Alsacia - Elvetia - Italia | Avion 2020 | Cluj Napoca | 9 zile

       CIRCUIT   TURISTIC  cu  AVIONUL - 2020   

Alsacia - Elvetia - Italia

Strasbourg - Chateau du haut - Koenigsbourg - Riquewihr - Colmar - Cascada Rhinului - Zurich - Mulhouse - Berna - Geneva - Anemmase - Chamonix - Mont Blanc - Courmayeur - Lacul Maggiore - Insula Bella - Insula Pescarilor - Verona - Maribor

     Datele de plecare:     

24.08

     Orasele de plecare:     

Cluj Napoca

     Durata circuitului:     

9 zile

de la    650

Supliment camera single - 150 €.

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti - 150 €.

     Tariful  INCLUDE:    

bilet avion  Cluj Napoca/ Basel, bagaj mare de mana inclus ( 10 kg, dimensiuni: 55 x 40 x 23 cm)

transport cu autocar modern 3*, cu scaune rabatabile, aer condiţionat, Basel-tot circuitul

 8  nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*

bagaj mare transportat cu autocarul din Romania

asistenţă turistică, insotitor grup din Romania

     Tariful NU INCLUDE:     

asigurare medicală de sănătate;

pachet cine 12 euro/ persoana/ cina

biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici ghizii pentru acestea.

biletul de urcare/ coborre /Mont Blanc , cca 90 euro/ persoana

biletul la spectacol Traviata ( tarife:25,  65, 85. 105 euro/ persoana)

     Programul Turistic Detaliat     

 

              Ziua 1. (24.08.2019)  Cluj  Napoca – aeroportul  Mulhouse  - Strasbourg   (230 km)

             Intâlnirea grupului pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 05:00.  Zbor la ora 07:10 cu sosire la ora 08:20  în Mulhouse de unde grupul va fi preluat de autocar. Urmeaza o zi excursie la  Strasbourg cu centrul sau istoric, primul centru de oras intrat complet in Patrimoniul Mondial UNESCO. Cladiri vechi, cu barne de lemn, multe flori la ferestre in timpul sezonului cald, canale si poduri care se dau la o parte pentru a face loc barcilor de promenada, toate au un farmec aparte. Strasbourg-ul este asociat cu institutiile europene care isi au sediul aici, Consiliul Europei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului si chiar Parlamentul European, care are sediul central la Bruxelles, dar isi tine si aici anumite intalniri. Dincolo de aceste institutii, orasul isi pastreaza farmecul care, desi este unul dintre cele mai mari orase din Franta, a reusit sa isi pastreze arhitectura tipic bavareza. Vom face tur pietonal cu vizitarea: Catedralei Notre-Dam  cu dantela de gresie roz, ceasul său astronomic, amvonul său și geamurile sale vitrate, "Mica Franța" (fostul cartier de tăbăcitori și mori, canalele sale și casele  jumătate de lemn),  Place de la République și monumentele sale istorice construite în timpul Imperiului German. Vizita interioara  in Palatul Rohan, ne duce sa admiram  Muzeul de arta aplicata. Optional plimbare cu vaporasul pe afluentul Rhinului, pentru a admira centrul istoric si cladirile moderne de pe apa. Nu  putem pleca din Strasbourg  fara a degusta berea si delicatesele locale. Ne intoarcem in Mulhouse- cazare hotel 3*.

        

            Ziua 2. (25.08.2019)   Drumul vinului in Alsacia: Château du haut-kœnigsbourg- Riquewihr- Colmar. ( 165 km)

             Mic dejun. Ne deplasam spre Castelul Haut Koenigsbourg,  unul dintre cele mai fascinante castele medievale ale Franței. Situată în sud-estul Franței lângă granița cu Germania și Elveția, impozanta construcție este amplasată pe un deal stâncos la o altitudine de peste 700 de metri, fiind folosita pentru a controla rutele de sare, grâu și vin din nordul și estul Europei . Vom vizita sala festivă, sala de vânătoare, capela, camera cavalerilor sau camera stăpânitorilor castelului, toate prevăzute cu obiecte de mobilier din secolele XV-XVII, care potențează atmosfera romantică medievală a acestui incredibil castel. Continuam Ruta Alsaciana a Vinului, un drum pitoresc ce se curbează ușor prin dealurile înalte și pe suprafețele viticole din trecut, la poalele Munților Vosges. Vom vizita  Riquewihr un  oras fermecător  amplasat în interiorul zidurilor medievale. Plimbare si timp liber pentru a explora frumosul oraș sau pentru masa pentru prânz. Ne indreptam apoi spre Colmar - o versiune condensată a regiunii Alsacia. Plimbarea pe străzile sale este ca și cum ați vizita un film imens cu sute de case vechi de jumătate de stâncă, canale minunate și un centru pietonal înflorit. Orașul are o selecție impresionantă de restaurante și magazine de calitate care vând produse locale de înaltă calitate. Colmar este, de asemenea, capitala vinurilor din Alsacia și este așezată la poalele podgoriilor multor sate idilice.  Orașul cu case multicolore este, de asemenea, locul de naștere al sculptorului Bartholdi, tatăl faimoasei Statui a Libertății din New York. Vedem principalele atracții ale orașului Colmar, printre care Biserica Sfântul Martin și Casa Pfister din secolul al XVI-lea, precum și cartierele istorice cum ar fi Little Venice- Mica Venetie. Nu parasim ruta vinurilor pana nu vom face o degustare a vinurilor Alsaciei la o crama. Cazaresi hotel Mulhouse.           

