Ucraina: Galitia, Odessa si Moldova | Autocar | Bucuresti | 10 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AUTOCARUL

Ucraina: Galitia, Odessa si Moldova

Cernauti - Hotin - Camenita – Liov - Lutsk - Tunelul Iubirii - Fortul Tarakaniv – SorocaOrheiul Vechi - Chisinau - Cricova - Tiraspol - Odessa - Cetatea Alba

Datele de plecare

06.06 | 01.08 | 29.08

Orasele de plecare:

Adjud | Bacau | Bucuresti | Buzau | Focsani | Ramnicu Sarat | Roman

Durata circuitului:

10 zile

255 €

+ 135 euro (transport autocar)

Supliment de single - 195 €.

Reducere a 3-a persoana in camera - 15 €.

Reducere copil 6 - 12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Tariful INCLUDE:

transport cu autocar / minibus clasificat,

9 cazări la hoteluri de 2 - 3*

9 mic dejun;

Vizită Liov;

Vizită Cernăuţi;

Vizită Chişinău;

Vizită Odessa;

însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Tariful NU INCLUDE:

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.

Excursiile opționale pentru grup minim 30 de persoane;

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1. București – Cernăuţi

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața cu destinația Cernăuți, denumit și Mica Vienă, datorită farmecului său unic ce contrastează puternic cu majoritatea orașelor ucrainene. Imediat după trecerea frontierei traversăm Codrii Cosminului (unde oastea lui Ștefan cel Mare a învins armata poloneză în bătălia din octombrie 1497) şi ajungem la Cernăuti. Tinerii studenți care umplu orașul, arhitectura Habsburgică și spiritul multicultural fac din acest loc una dintre principalele atracții turistice ale țării. Cazare la hotel în Cernăuţi.

 

Ziua 2. Cernăuţi – Hotin – Cameniţa  - Liov

Pornim devreme spre Cetatea Hotinului, declarată „una dintre cele 7 minuni ale Ucrainei” și parte a sistemului defensiv al Moldovei medievale. Cetatea păstrează și astăzi aerul secolului XV, care i se datorează domnitorului Ștefan cel Mare, odată stăpân și pe aceste ținuturi. Zidurile masive, înalte de aproape șase metri și lungi de peste 40 de metri, cu turnuri înalte și o istorie impresionantă adăpostesc și Biserica Sfântului Aleksandr Nevsk.

Ceva mai târziu ajungem și la Camenița, un loc în care superlativele sunt cuvinte prea simple pentru a descrie cu adevărat peisajul care îmbrățișează localitatea. Orașul atrage scriitori însetați de metafore, ce vin aici să se inspire, iar locul lor preferat este acela unde râul formează o buclă perfectă adâncă de 50 de metri în pământul care spune la fiecare pas câte o legendă.

De fapt, povestea orașului Camenița poate fi spusă în două feluri. Pe de o parte, vom afla tainele orașului vechi, unde peisajele sunt cu adevărat impresionante, dar vom simți și vibrația din partea nouă a orașului, acolo unde vom întâlni la tot pasul restaurante, parcuri și o arhitectură specifică Rusiei de la începutul secolului XX.  Vom avea posibilitatea de a vizita vechea fortăreață și de a ne rătăci prin canionul râului Smotrich, loc declarat rezervație istorică și arhitecturală naturală, grație împletirii perfecte de clădiri foarte vechi cu o priveliște incredibilă. Vom întâlni construcții ridicate încă din secolul XI și care au fost păstrate cu strășnicie până astăzi.

Spre seară ajungem în Liov, cel mai mare și mai important oraș din vestul Ucrainei. Cazare la hotel în Liov.

 

Ziua 3. Liov

Azi vedem cele mai spectaculoase ruine ale orașului antic, care au fost păstrate cu grijă, în ciuda războaielor, incendiilor și a revoluțiilor care au trecut peste ele - piața medievală Rynok, catedrala Gotică Latină, superbele catedrale Bernadine, sinagoga Golden Rosa, fortificații ale vechilor orașe, Turnul Pulberăriei și alte relicve uimitoare.

High Castle Hill, considerat inima acestui loc și situl în care a fost construită prima fortăreață, în 1256, ne va oferi cea mai frumoasă priveliște asupra zonei. Mai departe, pașii ne poartă către Universitatea Națională, fondată în 1661, care este un exemplu perfect de arhitectură neo-renascentistă, apoi către Academia Politehnica, considerată cea mai veche școală tehnică din Ucraina, construită în anul 1844. În acest loc plin de istorie vom mai avea ocazia să admirăm Catedrala Sfântul George, principala biserică greco-catolică, și locul în care a rezidat Papa în timpul vizitei în Ucraina, Institutul Militar Liov, cea mai veche instituție din Galychyna, fondată acum 100 de ani, monumentul armatei sovietice, parcul Stryjsky, amenajat în stil britanic încă din secolul XIX și clădirea operei din Liov, construită tot în secolul XIX.

Liov este faimos pentru numărul impresionant de restaurante elegante, care pot satisface poftele chiar și celui mai pretențios gurmand. O seară la unul dintre aceste restaurante vor completa portretul unui oraș absolut fascinant. Străzile primitoare ale centrului istoric Liov, găzduiesc cinci restaurante cu diferite specifice culinare, iar această experiență culinară își va avea startul în faimosul restaurant evreiesc „La Trandafirul de Aur”, unde ne vom putea delecta cu preparate tradiționale și vom putea degusta lichior făcut în casă. Mai departe, simțurile ne vor purta către „Meat and Justice”, un restaurant impresionant, medieval, unde nu ne vom putea lua privirile de la decorul care ne poartă înapoi în timp. Admirăm grătarul uriaș ce tronează în mijlocul restaurantului, servim cârnăciori tăiați la ghilotină și ascultăm atenți cum ghidul ne povestește o legendă incredibilă despre acest loc. Următoarea oprire culinară va fi la un     pub-muzeu numit „Lampa cu Gaz”, unde vom fi ghidați sub lumina lămpilor cu gaz către încăperea principală a restaurantului. Aici vom putea degusta diferite preparate tradiționale, ne vom putea stăpâni setea cu bere locală și vom admira colecția de lămpi cu gaz ce acoperă o mare porțiune din pub. Ne continuăm drumul către unul dintre cele mai neobișnuite restaurante, care ne așteaptă cu porțile deschise și cu deserturi delicioase - ineditul „Masoch-Cafe”. Interiorul este dominat de culorile roșu și negru, luminat de lumânări care creează o atmosferă intimă și detalii artistice care ne vor stârni curiozitatea. Aici vom primi o varietate largă de deserturi și… o pedeapsă. Dar nu vă faceți griji, această experiență o putem avea doar cu acordul nostru!

