Turul Hexagonului | Avion | Cluj Napoca | 13 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Turul Hexagonului

Beaune – LyonAvignon - Cannes - Monte Carlo – Nice – Arles – Caracassonne - Toulouse - Biarritz - Bordeaux – St Emilion – Cognac - Chenonceau - Muntele St Michel - Paris - Versailles

Datele de plecare

12.05 | 23.06 | 18.08 | 15.09

Orasele de plecare:

Cluj Napoca

Durata circuitului:

13 zile

495 €

+ 485 euro (bilet avion, transfer si transport autocar)

Supliment de single - 375 €

Reducere copil 6 - 12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Tariful INCLUDE:

Bilet de avion Cluj Napoca – Paris şi retur;

transport cu autocar / minibus clasificat;

12 cazări la hoteluri de 2 - 3*;

12 mic dejun;

Transfer aeroport - hotel - aeroport;

Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Tariful NU INCLUDE:

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* platibile la hotel , alte taxe şi cheltuieli personale.

Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1. Cluj Napoca – Paris

Calatoria noastra incepe din aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca de unde ne imbarcam pentru zborul spre Paris. Toate aromele Franţei se trezesc la viaţă în această călătorie de neuitat, care porneşte chiar din inima sa. Ştiţi de ce este supranumit Parisul Oraşul Luminilor? Contrar părerii populare, denumirea nu i-a fost dată datorită luminilor care se aprind noaptea, ci numărului impresionant de intelectuali, artişti, scriitori şi academicieni care au fost dintotdeauna atraşi de urbea franceză. Avem transfer la hotel si program liber. Cazare la hotel.

 

Ziua 2. Paris  - Beaune - Lyon

Călătorim spre sud, către Burgundia, pe lângă domeniile viticole din regiunile Gevrey-Chamberlain şi Nuits de Saint Georges, specifice zonei  Côte d’ Or, o întindere de pamânt de 48 de km care produce cele mai bune vinuri de Burgundia. Imediat cum ajungem în oraşul medieval Beaune, suntem întâmpinaţi de acoperişurile geometrice şi colorate ale clădirilor ce datează din secolul XV. Oraş mic, dar cu o mare reputaţie, Beaune este nucleul central al comerţului cu vinuri din Burgundia. Aşezat între cele mai deosebite podgorii din lume, este cel mai bun loc în care să mergi dacă vrei să guşti o varietate de vinuri. De asemenea este locul uneia dintre cele mai renumite privelişti ale Brugundiei, Hôtel -Dieu. Exteriorul clădirii este respingător şi lipsit de decoraţiuni. Abia după ce păşeşti în Curtea sub forma de galerie îi sesizezi întreaga măreţie, cu ale sale cupole, turnuri şi acoperişuri policrome.  Această clădire extraordinară a fost construită ca spital de către Nicolas Rolin, cancelarul ducilor de Burgundia, în anul 1443. Ultimul pacient al Hôtel -Dieu l-a părăsit abia în 1971.

 

Moment de răgaz :

Suntem în Burgundia… unde se produc cele mai renumite vinuri. Dacă vrei să afli mai multe despre misterele vinului, mergi la Musee du Vin de Bourgogne. El se află într-o clădire splendidă din piatră şi cherestea, datând din secolelel XIV-XVI, care a fost cândva reşedinţa private a ducilor de Burgundia. Aici este povestită întreaga istorie a vinului, având şi o expoziţie fascinantă de echipamente şi storcătoare vechi.

După această incursiune, ne îndreptăm către Lyon, capitala culinară a Franţei. Ne putem petrece timpul delectându-ne cu preparatele delicioase care fac Lyon-ul atât de faimos, sau ne putem plimba pe străzile înguste, pavate cu piatră cubică, înconjuraţi de faţade în culori roz-pastel și galben, până găsim un local confortabil, unde să servim o cină delicioasă alături de noii tovarăși de călătorie.

Lyon, al doilea cel mai important oraş al Franţei, după Paris, îşi păstrează misterul, fiind în mare parte încă nedescoperit. Chiar dacă nu îşi găseşte întotdeauna locul pe listele turiştilor, pe cei care totuşi îl vizitează îi aşteaptă cu o sumedenie de comori culturale. Cu o istorie datând din Roma Antică, Lyon şi-a câştigat locul pe lista UNESCO World Heritage, fiind construit pe ruine antice, labirinturi medievale şi împânzit de case renascentiste. În centrul Lyonului vom admira o colecție uimitoare de monumente medievale, renascentiste sau moderne: Catedrala Sfântului Ioan, cea mai veche din Lyon, Place Bellecour, cea mai mare piață din Europa, Amphithéâtre des Trois Gaules sau splendida Operă din Lyon. Seara cazare în zona Lyon.

