Revelion - Revelion cu farmec croat | Autocar | Bucuresti | 7 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AUTOCARUL

Revelion Opatija - Revelion cu farmec croat

BelgradZagreb – Opatija – Venetia – Istria – RijekaLjubljana - Budapesta

Datele de plecare

28.12

Orasele de plecare:

Braila | Brasov | Bucuresti | Buzau | Constanta | Craiova | Drobeta Turnu - Severin | Focsani | Galati | Medgidia | Pitesti | Ploiesti | Slatina

Durata circuitului:

7 zile

275 €

+ 110 euro (transport autocar)

Supliment de single - 115 €

Reducere copil 6 - 12 ani - 30 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Tariful INCLUDE:

Transport cu autocar modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;

7 nopți cazare hoteluri 2*,3* si 4* (Hotel Astoria sau similar)

Mic dejun

Ghid insotitor din partea agentiei;

Tariful NU INCLUDE:

Excursiile opţionale pentru un grup minim de 25 persoanae ;

Taxele locale de statiune;

Intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;

Alte taxe şi cheltuieli personale;

Alte mese decat cele mentionate in program;

Asigurarea medicala si asigurarea STORNO;

Alte obiective turistice decat cele mentionate;

Optionale:

(Se achita din tara, grup minim 25 persoane)

Venetia – 50 euro / persoana

Istria – 30 euro / persoana

Rijeka – 15 euro / persoana

Cina Festiva de Revelion 130 euro/persoana (se achita din tara)

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1. București – Belgrad (~600 km)

Călătoria noastra începe în Autogara Centrală - București de unde ne inbarcăm în autocar pentru ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin. Oprim la Taverna Sârbului, pentru a ne delecta încă de pe teritoriul românesc cu primele savori sârbești. Trecem Dunărea la Porțile de Fier și continuăm drumul pe malul sârbesc al Dunării, până la Cetatea Golubăț. Aflată la 4 km de localitatea omonimă, cetatea se înalță spectaculos pe stâncile înalte de bazalt, imaginea sa oglindindu-se în apele line ale Dunării. În timpul vizitei, aflăm despre istoria tumultoasă a cetății și surprindem prin obiectivul aparatului foto panorama amețitoare de pe zidurile înalte.

Ajungem seara în Belgrad, și ne rămâne timp să facem un scurt tur panoramic. La început, ne încearcă un puternic sentiment de déjà vu: aceleași clădiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuințe, cartiere urbanizate în stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimbă și putem să admirăm clădirile și monumentele istorice îmbăiate în lumini ambientale. Ne vor impresiona pe rând: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Prințesei Ljubica, artera pietonală Kneaz Mihaljov.

Ne îndreptăm spre hotel pentru cazare.

 

Ziua 2. BelgradZagreb – Opatija (~ 560 km)

După micul dejun pornim spre Zagreb, capitala Croației. Situat în nordul țării, acesta a rezistat eroic atacurilor turcești dar și cutremurului devastator din 1880. Încercările trăite de-a lungul timpului se văd, azi, în Zagreb, în două moduri. Bisericile luxuriante și mănăstirile arată credința puternică în Dumnezeu. Pe de altă parte, palatele, parcurile și aria comercială arată că în Zagreb oamenii știu să se bucure de viață! În vizita noastră, vedem ambele pespective: cea spirituală, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piaţa Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea.

Continuăm drumul spre Opatija , despre care se spune că este “marea doamnă a Croației”, stațiunea care practic a dat startul turismului în Croația. Și nu este de mirare, odată ce descoperi vegetația luxuriantă, clima blândă, plajele superbe și clădirile vechi de sute de ani. Hai să spunem că nu doar aristocrația vremurilor apuse avea o slăbiciune pentru această stațiune. Celebrități precum Giovanni Puccini, James Joyce, Anton Cehov s-au bucurat de frumusețea locului. Avem de văzut Biserica Sfântul James (construită în anul 1420) și statuia Domnița cu pescărușul, care a devenit și simbolul orașului. Cazare Hotel Opatija / similar

 