Încheiem acest tur culinar cu o ceașcă de cafea servită în atmosfera plăcută a cafenelei „Kopalnya Kavy”. De aici putem pleca cu o sumedenie de suveniruri pentru cei dragi și cu un bagaj cultural mai mare, după ce învățăm atenți despre tradițiile locale.

 

Ziua 4. Lutsk - Tunelul Iubirii - Fortul Tarakaniv

Timp liber în Liov  sau excursie opţională către Lutsk, unde putem vizita fortul Tarakaniv și Tunelul Iubirii. Aici vom învăța despre captivanta cultură a locului, despre tradițiile locale și vom asculta o scurtă lecție de istorie despre regiunea Volyn, în timp ce admirăm peisajele absolut incredibile din această zonă. Lutsk este un oraș antic din vestul Ucrainei, fondat în secolul XI, unde arhitectura superbă a clădirilor, parcurile frumos amenajate și monumentele istorice au făcut din acest loc un centru cultural al regiunii Volyn. Principala atracție a orașului, Castelul Lubart, construit în secolul XIII, este un simbol al orașului Lutsk și este unul dintre cele mai apreciate obiective de către turiști. Porțile maiestuoase și zidurile înalte de apărare sunt primele lucruri care ne întâmpină la intrarea în faimosul castel. Pe vastul teritoriu al castelului vom putea să admirăm expoziții de artă, colecții de arme vechi, Muzeul Clopotelor și Muzeul Cărților. După această incursiune culturală ne îndreptăm către cel mai romantic loc din vestul Ucrainei, la o distanță de 50 de kilometri de Lutsk, în regiunea Rivne - Tunelul Iubirii. Frumusețea acestui loc pare infinită și ne va hipnotiza instantaneu. O șină veche de tren, extrem de îngustă, este încă funcțională, iar un tren trece prin acest tunel de câteva ori pe zi. Ce este interesant la acest tunel e faptul că nu este o construcție arhitecturală, „tunelul” fiind format din coroanele copacilor ce îmbrățișează acest vechi traseu feroviar. În acest loc parcă rupt dintr-un basm putem face unele dintre cele mai memorabile fotografii.

Următorul obiectiv din acest tur este enigmaticul fort Tarakaniv, situat la 70 de kilometri de Tunelul Iubirii. Această fortificație abandonată este incredibil de complexă, fiind formată din labirinturi și galerii de piatră. Aici vom învăța despre istoria acestui loc și despre legendele ce-l înconjoară. După această fascinantă călătorie ne vom întoarce în Liov pentru cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 5. Liov – Ţinutul Huţulilor  - Cernăuţi

În această zi a excursiei noastre vom facem o incursiune în viața și tradițiile Huțulilor. Vizităm satul Vorokhta, unde vom admira viaducte vechi de secole, care au jucat un rol foarte important în rețeaua de transport a regiunii. Ne continuăm drumul către satul Verhovyna, considerat capitala Huțulilor - aici vom vizita ineditul Muzeu al Huțulilor, unde putem afla despre tradiția, cultura, stilul de viață, instrumentele muzicale și cântecele oamenilor de rând din zonă. Tot aici vom explora muzeul lui Galinky Verhovynki, denumit Vyshyvanka, unde broderia ucraineană și diferitele ei înțelesuri ne vor fi prezentate de către directorul acestui muzeu privat. Vom vedea piese de îmbrăcăminte originale, care fac parte din misterul vieții duse de localnicii aceste regiuni muntoase. Simțul aventurii ne va purta către Cernăuți, unde descoperim istoria încărcată a orașului Chernivtsi, situat la răscrucea formată de drumurile ce pornesc din Europa, respectiv din Asia.

În acest mic oraș european, duminicile începeau pe muzica lui Schubert și se terminau într-un duel îndârjit, iar pe străzi se găseau mai multe tarabe cu cărți decât taverne. Vom vizita, apoi, inima orașului, Universitatea Națională din Cernăuţi și ne vom plimba prin acest oraș carpatin, situat pe dealurile scenice prin care curge Prutul. Micul oraș este considerat capitala neoficială a regiunii Bucovina, care alături de Liov, este unul dintre cele mai importante centre culturale din vestul Ucrainei. Cernăuţi se diferențiază de alte localități din regiune prin personalitatea colorată, energia unică și atmosfera magică. Printre cele mai fascinante detalii ale acestui oraș se numără arhitectura eclectică, bagajul cultural bogat și labirinturile antice, ce se întind ca o pânză de păianjen, formând străzi și piețe de neuitat. Vom descoperi clădiri clasice și elegante, ce și-au făcut loc printre bisericile catolice, teatrele în stil baroc, lăcașurile armeniene și catedralele ortodoxe antice. Bijuteria orașului, ce îmbină diferitele stiluri culturale, este complexul de clădiri ale preoților bucovineni, complex ce astăzi găzduiește Universitatea Națională. Considerat parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, acest obiectiv a fost construit de către marele arhitect ceh Josef Hlavka, și este de o frumusețe răpitoare.

Admirăm monumentul lui Eminescu, vandalizat de circa 20 de ori, Teatrul Dramatic, Piața Centrală, construită la ordinul împăratului Iosif al II-lea, unde cea mai veche clădire este Hotelul Vulturul Negru, care datează din secolul XVIII. Printre cele mai frumoase construcții amintim Banca Națională, Muzeul de Arte Frumoase, construit în stil          art nouveau, și Primăria, edificată în stil renascentist, care se impune cu turnul cu ceas, înalt de 50 de metri. În acest turn, în fiecare zi la ora 12 un trompetist îmbrăcat în costum tradițional bucovinean cântă Marichka, o melodie a compozitorului cernăuțean Stepan Sabadash. Vom ajunge să vizităm Catedrala Sfântului Nicolae, cea mai mare biserică ortodoxă din Cernăuți, care seamănă izbitor cu Biserica Mănăstirii Curtea de Arges, iar apoi ne bucurăm de o plimbare pe strada Kobylyanska, principala arteră pietonală din oraș. Aici ne putem bucura de numeroasele magazine și cafenele străjuite de clădiri pastelate și bogat ornamentate.

