Elli Beach Apartments & Studios 2024 Hotel Corfu Almiros Beach Grecia

Elli Beach Apartments & Studios

GRECIA | Corfu | Almiros Beach, 49081

Cerere oferta SEJUR VARA

Pret

Early

Booking

Solicita Oferta

/ / /

EURO / camera / 2 adulti / noapte

Oferta valabila in perioada 01.10 - 30.04;

Reducerile variaza si descresc intre 40% si 5%, in functie de perioada si camera;

Grupurile de turisti beneficiaza de reduceri suplimentare;

Pret

Sezon

Solicita Oferta

/ / /

EURO / camera / 2 adulti / noapte

Oferta valabila in perioada 01.05 - 30.09;

Grupurile de turisti beneficiaza de reduceri suplimentare;

Transport

Plecari din: Arad, Bacau, Baia Mare, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara.

Plecari din: Sunt disponibile si oferte care includ transport cu autocarul din diferite localitati din tara.

Fara transport: Sunt disponibile si oferte fara transport inclus.

Masa

Elli Beach Apartments & Studios 2024 Hotel Corfu Almiros Beach Grecia

►Tariful include:

Contravaloare cazare 2 adulti, in camera cotata la baza sistemului tarifar, per noapte, cu regim de masa si servicii aferent hotelului - Fara Masa Hotel Corfu;

Asistenta turistica locala;

►Tariful nu include:

Bilete de avion (incluse numai in tariful pentru transport cu charter avion Corfu);

Taxe de aeroport (incluse numai in tariful pentru transport cu charter avion);

Transfer aeroport - hotel - aeroport (incluse numai in tariful pentru transport cu charter avion Corfu);

Bilete de autocar (incluse numai in tariful pentru transport cu charter autocar Corfu);

Alte taxe aferente transportului cu autocarul (incluse numai in tariful pentru transport cu charter autocar Corfu);

Taxa de drum si / sau taxa de pod;

Taxele de parcare;

Taxa de statiune;

Asigurare medicala si storno;

Excursii si activitati optionale (platite la hotel sau agentia partenera locala);

Cheltuieli personale;

Grecia, sau oficial Republica Elena, este o tara situata in sud - estul Europei, in sudul Peninsulei Balcanice, la intersectia a 3 continente: Europa, Asia si Africa. Tarile care se invecineaza direct cu Grecia sunt Albania, Republica Macedonia si Bulgaria, la nord, Turcia si Marea Egee in est si Marea Mediterana in sud. Grecia se intinde pe o suprafata de 131 957 km2 si se imparte in 3 mari regiuni: o parte peninsulara continentala care ocupa si cea mai mare suprafata; peninsula Peloponez si o parte insulara care cuprinde circa 6 000 de insule si insulite raspandite in Marea Egee si Ionica, formand asa numitul arhipelag grecesc dintre care numai 227 sunt locuite. Circa 80% din teritoriul Greciei este alcatuit din munti, dintre care Muntele Olimp (2 917 m) este cel mai inalt. Grecia este o tara ale carei frumuseti nu - ti ajunge o viata ca sa le descoperi, o tara care surprinde atat cu peisajele, plajele salbatice sau stancile abrupte cat, mai ales, cu bogatia culturala si arhitectura. Litoralul grecesc se poate spune ca este aproape inepuizabil din punct de vedere turistic. Toata Grecia ofera peisaje minunate ale unor faleze care pica in mare, munti acoperiti cu paduri dese de pini si plaje insorite cu nuante superbe. Tarmul Greciei are un aspect dantelat, fiind presarat cu numeroase golfuri si peninsule care creeaza cadrul perfect pentru sejururi linistite. Climatul este in principal mediteranean, cu ierni blande si umede si veri calduroase si uscate. In zona muntoasa este un climat alpin iar in nordul Greciei climatul este temperat, cu ierni racoroase si veri calduroase si uscate.

