Spania - Andorra - Franta - Elvetia - Liechtenstein - Germania - Austria | Avion | Bucuresti | 10 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Spania - Andorra - Franta - Elvetia - Liechtenstein - Germania - Austria

MadridSegoviaZaragozaAndorra la Vella – Foix – Toulouse – Albi – LyonGenevaBerna – Habsburg – Vaduz – Oberammergau – Garmisch-Partenkirchen – InnsbruckLinz – Artstetten – Burg Kreuzenstein – Viena

Datele de plecare

25.09

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

10 zile

780 €

+ 90 euro (taxe de aeroport)

Supliment single - 325 €.

Tariful INCLUDE:

transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Madrid și Viena – Bucureşti cu zborul companiei Tarom

transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

9 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* și 3*

tururile şi transferurile menţionate în program  

taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.

tururi panoramice și pietonale de oraș în Madrid, Zaragoza, ToulouseLyon, Geneva, Berna, Vaduz, Viena

vizitarea castelelor Habsburg, Hofburg, Ambras, Kreuzenstein (nu sunt incluse taxele de intrare)

asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro / pers. (cheltuieli medicale de urgență și / sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor / afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea storno de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro / persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Tariful NU INCLUDE:

taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 90 euro / pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

taxele de oraş (unde se percep) se achită individual la recepţia hotelurilor

intrările la obiectivele turistice menționate în program

bacşişuri: 40 euro / pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1:  Bucureşti – Madrid

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Madrid cu compania Tarom, zbor RO 415 (08:10 / 11:15). Odată sosiţi în Madrid, vom face un tur panoramic de oraş care va include Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Plaza Cibeles, Palatul Regal din Madrid, Teatro Real, care include şi Casa Operei restaurată în anul 1850, Parcul Buen Retiro, impunătoarea Bibliotecă Naţională, care conţine o parte din arhivele istorice ale Spaniei, Muzeul Prado, care adăposteşte una dintre cele mai celebre colecţii de artă din lume, Muzeul Naţional şi Centrul de Artă Regina Sofia. Chiar dacă Madridul dispune de o infrastructură modernă vom vedea că acesta şi-a păstrat totuşi aspectul istoric pe care-l vom regăsi pe multe dintre străzile şi cartierele sale. Cazare în Madrid.

 

Ziua 2:  MadridSegoviaZaragoza  (455 km)

Mic dejun. Plecare spre Segovia, al cărui castel este fără îndoială atracția principală a orașului și probabil cel

mai frumos castel al Spaniei. Alcazarul Segovia se remarcă de la distanță prin turnurile acoperite cu plăci de ardezie ce se înalță ca un miraj deasupra confluenței râurilor Clamores și Eresma. Această priveliște se datorează regelui habsburg Filip al II-lea, care a adus adaosuri majore castelului medieval inițial. Vom avea prilejul de a admira vederile panoramice de pe acoperișul temniței, unde vom putea ajunge după urcarea a 150 trepte înguste. Plecare spre Zaragoza, capitala regiunii Aragon, oraş cu o vechime de aprox. 2.000 de ani, unde ne vom caza.

 

Ziua 3:  ZaragozaAndorra  (330 km)

