Tara de Foc si Patagonia | Avion | Bucuresti | 15 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Tara de Foc & Patagonia

Buenos Aires - El Calafate - Ushuaia - Perito Moreno - Cerro Castillo - Torres Del Paine - El Calafate- Buenos Aires

Datele de plecare

24.10

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

15 zile

3 615 €

+ 895 euro (taxe de aeroport)

Supliment de single - 1 500 €

Tariful INCLUDE:

Bilet de avion Bucureşti – Buenos Aires – Bucureşti, zboruri cu escala, zboruri cu escala (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana);

Bilet avion pe rutele interne:Buenos AiresUshuaia, UshuaiaEl Calafate, El CalafateBuenos Aires;

Taxele de aeroport;

Transport cu autocar / microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;

9 nopţi de cazare în hoteluri de 4*; 3 nopti cazare in refugiu;

12 mic dejunuri + 4 pranzuri la pachet +3 cine in decursul deplasarilor si a sederilor in refugiu conform program;

Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;

Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ;

Asigurare medicală de călătorie şi STORNO;

Ghizi locali;

Conducător de grup român.

Tariful NU INCLUDE:

Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);

Alte servicii decât cele menţionate în program;

Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1. Plecare din București

Întâlnire în Aeroportul Otopeni pentru a începe călătoria spre Buenos Aires.

 

Ziua 2.  Buenos Aires  + City Tour

Bienvenidos! Bine aţi venit în Argentina! Ghidul local vă va conduce într-o plimbare orientativă de aproximativ 2 ore prin cele mai importante atracţii pe care le are de oferit capitala argentiniană. Seara puteţi alege o cină în grup sau pe cont propriu. Oricare ar fi alegerea, este, fără îndoială, un oraș cosmopolit. Cu pasiune latină, eleganţă euroăpeană și un stil distinctiv, acesta este genul de oraș care vă va răpi inima! Portenos (localnicii) se mândresc pe bună dreptate cu orașul lor care este format din ”barrios” (cartiere) diferite, fiecare cu propriul stil. Vizitaţi San Telmo, de exemplu, pentru piaţa de antichităţi din fiecare weekend și pentru expoziţiile artiștilor. La Boca a fost ridicată de valuri de imigranţi, care au construit clădiri viu colorate. Aici e și casa faimoase echipe de fotbal Boca Juniors, iar portretele fotbaliștilor celebri acoperă zidurile cartierului. În Recoleta vă puteţi întretăia calea cu protipendada orașului, explorând muzeele. Dacă aţi obosit, luaţi un loc la una dintre multele cafenele la stradă și pregatiţivă de o seară de tango, la una dintre numeroasele milonga. În estul Plaza de Mayo, găsiţi Casa Rosada, palatul prezidenţial roz la al cărui balcon a apărut Eva Peron în anii ’40 în faţa fanilor. Aici se găsește și Muzeul Evita, dedicat vieţii (și rochiilor) renumitei personalităţi. MALBA este o galerie de artp care adăpostește o colecţie privată cu lucrări semnate Frida Kahlo și Diego Rivera, precum și expoziţii temporare.

 

Ziua 3. Buenos Aires / Ushuaia

Este timpul să părăsim Buenos Aires. Vom fi transferaţi la Aeroportul Naţional J. Newberry, de unde vom zbura spre Ushuaia. Transfer și cazare la hotel în Ushuaia.

 

Ziua 4. Ushuaia + Canalul Beagle

În această dimineaţă vom face o excursie cu barca pe Canalul Beagle. De observat viaţa sălbatică marină de-a lungul micilor insule și insuliţe din acest canal navigabil numit după vasul de expediţie al lui Charles Darwin. Cazare la hotel în Ushuaia.

 

Ziua 5. Ushuaia / El Calafate / El Chalten

După micul dejun, avem transfer la aeroportul din Ushuaia, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre El Calafate. Transfer la hotel pentru cazare.

 

Ziua 6. El Chalten

În următoarele două zile vom face cel puţin două dintre cele mai populare drumeţii din zonă (opţional): Laguna de los Tres și Laguna Torre. Gradul de dificultate al drumeţiilor este de la moderat către dificil. Pregătiţi-vă pentru un traseu de șase – nouă ore pe niște poteci bine marcate și bine întreţinute. Tenerul în sine nu e prea dificil, însă vântul și ploaia pot fi principalele provocări cu care vă veţi întâlni în aceste plimbări.