 

Ziua 3.  LyonAvignon - Cannes  

    De dmineaţă pornim mai departe pe urma pașilor lui Vincent Van Gogh și ajungem în Avignon, pe vremuri un important port fenician și reședință papală, astăzi loc de pelerinaj.  Este celebru nu numai pentru festivalul de teatru pe care îl găzduiește în fiecare vară, dar și pentru monumente cum ar fi Palatul Papal, cel mai important palat gotic din lume, Micul Palat, Catedrala Nôtre Dame-des-Doms sau Podul Saint Bénézet.

 

Moment de răgaz : Savori provensale intense

Vinurile din Avignon sunt unice în lume și au câștigat respectul celor mai pretenţioși somelieri. Vinuri tari, dense, cu gust de mirodenii, iz de vanilie și lemn ne îndeamnă să le degustăm povestea, iar atmosfera provensală ne oferă cadrul perfect să închinăm pentru frumuseţile lumii pe care, iată, avem șansa să le descoperim împreună. Jos pălăria sau, cum spun francezii, “Chapeau bas!”

Fredonând ”Sur le pont d'Avignon”, cântecelul de copii care datează din Evul Mediu și care a contribuit din plin la celebritatea acestui oraș, ne îndreptăm spre Provence, cea mai seducătoare zonă a Franței, unde câmpurile cu lavandă și-au dat întâlnire cu orășelele vechi și pitorești, cu plajele însorite și iubite de turiști și cu natura sălbatică.  Drumul curge uşor spre ţarmul Mediteranei… semn ca ne apropiem de celebra Riviera Franceză. Ajungem în Cannes, unde vom face un tur de oraș şi vom descoperi un oraș fermecător, suficient de mic pentru a-l străbate pe jos, dar suficient de mare pentru a oferi vizitatorilor plaje, restaurante, magazine, cafenele sau hoteluri pentru toate gusturile și pentru a găzdui anual celebrul Festival Internațional de Film. Seara cazare in zona Cannes.

 

Ziua 4.  Coasta de Azur - Cannes - Monaco – Nice

Timp liber în Cannes sau excursie opţională Coasta de Azur.  Pornim spre Monte Carlo, unul dintre cele mai renumite locuri de pe Mapamond. Constituind o subdiviziune a Principatului Monaco, Monte Carlo este asemenea unui decor de film, în care vedem la fiecare pas cazinouri, hoteluri de lux, mașini de colecție, celebrități, magazine ale celor mai șic creatori de modă și restaurante cu stele Michelin. Tot aici se află și Circuitul Monaco, unde are loc faimoasa cursă de Formula 1, Monaco Grand Prix. Pornim din nou la drum, deoarece la nici 25 de kilometri ne așteaptă o altă destinație fabuloasă: Nisa, numită și ”bijuteria Rivierei franceze”. Aici parcurgem  Promenade des Anglais, cea mai celebră arteră pietonală din Nisa, mărginită de palmieri și de clădiri impresionante cum ar fi Hotelul Negresco, fondat de românul Henri Negresco la începutul secolului trecut, Muzeul de Artă și Istorie de la Palatul Massena, Parcul floral Phoenix sau impozantul Muzeu de Arte Asiatice.

 

Moment de răgaz:

Felicitări! Dacă ai ajuns la Nisa, ai ajuns și pe Prom’, așa cum spun localnicii când vorbesc despre Promenade des Anglais! Ia-ți o pauză și dă-ți voie să te bucuri la maximum de farmecul mediteranean al Nisei, așază-te la una dintre micile cafenele sau gelaterii pe care le găsești la tot pasul, privește în tihnă palmierii mângâiați de soare și vânt și admiră perspectiva grozavă asupra Mediteranei pe care ți-o oferă sublimul golf Baie des Anges. Lungă de șapte kilometri, Promenade des Anglais este inima Nisei: animată de cei care o traversează pe role, pe bicicletă sau în timp ce fac jogging, de turiști mai mult sau mai puțini celebri, a devenit una dintre cele mai fotografiate și cunoscute artere din lume.