Mic dejun. Dimineața vom vizita Zaragoza, oraş cu numeroase muzee şi monumente, unde tradiţiile şi obiceiurile au fost păstrate foarte bine, localitatea dobândindu-şi astfel identitatea proprie. Amestecul culturilor romanilor, maurilor, creştinilor şi evreilor, care au stăpânit de-a lungul timpului, a creat numeroase monumente şi mărturii istorice. Specificul oraşului este dat de faptul că aici există mărturii ale celor patru culturi diferite care au coexistat aici, ceea ce conferă oraşului denumirea de “urbe a diversităţii”. Vom vizita Catedrala La Seo şi una dintre cele mai mari şi importante biserici din Spania, Basilica de Nuestra Senora del Pilar, despre care se spune că este prima biserică din istorie dedicată Fecioarei Maria. O veche legendă povesteşte că Sf. Iacov cel Mare care propovăduia cuvântul lui Iisus în Spania, descurajat de eşecul misiunii sale, se ruga pe malul râului Ebro, când în anul 40 d.Hr., Fecioara Maria i s-a arătat dându-i o mică statuie din lemn şi o coloană de jasp, cerându-i să construiască o biserică în cinstea ei. Astfel a apărut Nuestra Senora del Pilar, o capelă mică, prima biserică dedicată Fecioarei Maria, înălţată în urma singurei apariţii săvârşite înainte de Adormire. Ne vom deplasa în continuarea zilei spre Andorra, micuțul principat din Pirinei înghesuit între Franța şi Spania, denumit și Principatul Văilor Andorrei unde vom vizita cel mai sfânt loc din Andorra, Meritxell din Canillo, apoi ne vom îndrepta pe drumul străjuit de stânci înalte spre Os de Civis, un sătuc ridicat în stil tipic andorran, cu casele aproape unite una de alta, cu pitoreşti străduțe înguste, a cărui biserică romană a fost listată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Prin peisajul muntos impresionant vom ajunge în cea mai înaltă capitală a Europei, Andorra La Vella, unde vom vedea Biserica Esglesia de Sant Esteve, situată în partea veche a oraşului, construită în stil romanesc, în sec. al XIX-lea, precum şi piața din fața clădirii Parlamentului. Vom avea de asemenea prilejul de a face cumpărături în acest paradis fiscal. Cazare în Andorra.

 

Ziua 4:  Andorra – Foix – Toulouse  (190 km)

Mic dejun. Vom părăsi Andorra îndreptându-ne spre Franța unde ne vom opri în Foix, un oraş dominat de un castel impozant cuibărit deasupra centrului medieval şi al străduţelor înguste. Râul din apropiere, Rivière Souterraine de Labouiche este cel mai lung râu subteran din Europa care oferă posibilitatea vizitării peşterilor din zonă în timpul unor plimbări cu barca. În continuarea zilei vom pleca spre Toulousecel de-al patrulea oraş ca mărime din Franța, centrul cultural şi economic al sudului Franței, oraş universitar din anul 1230. Cunoscut drept „la ville rose”, respectiv oraşul roşu, datorită numeroaselor clădiri din cărămidă roşie, deoarece piatra era greu de găsit în zonă. Toulouse este bogat în artă şi arhitectură, fiind centrul aviației franceze şi al industriei spațiale. Vom face un tur pietonal, prilej de a admira printre altele Place du Capitole, Catedrala St. Etienne şi două monumente listate de UNESCO în Patrimoniul Mondial: Basilica St. Servin, cea mai mare clădire construită în stil romanesc din Europa, loc de pelerinaj care adăposteşte relicve sfinte, printre care o bucățică din crucea pe care a fost răstignit Iisus şi un spin din “coroana” sa şi Canal du Midi, o parte a canalului care uneşte Mediterana cu Atlanticul, construit în sec. al XVII-lea. Cazare în Toulouse.

 

Ziua 5:  Toulouse – Albi – Lyon  (540 km)

Mic dejun. Plecare spre Lyon, oraş despre care se spune că după Veneția are cea mai mare zonă de factură renascentistă din Europa, situată între râurile Rhone şi Saone. Pe parcurs ne vom opri în Albi, oraș listat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Orașul a început să se dezvolte începând cu sec. al X-lea, fapt reflectat de cartierul St Salvi și de vechiul pod, devenind în sec. al XIII-lea un puternic oraș episcopal. Vom vedea frumoasa catedrală gotică care domină orașul, precum și alte monumente care datează din Evul Mediu. De asemenea vom putea vizita Muzeul Toulouse Lautrec, care s-a născut în Albi. Ne vom continua deplasarea spre Lyon, oraş sinonim cu industria mătăsii, cu Rezistența Franceză şi care are reputația de "capitală gastronomică a lumii". Multe personalități s-au născut în Lyon sau au locuit şi au lucrat aici, dintre care demn de menționat sunt: fizicianul A.M. Ampere, doctorul Francois Rabelais, scriitorul Antoine St. Exupery, inventatorii cinematografului, frații Lumiere etc. Vom face un tur panoramic de oraş care va începe pe Colina Fourviere, vom vedea Basilica Notre Dame construită în stil rococo, cartierul St. Jean, tradiționalele „traboules”, pasajele care permit trecerea dintr-un imobil în altul, specifice Lyonului, Hotel du Ville, Muzeul de Arte Frumoase care este întrecut doar de Luvru când vine vorba de colecţii de artă şi Piața Bellececour. Cazare în Lyon.