►Fiind o tara membra a Uniunii Europene, in Grecia cetatenii romani pot sa calatoreasca fara viza de intrare, in baza cartii de identitate sau pasaportului valabil minim 6 luni de la data iesirii din tara. Perioada legala de sedere in Grecia, pentru cetatenii straini, este de 90 de zile. Clasificarea unitatilor de cazare in Grecia este oarecum asemanatoare celor europene dar respecta criteriile si standardele grecesti in materie. Foarte multe unitati de cazare sunt clasificate superior pe baza dotarilor si caracteristicilor generale ale acestor unitati (piscina, sali de conferinta, amplasare, etc.) si mai putin pe baza confortului din camere. Perioada de operare a fiecarei unitati de cazare este informativa, flexibila si poate suferi modificari in functie de gradul de ocupare. Mesele tip bufet pot fi inlocuite cu meniu fix la inceputul si sfarsitul sezonului, atunci cand exista un grad mic de ocupare. Politica privind sezlongurile si umbrelele pe plaja poate suferi modificari fara o notificare prealabila. In multe cazuri, turistii beneficiaza de sezlonguri si umbrele in baza unei consumatii modeste la beach - bar - urile amplasate in imediata vecinatate a plajelor.

Grecia este vestita si pentru cultura sa gastronomica bogata si cu influenta mediteraneana. Insusi termenul de gastronomie isi are originea in limba greaca veche, “gaster” insemnand stomac iar “nomos” insemnand lege sau cunoastere, asocierea acestor termeni definind arta de a prepara mancaruri alese si semnifica legatura dintre simturi si mancare, insusirea de a aprecia calitatea mancarii, a gustului. Ingredientele si stilurile bucatariei grecesti au fost stabilite cu peste 3 000 de ani in urma. Istoria consemneaza multi bucatari greci renumiti, precum Thimbron din Atena, Archestratus care a scris prima carte de bucate cunoscuta (300 i.Hr.), Soteriades cel intelept care isi revendica calitatea de a fi preparat feluri de mancare pentru diferite stari de spirit si varste, etc. Romanii, in antichitate, au adoptat si imitat felurile de mancare grecesti si stilul acestora de a gati dupa ce au angajat bucatari atenieni. In concluzie, bucataria elena este una cu origini antice in care se contopesc multe traditii culinare. Diverse elemente si dimensiuni au fost adaugate si adaptate dezvoltand ceva special in bucataria contemporana. Ca si carne folosita la prepararea diferitelor retete specifice este de mentionat carnea de miel si de vita. In mai mica masura se foloseste carnea de porc si de pui. Pe langa acestea se folosesc consistent maslinele, branza feta, frunzele de vita de vie, dovlecei si iaurt. Dulciurile sunt facute in general cu nuca si miere. Insulele grecesti ofera o gama variata de fructe de mare, peste si salate, toate gatite in mare parte cu traditionalul ulei de masline de cea mai buna calitate.

►Insula Corfu (greaca Κέρκυρα - Kerkyra) este a doua cea mai mare dintre insulele grecesti din Marea Ionica, dupa insula Kefalonia. In conceptul de Insulele Ionice sunt incluse 7 insule din Marea Ionica, si anume, de la nord la sud: Corfu, Paxos (Paxi), Lefkada (Lefkas), Ithaki (Ithaca), Kefalonia (Cefalonia), Zakynthos (Zante) si Kythira (Cythera) care este situata in partea de sud a peninsulei Peloponez, dar administrativ numai primele 6 fac parte din regiunea Insulele Ionice pentru ca ultima face parte din regiunea Attica. Din punct de vedere administrativ - teritorial, Corfu include si alte insulite satelit de la nord - vest de ea, si anume: Erikousa, Othonoi si Mathraki. Reprezentand granita nord - vestica pentru Grecia, insula Corfu este in acelasi timp foarte aproape de Albania, de coastele (Sarande) careia o desparte o stramtoare cu o latime variabiala intre 3 si 25 km. Ca orice insula, Corfu are un relief muntos specific ce se desfasoara intre cota 0 a Marii Ionice si cel mai inalt punct, Pantokrator, situat la 906 metri altitudine, ocupand o suprafata de aproximativ 641 km2 pe care traieste o populatie proprie de circa 100 000 de locuitori. Insula de forma aproximativa a unei seceri (drepane, δρεπάνι)are o lungime de 64 km de la nord la sud si o latime de 32 km de la est la vest. Capitala administrativa a insulei este orasul Corfu, Corfu Town sau Kerkyra cum ii spun grecii. Insula, cunoscuta noua sub numele italienizat drept Corfu, se bucura de un climat mediteranean cu ierni blande si veri calduroase, dar umede datorita vanturilor care bat din sud - est si care aduc ploi abundente cu exceptia lunilor de vara. Corfu nu dispune de o vegetatie luxurianta ca alte insule grecesti dar acest neajuns este compensat de atractii naturale, plaje superbe de nisip, cranguri cu maslini si o mare varietate de orhidee. Coasta de est a insulei este foarte bine organizata in ceea ce priveste o gama foarte larga de sporturi nautice. Cei care viziteaza aceasta parte a insulei trebuie sa faca si excursiile cu barcile traditionale pescaresti in numeroasele golfuri ascunse. Coasta de vest ofera plaje nisipoase largi si golfuri fascinante, care se arcuiesc printre colinele stancoase care coboara in mare.

