Pe urmele lui Kusturica - Serbia - Bosnia si Hertegovina | Autocar | Timisoara | 4 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AUTOCARUL

Pe urmele lui Kusturica - Serbia - Bosnia si Hertegovina

Oplenac - Mokra Gora - Drvengrad – Satul lui Kusturica - Sarajevo - Moscheea Gazi Husrev Bay - Catedrala Romano-Catolica - Biserica Noua - Biserica Veche Sarba - Templul Evreiesc

Datele de plecare

05.06 | 03.09

Orasele de plecare:

Timisoara

Durata circuitului:

4 zile

175 €

Supliment camera single - 25 €.

Tariful INCLUDE:

transport autocar omologat curse externe;

cazare 3 nopți cu mic dejun la hotel de 3*;  

însoțitor de grup pe tot parcursul excursiei.

Tariful NU INCLUDE:

intrări la obiectivele turistice;

asigurare medicală / storno;

Programul Turistic Detaliat

ZIUA 1: Plecare din Timișoara, dimineața devreme pe ruta Timișoara – Oplenac – Mokra Gora (Drvengrad), având o lungime totala de 410 km.

Prima oprire, Oplenac (regiunea Șumadia), locul în care se găsește unul dintre cele mai mari și cunoscute mausolee din Serbia – biserica Sf. George. Monumentul în sine este extraordinar. Poziționat dominant în varful dealului și înconjurat de un parc și padurea frumos îngrijită. Biserica cu cele 5 cupole grandioase este construită în stil bizantin și este îmbrăcată în marmură albă. Unicitatea bisericii Sf. George este dată de mozaicul cu care este acoperită în întregime, pe interior (40 milioane de pătrățele în 15.000 de nunațe). În mozaic sunt redate 60 de mănăstiri sârbești, 725 de compoziții cu 1500 de figuri. Aici se găsește și somptuoasa criptă a celor 25 de membri ai familiei regale Karadjorgevici printre care și regele Petru II, ultimul rege sârb.

În parcul Oplenac vom vizita și casa regelui Petru I Eliberatorul, unde astăzi este galerie și muzeu cu exponate din momentele vieții dinastiei Karadjorgevici. Vom putea surprinde obiecte și din viața reginei Maria.

Continuăm excursia cu Mokra Gora, unde la aproximativ 1 km se află celebrul Drvengrad – Satul lui Kusturica. Satul a fost construit din lemn de celebrul regizor sârb Emir Kusturica pentru fimul „Život je čudo” (în engleză, Life is a Miracle). Cazare în Mokra Gora.

ZIUA 2: Mic dejun. Plecare cu trenul Nostalgija, la 10:30 pe linia Šargan Eight, pe traseul Mokra Gora – Sargan Vitasi – Mokra Gora. Numele de Šargan Eight vine de la cifra 8 cu care seamănă linia ferată atunci când este văzută de sus. Din loc în loc, trenul opreşte pe lângă câteva platforme de observare de unde veţi putea admira peisaje idilice şi satele din valea de-a lungul căreia este construită calea ferată. În drum spre capitala Bosniei, vom avea ocazia să vedem „Un pod pe Drina”, la Vișegrad. Podul este un tur arhitectural de forță; a fost construit de către Mehmed Pasa Sokolovic, marele vizir al Imperiului Otoman, care s-a născut într-un sat din apropiere de Vișegrad, de unde a fost dus la Istanbul pentru a deveni ienicer în armata otomană; s-a făcut remarcat și, astfel, a urcat treptele ierarhice până la funcția de vizir. Podul a fost ridicat ca un semn de amintire față de patria sa și este subiectul romanului „Un pod pe Drina”, semnat de Ivo Andrič, loc de întâlnire pentru locuitorii orașului și mărturia bogățiilor sale fluctuante. Tot aici vom vizita orașul din piatră construit în întregime de Emir Kusturica – Andrićgrad. Cum se intuiește și din denumire, orașul a fost dedicat scriitorului Ivo Andrič, unul dintre preferații lui Kusturica. Aici vom avea parte de o atmosferă autentică, fiind transportați în vremea imperiului otoman prin stilul și arhitectura construcției, mirosul mâncărurilor tradiționale, precum și arta stradală locală. Masa de prânz o vom lua în cadrul orașului din piatră, urmată de o plimbare idilică cu barca pe Drina unde vom admira natura, podul monumental și orașul din altă perspectivă. La 140 de km de Mokra Gora, se află Sarajevo, luminosul oraș pe care îl zărim din depărtare. Imaginea panoramică a orașului seara este deosebită. De aceea vom urca la punctul ideal de unde îl vom putea admira, Park Princeva - parkprinceva.ba/

ZIUA 3: Mic dejun. Ziua va fi dedicată capitalei. Vom începe cu o plimbare pietonală prin centrul vechi care ne va conduce prin istoria Balcanilor: vizităm Moscheea Gazi Husrev Bay, Catedrala Romano-Catolică, Biserica Nouă și Biserica Veche Sârbă, dar și Templul Evreiesc, toate coexistând pașnic în același perimetru.

Sarajevo este un loc deosebit, în mijlocul Europei, care se remarcă prin diversitate etnică și religioasă. Această cultură bogată a stat la baza educației și creșterii lui Emir Kusturica, a cărui locuință o vom putea admira din exterior. Vom vedea școala unde a studiat Ivo Andrič. Aproximativ după ora 17:00 vom avea program liber, oportun pentru cumpărături sau experiențe locale.

ZIUA 4: Mic dejun. Plecare spre casă. Sosire la Timișoara, seara târziu.

AVANTAJE pentru turist:

Preț: 195 euro / pers. în cameră DBL

Early-booking: 175* euro / pers.

până în 29.02

ACTE NECESARE:

• paşaport original sau carte de identitate;

• cazier judiciar pentru însoțitorul de grup de copii;

• pentru copiii sub 18 ani – declarație notarială de la ambii părinți, după caz

Notă*: Prețul este valabil în limita locurilor disponibile. Tariful este calculat la un grup de minimum 40 persoane. Suplimentul pentru grup de 20-30 persoane - 40 eur, 30-39 persoane - 30 euro. Turiștii vor fi înștiințați de acest supliment cu 7 zile înainte de plecare. Locurile în autocar sunt repartizate în funcție de data înscrierii.

CONDIȚII DE ANULARE/PENALIZĂRI:

20% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 59 zile - 30 zile înaintea plecării;

50% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 29 zile - 15 zile înaintea plecării;

80% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 14 zile - 7 zile înaintea plecării;

100% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face cu mai puțin de 6 zile înaintea plecării.s

Ofertele early-booking și cele promoționale sunt valabile în limita locurilor disponibile.

IMPORTANT! de stiut:

1. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport / carte de identitate, vize, adeverinta medicala.

2. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.

3. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră. In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe politiadefrontiera.ro.

4. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

5. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie

6. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

7. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

8. Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.

9. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului. In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.

10. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

11. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare;

12. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.

13. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

14. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Pe urmele lui Kusturica - Serbia - Bosnia si Hertegovina