Poveste Chinezeasca | Avion | Bucuresti | 15 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Poveste Chinezeasca

Chengdu – Kunming – Shilin – Drumul Ceaiului – Yunnan – Dali Xizhou – Lijiang – Baisha – Croaziera pe Raul Yangtze: Chongqing Fengdu – Shibaozhai – Defileele Qutang – Wuxia – Xiling – Yichang Parcul National Zhangjiajie – Zhangjiajie – Shanghai

Datele de plecare

18.09 | 13.10

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

15 zile

2 230 €

+ 630 euro (taxe de aeroport)

Supliment single - 540 €.

Tariful INCLUDE:

transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Chengdu şi ShanghaiAmsterdam – Bucureşti cu compania KLM

transport continental cu avionul pe rutele: Chengdu – Kunming, Lijiang – Chongqing, Zhangjiajie – Shanghai

transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

9 nopți cazare în hoteluri de 4*  

3 nopţi cazare în cabine standard pe vas de croazieră de 5*

mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 11 dejunuri şi 7 cine

transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

taxele de intrare la obiectivele menţionate în program

vizită la Centrul de Cercetări și Reproducere a urșilor Panda gigant

vizitarea Pădurii de Piatră din Shilin

croazieră pe Lacul Erhai

plimbare cu barca pe Râul Shennong

vizitarea Parcului Național Zhangjiajie

ghizi locali

conducător român de grup

asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro / pers. (cheltuieli medicale de urgență și / sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor / afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea storno de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro / persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Tariful NU INCLUDE:

taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile intercontinentale aprox. 490 euro / pers. şi pentru zborurile interne aprox. 140 euro / pers., care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

taxa de viză şi procesare pentru China: 130 euro / pers. (se achită la agenție)

alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

bacşişuri: 50 euro / pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi – nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)

bacşişuri pentru personalul vasului de croazieră: 25 euro / pers.

excursiile opţionale, care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

urcare pe Muntele Înzăpezit al Dragonului de Jad (include taxa de intrare în parc, transfer, taxa ecologică și urcarea cu telecabina): aprox. 70 euro / pers.

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1:  Bucureşti – Amsterdam – Chengdu

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, KL 1374 (13:55 / 15:55), de unde se va pleca spre Chengdu cu zborul KL 891 (21:00 / 12:50).

 

Ziua 2:  Amsterdam – Chengdu

Sosire la ora 12:50 la Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, oraşul hibiscusului, floarea simbol a oraşului. Vorbind însă despre simboluri, oraşul a devenit la rândul său un simbol al dezvoltării economice din sud-vestul Chinei, ambiţiosul oraş putându-se mândri cu cea mai mare clădire din lume, Global Center, finalizată în anul 2013. Transfer pentru cină, după care ne vom caza la Hotel Mingyuliya 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 3:  Chengdu – Kunming

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Centrul de Cercetări şi Reproducere a Urşilor Panda gigant, locul în care specia aflată în pericol de dispariţie a fost salvată, o uimitoare oază de linişte, un sanctuar în care naturaliştii au recreat cât mai fidel posibil condiţiile naturale în care trăiau “ursuleţii”. Vom vizita apoi Parcul Colibei Poetului Du Fu, (712 – 770 î.e.n.), unul dintre cei mai importanţi poeţi chinezi din timpul dinastiei Tang, urmată de o plimbare prin pitorescul cartier vechi. După dejun vom vizita Mănăstirea Wenshu Yuan, care adăposteşte cel mai bine păstrat templu budist din regiune, unde vom putea admira o impresionantă colecţie de picturi şi caligrafii, sutre străvechi şi un număr impresionant de statui ale lui Buddha, confecţionate din cele mai diverse materiale. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kunming, numit oraşul primăverii eterne datorită climatului blând şi al florilor pline de culoare. Capitala provinciei Yunnan, situată în sud-vestul Chinei, la graniţa cu Vietnam, Laos şi Myanmar, are o istorie de peste 2.400 de ani, fiind astăzi un important centru politic, economic şi cultural. Oraşul are un număr impresionant de muzee, galerii, universităţi şi temple, printre care unul din timpul dinastiei Ming. Oraşul fascinează prin alăturarea dintre vechi şi nou şi nu rareori vom fi surprinşi de faptul că o casă veche din lemn stă încă în imediata vecinătate a unui zgârie-nori. Kunming, fosta poartă a Drumului Mătăsii, are de asemenea o frumoasă şi foarte bogată grădină botanică. Transfer pentru cină, după care ne vom caza la Hotel Uchoice 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 4:  Kunming – Shilin – Kunming   