►Insula Corfu se pare ca a fost locuita de greci inca de pe la 1200 i.Hr. cand au aparut primele asezari ale eretrienilor care in 734 i.Hr. au fost alungati de colonistii din Corint. In anul 434 i.Hr. a avut loc un conflict intre aceasta insula cunoscuta drept Kerkyra si orasul mama Corint, care a necesitat interventia din partea Atenei si astfel s-a declansat Razboiul Peloponesian. Incepand cu secolul IV i.Hr. insula, ca si intreaga Grecie a intrat sub dominatia Imperiului Macedonean pana in 146 i.Hr. cand intreaga peninsula greceasca a fost cucerita de Imperiul Roman. Timp de 400 de ani sub dominatia romana insula s-a bucurat de liniste si inflorire dupa care a trecut sub dominatia Imperiului Roman de Rasarit (Imperiul Bizantin). In aceasta perioada, insula a fost atacata permanent de francezi si venetieni iar dupa dizolvarea Imperiului Bizantin in urma celei de a patra cruciade, insula a intrat sub dominatia venetiana. Republica Venetiana si-a intins treptat dominatia asupra tuturor insulelor Ionice. Desi Imperiul Otoman a reusit sa cucereasca cea mai mare parte din Grecia acelor vremuri, insula Corfu nu a fost cucerita niciodata de turci. In anul 1797 Napoleon Bonaparte a cucerit Venetia si astfel toate teritoriile detinute de aceasta republica italiana au intrat sub dominatia franceza, inclusiv toate insulele ionice pana in 1809 cand britanicii au zdrobit flota franceza in Zakynthos si au capturat Kefalonia, Kythira si Zakynthos, apoi in 1810 Lefkada si in 1814 Corfu. Prin Tratatul de la Paris din 1815 a luat fiinta Statele Unite ale Insulelor Ionice aflate sub protectorat britanic. 50 de ani mai tarziu, englezii au cedat Insulele Ionice catre Regatul Greciei. In 1923, din ordinul lui Mussolini, insula Corfu a fost ocupata temporar de italieni dupa care in 1943 a fost ocupata de germani care au deportat si ucis comunitatea evreiasca din Corfu, veche de secole. Un moment istoric notabil a fost si Cutremurul din 1953 care a afectat Insulele Ionice, dar mai ales Kefalonia si Zakynthos care aproape au fost aplatisate, foarte multe cladiri fiind distruse cu acest prilej. Ca orice insula greceasca, si insula Corfu isi are locul sau in mitologia greaca. Astfel, se spune ca Poseidon, regele marii, s-a indragostit de frumoasa nimfa Korkyra, fica regelui Asop si a nimfei Metope, pe care a rapit-o si a dus-o pe o insula necunoscuta si fara nume. Urmare fericirii lor conjugale, Poseidon a numit aceasta insula, Korkyra, care apoi in limba dorica a devenit Kerkyra. Fructul dragostei dintre cei doi a fost un copil pe care l-au numit Phaiax iar dupa acesta numele locuitorilor insulei a devenit Phaiakes pronuntat in latina ca Phaeaciani motiv pentru care insula Corfu este cunoscuta si drept insula phaeacienilor.