Seara întoarcere şi cazare la acelaşi hotel din zona Cannes.

 

Ziua 5.  Cannes – Arles – Carcassonne   

De-a lungul Coastei, ne îndreptăm spre Arles, în Provence. Peisajele provensale ne uimesc cu frumusețea lor care a inspirat mari artiști ai lumii. Pe măsură ce călătoria continuă, avem senzația că privim pe fereastră o expoziție în aer liber, de Cezanne sau Van Gogh. Vizităm oraşul Arles, împânzit cu faţade de culoarea mierii, ruine romane şi cultură Carmague, iar apoi ne petrecem timpul explorând fiecare colţ al acestui superb oraş.Urcă până la rândul cel mai de sus al Arenei Romane pentru a vedea cât mai bine oraşul Arles şi plimbă-şi priviera peste acoperişurile de teracotă şi peste pereţii ocru până la râul Rhone. Folosită acum pentru coride şi pentru festivaluri fastuoase, vastele  Arenes Romaines din secolul I au fost pe vremuri scena luptelor între gladiatori.

 

În apropiere se află teatrul roman, construit cu puţin mai devreme. Ruinele romane ale oraşului sunt egalate doar de construcţiile medieval, printre care Eglise St. Trophine, o capodoperă a stilului romanic provensal, renumită pentru  mănăstirea sa impunătoare şi pentru portalul din secolul al XII-lea, atât de elaborate sculptat. Însă artistul cel mai puternic asociat cu Arles este fără urmă de îndoială Vincent Van Gogh. Aici s-a îndrăgostit el de sud şi de culorile sale strălucitoare, aici a pictat în 1888 câteva dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale “ Florea -soarelui” , “ Scaun”.

Ajungem în oraşul fortificat Carcassonne şi suntem gata a explora acest fantastic oraş antic. Putem vizita Cité-ul, despre care se spune că l-a inspirat pe Walt Disney în crearea castelului din povestea Frumoasa din Pădurea adormită. De aici putem admira meterezele ce se întind pe 3 kilometri, cu ale lor 52 de turnuri. Unul dintre cele mai cunoscute obiective ale oraşului Carcassonne este Basilica Sfinţilor Nazarius si Celsus. Biserica a fost construită pe parcursul a sute de ani, fiind începută în anul 800 şi terminată în anul 1300. Ce o face unică este felul armonios în care se îmbină arhitectura gotică cu cea Romanesque. Vitraliul central datează din anul 1280, fiind cel mai vechi din nordul Franţei. Petrecem seara vizitând orașul, apoi ne cazăm la hotel în zona Carcassone.

 

Ziua 6.  Carcassonne – Toulouse - Lourdes - Biarritz

  După micul dejun ne urcăm în autocar şi plecăm spre ţarmul Atlanticului!  Pe traseu vom face două vizite le fel de interesante Toulouse şi Lourdes. Deci prima oprire… primele detalii despre … Toulousefostă cetate de scaun a puternicilor conţi de  Toulouse şi nucleul strălucitoarei culture a trubadurilor. Azi metropolă cosmopolită, capitală regional şi înfloritor centru de cercetare tehnologică şi aeronautică, Toulouse păstrează în inima sa vechea şi frumoasa “ ville rose” , adică străzile din cărămidă roz ce îmbodobesc centrul vechi. Vizitează zona veche pe jos, apoi, pentru o schimbare de ritm, fă o călătorie cu metroul -  adevărată operă de artă, întrucât fiecare staţie a fost încredinţată unei echipe diferite de de arhitecţi şi artişti. Lăsăm în urmă Toulouse şi ne îndreptăm către Munţii Pirinei şi în cele din urmă ajungem în Lourdes, centrul internaţional al pelerinilor Mariani. Vom avea ocazia să vedem biserica situată deasupra Peşterii Sfintei Bernadette, unde legenda spune că tânăra fată a avut viziuni cu Fecioara Maria. Apoi ne îndreptăm către nord, pe coasta bască a Biarritz-ului, unde vom rămâne peste noapte. Cea mai mare şi mai mândră staţiune de pe coasta franceză a Atlanticului, Biarritz , se bucură de o climă blândă, înviorată de poziţionarea sa perfectă între Pirinei şi coasta colţuroasă. este un oraş situat la malul mării, în partea sud-vestică a coastei basce. Acesta a devenit popular odată ce-a început să primească vizite din partea regalităţii europene, în anii 1800. În ziua de astăzi, este o destinaţie cunoscută pentru şcoli de surfing, cu plaje lungi și nisipuri fine.  Seara cazare în zona Biarritz.