Mic dejun. În această zi vom face o excursie de neuitat, la aprox. 85 km depărtare de Kunming, unde  mii de stânci înalte străpung pământul pe o suprafaţă de aprox. 400 km2, pentru a forma ceea ce localnicii numesc Shilin, adică Pădurea de Piatră, care pe vremea Dinastiei Ming era cunoscută drept "întâia minune a lumii", astăzi declarată Patrimoniu Mondial UNESCO. Geologic, formaţiunile bizare care variază din punct de vedere al formei şi al înălţimii, au fost modelate în calcar, de ploaie şi de vânt în urmă cu peste 270 milioane de ani, drept pentru care există şi un număr însemnat de peşteri pline de stalactite, stalagmite, stâlpi şi iazuri cu apă. Printre stâncile cele mai faimoase se numără Silueta Ashimei - personaj de legendă pentru populaţia locală, Sani, Cântecul lui Shi Ba Xiang, Vârful Lotusului, Tulpina Cerului, Vârful Spadei, Chemarea Depărtării, ale căror poveşti le vom afla de la ghizii locali. Multe legende au izvorât de-a lungul timpului din imaginaţia locuitorilor Sani, cea mai frecventă vorbind despre strămoşii acestui neam şi motivul pentru care au ales să se retragă în acest mediu aparent ostil. Dejun în timpul vizitelor. Transfer pentru cazare în Kunming la Hotel Uchoice 4* (sau similar 4*).  

 

Ziua 5:  Kunming – Drumul Ceaiului – Dali  

Mic dejun. Plecare spre Dali, oraş din timpul dinastiei Ming, una dintre porţile aflate pe Drumul Mătăsii, aşezat într-o zonă de o rară frumuseţe, între argintiul munţilor Cangshan cu vârfuri de 3.500 m înălţime şi Lacul Erhai, de culoarea jadului. Pe parcurs vom vizita oraşul vechi, aflat pe vechiul drum al ceaiului, la fel de cunoscut în vremurile străvechi ca Drumul Mătăsii. Ceaiul a fost descoperit de Împăratul Shennong în anul 2737 î.Hr. în timp ce bea dintr-un vas cu apă fierbinte la umbra unui copac, când, câteva frunze i-au căzut în vas. Drumul Ceaiului, care lega provincia Yunnan cu platourile Tibetane, era esenţial pentru locuitorii Tibetului, ceaiul fiind singura sursă de vitamine a acestora. Sosire la Dali, unde vom vizita cele 3 pagode budiste, dintre care cea mai înaltă, Qianxun, cu o înălţime de aprox. 70 m, este una dintre minunile arhitectonice ale Chinei dinastiei Tang, asemănătoare Pagodei Gâştei Sălbatice din Xian. În pagodă au fost descoperite statui ale lui Buddha din aur, argint, lemn şi cristal precum şi peste 600 de ierburi folosite în scopuri medicinale. Dejun în timpul vizitelor. Timp liber pentru plimbare în oraşul vechi. Transfer pentru cazare în Dali la Hotel Landspace 4* (sau similar 4*).  