►Vizitatorii care merg in prezent in insula Corfu (Kerkyra) sunt fascinati de frumusetea sa, romantismul, cadrul natural magnific, istoria si cele mai neasteptate contraste. Fara indoiala, Corfu ramane unul dintre cele mai fermecatoare locuri din Europa, o insula binecuvantata cu zile insorite mai bine de 250 de zile pe an, cu flora sa impresionanta, plajele izolate cu apa cristalina, bisericile bizantine sau asezarile din perioada venetiana, tavernele traditionale grecesti si in acelasi timp o infrastructura moderna si o baza hoteliera completa. Partea de est a insulei este perfecta pentru o vacanta relaxanta pentru familiile cu copii in timp ce in partea de nord - est sunt plaje pitoresti si apa destul de adanca langa coasta ceea ce o face mai degraba propice pentru sporturi nautice cum este yachting-ul. In partea de sud - est se gasesc plaje cu nisip fin, numeroase taverne pitoresti si o umbra placuta a copacilor, ceea ce o face atractiva pentru familiile cu copii. Pe coasta de vest sunt plaje intinse cu nisip dar si stanci spectaculoase care atrag prin splendoarea lor, artistii si oamenii creativi. Intreaga insula Corfu este ca o cladire imensa, un muzeu in aer liber, de istorie, cultura si natura. Centrul istoric al insulei a fost introdus in 2007, in lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Prezinta interes si Muzeul de Arheologie; Muzeul de Arta Asiatica, singurul din Grecia si unul dintre cele mai bune din Europa; Muzeul de bancnote; Muzeul Maslinelor; Muzeul de Folclor; Biserici ortodoxe vechi si pitoresti. Pentru religia ortodoxa, insula are o semnificatie speciala. Manastirea Sfantul Spiridon Tremithous situata in capitala insulei, pastreaza moastele Sfantului Spiridon care atrag credinciosi din toata lumea. Alte lacase din Corfu sunt vechea biserica Pantokrator situata pe muntele cu acelasi nume, Biserica Sfintei Vlaherna de pe mica insula Pontikonisi si Manastirea Sfintei Paraschiva. Capitala insulei Corfu este un punct de atractie deosebit, aici puteti gasi piata publica Spianada, vechea fortareata venetiana Palaio Frourio sau Neo Frourio care este uriasul complex de fortificatii din partea de nord - est a orasului ori Achilleion, palatul construit in Corfu de catre regina Elizabeta a Bavariei.

►Pentru iubitorii de sejururi de vara in insula Corfu, cele mai importante destinatii sunt:

» Acharavi - este cel mai mare oras din nordul insulei, un loc deosebit de apreciat de familiile cu copii dar si de cupluri. Plaja de aici este cea mai lunga plaja de pe insula Corfu si se intinde pe circa 3 km.

» Agios Georgios - este situata la 30 km sud - vest de Corfu Town, avand o plaja premiata Blue Flag inconjurata de dealuri verzi pe circa 5 km, cu facilitati pe plaja si destul de aglomerata intrucat este o plaja in plina dezvoltare.

» Agios Gordios - este localizata la 16 km sud - vest de Corfu Town si este una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip fin, formatiuni geologice impresionante si nenumarate facilitati pentru turisti.

» Agios Stefanos - este situata la 35 km nord - est de Corfu Town si este considerata una dintre cele mai bune si sigure plaje de pe insula. Aceasta plaja premiata cu Blue Flag, dispune de facilitati pe plaja, inclusiv pentru persoane cu handicap, facilitati sportive si taverne pe malul marii.

» Barbati - este localizata in partea de nord - est a insulei, la 20 km fata de Corfu Town, un sat dragut la poalele Muntelui Pantokrator. Plaja lunga de peste un kilometru si ape cristaline, acoperita cu pietricele albe, distinsa cu Blue Flag, este mai potrivita pentru cupluri.

» Benitses - este un sat pescaresc linistit si destul de dezvoltat, situat la 12 km fata de Corfu Town, cu numeroase taverne si restaurante, magazine cu suveniruri si cadouri. Plaja acoperita cu pietricele si nisip, distinsa cu Blue Flag, este mai potrivita pentru cupluri.

» Dassia - este un sat pescaresc localizat la 14 km fata de Corfu Town, cu numeroase taverne si restaurante care servesc mancaruri din bucataria traditionala dar si internationala si care exceleaza prin oferta unor extraordinare oportunitati de petrecere a vietii de noapte, unul dintre principalele centre din Corfu in termeni de cluburi si baruri in care se pot petrece noptile. Plaja este cu pietricele.