 

Ziua 6.  Cernăuţi – SorocaOrheiul Vechi – Chişinău

  În această dimineață, vom trecem frontiera în Republica Moldova și ne vom îndrepta către Cetatea Soroca, construită în secolul XV de Ștefan cel Mare și reconstruită de Petru Rareș un secol mai târziu. Stilul arhitectural „tip scoică” imprimă cetății o formă rotundă, în care turnul de la intrare închide diametrul cercului. Vom descoperi zidurile masive, care se înalță pe malul Nistrului, prevăzute cu patru turnuri rotunde și un turn pătrat, având capul de bour deasupra intrării și biserica cetății. Ne continuăm drumul spre Orheiul Vechi, unul dintre cele mai importante obiective culturale din Republica Moldova, care păstrează fortificații, lăcașuri de cult, inclusiv mănăstiri rupestre, locuințe și băi din cele două perioade majore: tătaro-mongolă (secolele XIII-XIV) și moldovenească (secolele XV-XVI), reunite într-un complex muzeal în aer liber. În „perioada moldovenească”, Orheiul fost unul dintre cele mai importante centre de apărare națională, de pe vremea în care exista o cetate ale cărei ruine sunt încă vizibile, consolidată de Ștefan cel Mare și Petru Rareș, dar distrusă ulterior de Alexandru Lăpușneanu la ordinul turcilor. Pașii ne poartă către situri arheologice foarte bine păstrate și către mănăstirea construită în secolul XIV, obiective ce fac din acest loc un candidat de luat în seamă pentru lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Un loc de o frumusețe parcă neatinsă, izolat de valurile modernismului, unde de-a lungul timpului râul Răut și-a săpat drum prin peisajul de poveste și a creat văi stâncoase ce au servit drept adevărate ziduri de apărare. Excavările arheologice au scos la lumină rămășițe, ruine și fortificații datând din secolul XI î.Hr. Mai târziu, s-a stabilit că aceste impresionante și memorabile  descoperiri erau, de fapt, lăcașuri de cult ale locuitorilor regiunii. În timp ce admirăm dealurile bogate, vom putea vizita Biserica Înălțării Sfintei Maria, ce adăpostește picturi murale extrem de interesante și o adevărata surpriză pentru vizitatori - peștera mănăstirii. Sub un turn cu clopot se află o ușă neagră, în spatele căreia trepte abrupte ne vor duce către peșterile ce sunt încă folosite de către călugări, șapte sute de ani mai târziu. Vom admira priveliștea oferită de văile largi și ne vom îndrepta către casa unor localnici, unde ne vom putea bucura de un adevărat festin tradițional.

 

Ziua 7.  Chişinău - Cricova

Odată ajunși în Chișinău, ne facem drum către unul dintre cele mai vechi parcuri ale orașului, ce datează din anul 1918, dar care a fost inaugurat abia în anul 1925. Ne plimbăm pe aleile cu arbori plantați de către iubitorii de natură, admirăm statuile lui Puskin și Ștefan cel Mare și ne întoarcem în timp, printre duzi și salcâmi vechi de 160 de ani, în timp ce pașii ne poartă pe Aleea Scriitorilor. După ce respirăm aerul curat oferit de natura bogată, ne îndreptăm către Mănăstirea Ciuflea, singurul lăcaș ortodox din epoca sovietică în care se țineau slujbe religioase. Mănăstirea de călugărițe este unul dintre monumentele istorice ce trebuie neapărat vizitate.

Mândria Moldovei, Cricova, supranumită „orașul subteran”, pare a fi desprinsă din tărâmurile elvețiene. Cu mulți ani în urmă, în acest loc a existat o carieră de piatră, în urma căreia s-au format adevărate galerii în munte. În anul 1947, academicianul Petru Ungureanu a început să folosească aceste galerii în scopul păstrării vinurilor spumante. Cei aproape o sută de kilometri de galerii, care pot ajunge până la o sută de metri adâncime, formează un adevărat oraș subteran, în care se găsesc depozitate butoaie cu vin și zone din care încă se mai extrage piatră. Ne putem plimba prin acest „orășel” cu ajutorul unor mașinuțe electrice, unde vom descoperi intersecții, semafoare și treceri de pietoni, precum și un cinema și săli de degustare (program optional , biletele de intrare nu sunt incluse).

 

Ziua 8.  Chişinău – Castelul Mimi – Tiraspol - Odessa

În drumul nostru către Tiraspol, mai putem admira o construcție impresionantă, ridicată în anul 1893 - Castelul Mimi. Structura parcă ruptă din poveștile cu regi și regine a fost transformată într-un resort de lux care încă există datorită fostului guvernator de origine elenă al Basarabiei, Constantin Mimi. Fiind un mare împătimit al vinului, Constantin Mimi a adus viță de vie Aligote tocmai din Franța, pentru a fi plantată pe aceste pământuri roditoare. Așa a ajuns vinul Mimi să fie unul dintre cele mai rafinate vinuri din Moldova. Una dintre atracțiile castelului este Masa Timpului, ce oferă turiștilor o istorie a vinului. Ajungem în Tiraspol, oraș care oferă o atmosferă ce amintește de vechea republică socialistă a Rusiei. Este un teritoriu îndelung disputat politic și un adevărat câmp de luptă între marile puteri din regiune. Clădirile construite în stil sovietic și monumentele ridicate în numele lui Suvorov și Vladimir Ilich Lenin fac din acest oraș o capsulă pierdută în timp. Cu toate acestea, locul este plin de contraste, accentele moderne începând în ultimii ani să își facă loc pe străzile vechii ere comuniste. Apoi drumul continua spre Odessa, unde vom înnopta

 