 

Ziua 7.  Biarritz – St-Jean-de-Luz - Bordeaux

  Ne începem ziua cu o vizită într-un orăşel tipic basc St-Jean-de-Luz. Este oraşul în care în care Ludovic al XIV-lea şi-a cunoscut viitoarea soţie, prinţesa spaniolă Maria Theresa şi biserica în care aceștia s-au căsătorit, în anul 1660. Apoi putem gusta faimosul produs de patiserie creat special pentru căsătoria celor doi, macaron, preferat astăzi de toți cei care iubesc dulciurile. Călătorind prin Les Landes, ajungem în Bordeaux, pe malul râului Garonne, oraş plin de istorie şi arhitectură de perioadă iluministă, care au făcut din acest loc unul din cele mai vizitate oraşe din Franţa. Vinul de Bordeaux este produs în această regiune încă din secolul VIII, iar târgurile bianuale de vin atrag cumpărători din toată lumea. Ne putem petrece timpul admirând priveliştile oferite de oraş, printre care magnifica Esplanade des Quinceconces.

Puteţi vizita Maison du vin, un muzeu modern al vinului, unde putem experimenta o călătorie în timp şi spaţiu, descoperind vinul în toate dimensiunile sale. Dar pentru a înţelege istoria vechiului oraş, vizătaţi Bordeaux Monumental, o expoziţie  permanentă despre istorie şi despre clădiri. Timp liber în Bordeaux. Seara cazare la hotel în Bordeaux.

 

Ziua 8.  Bordeaux – St Emilion

Luxuriantele dealuri si văi verzi ce alcătuiesc regiunea Dordogne vor fi atracţia principală din excursia opţională de astăzi. Regiunea Dordogne se află în sud-vestul Franţei, între Valea Loarei si Munţii Pirinei. Este cunoscut pentru picturile rupestre din valea Vézère, muzeul Vesunna, care este construit în jurul unor ruine romane şi pentru oraşul medieval Sarlat-la-Canéda. Deşi Dordogne este mai întâi de toate un râu şi, tehnic vorbind, un mic departament administrativ, pentru mulţi străini numele invocă o mare zonă rurală cu râuri pline de elegie. Ne îndreptăm spre St. Emilion, a cărui moştenire viticolă datează din timpuri romane. O citadelă medievală înconjurată de ziduri, St Emilion este chiar esenţa unui oraş viticol. Casele frumoase din calcar galben-auriu fac din el un loc pitoresc de pornire către vizitarea zonei viticole din apropiere. Ne vom întoarce în Bordeaux, pentru o după-amiază în care putem explora oraşul. Putem privi oglindirea Place de la Bourse în râul Garonne, ne putem încânta papilele gustative cu preparate locale, sau ne putem pierde în centrul istoric, admirând arhitectura în luminile serii. Cazare la acelaşi hotel.

 

Ziua 9.  Bordeaux – Cognac - Chenonceau - Tours

Ne îndreptăm spre nord şi ne vom opri mai întâi în Cognac, oraş-port pe râul Charente. Este cunoscut pentru un singur lucru : coniacul fin, distilat din vinul din podgoriile locale.  

În continuare vom explora una dintre cele mai frumoase și faimoase zone ale Franței, Valea Loarei, supranumită și ”grădina Franței”. Tărâm al artei și al istoriei, cu un peisaj mirific, străbătut de ape limpezi, Valea Loarei își vrăjește vizitatorii cu somptuoase palate renascentiste, cu cetăți și turnuri medievale, castele ca în basme, ferme fortificate, biserici, mănăstiri și catedrale. Ne vom opri să vizităm Castelul Chenonceau, așezat maiestuos pe râul Cher. Acest superb castel este cunoscut și sub numele de ”castelul femeilor”, din pricina personajelor istorice feminine care și-au lăsat amprenta asupra lui, dintre care le amintim pe Caterina de Medici sau Diane de Poitiers.  Castelul ne oferă priveliştile grădinilor pline de culoare şi colecţii renascentiste de mobilă şi artă. Seara ne cazăm la hotel în zona Tours.