» Ermones - este o plaja premiata Blue Flag, cu nisip fin, inconjurata de copaci si cu facilitati pe plaja si sportive.

» Gouvia - este una dintre cele mai populare si mai mari statiuni din partea de nord - est a insulei Corfu, situata la 10 km fata de Corfu Town. Locatia este una linistita, propice familiilor, plaja distinsa cu Blue Flag este acoperita cu pietris fin si dispune de un golf frecventat de numeroase yacht-uri in scopuri turistice.

» Glyfada - este localizata la 16 km vest de Corfu Town iar popularitatea ei rezida in plaja lunga de peste 1 km, acoperita cu nisip foarte fin si inconjurata de stanci acoperite cu multa vegetatie. Este considerata drept cea mai buna plaja de pe insula.

» Kavos - este cel mai important loc de distractie din Corfu. Cea mai sudica statiune de pe insula se poate mandri cu cea mai mare plaja din intreaga insula.

» Moraitika si Messonghi - Messonghi este o mica statiune linistita situata la 1 km de Moraitika, cu majoritatea facilitatilor aflate la circa 100 metri de plaja. Statiunea este potrivita pentru cupluri sau familii care isi doresc o viata relaxanta in atmosfera linistita a unui sat grecesc, avand la dispozitie toate facilitatile.

» Nissaki - situata la 22 km nord - est de Corfu Town, este locul ideal pentru turisti de toate varstele, amatori de imprejurimi linistite, privelisti de vis si sentimentul ca apartin unei comunitati restranse si prietenoase, dar si pentru amatorii de snorkeling si inot. Plajele sale sunt marcate cu Blue Flag si marginite de mici golfulete incantatoare.

» Paleokastritsa - este localizata la 23 km nord - est de Corfu Town, intre 6 golfuri de o frumusete rata. Zona este catalogata ca fiind cel mai frumos loc al insulei din punct de vedere al cadrului natural motiv pentru care foarte multe yacht-uri navigheaza vara in jurul acestui sat pentru a surprinde peisajul format de intrepatrunderea dealurilor verzi cu maslini si a apelor turcoaz. Aici se afla La Grotta, golful stancos cel mai cunoscut din zona, un loc preferat de inotatorii aventurosi. Pe langa pesterile ascunse in stancile de pa tarm si locurile perfecte pentru scufundari, pe langa tavernele si barurile cu muzica traditionala, in zona exista si cateva monumente istorice care nu trebuie ratate. Unul dintre ele si cel mai relevant pentru Corfu, este Angelokastro, un castel bizantin construit in piatra, la o altitudine de 305 metri. Plaja din zona este acoperita cu nisip si pietricele.

» Pelekas - este situata la 13 km vest de capitala Corfu Town, un sat tipic corfiot, cu stradute inguste si case traditionale, asezat pe un deal stancos. Plaja de aici este una acoperita cu nisip.

» Sidari - este localizata la 36 km nord - vest de Corfu Town si este recunoscuta pentru posibilitatile de distractie, motiv pentru care este cunoscuta si sub numele de “Ibiza grecilor”. Cea mai frumoasa plaja din Sidari este Apotripiti, separata de peretii de piatra din imediata apropiere a Canalului Iubirii (Canal D’Amour) despre care legenda spune ca indragostitii care il traverseaza inot vor ramane totdeauna impreuna. Plaja de aici este una acoperita cu nisip si, cu siguranta, este cea mai fotografiata din Corfu.

►Printre excursiile optionale care pot fi accesate de catre turistii care ajung in Insula Corfu se numara:

» Turul insulei. Pe parcursul acestei excursii, pe langa peisajele superbe vizionate, poate fi vizitata Mouse Island (Insula Soricelului), cel mai popular loc al insulei dupa care turul continua catre Palatul Achillion, construit in timpul dominatiei austriece pentru imparateasa Elizabeta. Urmeaza apoi o oprire la distileria familiei Mavrocordatis specializata in fabricarea lichiorului koum quat dintr-un tip de portocala specifica insulei. Mai departe, se merge prin Valea Ropa, catre Paleokastritsa pentru a vizita Manastirea Bizantina. Drumul continua catre Kassiopi, renumit sat de pescari, iar spre finalul turului se ajunge aproape de litoralul Albaniei.