Ziua 9.  Odessa

    Odessa este un oraș măreț, modern, dar în același timp plin de istorie, energic și ofertant, care trăiește după propriile reguli, reușind întotdeauna să se diferențieze de restul orașelor sovietice. Este considerat, din punct de vedere politic și administrativ, fiind un „stat în stat”. Odessa are o istorie relativ recentă și, cu toate că așezările din zonă datează din secolul XIII, orașul pe care îl vedem astăzi a fost fondat în anul 1794, prind decretul împărătesei Ecaterina cea Mare a Rusiei. Inițial, orașul a fost menit să servească drept deschidere către continentul european, arhitectura sa asemănându-se și fiind în mare parte inspirată de stilurile francez și italian. Considerat un sanctuar al artiștilor, cu un aer boem și adăpostind mai multe naționalități, printre care ucraineni, ruși, greci, moldoveni, germani sau evrei, Odessa este un mix cultural irezistibil pentru turiștii din întreaga lume. În nicio altă zonă din lume nu poți găsi la un loc bulevarde italienești, cafenele franțuzești, mâncare grecească și străduțe albaneze. Experiențele pe care acest oraș le are de oferit încep cu tururi ale catacombelor din Nerubajscoe, continuă cu faimoasele palate Vorontsov și Tolstoy și se încheie cu o incursiune literară în lumea marilor scriitori asociați orașului. Ne vom plimba pe străzile Odessei, vom admira Casa Operei și vom admira inserțiile de marmură de pe fațadele clădirilor, comandate de Ecaterina cea Mare. Fiecare colț al acestui loc explodează cu istorie, vechile fortificații și parcurile luxuriante pictează un tablou complet și monumentele inedite presărate pe străzile orașului spun povești despre vremuri trecute.

Coridoarele catacombelor ce se ascund sub Odessa se întind pe 2.400 de kilometri și nimeni nu știe exact cât de vechi sunt acestea, doar că au fost extinse în anul fondării orașului. Vom admira, mai departe, Palatul Shah, care nu se încadrează deloc în stilul arhitectural general neo-gotic, Muzeul de Artă (cunoscut și sub numele de Palatul Naryshkin-Potockoi), precum și Muzeul de Literatură - Palatul Prințului Gagarin. Odessa are o istorie literară extrem de bogată, iar câteva dintre numele care au consacrat-o de-a lungul timpului sunt Alexander Puskin, Nikolai Gogol, Alexander Ostrovskiy, Ivan Bunin și Mark Twain.  În timp ce ne croim drum pe străzile pline de poveste, ne putem opri pentru o degustare de coinac (program optional). Vom descoperi fascinanta istorie a vinăriilor-muzeu din Odessa, unde putem lua parte la procesul de producție a acestei licori alcoolice sublime - coinacul. Vom putea afla secretele producătorilor, însă vom rămâne cu deliciul consumatorilor. De aici putem pleca încărcați cu suveniruri pentru cei dragi și amintiri ce vor rămâne cu noi de-a lungul timpului. Cazare la acelaşi hotel din Odessa.

 

Ziua 10.  Odessa -  Cetatea Albă -  Bugeac -  Bucureşti

În această dimineață pornim spre Zatoka, una dintre cele mai dezvoltate stațiuni din regiunea Odessa. Aceasta este împăienjenită cu hoteluri, cafenele, restaurante, și cluburi. Stațiunea este amenajată pe câțiva kilometri de nisip, acolo unde Nistrul se varsă în Marea Neagră. Putem vizita Cetatea Albă, construită între secolele XIII și XV, un monument istoric masiv, construit pe nouă noua hectare, fiind una dintre cele mai bine prezervate fortificații din Ucraina. În timpul domniilor lui Alexandru cel Bun și Ștefan cel Mare, cetatea a avut rol de apărare împotriva corvoadelor turcești și era considerată „poarta creștinătății”. Cel mai important punct de atracție îl reprezintă centrul cetății, format din vechea citadelă cu ziduri masive, turnuri impunătoare și bastioane. Aici vom putea admira Turnul cu Pisanie, Turnul Prafului de Pușcă, Turnul cu Caturi, Turnul Neamțului, Turnul Slujnicei și Turnul Porții de Intrare, pe care stă mândră stema Republicii Moldova. Vom traversa regiunea sudică a acestui fost voievodat - Bugeacul, o regiune de stepă anexată de către Imperiul Rus, care în traducere liberă înseamnă „un colț de pământ”.  În drumul nostru înapoi spre București, rememorăm toate experiențele trăite pe parcursul celor zece zile, în care am vizitat locuri rupte din povești, am aflat secretele orașelor sovietice prin care ne-am plimbat, am admirat structuri antice mărețe, am făcut degustări de vin și cognac și am mâncat bucate tradiționale servite de localnici calzi și prietenoși.

AVANTAJE pentru turist:

 

Bonusuri

NOU! Pachet full included PELLERIN:  10 %  Discount  la achitarea din ţară a  excursiilor opţionale 1+2 (de mai jos) pentru posesorii de Pellerin Club Card 

5 %  Discount  la achitarea din ţară a  excursiilor opţionale 1+2 (de mai jos)

 

OPȚIONALE

Excursie Lutsk, Fortul Tarakaniv -30 €/pers.

Excursie Cramele Cricova -  15 €/pers. (biletele de intrare nu sunt incluse).

Tur cu degustare de coniac - 20  €/pers.

 

Transferuri din tara conform programului.

Detalii transferuri

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. Inscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat. Transferurile se reconfirma cu 2- 3 zile înainte de plecare.

Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

Pentru transferurile din tara turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

Punctele de Imbarcare / DEBARCARE gratuita

 (autocar sau microbus):

BUCUREŞTI Autogara Centrala Bucuresti    06.30

BUZAU   McDonald`s 08.30                                                                                                       

RM SARAT   La Turist        09.00                                                       

FOCSANI LUKOIL, centru 09.30                                                

 

Punctele de Imbarcare gratuita numai la dus

ADJUD     Parcare rest Atlantic 10:00                              

BACAU     Parcare stadion          12.00                                                    

ROMAN    Hotel Roman               13.00                                                                                     

 

Punctele de DEBARCARE gratuita numai la RETUR

GALATI                                       McDonald's

 

CLUB CARD PELLERIN

Știi că te numești Pellerin atunci când toate semnele sunt de partea ta: iți place să călătorești în jurul lumii, să aduni amintiri de neuitat, astepți cu nerăbdare să vizitezi locuri inedite și te hrănești cu aventura specifică fiecărui loc nou pe care îl descoperi. Iar dacă am aflat ca ești un călător veritabil, atunci înseamnă că meriți cu desăvârșire să faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine.