 

Ziua 6:  LyonGenevaBerna – Habsburg  (405 km)

Mic dejun. Vom părăsi Franța îndreptându-ne spre Elveţia, Țara Cantoanelor. Ne vom opri în Geneva, oraș cosmopolit situat pe malul lacului Leman, un important centru financiar european, capitala internaţională a păcii, titulatură obţinută datorită culturii şi tradiţiilor sale umanitare, un oraș al armoniei și al unificării valorilor internaționale, cu un aspect cosmopolit și monumente memorabile. Vom face un tur panoramic și pietonal care va conține câteva teme principale, reprezentative pentru spiritul orașului. Tema Reformei protestante a bisericii lui Jean Calvin, din sec. al XVI-lea ne invită să vizităm catedrala Saint Pierre, cea mai veche clădire din oraş și Monumentul Reformei. Tema gândirii liberale și a valorilor umaniste ne va purta pașii spre monumentele ducelui de Brunswick, al lui Rousseau și Henry Dunant (fondatorul Crucii Roșii). Tema eleganței aristocratice ne va îndrepta pașii spre malul lacului, pentru a admira hoteluri-palate și vapoare de epocă sau tema modernității și globalizării ne va propune, pe parcursul turului panoramic, Palatul Națiunilor și sediile organizațiilor internaționale. După-amiază vom pleca spre Berna, capitala ţării fondată în anul 1191 de către Ducele Bertold al V-lea de Zahringen. Situat pe o peninsulă, având în apropiere Râul Aare, Berna este un oraş liniştit, cu străduţe pietruite, cu clădiri în stil vechi ce par să nu se fi schimbat deloc în ultimele cinci secole. Vom face un tur pietonal în cadrul căruia vom admira Catedrala gotică Münster, cea mai înaltă din Țara Cantoanelor, Turnul Ceasului, situat în centrul oraşului vechi, Casa Memorială Einstein, Palatul Parlamentului şi Orologiul astronomic. Ne vom plimba prin oraşul vechi care evocă gloria seculară a cetății, bazată pe forța ei militară, un exemplu tipic al arhitecturii urbanistice medievale, care a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1983. Ne vom deplasa apoi spre Habsburg, unde ne vom caza.

 

Ziua 7:  Habsburg – Vaduz (Liechtenstein)  – Oberammergau – Garmisch-Partenkirchen  (375 km)

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Castelul Habsburg care poartă numele faimoasei dinastii, situat în cantonul Aargau, lângă Râul Aar, listat ca sit de patrimoniu elvețian de importanță națională. Habsburgul a fost sediul inițial al Casei Habsburg, care a devenit una dintre cele mai importante dinastii imperiale și regale din Europa. În continuarea zilei vom părăsi Elveţia şi vom intra în Liechtenstein, stat ce ocupă locul şase în topul celor mai mici naţiuni din lume, unde vom vizita Vaduz, capitala ţării. Vom admira în voie priveliştea panoramică a castelului din Liechtenstein, după care vom intra în Germania, îndreptându-ne spre Oberammergau, un orăşel pitoresc de munte, care este practic un muzeu în aer liber, faimos datorită sculpturilor în lemn răspândite pe străduţele sale, localitatea fiind faimoasă pentru tăietorii şi artiştii lemnului, dar mai ales datorită caselor pictate cu scene biblice sau din basme, numite Luftmalerei. Ne vom deplasa apoi spre Garmisch-Partenkirchen, o staţiune montană bavareză, dar şi un loc al relaxării şi al petrecerii timpului liber, având în vedere că este şi o renumită staţiune balneo-climaterică, localizată la poalele muntelui Zugspitze, cel mai înalt munte din Germania. Bavaria are o tradiţie lungă în decorarea clădirilor cu picturi religioase sau istorice, multe dintre clădirile pe care le vom întâlni în Garmisch-Partenkirchen fiind decorate cu astfel de picturi murale care sfidează trecerea timpului de secole. Cazare în Garmisch-Partenkirchen.