 

Ziua 6:  Dali – Xizhou – Lijiang   

Mic dejun. Dimineaţa vom face o croazieră pe Lacul Erhai, după care vom vizita Xizhou, care în traducere înseamnă prefectura fericită, un sat cu aprox. 2.500 de rezidenţi care îşi păstrează aparența tradiţională, ocupându-se cu agricultura şi bucurându-se de o viaţă liniştită. Mai mult de 100 de locuinţe din Xizhou sunt trecute în patrimoniul cultural, caracteristic fiind echilibrul între simplitatea şi eleganța detaliilor. Dejun în timpul vizitelor. Plecare spre Lijiang, cel mai bine păstrat oraş antic din China, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1997. Oraşul vechi păstrează culoarea locală, clădirile de aici fiind chintesenţa moştenirii culturale a regiunii. Transfer pentru cazare la Hotel Yunnan Aviation Sightseeing 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 7:  Lijiang – Baisha – Lijiang  

Mic dejun. Vom începe ziua cu o plimbare prin Parcul Dragonului Negru, înconjurat de coline înalte, care apără suprafaţa apelor de vânturile de munte, o întruchipare a liniştii şi echilibrului, caracteristicile chinezeşti tradiţionale. Vom vizita apoi Muzeul Dongba, muzeul minorităţii Naxi care trăieşte lângă munţi, descendentă din nomazii tibetani, având multe lucruri comune cu aceştia, la ei întâlnindu-se şi astăzi puternice urme de matriarhat. Zeitatea lor supremă este Sanduo, protector al tuturor celor care au viaţă, care este reprezentat îmbrăcat în alb, călărind un cal tot alb. Religia lor, Dongba, în traducere inteligent, reprezintă un amestec animist în care omul şi natura sunt pe jumătate fraţi, cu acelaşi tată, dar cu mame diferite. Peisajele muntoase ale zonei vor fi completate de spectaculosul Munte Înzăpezit al Dragonului de Jad, care, privit dinspre partea veche a orașului Lijiang, pare un dragon ieșit din nori. Regiunea este dominată de Vârful Shanzidou, cu înălțimea de 5600 m, cel mai înalt dintre cele 13 piscuri ale muntelui Dragonului de Jad. Pentru populația băștinașă Naxi, muntele este considerat a fi sfânt, iar în vechime, tinerii îndrăgostiți își sacrificau viața aici pentru a scăpa de căsătoriile aranjate. Opțional, pentru a admira peisajul spectaculos al zonei veți putea urca cu telecabina pe Muntele Înzăpezit al Dragonului de Jad. Dejun în timpul vizitelor. Ne vom îndrepta în continuarea zilei spre satul Baisha, localitatea nisipului alb, pentru a admira frumoasele fresce ale templului cu acelaşi nume, care datează din timpul dinastiei Ming. Frescele ne vor “spune” poveşti taoiste, budiste şi tibetane privite prin ochii celor din populaţiile Naxi, Tibetane, Bai şi Han. Tot aici vom vedea faimoasa frescă Sidarta Gautama care-l reprezintă pe întemeietorul budismului Sakyamuni. Întoarcere în Lijiang unde vom avea timp liber pentru plimbare în oraşul vechi, cu străduţe pitoreşti, magazine cu suveniruri şi restaurante. Transfer pentru cazare în Lijiang la Hotel Yunnan Aviation Sightseeing 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 8:  Lijiang – Chongqing – Croazieră de 5* pe Râul Yangtze

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Chongqing, oraş cu o populaţie de aprox. 12 milioane de locuitori, al treilea oraş al Chinei după numărul de locuitori, după Shanghai şi Beijing, locul în care Râul Jialing întâlneşte Fluviul Yangtze, al treilea ca debit din lume, după fluviile Amazon şi Congo. Fluviul Yangtze, leagănul civilizaţiei chineze, este un izvor neîntrerupt de mituri şi legende, care străbate peste 6.000 de km de pe platourile înalte ale Tibetului până în apropiere de Shanghai, unde se varsă în Marea Chinei de Est. Fluviul are mai multe denumiri, chinezii numindu-l Yangtze – Fluviul Albastru când se referă exclusiv la cursul inferior al apei, în timp ce fluviul în totalitatea sa se numeşte Chang Jiang – Fluviul Lung. Alte sectoare ale cursului, poartă denumiri locale precum: Moron Us He, Tongtian He, Jinsha Jiang, iar în Tibet, fluviul este denumit Dri-chu – Râul Femelei Iac. După un scurt tur panoramic de oraș, ne vom îmbarca pe vasul Yangtze Gold (sau similar), pentru a porni într-o mirifică croazieră pe Yangtze. Dejun şi cină la restaurante locale. Cazare la bordul vasului.