Întotdeauna Pellerin-ul se va întoarce din călătoriile sale mai bogat.

 

Cum poți deveni membru? Regulamentul și toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa pellerin.ro.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achiziționează contra cost (25 euro) și vine în întâmpinarea ta cu o multitudine de avantaje, încă de la început: reduceri pentru asigurări  (medicală / storno sau bagaje), la  facilitati acordate pentru circuitele cumparate, dar și beneficii oferite de partenerii noștri, în țară.

 

Detinatorii de Club Card PELLERIN se bucura unnatoarele avantaJe:

BENEFICll CHRISTIAN TOUR

» REDUCERI asigurare medicala / storno / Bagaje

» Discount de pana la 50% la excursiile optionale in functie de Circuit

» Consilier personal de vacante

» Set cataloage gratuite anual - acestea vor fi disponibile in oricare dintre sediile Christian Tour si ale partenerilor sau la cerere se pot livra prin posta

» 15% Discount la produsele personalizate Christian Tour

 

BENEFICll PE AUTOCAR

» Gratuit excedent de bagaj

» Free Internet in autocar - pe teritoriu Romaniei si al Bulgariei

» 10% Discount la achizitionarea de produse in Autogara Christian Tour si din autocar, pe traseu

 

BENEFICll OFERITE DE PARTENERll CHRISTIAN TOUR

» Gloria Jean's Coffee - 10% discount - se ofera doar la bauturile reci si calde marca Gloria Jean's pe baza cardului de fidelitate Christian Tour

» Optinova - 15% discount - se ofera pe baza carduluide fidelitate

» AquaTeam - de la 20% discount - se ofera pe baza carduluide fidelitate

» Optiplaza - 15% discount - se ofera pe baza carduluide fidelitate

» Clinicile Hipocrat 2000 - 15% discount

» Gatuit o zi la salina Hipocrat 2000 - pe baza carduluiChristian Tour

» Donna Medical Center - 10% discount  - pe baza carduluiChristian Tour

» Didenta - discount incepand de la 10% pana la 25% infunctie de tratamentuldorit

» City Grill si afiliati - 10% discount (Caru' cu Sere, Hanu' Berarilor Casa Oprea Soare,Hanu' Berarilor Casa Elena Lupescu Trattoria Buongiorno Victoriei,Trattoria Buongiomo Baneasa,Trattoria Buongiorno Gentrul lstoric Trattoria Buongiomo Primaverii,Trattoria Buongiomo & City Cafe Terminal Schengen,Trattoria Buongirno Lido ).exceptie facand produsele din tutun si cele supuse unor alte promotii( meniuri,oferte pe baza de voucher,evenimente cu pret negociat,Revelion,Craciun,etc.)

» World Class - 2 x DayPass la orice sala,exceptie Down Town si Charles de Gaulle

» Sky Parking - 15% discount la parcarea de la  Otopeni + Voucher - o spalare masina GRATIS + Gratis transport  parcare / aeroport si aeroport / parcare

» Alexandreea Club Fitness&Spa - 30% discount / zila SPA (piscina,sauna,jacuzzi), Fitness, Aerobic, Cycling

» FasTracKids  - GRATUIT o lectie de Engleza + 20% discount pentru prima luna de abonament

» English Kids Academy (EKA) - 10% discount la Cursurile Vara/Toamna

» Carturesti - 10% discount la toate produsele ofertate pe online

» Learn With Music - 15% discount la abonamentele lunare / trimestriale prin programele Learn with Music + o Lectie Demonstrativa GRATUIT

» Miko Kids -  15% discount la abonamentele lunare / trimestriale la Miko Kids + o Lectie Demonstrativa GRATUIT + 15% discount la petrecerile pentru copiiin cadrulParty Club Miko Kids

» Plafar - 7% discount in toata reteaua Plafar si pe plafar.net

» Zambarici- 10% pe zambarici.ro

» Debenhams - 15% - discountulse aplica doar la un cos de cumparaturi de minim 300 Lei,la toate articolele din gama moda si casa ce nu sunt incluse in alte promotii.

 

BENEFICll IN DESTINATll

GRECIA

» RODOS - 10% la excursiile optionale; 10% la restaurante, cafenele si baruri

» LEFKADA - 10% la excursiile optionale;  10% la restaurante, cafenele si baruri

» KOS - 10% la excursiile optionale; pana la 20% discount la restaurante, cafenele si baruri - peste 40 de parteneri in insula

» CORFU - 5% la excursiile optionale; pana la 20% discount la cafenele, baruri, restaurant

» PARGA - pana la 20% discount la excursiile optionale (Meteora; Albania; Myths & River); 10% discount la Cafe Bar Bacoli Fresh

» CRETA-CHANIA - 10% la excursiile optionale (EXCEPTIE SANTORINI); 10% la restaurante, cafenele si baruri

» ZAKYNTHOS - 10% la excursiile optionale

»THASSOS - 10% la restaurante, cafenele si baruri; pana la 50% discount la magazine de piele Kelgiorgis Leather Boutique - Kavala Town

 

BULGARIA

» 7% discount la excursiile optionale oferite de Turoperatorul ORTHANNA

» SUNNY BEACH - 10% discount la restaurante, cafenele si baruri

» VARNA - pana la 20% discount la toate restaurantele, magazinele si distractiile din GRAND MALL VARNA

» NESSEBAR - 10% discount la restaurantul Antiqua Mare

» BURGAS - pana la 25% discount la toate restaurantele, magazinele si distractiile din GALLERIA MALL BURGAS

 

TURCIA

» ANTALYA - 5% discount la Excursiile Optionale oferite de Memento Turcia

» KUSADASI - 5% discount la Excursiile Optionale

» BODRUM - 5% discount la Excursiile Optionale

» MARMARIS - 5% discount la Excursiile Optionale

 

EGIPT

» 10% doar la achizitionarea a 3 excursii, pentru achizitionarea unei singure excursii discountul este de 5%

 

Informatii parte din contract:

Derulare program:

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.

Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

 

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

Preturile afisate in program sunt informative.

 

Modificari şi anulări:

Preţul este calculat pentru un grup minim de persoane.

Pentru grupurile care depasesc grupul minim de persoane se vor folosi autocare clasificate.

Pentru grupuri mai mici decat grupul minim de persoane se vor folosi minibusuri adapatate ȋn funcţie de numărul final de participanţi.

Pentru neȋntrunirea numărului minim de participanţi, agenţia oferă celor ȋnscrişi, ȋn caz de anulare, variante pentru mutarea pe o altă dată de plecare a aceluiaşi program sau pe un alt program disponibil ȋn portofoliul său, cu o dată de plecare apropiată. Această informare referitoare la ȋntrunirea / neȋntrunirea grupulu, va fi comunică cu cel putin 21 de zile inainte de data călătoriei efective.

Ȋn cazul reprogramării pe un alt program sau altă dată de plecare, agenţia garantează rezervările pe noua variantă pentru un interval de 72 de ore. După acest termen, locurile vor fi eliberate automat de către sistem. Recomandăm confirmarea ȋn scris pentru această modificare, ȋn termenul menţionat.

Ȋn caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine ȋn autovehicul se va face ȋn funcţie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.

 

Ghizi şi programe optionale:

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior. 

Agenţia recomandă achitarea excursiilor opţionale din ţară pentru a beneficia de Discount. Ȋn cazul disponibilităţii, unele excursii opţionale se pot achita şi ȋn timpul derulării programului, ghidul fiind obligat să elibereze chitanţa.

Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor  biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul  va primi tichetele locale.

Câștigă o vacanță pentru 2 în Grecia

Toate numerele de chitanţă / factură pentru excursiile opţionale vor participa la o tombolă lunară cu premii constând ȋntr-o vacanţă ȋn Grecia pentru 2 persoane.

Regulamentul tombolei este disponibil aici: christiantour.ro/documente-utile

 

Documente de calatorie:

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Pentru călătorie sunt necesare paşaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Sperăm că aţi petrecut  o vacanță frumoasă alături de Christian Tour şi vă mulţumim pentru orice impresii şi recomandări comunicate pe următoarele adrese  de corespondenţă:

E-mail:  relatii.clienti @ christiantour

E-mail:  manager.programeculturale @ christiantour

sau pe formularul de feedback disponibil aici:

Site: christiantour.ro/formular_evaluare_circuit 

 

Călătorești și câștigi un voucher in valoare de 1000 €

Toate impresiile şi recomandările transmise de către călătorii Christian Tour de pe programele de circuite, vor participa la o tombolă lunară cu premii constând ȋn 3 vouchere de vacanţă ȋn valoare de 1000 € fiecare!

Regulamentul tombolei este disponibil aici: christiantour.ro/documente-utile

 

Grup minim 35 persoane

IMPORTANT! de stiut:

 

Conditiile pentru programele de tip circuit sunt conditii specifice si completeaza sau aduc modificari conditiilor generale din contractul de comercializare a pachetelor turistice.

DATELE PASAGERILOR & DOCUMENTE DE CALATORIE
1. Este obligatoriu ca la inscriere, sa se verifice corectitudinea datelor pasagerilor (numele si data nasterii) din cartea de identitate / pasaport. Agentia care a procesat rezervarea este direct raspunzatoare pentru cazul in care acestea au fost comunicate gresit. Agentia Christian Tour nu este responsabila daca turistii nu pot fi imbracati de catre compania aeriana din cauza unor greseli survenite in completarea numelor pasagerilor, comunicate gresit de catre agentul revanzator.
2. Dupa emiterea biletelor de avion, acestea devin nerambursabile; nu este permisa schimbarea numelor sau modificarea rutei de calatorie de catre pasager.
3. Pentru călătorie sunt necesare cartea de identitate sau paşaportul (in functie de destinatie), valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară. In anumite destinatii, este obligatorie prezentarea pasaportului. Informatii detaliate sunt disponibile pe mae.ro.
4. Pentru programele pe Turcia, Egipt, Maroc, Rusia, Iordania, Israel, turistii trebuie sa detina pasaport valabil minim 6 luni de la data iesirii din tara respectiva.
5. Pentru programele care presupun intrarea in Norvegia turistii trebuie sa prezinte act de identitate emis dupa anul 2009, in care sa fie specificata cetatenia sau pasaport valabil.

CONDITII VAMALE
6. Organizatorul nu raspunde pentru amanarile sau intarzierile de orice fel, determinate de indeplinirea formalitatilor solicitate de reprezentantele tarilor de destinatie sau cele de tranzit; cum ar fi, de exemplu, eliberarea vizelor cu intarziere. Christian Tour nu datoreaza daune pentru eventualele prejudicii produse turistului prin survenirea acestor intarzieri.
7. Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane ce nu prezintă suficientă încredere, chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscul de a-i fi refuzată intrarea pe teritorul statelor de destinatie şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
8. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
9. Agentia nu se face raspunzatoare pentru situatiile in care turistii nu se incadreaza in normele legislative pentru trecerea frontierei.

POLITICA TARIFARA, TAXE & SUPLIMENTE
10. Taxele de aeroport si de securitate pot fi modificate de catre companiile aeriene fara instiintare prealabila, agentia Christian Tour urmand a informa turistii despre aceste modificari.
11. In cazuri speciale, agentia poate majora pretul excursiei cu cel mult 8% din valoarea initiala, acesta neconstituind motiv de anulare unilaterala a excursiei. In cazul in care preturile stabilite in contract sunt majorate cu mai mult de 8% indiferent de motivele majorarii, turistul poate rezilia contractul, fara nicio obligatie fata de agentie, aceasta din urma avand obligatia de a rambursa turistului toate sumele aferente calatoriei turistice platite de acesta.
12. In situatia neintrunirii numarului minim de participanti, agentia ofera celor inscrisi, in caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiasi program sau pe un alt program din portofoliul touroperatorului, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare de anulare / reprogramare va fi comunicata cu cel putin 21 de zile inainte de data plecarii. In cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de maxim 72 de ore de la comunicarea variantei, dupa acest termen locurile vor fi eliberate automat de catre sistemul de rezervari. Recomandam confirmarea in scris pentru aceasta modificare in termenul mentionat, de 72 ore. In caz de reprogramare alocarea numerelor de ordine in autocar / minibus se va face in functie de disponibilitatea noului program sau a datei de plecare.

