Sicilia - Sardinia - Corsica | Avion | Bucuresti | 11 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Sicilia - Sardinia - Corsica

Catania - Etna - Taormina - Siracusa - Noto - Agrigento - Palermo - Cagliari - Alghero - Santa Teresa Gallura - Bonifacio - Bastia - Genova - Milano

Datele de plecare

02.10 | 16.10

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

11 zile

1 099 €

Servicii la sol - 180 €.

Supliment camera single - 299 €.

A treia persoana in camera - 999 €.

Copil < 12 ani cazat in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar - 849 €.

Tariful INCLUDE:

Bilete de avion Bucuresti – Catania si Milano-Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Wizz Air/Blue Air;

Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);

3 nopti cazare in Catania la hotel de  3*;

1 noapte de cazare in Cagliari la hotel de 3*;

1 noapte de cazare in Alghero la hotel de 3*;

1 noapte de cazare in Santa Teresa di Gallura la hotel de 3*;

2 nopti de cazare in Bastia la hotel de 3*;

1 noapte de cazare in Milano la hotel de 3*;

1 noapte de cazare in cabine cu 2 paturi fara masa, pe ferry boat, Palermo-Cagliari;

asistenta turística in limba romana – ghid roman;

Tariful NU INCLUDE:

Servicii la sol –  180 euro / persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si include:

Transfer ferry boat, Santa Teresa di Gallura – Bonifacio;

Transfer ferry boat, Bonifacio – Genova;

Tururile prevazute in cadrul itinerariului, cu autocar / microbuz categoria locala;

Transferuri  aeroport – hotel – aeroport;

taxele de oras, cost aproximativ, 3 euro / persoana / zi – se achita local la receptia hotelurilor;

excursiile optionale;

intrarile la obiectivele turistice din program – se achita local;

bacsis pentru sofer si ghid – recomandabil dar nu obligatoriu;

ghid local;

Programul Turistic Detaliat

 

ZIUA 1 - BUCURESTI – CATANIA

11:00 - Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei si imbarcare la ora 12:00, pentru zborul  catre Catania.  Sosire in Catania la ora 14:05, al doilea oras ca marime din Sicilia. Transfer la hotel si cazare in zona Catania.

 

ZIUA 2 - CATANIA - ETNA - TAORMINA

Mic dejun. Excursie optionala la Vulcanul Etna. Vizita la Vulcanul Etna - cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea, cu o activitate constanta de peste 6.000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Excursia continua apoi catre Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din sexolul XIX si cunoscut sub numele de "Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Continuam cu Taormina, mica bijuteri siciliana de la poalele vulcanului Etna. Tur pietonal. Timp liber la dispozitie. Cazare in  zona Catania.

 

ZIUA 3 - CATANIA – SIRACUSA - NOTO

Mic dejun. Excursie optionala la Siracusa - unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 I.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mar  si Noto cunoscut sub denumirea si de "Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Turul oasului Siracusa include: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Vom continua cu vizitarea orasului Noto, cunoscut si ca „Citta del Barocco”. Cazare in zona Catania.

 

ZIUA 4 - CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO – CAGLIARI

Mic dejun. Continuam cu vizita la Agrigento, incluzand Valea Templelor. Continuam cu Palermo, capitala Siciliei, cu scurt stop in Cefalu, oras antic situat pe coasta nordica, la Marea Tireniana. Sosim la Palermo : tur de oras, in care vom vizita Piata Pretoria, catedrala ( fondata in sec. 12 ), capela palatina, catacombele Capucinilor. In jurul orei 19:00, ne imbarcam pe ferry-boat si continuam calatoria catre Sardinia.

 

ZIUA 5 - CAGLIARI - NORA

Sosire matinala in Cagliari, capitala Sardiniei, situat in sudul extrem al insulei. Transfer la hotel si continuam cu vizita la Castello, centrul istoric al orasului, cu o scurta oprire la bastionul San Remy care ofera o frumoasa priveliste asupra orasului. Continuam cu vizita la vestigiile arheologice de la Nora.  Cazare in Cagliari.