Ziua 3. Venetia

Program liber, sau excursie opională în Veneţia, declarată patrimoniu al umanității de către UNESCO, încă din anul 1979. Străduțele și canalele sunt animate de veselia tipică a italienilor, iar noi ne îndreptăm spre Piața San Marco îmbarcându-ne într-o croazieră la bordul unui vaporetto care ne poartă lin până în centrul oraşului, singura modalitate de a ajunge aici. Deși poate nu ai mai fost aici, suntem siguri că ai o senzație puternică de deja-vu. Imaginile cu Piața San Marco, “ cel mai frumos salon din Europa” după spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Veneția, dar acum ai șansa să vezi și să simți energia incredibilă a acestui loc: muzică, porumbei, artă. La câtiva pași se află Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinţa, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Veneția, a poliției secrete şi a Curții de Justiție, dar şi a închisorilor municipale şi a multor instituţii administrative. Aflându-se pe lista celor mai frumoase clădiri gotice din lume, palatul ne încântă cu arhitectura sa impresionantă ce ne duce cu gândul la oamenii puternici care au condus, de aici, orașul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care şi-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, acesta ilustrând perfect proximitatea dintre lux și suferință. Puntea unește Palatul de închisoarea în care erau abandonați deținutii. Trecem pe intinerariul nostru uimitor și Basilica San Marco, care a adăpostit timp de aproape o mie de ani mormântul Sfântului Marcu şi care a servit drept capelă particulară a dogilor, sprijin spiritual şi simbol fundamental al puterii, al autorităţii şi continuităţii statului veneţian – cea ma longevivă republică din lume. Tot în Piața San Marco zărim silueta înaltă și zveltă a Campanilei, cea mai înaltă construcție din Veneția, cu cei 98.5 m, care ofera cea mai încântătoare priveliște asupra orașului.

 

Ziua 4. Istria >> Umag – Rovinj –Pola (~300 km)

Azi vă propunem o incursiune optionala în Istria. Oprim în pitorescul orășel Umag, amplasat în partea de nord-vest a Peninsulei Istria, prima poartă nautică din Europa Centrală în Croația. Partea veche a orașului care a fost odata insulă, a fost construită pe fundațiile ruinelor arheologice romane și și-a păstrat rețeaua de străzi înguste și o structură urbană medievală.  La intrarea în centrul istoric se află Biserica Sf. Roche, construită după epidemiile de ciumă din 1507 , în interiorul căreia se află un tavan remarcabil din lemn pictat cu ulei, ce datează din secolul al XVIII-lea.

Mergem în Rovinj, pe malul Mării Adriatice, oraș venețian și un centru istoric delimitat de un labirint de străzi pietruite. În vârful colinei zărim Catedrala Sf. Eufemie, construită de venețieni în secolul al XVII – lea. Din portul orașului putem vedea acele case frumos pictate, ce se întind până la malul mării, cu impunătoarea Basilică a Sfântului Eufemie.

 

Moment de răgaz : Rovinj este denumit de localnici „Perla Istriei”, și mândru de titulatura pe care o poartă nu poate fi ocolit în circuitele turistice. Admirăm arhitectura sa cu influențe venețiene și ne răsfățăm cu un pic de shopping. Celor pasionați de artă le recomandăm sa meargă pe strada Grisia din centrul vechi. În Croația, numele de Grisia este cunoscut ca fiind numele celui mai mare festival de Pictura în aer liber. În fiecare an în luna august, pereții caselor cât și scările de piatră ale acestei strazi sunt “tapetate” cu tablouri realizate de pictori atat din întreaga Croație, cât și din Europa. Aici sunt galerii cu vânzare la tot pasul, iar pentru cei care vor să plece cu un suvenir cu tipic local, cochet, magazinele sunt la o aruncătură de băț.

 

 Dupa Rovinj, oprim și în frumosul orășel Pola, cel mai mare și mai vechi oraș din regiunea istorică Istria, cunoscut pentru clădirile sale care au supraviețuit încă din perioada romană. Un exemplu în acest sens este Amfiteatrul denumit și Arena, care seamana foarte mult cu faimosul Colloseum din Roma, dar la o scara mult mai mică. În apropiere se află și Templul lui Augustus, închinat în cinstea primului împărat al Romei.

Revenim la hotel, unde vom începe pregătirile de sărbătoare, căci vom petrece împreună noaptea de revelion, într-o companie excepțională, cu muzică bună și bucate pe alese.

