Alutus 2024 Mangalia Romania

Alutus

ROMANIA | Mangalia | Str. Constantei 27, 905500

Cerere oferta SEJUR VARA

Pret

Early

Booking

Solicita Oferta

/ / /

RON / camera / 2 adulti / noapte

Oferta valabila in perioada 01.10 - 30.04;

Reducerile variaza si descresc intre 25% si 5%, in functie de perioada si camera;

Grupurile de turisti beneficiaza de reduceri suplimentare;

Pret

Sezon

Solicita Oferta

/ / /

RON / camera / 2 adulti / noapte

Oferta valabila in perioada 01.05 - 30.09;

Grupurile de turisti beneficiaza de reduceri suplimentare;

Transport

Plecari din: Pentru aceasta destinatie nu sunt disponibile oferte care sa includa transport cu avionul.

Plecari din: Sunt disponibile si oferte care includ transport cu autocarul, cu plecare din diferite localitati din tara.

Fara transport: Sunt disponibile si oferte fara transport inclus.

Masa

Alutus 2024 Mangalia Romania

►Tariful include:

Contravaloare cazare 2 adulti, in camera cotata la baza sistemului tarifar, per noapte, cu regim de masa si servicii aferent hotelului - Mic Dejun Hotel Mangalia;

Taxa de statiune;

Asistenta turistica locala;

►Tariful nu include:

Bilete de autocar (incluse numai in tariful pentru transport cu charter autocar Mangalia);

Alte taxe aferente transportului cu autocarul (incluse numai in tariful pentru transport cu charter autocar Mangalia);

Taxa de drum si / sau taxa de pod;

Taxele de parcare;

Asigurare medicala si storno;

Excursii si activitati optionale (platite la hotel sau agentia partenera locala);

Cheltuieli personale;

Mangalia este un municipiu al judetului Constanta care se invecineaza la sud cu lacul cu acelasi nume, la est Marea Neagra iar la vest si nord cu calea ferata catre Constanta, Balta Mangalia si Padurea Comorova. Distanta fata de Constanta este de cca. 40 km iar pana la granita cu Bulgaria sunt numai 14 km. Avand o populatie de cca. 36 000 locuitori, Mangalia a fost declarata municipiu in anul 1995.

►Istoria localitatii este una destul de veche, fiind mentionata pentru prima data sub denumirea de Pangalia sau Pancalia in portulanele genozeve din secolul XIII. Anterior secolului XIII, denumirea arhicunoscuta era de Callatis si era legata de o colonie a cetatii grecesti Heraclea Pontica din secolul VI. Desi vremurile au fost foarte schimbatoare, orasul a prosperat timp de 1 200 de ani, uneori liber, alteori sub stapanirea persilor, mecedoneenilor, dacilor si romanilor, iar odata cu navalirile popoarelor migratoare, cetatea a fost distrusa si redusa la un sat de pescari. Stapanirile ulterioare au incercat refacerea cetatii insa o evolutie ascendenta a avut loc cu adevarat dupa alipirea Dobrogei la Romania in 1878.

Mangalia este acum un oras modern, este al doilea port maritim al Romaniei la Marea Neagra dupa Constanta. Sub aspect turistic orasul a inceput sa creasca rapid in special multumita plajei de la Tatlageac - Comorova, ce se intinde pe mai multi kilometri intre Schitu si Baglaru (azi Aurora) motiv pentru care in 1962, autoritatile vremii au decis ca in padurea Comorova, de-a lungul marii sa fie construite cele 6 statiuni balneoclimaterice si de agrement: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus si Saturn. Mangalia de astazi ofera o multitudine de oportunitati de cunoastere mai profunda a locurilor.

►Una dintre acestea este oportunitatea de a vizita Herghelia Mangalia, aflata in imediata vecinatate a statiunilor Jupiter, Cap Aurora si Venus. La aceasta herghelie infiintata in 1926 si desfasurata pe circa 580 ha, a fost aclimatizata prin incrucisari, o rasa deosebita de cai cu origini arabe, care astazi numara peste 350 de exemplare si pe care turistii ii pot admira inclusiv atunci cand caii sunt scosi pe malul marii. Construita si ca un centru de agrement si atractie turistica, herghelia dispune de un hipodrom de trap si galop iar turistii dornici pot experimenta echitatia de agrement sau pot efectua plimbari cu trasura de-a lungul tarmului Marii Negre.

►Un alt centru de atractie turistica al zonei este Padurea Comorova, infiintata de Casa Regala din Romania, in 1890, in baza unor studii stiintifice ale vremii, cu scopul de a stavili desertificarea zonei. Daca la inceputul secolului XX, padurea ocupa suprafete intinse, de la Costinesti si pana la Mangalia, incepand din perioada comunista cand a fost extinsa si dezvoltata salba de statiuni romanesti la Marea Neagra, arealul acestei paduri seculare a fost drastic limitat pana la nivelul de astazi.