 

Ziua 10. Tours – Muntele St Michel -  Plaja Omaha - Caen

Călătorim prin peisajele Bretaniei, ce se amestecă într-un mozaic, până la extraordinarul oraş-insulă Muntele St. Michel, care este situat pe coasta Normandiei, unde regăsim faimoasa mânăstire benedictină Norman. Zidurile, strategic fortificate, găzduiau în vremurile medievale o cetate ce exemplifică perfect modelul societății feudale. Pe culmea fortificației erau plasate mănăstirea și așezămintele clericilor, urmate apoi de clădirile autoritătilor, la baza fortăreței magazinele și casele meșterilor și negustorilor, iar în afara zidurilor se găseau fermele și casele pescarilor. Urmărim autostrada Liberty către plaja Omaha, unde vom afla informaţii despre evenimentele care au avut loc aici şi care au schimbat cursul istoriei în Europa. Vom reflecta asupra curajului tinerilor care şi-au sacrificat viaţa pentru libertate si vom vizita locul Debarcării din Normandia. Plaja este plină cu rămăşiţe ale buncărelor germane, iar pe mal vom găsi sculptura de oţel Les Braves, ce comemorează soldaţii americani. Ne îndreptăm spre hotelul nostru din zona Caen.  Cazare.

 

Ziua 11. Caen - Paris

Parisul ne cheamă!  Am pornit… Orașul luminilor ne primește cu o reverență grațioasă, pe măsură ce se dezvăluie privirilor noastre curioase şi nu are nevoie de nicio prezentare: indiferent că ești la prima sau la a zecea vizită, te simți de fiecare dată acasă. Să fie datorită peisajelor atât de cunoscute din filme, cărți sau tablouri? Să fie datorită bulevardelor largi, a cafenelelor șarmante, a frumoaselor clădiri haussmaniene, a parcurilor îngrijite sau a atmosferei unice, pline de romantism? Fiecare dintre cei peste 15 milioane de turiști care vin anual în capitala Franței are propriul său motiv! Astăzi vom descoperi o parte dintre comorile Parisului printr-un tur panoramic de oras :  cartierul de zgârie nori La Defence, L'Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Şcoala Militară, Domul Invalizilor, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees, Place Concorde. Apoi deplasare pe lângă Opera Garnier, Galeriile Lafayette, către Moulin Rouge şi Place Pigalle. Ne îndreptăm spre hotelul nostru pentru cazare. Program liber. Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateau mouche. În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Muzeul de Arte Moderne, Place de la Concorde, Grand Palais, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin. Cazare la Paris.

 

Ziua 12.   Paris – Versailles

După micul dejun puteți descoperi Parisul în ritm propriu. Recomandarea noastră este să petreceți măcar câteva ore la Muzeul Luvru, după ce în prealabil ați ales care sunt operele de artă pe care doriți neapărat să le vedeți. Nu de alta, dar, cu cele 35.000 de opere de artă pe care le găzduiește Luvrul, un vizitator ar avea nevoie de nouă luni pentru o vizită completă a acestui muzeu! Putem vedea aici unele dintre cele mai celebre capodopere ale umanității - Monalisa lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Victoria de la Samotrace - dar și colecții inestimabile de artă egipteană, orientală, greacă, romană, mesopotamiană sau europeană. Luvrul este amplasat chiar în inima Parisului și este la câțiva pași de celebra Piramidă de sticlă, de Grădinile Tuileries, Muzeul Jeu de Paume, Muzeul de Arte Decorative sau Palatul Regal, așa că o vizită în această zonă te va face să descoperi Parisul autentic!

 Program liber în Paris sau excursie opțională la Versailles, impresionanta reședință a lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Vizitatorii vor admira parcul uriaș unde se pot vedea Fântâna lui Apollo, Fântâna Latona, Oranjeria sau Pavilionul Belvedere, construit pentru Maria Antoaneta, dar și apartamentele regale din interiorul Palatului, somptuos decorate, impresionanta Sală a oglinzilor sau colecția de tablouri inestimabile. Cazare la acelasi hotel din Paris.