» Croaziera spre Albania. In doar 50 de minute se ajunge in portul Agios Saranta. De aici incepe turul catre orasul Vouthrota situat pe malul unui lac si se viziteaza mai multe monumente precum si castelul Ali Passa.

» Croaziera catre insulele Paxos si Antipaxos - Grotele Albastre. Se pleaca din portul mare al insulei, catre cele doua insule din sud, timp in care pot fi admirate: orasul vechi delimitat de cele 2 fortarete venetiene, statiunile Perama, Benitses si Kavos dupa care se strabate canalul ce desparte Paxos de Corfu. Dupa ce se observa insula Paxos acoperita cu maslini si pomi exotici, se ajunge la “Grotele Albastre”. Zona se spune ca a adapostit povestea de dragoste dintre Marc Antoniu si Kleopatra. Calatoria continua spre mica insulita Antipaxos, locuita numai vara, al carei peisaj este comparat cu cel din caraibe, datorita culorii apei si a plajelor cu nisip alb. Aici se pot face scufundari in apa cristalina. La intoarcere se mai face o oprire in Paxos, in portul Gaios unde se aloca timp liber, de 2 - 3 ore, pentru recreere, shopping si plaja.

» Croaziera Paxos - Parga. Se pleaca din portul Corfu pe apele marii Ionice iar dupa 2 ore se ajunge in portul Gaios din Insula Paxos unde turistii pot vizita stradutele inguste cu case ce au la balcoane flori multicolore. Croaziera continua spre partea continentala a Greciei, cu o oprire de 3 ore in orasul port Parga. Dealurile impadurite de maslini, apa de o culoare impresionanta, casele asezate in trepte pe munte sub forma de amfiteatru si insule mici tasnind in golfuri paradisiace, vor convinge ca timpul petrecut aici se transforma in amintiri pretioase.

» Croaziera cu barca cu fundul de sticla Kalypso Star. Imbarcarea este din portul vechi al orasului, de unde se pleaca cu vasul Kalypso Star. Farmecul este ca in timpul plimbarii pe mare, prin fundul transparent al vasului poate fi admirata fascinanta lume acvatica, flora si fauma bogata a Marii Ionice.

» Parcul Acvatic Aqualand. Pe insula Corfu, in Agios Ioannis, se afla unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Grecia si unul dintre cele mai spectaculoase din Europa, Aqualand Water Park Corfu care se intinde pe o suprafata de 12 000 m2 si este accesibil tinerilor si persoanelor de orice varsta cu spirit de aventura. Acestia pot gasi aici tobogane gigantice, “Gaura Neagra”, “The Four Twisters”, “The Kamikazes”, “Hydri - Tube”, crazy river, lazy river, tobogane in cadere libera, un jacuzzi imens si cea mai mare piscina cu valuri din Europa. Copiii se pot bucura de piscine putin adanci, tobogane “Caracatita Alunecoasa”, “Dusul Ciuperca” etc. Pentru toti vizitatorii sunt puse la dispozitie sezlonguri si umbrele, vestiare, dusuri, minimarket, baruri si chioscuri cu fast - food, gelaterii, un restaurant, magazin cu suveniruri, o camera cu jocuri video, zona de picnic, teren de joaca, teren de tenis si de fotbal, biliard etc.

» Evadare in munti (Muntele Pantokrator) Aceasta excursie consta in vizitarea celui mai inalt varf al insulei Corfu. Calatoria se desfasoara pe langa satucuri nemodernizate sau abia atinse de turism, pana in varf de unde privelistea este minunata, putand fi observata intreaga insula dar si coasta albaneza. Tot aici poate fi vizitata o manastire antica cu picturi si icoane vechi. Intr-un restaurant amenajat in locul unei foste fabrici de ulei de masline, pot fi servite preparate traditionale acompaniate de muzica live si dansatori profesionisti.

►Iata 12 lucruri pe care nu trebuie sa le rateze un turist care ajunge in insula Corfu:

» Trebuie explorat labirintul de stradute ale vechiului oras Corfu, un splendid amestec de arhitectura venetiana, franceza si britanica, biserici frumoase si muzee interesante.