 

Ziua 9:  Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Chongqing – Fengdu – Shibaozhai  

Mic dejun. Croaziera pe cel mai lung fluviu din China şi din Asia, al treilea din lume, după Nil şi Amazon, ne va oferi prilejul unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, oraşe minunate, temple, pagode şi situri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi văzute altfel. Croaziera este o ocazie de relaxare şi răsfăţ la bordul vaporului de lux, prilej de a admira priveliştile care se succed de-a lungul malurilor. Vasul va opri la Fengdu, unde vom vizita aşa numitul oraş al fantomelor, lucru datorat cultului  fantomelor şi al vieţii de după moarte pe care locuitorii îl aveau în trecut. Vom trece în continuare pe lângă oraşul Shibaozhai, vestit pentru pagoda sa cu 12 nivele, care parcă iese din stânca în care este construită, considerată o minune arhitectonică (excursie opțională). Pensiune completă şi cazare pe vas.

 

Ziua 10:  Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Defileele Qutang – Wuxia – Xiling  

Mic dejun. Croaziera va continua prin regiunea celor Trei Defilee, regiune care merită denumirea de minune a lumii. Vom trece prin Defileul Qutang, cel mai scurt, cu o lungime de numai 8 km, însă cel mai înalt şi mai îngust dintre cele trei. Aici, printre pereţii de piatră cu înălţimi de 500 m, Yangtze, care are de obicei lăţimea unui lac, se îngustează brusc pe anumite porţiuni până la 78 m. Frumuseţea peisajelor e dată de înălţimea ameţitoare, de peste 1.200 m a pereţilor verticali de pe ambele maluri care strangulează valea într-un canion adânc şi îngust de 78 - 150 m, creând astfel un tablou unic. Străbătând defileul, vom avea prilejul de a afla tainele şi legendele unor locuri cu denumiri cel puţin ciudate, precum Peretele de Cretă, Scara Meng Liang, Stânca Călugărului Spânzurat etc. Mergând în continuare în aval, vom trece prin Defileul Wuxia, cu o lungime de 40 km, unde priveliştea stâncilor, care se înalță spre cer până la o înățime de 900 m, este greu de descris în cuvinte. Vom face o plimbare inedită cu barca pe Râul Shennong, un afluent al fluviului Yangtze, urmând cursul râului care este flancat de pereţi de stâncă înalţi de zeci de metri, trecând prin locuri de o frumuseţe unică. Ne vom întoarce apoi pe vas pentru a continua croaziera care ne va purta prin cel de-al treilea şi cel mai lung defileu, Xiling, renumit pentru frumuseţea sa naturală. Pensiune completă şi cazare pe vas.     

 

Ziua 11:  Yichang – Parcul Național Zhangjiajie

Mic dejun la bord. În această dimineață ne vom despărţi de vasul de croazieră şi odată sosiţi la Yichang, vom debarca şi ne vom îndrepta spre cel mai mare baraj din lume, Barajul Sanxia, dat în folosinţă în anul 2006, cunoscut şi sub numele de Barajul Celor Trei Defilee. Hidrocentrala este cea mai mare şi cea mai controversată din lume, puterea energetică generată fiind de 18.400 MW, comparativ cu puterea potenţială hidro a României, care este de 15.000 MW. Dejun la un restaurant local. În continuarea zilei vom pleca spre Parcul Naţional Zhangjiajie, inclus în anul 1992 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, care se întinde pe o suprafaţă de peste 690 km2, împânzită de piscuri, coloane de piatră şi stânci ameţitoare acoperite de păduri în care vieţuiesc fazani aurii, maimuţe resus, căprioare, salamandre etc. Transfer pentru cină, după care ne vom caza la Hotel Domingo International 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 12:  Parcul Național Zhangjiajie