 

ZIUA 6 - CAGLIARI  – ALGHERO

Mic dejun. Plecare matinala catre Alghero. Una dintre cele mai populare statiuni din Sardinia, Alghero si-a pastrat aparenta unui sat pescaresc. Continuam cu vizita pietonala prin orasul vechi, pe care catalanii medievali il numeau Barcelonetta. Cazare in Alghero.

 

ZIUA 7 - ALGHERO – SANTA TERESA GALLURA

Mic dejun. Continuam traseul catre Santa Teresa Gallura, o statiune situata pe coasta de nord a Sardiniei, cu vedere la Stramtoarea Bonifacio. Cazare in zona Santa Teresa Gallura.

 

ZIUA 8 - SANTA TERESA GALLURA – BONIFACIO – BASTIA

Mic dejun. Vom traversa cu ferry catre Bonifacio, cel mai sudic punct al insulei Corsica. Continuam cu un tur pietonal ce include Biserica Sainte-Marie, Biserica gotica St. Dominique, farul din Pertusato si Scara Regelui Aragon. Transfer catre Bastia. Cazare in zona Bastia.  

 

ZIUA 9 - BASTIA

Mic dejun. Bastia este portul principal al insulei Corsica, situat pe coasta de est, la baza peninsulei Cap Corse. Continuam cu un tur pietonal ce include Terra Vecchia, Terra Nova si Palatul Guvernatorilor. Cazare in zona Bastia.

 

ZIUA 10 - BASTIA – GENOVA - MILANO

Mic dejun. Transfer cu ferry pana la Genova. Dupa sosirea in port continuam cu transfer la Milano. Cazare in zona Milano.

 

ZIUA 11 - MILANO – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti. Decolare la ora locala 15:35 si sosire la Bucuresti la ora 18:50.

AVANTAJE pentru turist:

 

Tarif: 1099 euro/persoana(taxe aeroport incluse) + Servicii la sol –  180 euro/persoana

Supliment single: 299 euro - Pat suplimentar: 999 euro - Copil 2-12 ani in camera cu doi adulti: 849 euro

 

HOTELURI

zona Catania: Hotel Ognina Catania 3*, Via Messina, 626 - 95126 - Catania, Sicily sau similar;

Cagliari: Hotel Il Monastero 3*, Localita Geremeas - Quartu Sant'elena, Cagliari, South Sardinia sau similar

Alghero: Hotel la Margherita 3*, Via Sassari, 70, 07041 Alghero SS, Italia

Zona Santa Teresa Gallura: B&B Margherita 3*, Via Nazionale, 24, 07028 Santa Teresa Gallura OT, Italia sau similar

 Zona Bastia: Hôtel Posta Vecchia 3*, 1 rue Posta Vecchia, Bastia 20200, sau similar

Milano: Idea Hotel Milano San Siro 3*, Via Airaghi 125 - 20153 - Milano, sau similar

 

EXCURSII OPTIONALE 

Etna & Taormina -  60 € /adult si 50 € per copil 2-12 ani, si include: transport, taxe de drum, ghid roman;

Siracusa & Noto -  65 € /adult si 50 € per copil 2-12 ani, si include: transport, taxe de drum, ghid roman.

 

ALTE INFORMATII

Grup minim: 35 persoane

 

Orar informativ de zbor (ore locale):

Bucuresti- Catania: 12:50 / 14:00

Milano-Bucuresti: 15:35 / 18:50

Compania: Blue Air.

Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

IMPORTANT! de stiut:

 

Grup minim 35 persoane.  

Oferta turistica este parte integranta din contract. 

Acte necesare: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate. Sursa -  Mae.ro.

Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.

Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.

Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.

Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.

Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.

Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.

Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).

Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Sicilia - Sardinia - Corsica