            

             Ziua 3. (26.08.2019)  Cascada Rhinului-- Zurich- Mulhouse ( 300 km)
              Mic dejun. După micul dejun timpuriu ne îndreptăm spre cea mai mare cascadă din Europa, cascada de la Schaffhausen pe Rin, impresionantă prin debitul apelor care cad in trepte.  În Zurich vom păși pe străzile sub care se află tunelurile băncilor elvețiene, pline de lingouri de aur. Vom vizita biserica Grossmunster, Biserica Sf. Petru, cu cel mai mare ceas din Europa – cu un diametru de 8,7 m – si  Biserica Doamnei Noastre, care are vitraliile pictate de Marc Chagall (optional vizitarea interioara a  bisericii cu vitraliile lui Chagal). Facem o scurta  plimbare prin Lucerna, pentru a vedea renumitul pod acoperit Kapellbrucke, unul din simbolurile Elvetiei. Facem  cativa pasi si in orasul vechi, la fel de colorat si elegant ca multe alte centre istorice ale Elvetiei, cu  piete, cu statui si fantani in mijloc, cladiri cu picturi murale exterioare redand personaje mai mult sau mai putin mitologice  Cazare la hotel de 2-3* în Mulhouse (Franța).

 

          Ziua 4. (27.08.2019)  Mulhouse- Berna- Geneva- Anemmase
         Mic dejun, apoi ne îndreptăm spre capitala Confederației Elvețiene – Berna. Situat pe o peninsula, avand in apropiere Raul Aare, este un oras linistit cu stradute pietruite, cladiri in stil vechi ce par sa nu se fi schimbat deloc in ultimele cinci secole . Centrul medieval a fost pus pe lista UNESCO a Patrimonului Cultural Mondial si include trotuarele acoperite (arcade) si fantani decorate cu statui (faimosul Kramgasse ).   Vom vedea ursii, simbolul  orasului,  Turnul cu ceas alt simbol al Bernei, ne vom face poze în fața primăriei. Urmeaza vizita in orasul Geneva aflat pe malul lacului cu acelasi nume cunoscut si ca  lacul Leman.  Vom admira ceasul floral din parcul de pe malul lacului, faimosul jet de apa si statuia imparatesei Sissi, omorata aici la Geneva. Cazare la hotel de 2-3* în zona Geneva.

 

           Ziua 5. (28.08.2019)  Anemmase- Chamonix- Mont Blanc- Courmayeur- Italia

Mic dejun. Ajungem in statiunea Chamonix situata la poalele muntelui Mont Blanc, unul dintre cele mai vechi resorturi de schi din Europa.Vom urca cu telecabina pe varf sa admiram peisajul pitoresc al acetor munti. (Atentie! Chiar si in lunile de vara vreamea pe Mont Blanc poate fi neprielnica- ceata , ploaie si nu se urca pe varf). Scurt timp liber in statiune pentru a savura atmosfera  de vacanta,  Apoi ne indreptam spre Italia, cu o oprire in statiunea Courmayeur,  renumita pentru partiile de schi, pentru a face poze cu peisajul de vis. Statiunea este situata pe partea italiana a faimosului Mont Blanc. Cazare zona Novara.