 

Ziua 8:  Garmisch-Partenkirchen – InnsbruckLinz  (377 km)

Mic dejun. Plecare spre Austria, țara sinonimă cu dinastia Habsburgilor, unde ne vom opri la Innsbruck pentru a vizita Castelul Hofburg, unul dintre castelele simbol ale Casei de Habsburg, care cuprinde cinci zone muzeale tematice: sălile Maria Tereza din sec. al XVIII-lea, apartamentul împărătesei Elisabeta din sec. al XIX-lea, un muzeu de mobilier, o galerie ancestrală și o galerie de pictură. Ne vom continua incursiunea în istoria faimoasei dinastii vizitând Castelul Ambras, considerat a fi una dintre cele mai populare atracții turistice ale Tirolului. Importanța culturală și istorică a castelului este strâns legată de arhiducele Ferdinand al II-lea, mare colecționar de artă, fiindu-i reședință între anii 1563 - 1595. Părintele domnitor al Tirolului, fiul împăratului Ferdinand I, a ordonat ca cetatea medievală de la Ambras să fie transformată într-un castel renascentist ca dar pentru soția sa Philippine Welser. Castelul inferior deţine capodopere ale artei europene de la împăratul Maximilian I până la împăratul Leopold I. Vizita noastră în capitala Tirolului se va încheia la Acoperişul de Aur, construit de arhiducele Friedrich IV, în sec. al XV-lea, pentru a comemora căsătoria lui Maximilian I cu Bianca Maria Sforza de Milano şi a servit drept lojă regală de lux, de unde Curtea urmărea festivităţile de turniruri din piaţă. Vom pleca în continuare spre Linz, capitala unei regiuni cu lanțuri muntoase impunătoare și sate izolate. Cazare în Linz.

 

Ziua 9:  Linz – Artstetten – Burg Kreuzenstein – Viena (350 km)

Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre Artstetten, pentru a vizita castelul care în anul 1889, a intrat în proprietatea arhiducelei Franz Ferdinand care a făcut o renovare amplă a castelului. Folosit anterior ca reşedinţă de vară de către membrii dinastiei habsburgice, castelul este acum locul de odihnă al arhiducelui Franz Ferdinand, şi al soţiei sale Sophie, ducesă de Hohenberg, care au fost asasinaţi în anul 1914. Ne vom îndrepta apoi spre Burg Kreuzenstein, unde se află castelul intrat în posesia Habsburgilor în anul 1278. Având o poziție idilică și foarte vizibilă, pitorescul Castel Kreuzenstein este situat pe o colină împădurită între orașele Korneuburg și Stockerau, în imediata vecinătate a Dunării și a pădurii Vienei, ceea ce a făcut să fie un sistem puternic de apărare strategică de-a lungul secolelor și mai ales în Evul Mediu. Ne vom deplasa în continuare spre Viena, fosta capitală imperială a Imperiului Habsburgic. Cazare în Viena.