ANULARI, MODIFICARI & PENALIZARI
13. In cazul intarzierii / anularii unor curse de catre companiile aeriene, turistul va solicita direct operatorului aerian informatii privind noile coordonate de calatorie precum si beneficiile / compensatiile cuvenite in astfel de situatii.
14. Raspunderea privind pierderea, furtul, deteriorarea bagajelor, a obiectelor personale sau a actelor de calatorie pe durata desfasurarii programului turistice, este exclusiv in sarcina turistului. Pe durata transportului, bagajele turistilor sunt asigurate de catre firma transportatoare. In cazul pierderii bagajelor sau furtului din bagaje pe durata transportului cu avionul, turistul isi va adresa plangerea direct companiei aeriene.
15. In cazuri speciale (defectiuni ale mijlocului de transport, greve, demonstratii, schimbari ale orarului de zbor, intarzieri, sau anulari a curselor aeriene etc.) agentia poate opera modificari in structura si organizarea programului turistic, inainte sau in timpul derularii acestuia, fara a afecta insa calitatea / sau cantitatea serviciilor. De asemenea, in situatii similare, agentia poate inlocui hotelul, restaurantul sau mijlocul de transport initial, asigurand servicii de calitate egala sau superioara. In ambele situatii, nu se considera motiv de anulare a excursiei din partea turistului.
16. Orarul de zbor poate suferi modificari, independente de vointa touroperatorului; ca atare, acesta trebuie reconfirmat atat telefonic, cat si prin e-mail.
17. Conditiile de penalizare in caz de anulare sunt conforme cu cele de la momentul inscrierii, indiferent de motivul anularii. Pentru programele cu avionul penalizarea minima va fi in cuantumul contravalorii biletului de avion emis, indiferent de momentul anularii.
18. Pentru majoritatea circuitelor, copiii vor beneficia de reducere pentru cazare, in cazul in care stau in camera cu 2 adulti (1 copil).
19. Suplimentul de cazare in regim single nu include si suplimentul de cazare pe ferryboat. Cabinele de ferryboat au de regula paturi suprapuse si nu au intotdeauna in dotare grup sanitar propriu, acesta fiind comun pentru mai multe cabine.
20. Pe programele de circuite culturale se accepta partaj, iar in situatia in care partajul nu se va inchide, turistii nu sunt obligati sa achite suplimentul de single. Exceptie fac circuitele exotice si circuitele „Islanda” si „Marea aventura nordica”, unde turistii vor trebui sa achite suplimentul de single. Rezervarile pentru partaj se fac pentru camera single, cu mentiunea de partaj in camera dubla, urmand ca tariful sa fie rectificat, scazandu-se suplimentul de single. In acest caz, voucherele eliberate din sistemul de rezervari automat, nu au inserata mentiunea de partaj si drept urmare nu vor fi valabile.

PROGRAMUL TURISTIC
21. Pe parcursul desfasurarii programelor de tip circuit, sosirea la cazare se face de regula seara, uzual intre 20:00-22:00, putand aparea intarzieri independente de vointa Christian Tour, datorate adeseori conditiilor de trafic, vreme, s.a. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea anumitor sectoare de drum, etc.), a intarzierii turistilor la punctele stabilite pentru intalnire, a conditiilor atmosferice sau a procedurilor vamale.
22. Agentia nu se poate face raspunzatoare pentru nerespectarea programului turistic din vina turistilor (intarzieri la program, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghid sau fata de conducatorii auto, etc.)

SERVICII DE CAZARE & CONDITII HOTELIERE
23. Mentiunea in textul programului „Cazare la .....” (ex. Cazare la Paris) se refera si la hotelurile amplasate din suburbiile acestor orase. La fel cum, mentiunea „cazare in zona .....”, face referire si la acele unitati hoteliere care se afla la o distanta de
pana la 100 km in jurul destinatiei mentionate.
24. Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate. Hotelurile nominalizate pot fi inlocuite cu alte hoteluri din oferta, cu conditia respectarii categoriei de clasificare.
25. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
26. Micul dejun difera de la o tara la alta, acesta putand fi de tip bufet, continental, etc. De regula, in Italia si Franta nu se pune accent deosebit pe micul dejun. Cu toate acestea, agentia Christian Tour este preocupata de a contracta acele hoteluri care ofera mic dejun consistent, gen bufet. Aceasta nu este insa o regula. Respectand regulile internationale cu privire la serviciile de alimentatie publica si ospitalitate, este interzis de a scoate mancare sau bautura din restaurante sau de a aduce mancare sau bautura din afara pentru consum. Turistii care incalca aceaste norme sunt pasibili de achitarea unor taxe suplimentare catre restaurant.
27. Pentru cazarile din Franta nu se acorda reducere pentru al 3-lea adult in camera (in Franta, hotelurile din lantul IBIS nu sunt proiectate cu suficiente camere triple).
28. Agentia nu are obligatia alocarii unui anumit tip de camere la hotelurile pentru care s-a facut rezervarea, decat daca acest lucru s-a precizat in contractul turistic. Astfel, camerele se aloca de catre receptia hotelului. Oferta generala a agentiei este bazata de regula pe camere standard, daca nu este altfel precizat, multe hoteluri percepand taxe suplimentare pentru alocarea preferentiala a anumitor tipuri de camere.
29. Camerele cu 3 paturi (triple) pot fi:
a) cu 3 paturi de acelasi tip;
b) cu doua paturi de acelasi tip si unul pliant;
c) cu un pat matrimonial si unul standard sau pliant.
Structura camerelor triple este informata doar la fata locului.
30. Majoritatea hotelurilor din Scandinavia si Anglia, intre care si cele din lantul Travelodge, nu sunt clasificate in sistemul cu stele.