Tipul traseelor, precum și ordinea în care le vom aborda, pot suferi modificări în funţie de condiţiile meteo.

 

Ziua 7. El Chalten

După micul dejun, avem timp liber de petrecut după voia inimii, timp în care ne putem relaxa, sau putem termina traseul de drumeţie începând în ziua precedentă. Cazare la același hotel din El Chalten.

 

Ziua 8. El Chalten / El Calafate

Bucuraţi-vă de ultima dimineaţă în El Chalten, înainte de a ne întoarce la El Calafate.

 

Ziua 9. El Calafate + Perito Moreno

În programul zilei este o excursie la Gheţarul Perito Moreno. Acesta este unul dintre puţinii gheţari care se extind din lume și, priveliștea de 3 km în lăţime si 35 de km în lungime este spectaculoasă. Puteţi observa și asculta cum crapă gheaţa și cum cade în apele de dedesubt. Ne vom întoarce la El Calafate pentru a pertrece noaptea.

 

Ziua 10. El Calafate / Cerro Castillo (Chile) / Torres Del Paine

Pregătiţi-vă pentru încă o călătorie lungă. Dis-de-dimineaţă ne îmbarcăm într-un autobuz către Cerro Castillo din Chile (călătorie de aproximativ 5 ore). Aici ne oprim pentru prânz (care nu e inclus) și așteptăm cursa de legătură către Torres del Paine (proximativ o oră și jumătate). Asiguraţi-vă că aveţi apă, gustări și haine călduroase pe parcursul călătoriilor cu autobuzul. La ”capătul pământului” se află copleșitoarea Patagonie chiliană. Puţini au șansa să vadă această priveliște, iar cei care o văd o uită cu greu! Pe vremuri aici era o adunătură de oi, insă parcul naţional i-a luat locul în 1959. Aceasta este o zonă perfectă pentru drumeţii, unde abundă păsări nandu, condori și flamingo roz. Când ajungeţi în parc veţi fi cel mai probabil întâmpinaţi de o turmă de guanaco, rudele alpaca. Aceste animale ciudate oferă oportunităţi excelentre pentru instantanee foto, însă aveţi grijă să nu vă apropiaţi prea mult: e foarte posibil să vă scuipe. Tot aici se găsesc și unele dintre cele mai bune opotnunităţi de pescuit păstrăv și somon din lume. Adevăratul protagonist al spectacolului este, însă, peisajul magnific. Cu lacuri strălucitoare, cascade învolburate, gheţari și munţi uimitori, vă veţi petrece mult timp minunăndu-vă de frumuseţea împrejurimilor. Campignul va fi casa noastră pentru următoarele 3 nopţi și baza de plecare pentru drumeţiile zilnice.

 

Ziua 11. Torres Del Paine

Cel mai popular traseu din zonă este cunoscut local drept ”Base Las Torres” (Baza Turnului), iar liderul grupului va indica momentul cel mai bun pentru drumeţie, în funcţie de condiţiile meteo. O altă opţiune este drumeţia către ”Regugio Los Cuernos” (Cabana Coarnelor), care este lungă, însă oferă o priveliște fantastică asupra acestei secţiuni a parcului denumită ”Los Cuernos del Paine” (Coarnele). Gradul de dificultate oscilează de la moderat la dificil pentru ambele opţiuni, drumeţiile durează între 5 si 8 ore pe zi și se desfășoară pe cărări clar marcate. În Patagonia, vremea este mereu un impediment – fiţi pregătiţi pentru frig, ploaie și vânt. În următoarele 3 zile veţi împărţi un cort cu un alt participant la expediţie. Sacii de dormit nu sunt asiguraţi, așa că luaţi unul în bagaj, pentru că, alternativ, se poate închiria unul pentru aproximativ 30$ pentru 3 nopţi. Liderul grupului trebuie informat de la început pentru a se ocupa de formalităţi. Se pune la dispoziţia participanţilor o saltea gonflabilă, precum și 3 mic dejunuri, 3 prânzuri și 3 cine. Cinele sunt simple (paste, orez, pui) și se servesc în zona comună de mese. Prânzurile sunt compuse din sandwich-uri, fructe și ocazional un baton de ciocolată. Sucurile sau băuturile alcoolice nu sunt disponibile, iar selecţia la magazinul din camping este limitată. Dacă vă plac în mod deosebit anumite snackuri (migdale, alune, stafide) sau vreo băutură anume (o sticlă de vin sau spirtoase) asiguraţi-vă că le aduceţi cu dumneavoastră de la Buenos Aires sau Calafante. În camping sunt disponibile facilităţi de toaletă și baie, existând dușuri comune, seeparate pentru femei și bărbaţi.