 

Ziua 10:  Viena – Bucureşti

Mic dejun. Aceasta va fi ultima zi a periplului nostru, zi pe care o vom petrece în Viena, oraşul care a hrănit spiritual atâţia artişti, unul dintre cele mai mari şi importante oraşe ale Europei Centrale, fapt care se datorează poziţiei sale geografice favorabile. Viena a fost secole la rând capitală imperială şi reşedinţă a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale şi politice ale Europei. Oraşul situat între culmile nord-vestice ale Alpilor, a fost ridicat iniţial numai în partea de sud a Dunării, astăzi întinzându-se pe ambele sale maluri. La propunerea autorităților, centrul vechi al orașului Viena precum și Castelul Schonbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista Monumentelor Patrimoniului Mondial. Centru al muzicii clasice, Viena este remarcabilă şi datorită arhitecturii sale deosebite, exprimată atât prin clădirile laice cât şi prin cele de cult, oraşul bătând toate recordurile, aici existând peste 27 de castele şi aprox. 150 de palate. Vom face un tur panoramic de oraș, care va include Sediul ONU, Prater, Turnul Dunării, Centrul Internațional de Congrese al Austriei, celebrul Ring Vienez cu Opera de Stat, Biserica Votivă, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul de Istorie a Artei, Muzeul pentru Artă Aplicată, Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul de Istorie a Naturii, Bursa Vieneză, Ministerul de Război, Muzeul de Artă Contemporană MAK, Burgtheater, Parlamentul, Universitatea, Piaţa Maria Thereza, Primăria şi Palatul Hofburg, fosta reşedinţă de iarnă a familiei imperiale de Habsburg. În continuarea zilei vom face un tur pietonal în centrul istoric, prilej cu care vom vedea Catedrala Sf. Ștefan, Monumentul Ciumei, Biserica Sf. Petru, Palatul Hofburg și Piața Maria Tereza. După-amiază, timp liber pentru cumpărături pe celebra Mariahilferstrasse, una dintre cele mai cunoscute străzi comerciale din Europa. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti, cu compania Tarom, zbor RO 344 (17:50 / 20:20).

AVANTAJE pentru turist:

 

La orice vârstă, poveştile cu cavaleri, prinţi şi prinţese, împăraţi şi împărătese, fascinează pentru că tânjim după romantism, cavalerism şi onoare, valori cu care ne întâlnim parcă din ce în ce mai rar.  În căutarea lor vom pleca pe urmele uneia dintre cele mai faimoase dinastii care au influenţat istoria europeană, respectiv dinastia de Habsburg. Călătoria noastră va începe din Madrid, unde vom avea ocazia să vedem cel mai frumos castel din Spania, reşedinţa lui Filip al II-lea de Habsburg, după care vom trece Pirineii, graniţa naturală dintre Spania şi Franţa, spre Andorra. Vom străbate apoi Franţa, unde vom întâlni aerul renascentist al oraşului Toulouse şi deliciile culinare ale Lyonului, după care vom ajunge în Elveţia, locul unde Habsburgii îşi au originea, dar și locul unde cea mai faimoasă şi iubită împărăteasă, Sissy, şi-a găsit tragicul sfârşit, după care vom vizita unul dintre cele mai mici state din lume, exuberantul Liechtenstein. Vom intra în continuare în Germania pentru a admira două oraşe muzeu din sudul Bavariei, respectiv Oberammergau și Garmisch-Partenkirchen, după care vom ajunge în Austria, ultima țară din circuitul nostru, unde vom vizita cel mai vechi castel-muzeu de artă al Europei, aflat sub patronajul Habsburgilor din zona Innsbruck, ca în final să trăim emoţia întâlnirii cu capitala Imperiului, plimbându-ne pe culoarele palatelor pe care altă dată se plimbau cei „cu sânge albastru”... de Habsburg.

 

TARIF: 780 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 325 EURO

                     (tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 15-24 turişti, tariful se va majora cu 40 euro/pers.)

IMPORTANT! de stiut:

 

ACTE NECESARE:

- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAŢII:

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

 - cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţie; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- asigurarea storno de călătorie, oferită BONUS de către agenție, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Spania - Andorra - Franta - Elvetia - Liechtenstein - Germania - Austria