SERVICII DE TRANSPORT
31. Pretul programului turistic este calculat pentru un grup minim 35 de persoane. Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate. Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se folosesc minibusuri adaptate in functie de
numarul final de participanti.
32. Ocuparea locurilor in autocar / minibus se face in functie de clasa tarifara achizitionata si de data inscrierii. Locurile sunt confirmate de catre agentie la data achitarii avansului. Alocarea locurilor in cazul transportului cu avionul se face doar la birourile de check-in, in aeroport.
33. Pentru majoritatea circuitelor, numerele de ordine la imbarcarea in autocar se vor respecta incepand de la Budapesta / Belgrad (exceptie cele cu destinatie Turcia, Grecia).
34. Turistilor inscrisi pentru clasa tarifara Standard Plus sau Promo li se pot confirma inclusiv locuri pe ultima bancheta, in situatia exceptionala in care au ramas locuri neocupate la clasa Best Deal. In aceasta situatie, la intoarcerea in tara li se va restitui suma de 20 euro/pers. in baza raportului intocmit de ghid dupa incheierea excursiei. Aceeasi compensantie se va oferi si in situatia de overbooking la clasa tarifara „Pellerin Plus”.
35. Pe cele mai multe programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul, precum si pe cei din / spre orasele prin care se tranziteaza Romania.
36. In anumite perioade, cursele se vor efectua si cu companiile low cost (ex. Blue Air si Wizz Air) sau cu alte companii de linie care pot avea si escala. Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea acestora, turistilor li se va solicita acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.
37. In cazul transportului cu autocarul / minibus, se fac opriri regulate la intervale de 2,5 – 3 ore, pentru necesitati, servirea mesei, etc. Toaletele din autocare nu sunt disponibile, iar fumatul in autocar (inclusiv tigari electronice) este complet interzis.

TRANSFERURI
38. Transferurile contra cost sunt garantate pentru minim 4 persoane / cursa (reconfirmarea se efectueaza cu circa 2 - 3 zile înainte de data plecarii). Aceste transferuri sunt limitate în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).
39. Pentru mai puţin de 4 persoane / sens, turiştii pot accepta suportarea diferenţei de preţ sau restituirea sumelor achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea în circuit, nu implică şi efectuarea transferului pentru retur, dacă nu se întruneste numărul minim de 4 persoane / sens.
40. Pentru anumite transferuri, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt).

CARDURI & BONUSURI
41. Turistii care solicita un PELLERIN CLUB CARD contra cost (25 euro/pers) il vor primi la plecare (autocar sau avion). Valabilitatea cardului este de 2 ani de la data emiterii, iar taxa de reemitere este de 15 euro.
42. Turistii care solicita un PELLERIN CLUB CARD vor beneficia de numeroase facilitati, detalii se regasesc pe link-ul pellerin.ro.

EXCURSII OPTIONALE & VIZITE LOCALE
43. Excursiile optionale se refera la acele excursii care nu sunt incluse in costul pachetului turistic de baza, acestea putand fi achizitionate sau nu de catre turisti.
44. Intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse in pretul excursiilor. Acest lucru este valabil si pentru excursii optionale. Vizitarea obiectivelor turistice in anumite zile ale programeului, poate suferi modificari, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program. Unele dintre acestea se vor vizita doar pe exterior (ex. obiectivele din tururile panoramice cu autocarul).
45. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot efectua modificari inopinate ale orarului / conditiilor de vizitare, fara instiintare prealabila. In acest caz, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de nerespectarea vizitei in cauza.
46. Pe durata circuitelor, tururile de oras se fac pietonal sau cu mijloace de transport locale, daca in program nu este precizat altfel. Din cauza restrictiilor de circulatie din marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.
47. Christian Tour foloseste, in circuitele pe care le organizeaza, insotitori de grup romani. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul de a oferi servicii in interiorul oraselor, muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult, etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar, iar pentru explicaţii la obiective, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
48. Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de discounturi consistente. In functie de disponibilitate, unele excursii optionale se pot achita si in timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta aferenta acestora. Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor bilete de acces la obiective / bilete de vaporas / ferryboat, clientul va primi tichetele locale eliberate de catre furnizorul serviciului.

GENERALE
49. Agentia Christian Tour va recomanda incheierea asigurarii storno pentru pachetul achizitionat. Organizatorul Christian Tour nu va accepta nicio derogare de la conditiile de penalizare stipulate in contract si / sau programul turistic.
50. Programele de tip circuit pot fi revandute de catre toti partenerii Christian Tour care au incheiat un contract de colaborare in vigoare.
51. Turistul va fi informat de catre agentia / sediul care i-a efectuat rezervarea, in legatura cu conditiile programului, serviciile incluse si desfasurarea traseului.
52. Informarile de plecare se vor afisa pe platforma: info.christiantour.ro cu cel tarziu 3 zile inainte de plecare si fiecare agent care a efectuat rezervarea circuitului are obligatia de a transmite turistilor aceste detalii. Telefoanele de contact ale ghizilor
se vor afisa cu o zi inainte de plecare sau in cazul circuitelor cu plecare in weekend, cel tarziu vineri dupa - amiaza.
53. Tarifele, datele de plecare precum si durata circuitelor prezentate in catalog sunt valabile la data redactarii catalogului, acestea putand suferi mici modificari.
54. Imaginile prezentate in catalog au caracter informativ si nu au valoare contractuala.
55. Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile din catalog si informatiile primite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie. In urma rezervarii si contractarii
serviciilor turistice, aparitia unei oferte speciale nu poate influenta tariful deja stabilit. Rezervarile facute in perioada de early booking nu permit modificari sau anulari. Orice modificare adusa rezervarii initiale, duce la recalcularea pretului si implicit la pierderea acestei facilitati.
56. Orice solicitare de restituire, inclusiv pentru excursiile optionale neefectuate, se face conform contractului in termen de 5 zile de la data intoarcerii din circuit.
57. Comunicarea impresiilor si recomandarilor turistilor referitoare la programele de circuit la care au participat, se poate face catre urmatoarele adrese de corespondenta:
- relatii.clienti @ christiantour
- manager.programeculturale @ christiantour

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Ucraina: Galitia, Odessa si Moldova