 

Ziua 5. Rijeka

Începem noul an cu timp liber sau o vizită optionala la Rijeka - cel mai important oraș-port al Istriei și al treilea ca mărime din Croația, după Zagreb și Split. Mergem pe Korzo (sau “Corso”) şi trecem pe sub poarta arcuită către centrul orașului. Această poartă a fost la începuturi locul de intrare în micuța așezare, fiind situată în imediata apropiere a mării. Ca în orice urbe care se respectă, în Rijeka găsim un Turn cu ceas, a cărui clădire de culoare galbenă păzește intrarea în oraș.

 

Ziua 6. Postojna – Ljubjana – Budapesta (~ 570 km)

Mergem în Postojna, unde vom vizita Peștera Postojna, fenomen carstic de excepţie în Europa. Are o faună foarte variată: de la creveți, miriapode și greieri de peșteră, la marea atracție pentru turiști: Proteus Anguinus, o reptilă acvatică rară cu piele asemănătoare cu cea umană, semitransparentă. Animalele pot fi văzute la vivariul de lângă peșteră.

E timpul să ne luăm rămas bun de la încă un loc plin de farmec și să ne îndreptam către Ljubljana, capitala Sloveniei, unul dintre cele mai fermecătoare orașe ale Europei Centrale. Ne bucurăm împreună că am ajuns în acest oraș care, cu siguranță, ne va încânta ochii și sufletul cu abilitatea sa de a aduce împreună trecutul și prezentul. Călătoria continuă spre Budapesta – destinația finală a circuitului nostru.

 

Ziua 7. Budapesta – Bucuresti (~830 km)

După micul dejun vom pleca spre țară, amintindu-ne cu drag de toate locurile minunate pe care le-am văzut. Sosire în Bucureşti după 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

AVANTAJE pentru turist:

 

Bonusuri

 Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare STORNO, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD

Stii ca te numesti Pellerin atunci cand toate semnele sunt de partea ta: iti place sa calatoresti in jurul lumii, sa aduni amintiri de neuitat, astepti cu nerabdare sa vizitezi locuri inedite si te hranesti cu aventura specifica fiecarui loc nou pe care il descoperi. Iar daca am aflat ca esti un calator veritabil, atunci inseamna ca meriti cu desavarsire sa faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine. Intotdeauna Pellerin-ul se va intoarce din calatoriile sale mai bogat.

Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile in orice moment, la cerere.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput: de la asigurari gratuite (medicala/ STORNO sau bagaje), la  facilitati acordate pentru circuitele cumparate, dar si beneficii oferite de partenerii nostri, in tara.

Punctele de Imbarcare gratuita numai la dus

 (autocar sau microbus):

BUCUREŞTI Autogara Centrala Bucuresti    06.30

PITEŞTI    Petrom ieşire Piteşti Est 07.30

SLATINA Parcare Hotel Parc 08.30

CRAIOVA Mc Donald’s Calea Bucureşti 10.00

DROBETA Rompetrol ieşire Craiova 11.30

 

transferuri gratuite numai la RETUR

Timisoara-Deva-Sebeş-Sibiu-Rm.Vâlcea-Piteşti. Transfer contra cost spre celelalte oraşe ale ţării

 

Punctele de DEBARCARE/transfruri CONTRA COST

(autocar sau microbus):

PLOIEŞTI 7 € / sens/ pers. Petrom METRO   

BRAŞOV 12 € / sens/ pers. McDonald's Cal. Bucureşti

CONSTANŢA 15 € / sens/ pers. Gara Centrală

MEDGIDIA  12 € / sens/ pers. Restaurant Balada                                     

BUZĂU  12 € / sens/ pers. McDonald`s  

BRĂILA  15 € / sens/ pers. Billa - Calea Buzaului  

GALAŢI  15 € / sens/ pers. McDonald's  

FOCŞANI     12 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru  

 

Detalii transferuri:

Transferurile sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). ATENTIE! Toate transferurile se vor face la Bucuresti!

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată. Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic.

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. inscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.

IMPORTANT! de stiut:

 

Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala din tarile tranzitate.

Obiectivele din tururile panoramice din program se viziteaza doar pe exterior.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite faciitati din hotel sau camera hotelierul poate solicita taxe suplimentare ( minibar, seif, frigider);

In momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.

Pentru calatorie sunt necesar e cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare STORNO, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Revelion 2020 - Revelion cu farmec croat