 

Ziua 12. Torres Del Paine

Veţi participa la un tur de o zi, însoţiţi de ghid, într-o altă parte a Parcului Naţional Torres del Paine, inclusiv o vizită la lacul gri, înainte de transferul la Puerto Natales (aproximativ 3 ore), unde veţi petrece noaptea. Pe vremuri un mic port pescăresc, astăzi orășelul este poarta de intrare în Torres; nu este mult de explorat în Puerto Natales, însă vă puteţi aventura să exploraţi bucătăria din zonă sau să încercaţi vinul și berea locală.

 

Ziua 13. Torres Del Paine / El Calafate

După micul dejun, pornim pe un traseu printr-o pădure Lenga milenară până la baza “morinei” și ajungem într-unul dintre cele mai impresionante locuri din parc: priveliștea spre Baza Torres del Paine, unde ne vom bucura de vedere la Torre Sur, la Torre Central, la Torre Norte și la Cerro Nido de Cóndor. Vom lua prânzul la pachet. Transferl la hotel în El Calafate.

 

Ziua 14. El Calafate / Buenos Aires

Micul dejun la hotel. Transfer la Aeroportul din El Calafate, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Buenos Aires. Sosim pe Aeroportul Naţional J. Newberry, apoi vom fi transferaţi la Aeroportul Internaţional din Ezeiza de unde ne îmbarcăm în zborul pentru București.

 

Ziua 15. Sosire Bucuresti

Sosire în București, după o vacanţă extraordinară în Patagonia.

AVANTAJE pentru turist:

 

TREBUIE SA VEZI:

Parcul Naţional Torres del Paine 

În extremitatea de sud a Patagoniei, în Munţii Anzi, regăsim un tărâm de basm: Parcul Naţional Torres del paine (Turnurile din Paine – Paine fi ind denumirea indigenilor pentru culoarea albastru). Peisajele superbe și diversifi cate sunt numai bune pentru drumeţii sau camping.

Gheţarul Perito Moreno 

Piesa principală a Parcului Naţional Los Glaciares, gheţarul măsoară30 km în lungime și 5 km în lăţime, având o înălţime de 60 m. Însă ce îl face cu adevărat excepţional este faptul că acesta avansează cu până la 2 m pe zi, cauzând masive căderi ale blocurilor de gheaţă, ce crează un spectacol inedit pentru turiști. A se observa de la distanţă!

Parcul Naţional Tierra del Fuego 

Cu peisaje incredibile, cascade, munţi, păduri și gheţari, acesta se găsește printre principalele atracţii ale Argentinei, găzduind nu mai puţin de 20 de specii de mamifere terestre – printre care vulpi, guanacos, castori și iepuri, și 90 de specii de păsări, printre care și perușul australian și vulturul andean.

IMPORTANT! de stiut:

 

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.

Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.

Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.

Aşezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începand cu bancheta a doua ;

Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide  se va plăti suplimentul de single.

 

Grup minim 20 pers.

Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 şi 19 persoane) se percepe un supliment de 195 € / pers.

 

Termen de inscriere: Minim 4 săptămăni înainte de data plecării.

 

Acte necesare pentru CĂLĂTORIE:

Paşaportul în original valabil cel puţin încă 6 luni de la data returului din excursie, care să conţină cel puţin 2 coli albe, nu se acceptă paşaport temporar.

 

Note:

Oferta este calculată pe baza parităţii EUR/USD de  1/1,2; în situaţia modificării cu mai mult de 5% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a ajusta tariful.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada;valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare STORNO, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Tara de Foc si Patagonia