►Un punct de atractie, cu o bogata incarcatura istorica, ce razbate din vremurile romano - bizantine, il constutie vestigiile cetatii Callatis: coltul de nord - vest al acesteia, turnul de aparare, sarcofage, zidul nordic de aparare a cetatii, reconstruit in epoca romana peste cel edificat in epoca greceasca, etc. In partea de vest din Mangalia se afla Necropola romano - bizantina ce dateaza din secolele IV - V d.Hr.. o zona cu morminte de tip hypogeu printre care se regaseste si mormantul pictat cu psalmi. Pe locul in care astazi se afla Centrul Roman de Afaceri Marea Neagra au fost descoperite elemente de urbanism din epoca romano - bizantina, constand intr-o strada principala pavata cu dale din calcar cioplit precum si un sistem de canale colectoare ce deserveau diferite zone ale cetatii.

►Iubitorii de ecumenism pot vizita Biserifa Sf. Mina, o biserica construita din lemn, in stil maramuresan, pe meleagurile dobrogene sau pot admira Geamia Esmahan Sultan construita in anul 1525 de fica sultanului Selim al II-lea si cimitirul musulman din vecinatate, care are morminte de peste 300 de ani.

►Pestera Limanu, din vecinatatea batranului Callatis, este un punct de referinta pentru impatimitii de speologie si nu numai. De-a lungul anilor apa a sapat in calcarul sarmatian al pesterii, un sistem de galerii asemanator unor stradute intortocheate, ca o retea labirintica cu distributie rectangulara. Folclorul local acrediteaza ideea ca pesterile din Limanu se intind prin beciuri si fantani din Limanu pana in Bulgaria sau chiar Turcia. Absenta infiltratiilor apei de la suprafata a condus la absenta stalactitelor si stalagmitelor din aceasta pestera. Fauna insa este destul de prezenta, de la o mare varietate de nevertebrate si pana la lilieci, serpi, broaste testoare, vulpi si dihori. O alta pestera deosebita, aproape de Mangalia, descoperita in 1986, este pestera Movile, o pestera de numai 200 m care nu este spectaculoasa prin relieful sau carstic ci mai degraba, prin apele termale sulfuroase si prin existenta a 35 de specii noi de nevertebrate, necunoscute lumii stiintifice pana la momentul descoperirii acesteia.

►Pentru iubitorii de trekking si biking, un punct deosebit de atractie l-ar putea constitui Rezervatia Naturala Padurea Hagieni care uimeste prin diversitatea peisajului atat de diferit de cel litoral din vecinatate cat si prin raritatile faunistice si speciile vegetale ce formeaza o padure naturala de tip submediteranean.

►Impatimitii de tururi muzeale au la dispozitie Muzeul de Arheologie “Callatis” din Mangalia, Complexul funerar tumular de la Movila Documaci, Mormantul cu papirus, Edificiul Bizantin sau Muzeul Marinei, un muzeu al tehnicii navale ce evidentiaza aspecte din activitatea portului militar Mangalia.

►La est de soseaua Mangalia - Constanta se afla lacul Mangalia cu o suprafata de 99 ha, care a rezultat in urma amenajarii si dragarii Mlastinei Mangalia. Intre Mlastina Mangalia si Saturn se afla o portiune de plaja lata care face separarea intre apele marii si apele lacului cu ale sale cordoane si insule de stuf. Pe fundul mlastinii sunt mai multe puturi adanci, peste 25, unele chiar de 18 metri in timp ce apa de langa ele masoara 1 -2 metri, puturi cu izvoare de apa termala si sulfuroase.

►Portul turistic si de agrement Mangalia, este una dintre realizarile prestigioase ale epocii moderne, un obiectiv care a beneficiat de investitii substantiale din fonduri europene. Standardele tehnice si de calitate superioare pe care le-a dobandit in ultimii ani fac ca acest port sa fie inclus in cele mai prestigioase retele de porturi mediteraneene si de la Marea Neagra. Accesul direct de pe chei, legatura imediata si directa cu orasul, pozitionarea intr-o zona ferita de vanturi puternice si furtuni precum si zona generoasa pe care o ocupa, propice pentru sporturi nautice reprezinta avantaje substantiale ale portului Mangalia. Prezenta ambarcatiunilor de mici dimensiuni, spectacolul unduirii acestora pe valurile marii, atrag in permanenta turistii dornici sa participe la micile croaziere locale organizate contra cost.

Mangalia atrage turistii din statiunile pe care le administreaza si prin multiplele facilitati de ordin cultural: 2 case de cultura; 6 gradini de vara cu cinematografe; 2 biblioteci dintre care una franceza, dar si prin festivalurile anuale desfasurate cum ar fi: Festivalul de muzica Callatis, Gala Tanarului Actor si Festivalul International “Zile si Nopti de Literatura” organizat in colaborare cu Uniunea Scriitorilor Romani.

Pentru a va bucura de o vacanta linistita, lipsita de griji si de emotii medicale la Alutus 2024 Mangalia Romania, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la un sejur deosebit. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales in principala vacanta din an. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de Calatorie in Strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai la Alutus 2024 Mangalia Romania, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

►Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

►Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

►Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

►Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

►Concedierea neasteptata de catre angajator.

►Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

►Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

►In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

►In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

►Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute la Alutus 2024 Mangalia Romania​ prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Alutus