» Vizita la Palatul Achilleion, construit pentru imparateasa Elizabeta a Austriei si impunatoarea statuie a lui Ahile, aflata in curtea palatului si care masoara 15 metri inaltime.

» Petrecerea unei dupa - amiezi in gradinile umbroase ale vilei Mon Repos, locul in care s-a nascut printul Philip al Marii Britanii.

» Petrecerea unor momente deosebite in una din cafenelele de pe Liston, centru al vietii boeme.

» Vizita la Paleokastritsa, cu golfuri inconjurate de dealuri dens impadurite si stanci abrupte care se pravalesc in mare.

» Croaziera in jurul coastelor insulei pentru a descoperi grotele din imprejurimi, plajele izolate si privelisti impresionante.

» Inchirierea unei barci cu motor si rezervarea unei plaje exclusive;

» Scuba - diving in apropierea tarmului insulei sau initiere in windsurfing.

» Vizita pe Muntele Pantokrator.

» Inot in apele limpezi ale celebrei Laguna Albastra.

» Degustare de specialitati culinare corfiote cum sunt sofrito si pastitsio, sau iaurtul cu miere.

» Cumpararea de lichioruri, bomboane sau deserturi realizate din koum quat, un fruct cultivat numai in Corfu.

►Pentru cei care doresc sa ajunga cu masina personala in Insula Corfu, este bine de stiut ca se traverseaza Bulgaria de la nord la sud pe ruta Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata / Promachonas. La iesirea din Romania, se achita taxa de traversare a podului peste Dunare (circa 6 euro in lei). Dupa ce se intra in Bulgaria trebuie achizitionata vigneta bulgareasca (circa 5 euro / 7 zile). Din Promachonas drumul continua spre Serres iar de aici se urmeaza indicatorul de Thessaloniki (Salonic). In imediata apropiere a zonei industriale a Salonicului se urmeaza indicatorul Veria apoi Ioannina si apoi Igoumenitsa. Pe teritoriul Greciei nu este necesara vigneta insa pe autostrazile grecesti se regasesc foarte multe puncte de colectare a taxei de drum, aceasta variind intre 1,8 - 6 euro pentru autoturismele mici. Distanta rutiera Bucuresti - Corfu este de 1 100 km si poate fi parcursa in aproximativ 14 ore. Din Igoumenitsa sunt rute zilnice catre Corfu, de la 06:00 dimineata pana la ora 22:00. Traversarea dureaza intre 1 / 1 1/2 ore, in functie de tipul de feribot ales. Distante rutiere: Bucuresti - Corfu - 1100 km; Corfu - Agios Gordis - 19 km; Corfu - Agios Stefanos - 38 km; Corfu - Agios Georgios - 33 km; Corfu - Tsaki - 16 km; Corfu - Molos - 43 km. Transportul in comun in insula Corfu este foarte bine pus la punct, cu autocarele locale KTEL organizate pe 2 linii. Prima linie este serviciul municipal de autobuze, acestea sunt albastre si statia se afla in piata San Rocco. Cu acestea se poate ajunge in capitala si in suburbii cum ar fi: Afra, Agios Ioannis, Kanoni, Perama, Achillean etc. A doua linie sunt autobuzele KTEL, tot albastre, care asigura transportul pe distante mai mari cum ar fi: Lefkimi, Kavos, Karoysades, Agios Panteleimonas, Agios Gordis, Glyfada etc. si care au statia centrala pe strada Theotoki. Cei care nu au la dispozitie o masina personala pot inchiria una din zona portului, a aeroportului sau din capitala insulei sau pot apela la un taxi care are statie fie in piata San Rocco fie pe strada Theotoki.

Pentru a va bucura de o vacanta linistita, lipsita de griji si de emotii medicale la Elli Beach Apartments & Studios 2024 Hotel Corfu Almiros Beach Grecia, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la un sejur deosebit. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales in principala vacanta din an. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de Calatorie in Strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai la Elli Beach Apartments & Studios 2024 Hotel Corfu Almiros Beach Grecia, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

►Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

►Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

►Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

►Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

►Concedierea neasteptata de catre angajator.

►Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

►Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

►In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

►In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

►Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute la Elli Beach Apartments & Studios 2024 Hotel Corfu Almiros Beach Grecia​ prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Elli Beach Apartments & Studios