Revelion - Veliko Tarnovo Capitala Medievala a bulgarilor | Autocar | Bucuresti | 4 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AUTOCARUL

Revelion Veliko Tarnovo - Revelion in Capitala Medievala a bulgarilor

Veliko Tarnovo – Arbanassi

Datele de plecare

30.12

Orasele de plecare:

Braila | Brasov | Bucuresti | Buzau | Constanta | Craiova | Focsani | Galati | Medgidia | Pitesti | Ploiesti | Sibiu

Durata circuitului:

4 zile

245 €

+ 50 euro (transport autocar)

Supliment de single - 85 €

Reducere a treia persoana in cameră - 10 euro.

Reducere copil sub 12 ani in camera cu 2 adulti - 80 euro.

Cina festiva de revelion - 40 € / pers (obligatoriu).

Tariful INCLUDE:

Transport cu autocar climatizat;

3 nopți de cazare la hotel Yantra 4* Veliko Tarnovo / similar;

Mic dejun;

Tur pietonal Veliko si Arbanasi;

Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu;

Tariful NU INCLUDE:

Intrările la obiectivele turistice serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.

Excursiile optionale pentru minim 25 persoane;

Optionale:

(Se achita din tara, grup minim 25 persoane)

Mini Bulgaria - 15 € / pers. Include biletul de intrare

Crama, degustare vin - 20 € / pers

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1. București – Veliko Tarnovo (~180 km)

Plecăm de dimineață din București, din autogara Central Bus Station, spre destinația noastră din țara vecină, Veliko Târnovo. Odată ajunși în orașul bulgăresc putem întrezări frumusețea acestui loc, desprins parcă din basmele fraților Grimm. După ce lăsăm bagajele la hotelul ales, plecăm nerăbdători să explorăm străduțele care păstrează încă un aer medieval, magazinele de suveniruri și atelierele artiștilor locali care ne ademensc cu obiecte de artă sau obiecte artizanale. În curând ajungem la Monumentul Regelui Assen, (Monumentul Asăneștilor) o sabie îndreptată spre cer, flancat de impozantele statui ale fraților Asenevtsi. Oriunde te afli în Veliko Târnovo, orizontul este dominat de Cetatea Tsarevo, fostă reședintă a țarilor bulgari. A fost complet restaurată și acuprinde peste 400 de case,  18 biserici, un palat regal și alte clădiri emblematice. Decorul ne îndeamnă să facem fotografii în voie, timp liber la dispozitie.

 

Ziua 2. Veliko Tarnovo

Mic dejun timp liber la dispozitie sau optional (~15km) vizitam mini Bulgaria o expozitie in aer liber cu machete de inalta calitate a obiectivelor importante din tara vecina. Revenim in Veliko si exploram stradutele inguste in voie, apoi mergem către hotel și ne pregătim de seara de Revelion. Vom celebra cu preparate bulgărești autentice, cu vin local savuros și, desigur, cu muzică și dansuri tradiționale. După miezul nopții, respectăm tradiția locală si mâncăm Banitsa, o plăcintă tradițională cu brânză în care se pun bănuți și răvașe.

 

Ziua 3. Veliko Tarnovo

Ne trezim după frumoasa petrecere de Anul Nou, luăm un mic-dejun energizant și bem o cafea, apoi putem să ne bucurăm încă o zi de fermecătorul Veliko Târnovo. Chiar dacă este iarnă, merită să ne plimbăm pe străzile înguste și să admirăm comorile arhitecturale și culturale care i-au adus orașului includerea în Patrimoniul Universal. Te sfătuim să mergi pe faimoasa Stradă Gurko, plină de magazine cu obiecte din piele și ceramică, toate lucrate manual de artizani locali. Când ți se face foame, mergi la Shtastliveca, un restaurant adorat de localnici. Comandă niște Ciuski burek cu brânză și trufe (ardei copt, umplut cu cremă de brânză și făcut pane) și salată de spanac, alături de un pahar din rachiul lor de prune învechit sau o bere la draft.

Opțional, (~ 30 km) poți participa la o experiență deosebită, menită să îți seducă, rând pe rând, toate simțurile. Vom merge la o cramă din apropiere, unde gazdele ne așteaptă să degustăm vinurile locale acompaniate de mai multe sortimente de brânzeturi produse în regiune. După ce vei descoperi ce produse îți plac mai mult, le poți cumpăra pentru tine sau pentru cei dragi de acasă din magazinul cramei.

 

Ziua 4. Veliko Tarnovo – Arbanasi – Bucuresti (~180 km)

Luăm micul-dejunul la hotel, apoi urcăm în autocar și pornim spre București. Nu mergem mult, ci imediat cum ieșim din oraș facem o oprire în satul Arbanassi, un vechi sat negustoresc, odinioară foarte bogat, care astăzi adăpostește mai multe monumente din Patrimoniul UNESCO. Satul a fost declarat în 1921, prin decret împărătesc, stațiune, iar în 2000 a primit statut de „rezervație arhitecturală”. Aici putem vizita nu mai puțin de cinci biserici și două mânăstiri, toate construite în perioada dintre sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Arhitectura bisericilor nu atrage atenția, încadrându-se în tiparul obișnuit al zonei, cu pereți și elemente făcute numai din piatră, însă detaliile impresionante se ascund în interior și constau în picturi și icoane deosebit de frumoase și de valoroase. Putem vizita bisericile Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru și Nașterea lui Cristos, dar și mănăstirile Sf. Nicolae și Adormirea Maicii Domnului. Ne mai rămâne timp pentru a face o scurtă plimbare pe ulițele satului, unde se află 36 de case cu statut de monument istoric. Printre ele sunt și case muzeu, cum ar fi Casa Constantalieva și Casa Hagilieva. După aceste vizite ne întoarcem la autocar și continuăm drumul spre București. După tumultul zilelor și Revelionului petrecute în țara vecină, drumul spre casă ne va da răgazul să schimbăm impresii, să ne reamintim de experiențele unice trăite în Veliko Târnovo. Sosire în Bucureşti după 20.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

AVANTAJE pentru turist:

 

Bonusuri

Transferuri din țară conform programului;

NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD

Reducere 5 euro la achitarea excursiilor opționale din tara, pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.

Stii ca te numesti Pellerin atunci cand toate semnele sunt de partea ta: iti place sa calatoresti in jurul lumii, sa aduni amintiri de neuitat, astepti cu nerabdare sa vizitezi locuri inedite si te hranesti cu aventura specifica fiecarui loc nou pe care il descoperi. Iar daca am aflat ca esti un calator veritabil, atunci inseamna ca meriti cu desavarsire sa faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine. Intotdeauna Pellerin-ul se va intoarce din calatoriile sale mai bogat.

Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile in orice moment, la cerere.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput: de la asigurari gratuite (medicala/ storno sau bagaje), la  facilitati acordate pentru circuitele cumparate, dar si beneficii oferite de partenerii nostri, in tara.

Detalii transferuri:

Transferurile sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată. Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic.

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. inscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.

Numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

 

Punctele de Imbarcare/debarcare CONTRA COST:

(autocar sau microbus):

IMPORTANT! de stiut:

 

Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala din tarile tranzitate.

Obiectivele din tururile panoramice din program se viziteaza doar pe exterior.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite faciitati din hotel sau camera hotelierul poate solicita taxe suplimentare ( minibar, seif, frigider);

In momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.

Pentru calatorie sunt necesar e cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Revelion 2020 - Veliko Tarnovo Capitala Medievala a bulgarilor