuta in 1500 i.Hr. Urmatoarea oprire se face in satul Emporio, la morile de vant si la ruinele castelului venetian. Ultima oprire este la Perivolos pentru plaja sau plimbare pe faleza.

»Turul traditional. Turul consta in deplasarea cu autocarul, prima oprire fiind la Muzeul Etnografic Lignos amenajat intr-o pestera in anul 1861, din localitatea Kontochori de langa Fira. Acest muzeu inchinat breslelor de pe insula este de fapt o veche crama. Se merge apoi spre centrul insulei, la Mesaria, atestat intre secolele XVII - XIX drept centrul industrial al insulei. Este o combinatie de case si locuinte create in grote sapate in tuful vulcanic iar podgoriile de aici iau accentuat faima. Se continua traseul spre Muzeul Kotsayannopoulos gazduit intr-o minunata grota. Turul se incheie la plaja Monolithos.

►Iata 10 lucruri pe care nu trebuie sa le rateze un turist care ajunge in insula Santorini:

»Apusul soarelui in Oia.

»Participarea la sarbatoarea vinului care are loc la fiecare sfarsit se saptamana, pana la terminarea sezonului turistic, un program special care presupune degustari de vinuri, muzica si mancare.

»Explorarea insulei la bordul unui scuter sau masina care se pot inchiria de la centrele locale.

»Noapte alba in cluburile din capitala insulei, Fira.

»O plimbare cu magarusul.

»Cel putin o zi de plaja pe superbele plaje cu nisip alb, negru si rosu.

»Shopping la magazinele dispuse pe stradutele inguste din Fira.

»Plimbare cu vaporasul si explorarea insulei Nea Kameni (insula vulcanului).

»Drumetie pe Muntele Profetului Ilie, cel mai inalt varf al insulei.

»Distractie si miscare folosint facilitatile de sporturi nautice existente pe plajele Perivolos si Kamari.

Pentru a va bucura de o vacanta linistita, lipsita de griji si de emotii medicale la Vila Ilias 2024 Vila Studiou Santorini Firostefani Grecia, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la un sejur deosebit. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales in principala vacanta din an. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de Calatorie in Strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai la Vila Ilias 2024 Vila Studiou Santorini Firostefani Grecia, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

►Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

►Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

►Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

►Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

►Concedierea neasteptata de catre angajator.

►Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

►Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

►In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

►In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

►Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute la Vila Ilias 2024 Vila Studiou Santorini Firostefani Grecia​ prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Vila Ilias