   

            Ziua 6. (29.08.2019)  Lacul Maggiore- Insula Bella- Insula - Insula Pescarilor- Verona

           După micul dejun  plecam spre Lacul Maggiore. Vom lua vaporul din statiunea Stresa pentru o excursie pe 2 insule. Isola Bella, dupa cum ii arata si numele, este  insula cea mai frumoasa a lacului. Apartine familiei Borromeo care a transformat o stanca cu cateva casute razlete, intr-un loc civilizat, cu un palat (cu incaperi  adevarate expozitii de arta – mobilier, statui, picturi, cadelabre, fresce) si o gradina senzationala construita ca o piramida, in stilul barocului Italian.  Structurata pe mai multe terase, gradina este presarata cu flori diferite, cu bazine, statui, fantani arteziene si mici cascade. Climatul mediteraneean a permis dezvoltarea unei bogate varietati de plante si arbori. Speram ca paunii albi care se plimba in parc sa isi deschida  evantaiele pentru noi. Isola dei Pescatori sau Insula Pescarilor, cea de a doua pe care o vizitam,  e singura populată tot timpul anului și se pare că nu are mai mult de ... 50 de locuitori. Se remarca prin multitudinea de restaurante pescaresti si atmosfera marinareasca, parcă te aștepti sa apara de undeva Popeye și Olive, din desenele copilariei noastre . Aici vom popsi si noi sa mancam  ceva specific sau sa bem un pahar de vin, ca apoi sa ne luam si un souvenir din aceasta excursie. Dupa masa plecam spre Bergamo unul dintre cele mai încîntătoare, cu adevărat minunate locuri din Italia, cu o atmosferă magică și un aer plin de romantism. Vom vizita Orasul de sus, unde ne vom plimba pe stradute inguste si vom admira basilica Santa Maria Maggiore, considerat cel mai important monument din Bergamo. Exteriorul este incarcat cu statui, bazoreliefuri, turnulete si o mare si distinsa rozeta aflata pe fatada, deasupra intrarii principale. Basilica adaposteste mormantul compozitorului Gaetano Donizetti. Lipita de basilica, este o alta minunatie arhitecturala: Capella Colleoni.  Aceasta opera de arta a fost construita la cererea capitanului Bartolomeo Colleoni, renumit in armata Republicii Venetiene, ca mausoleu si a fost realizat in stil pur renascentist. Astazi acolo odihnesc ramasitele bravului comandant, alaturi de cele ale fiicei sale. Undeva pe o latura a pietii, langa basilica si capela se gaseste Baptisteriul, ridicat spre mijlocul sec. 14. Acoperisul este deosebit, fiind decorat cu opt statui din marmura care reprezinta cele opt virtuti iar in varful turlei vegheaza un arhanghel. Cazare hotel 3*zona Verona.

 

           Ziua 7. (30 .08.2019)   Verona

           Mic dejun. Plecam spre Verona - orasul indragostitilor. Tur de oras Verona: Palazzo Capuleti, Amfiteatrul Roman, Domul, Basilica San Zeno Maggiore (protectorul orasului). Timp liber pentru masa in piata centrala a orasului. Ora 16:00 cazare, timp liber pentru odihna sau cumparaturi. Ora 19:30 deplasare spre Arenele romane pentru a participa incepand cu ora 21:00 la spectacolul de opera TRAVIATA. Dupa spectacol reintoarcere la cazare hotel 3*zona Verona.

 

           Ziua 8. (31.08.2019)  Verona- Maribor

            Dupa micul dejun ne indreptam spre Trieste unde vom face un scort popas in Piazza Unita d’Italia unde vom admira minunatrele palate (a guvernului, a municipalitatii) si in piata bursei. Vom vizita frumoasa Catedralaa  orasului,  San Giusto si biserica ortodoxa Invierea Domnului. Ne vom indrepota spre locul de cazare – orasul Maribor din Slovenia. Cazare hotel 3* zona Maribor.

 

            Ziua 9. ( 01.09.2019)  Maribor-  Baia Mare- Cluj Napoca

       Dupa micul dejun pornim intr-un scurt tour in Maribor, apoi plecam spre Romania cu oprire pe drum pentru a servi masa. Ajungem in Romania in cursul noptii.

     AVANTAJE pentru turist:     

 

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 30%)

Tarif Client Fidel

in camera dubla (avans 30%)

24.08.2020

675

650

Supliemt single

150

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti:

150 euro

Client fidel: a achizitionat cel putin un produs al agentiei organizatoare ( circuit sau sejur)

Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Zborul poate suferi modificari de orar, turistii vor fi anuntati imediat de modificarile survenite.

     IMPORTANT! de stiut:     

 

 

ACTE NECESARE: 

 1. pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila;
 2. copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE: 

 1. 30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
 2. 50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;
 3. 80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;
 4. 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

 1. Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
 2. Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.
 3. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.
 4. Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.
 5. Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
 6. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 7. Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
 8. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 9. Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga / deterioreze / pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
 10.  Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului / mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
 11. Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate / vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
 12. Agentia organizatoare, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare STORNO, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

 • Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.
 • Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).
 • Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.
 • Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.
 • Concedierea neasteptata de catre angajator.
 • Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.
 • Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.
 • In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.
 • In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.
 • Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

 0729 094 904 || 0754 094 904

 office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.