 

Ziua 13.   Paris – Cluj Napoca

Cu buzunarele încărcate de cultură şi cu experienţe de neuitat, încheiem incursiunea în această ţară plină de arome, gusturi şi istorie, care ne-a purtat prin vestigii ale civilizaţiei, regiuni viticole de vis, zone urbane dezvoltate în cel mai modern mod, care îmbină perfect trecutul glorios cu viitorul, care se anunță a fi unul la fel de interesant. Arta este prezentă în tot ceea ce are Franţa de oferit, iar nouă ni s-a demonstrat acest lucru în fiecare loc pe care l-am vizitat, fie că a fost vorba de un muzeu, un restaurant, un castel, o vie sau o insulă.noastră a ajuns la final. Ne deplasăm la aeroport, unde ne îmbarcăm în zborul spre casă, încercați de un sentiment de bucurie, dar și cu aparatul foto plin amintiri ale frumuseților vizitate.

AVANTAJE pentru turist:

 

NOU! Pachet asigurari inclus: asigurare medicala, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD

Reducere 10% la achitarea din ţară a 3 excursii opţionale, pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.

OPTIONALE

Excursie Coasta de Azur - 35 €/pers.

Excursie St Emilion –20 €/pers.

Croazieră  Sena -  –20 €/pers.

Excursie Versailles- 20 €/pers.

TREBUIE SA VEZI

Muntele St Michel

Insula este localizată la un kilometru de coasta nord-vestică a ţării şi are o populaţie de 50 de locuitori. Este unul dintre cele mai uşor de recunoscut obiective din Franţa şi este vizitată de peste trei milioane de turişti anual. Peste 60 dintre clădiri sunt declarate monumente istorice şi sunt protejate prin lege.

Carcassonne

Vizitaţi Cité-ul, despre care se spune că l-a inspirat pe Walt Disney în crearea castelului din povestea Frumoasa din Pădurea adormită. De aici putem admira meterezele ce se întind pe 3 kilometri, cu ale lor 52 de turnuri. Unul dintre cele mai cunoscute obiective ale oraşului Carcassonne este Basilica Sfinţilor Nazarius si Celsus. Biserica a fost construită pe parcursul a sute de ani, fiind începută în anul 800 şi terminată în anul 1300. Ce o face unică este felul armonios în care se îmbină arhitectura gotică cu cea Romanesque. Vitraliul central datează din anul 1280, fiind cel mai vechi din nordul Franţei.

Muzeul Luvru

Recomandarea noastră este să petreceți măcar câteva ore la Muzeul Luvru, după ce în prealabil ați ales care sunt operele de artă pe care doriți neapărat să le vedeți. Nu de alta, dar, cu cele 35.000 de opere de artă pe care le găzduiește Luvrul, un vizitator ar avea nevoie de nouă luni pentru o vizită completă a acestui muzeu! Putem vedea aici unele dintre cele mai celebre capodopere ale umanității - Monalisa lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Victoria de la Samotrace - dar și colecții inestimabile de artă egipteană, orientală, greacă, romană, mesopotamiană sau europeană. Luvrul este amplasat chiar în inima Parisului și este la câțiva pași de celebra Piramidă de sticlă, de Grădinile Tuileries, Muzeul Jeu de Paume, Muzeul de Arte Decorative sau Palatul Regal, așa că o vizită în această zonă te va face să descoperi Parisul autentic!

Stii ca te numesti Pellerin atunci cand toate semnele sunt de partea ta: iti place sa calatoresti in jurul lumii, sa aduni amintiri de neuitat, astepti cu nerabdare sa vizitezi locuri inedite si te hranesti cu aventura specifica fiecarui loc nou pe care il descoperi. Iar daca am aflat ca esti un calator veritabil, atunci inseamna ca meriti cu desavarsire sa faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine. Intotdeauna Pellerin-ul se va intoarce din calatoriile sale mai bogat.

Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile in orice moment, la cerere.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput: de la asigurari gratuite (medicala/ storno sau bagaje), la  facilitati acordate pentru circuitele cumparate, dar si beneficii oferite de partenerii nostri, in tara.

IMPORTANT! de stiut:

 

Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala din tarile tranzitate.

Obiectivele din tururile panoramice din program se viziteaza doar pe exterior.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite faciitati din hotel sau camera hotelierul poate solicita taxe suplimentare ( minibar, seif, frigider);

In momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.

Pentru calatorie sunt necesar e cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Turul Hexagonului