Mic dejun. Plecare spre marea întâlnire cu munţii din “Avatar”, filmul lui James Cameron, cu cele mai mari încasări din istorie, film care a întrecut toate recordurile cinematografice anterioare. Sursă de inspiraţie a filmului, parcul naţional numără mai mult de 100 de platforme de observaţie, iar din faimosul lift de sticlă, cel mai înalt din China şi probabil din întreaga lume, vom avea imaginea unui tărâm fantastic, o pădure de stânci înalte de sute de metri, cu vegetaţie în vârf ca nişte uriaşi cu pomi şi tufe pe post de păr. Cea mai vizitată parte a parcului este Yuanjiajie, unde se găseşte Southern Sky Pillar – Coloana Sudică a Cerului, cea care a inspirat munţii plutitori din super-producția hollywoodiană. Vârfurile şi coloanele de piatră care au aproape aceeaşi înălţime, crează senzaţia unei platforme suspendate, peisaj pe care-l vom putea admira din punctul numit Mihuntai – Observatorul Încântării. Dintre cele peste 3.000 de coloane adesea acoperite cu pâlcuri de copaci, Coloana Sudică a Cerului care se găseşte la o altitudine de 1.074 m, a fost oficial redenumită Muntele Hallelujah, după denumirea muntelui plutitor de pe planeta Pandora din filmul amintit, devenind emblema geografică a parcului Yuanjiajie. Tot aici vom admira şi Podul din Cer, un pod natural cu o deschidere de 25 m, aflat la o înălţime de aprox. 357 m deasupra prăpastiei. După dejun vom continua explorarea parcului cu Muntele Tianzishan – Muntele Fiului Cerului, tradiţionalul epitet pentru împăratul Chinei, un munte unic, plin de grandoare, sălbăticie şi eleganță. Vârfurile înconjurate de ceţurile şi aburii care domină văile presărate cu cascade, păduri dese, lacuri, peşteri şi cursuri de apă, crează un peisaj de basm. Vom vizita în continuare Piscul Yubi şi Parcul Helong, singurul peisaj realizat de mâna omului în acest spaţiu natural, creat de Generalul Helong, fondatorul Armatei de Eliberare. Transfer pentru cină după care ne vom caza la Hotel Domingo International 4* (sau similar 4*).  

 

Ziua 13:  Parcul Național Zhangjiajie – Zhangjiajie – Shanghai

Mic dejun. Pentru a admira peisajul uluitor al pădurii de stânci zvelte din Parcul National Zhangjajie vom urca cu telecabina din Huangshizhai – Fortăreaţa Pietrei Galbene, sau Satul Leului Galben, prilej cu care ne vom apropia la câteva palme de fantasticile stânci de gresie, “strecurându-ne” astfel printre formaţiunile carstice uimitoare, cu forme ciudate care parcă ţâşnesc spre cer. Platforma pe care vom ajunge este locul de belvedere cel mai propice pentru a admira marele spectacol al stâncilor, dintre care se remarcă în mod special Pavilionul de pe Piscul Liuqige, Jinbianxi şi Piscul Muzifeng. Dejun în timpul vizitelor. Transfer la aeroportul din Zhangjiajie pentru zborul spre Shanghai. Sosire în cel mai mare oraş al Chinei cu deschidere la Marea Chinei de Est, pe Fluviul Huangpu. De Shanghai se leagă istoria Chinei moderne, fiind astăzi un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Întâlnire cu reprezentantul local și transfer pentru cazare în Shanghai la Hotel Courtyard by Marriott Changfeng Park 4* (sau similar 4*). 

 

Ziua 14:  ShanghaiAmsterdam

Mic dejun. Zi liberă dedicată plimbărilor individuale sau cumpărăturilor în cel mai mare oraș al Chinei, supranumit și Perla Orientului, în care Râul Huangpu împarte orașul în est și vest, trecut și viitor, între modernitatea dusă la extrem și tradiționalismul chinezesc. Pentru cei care vor să exploreze metropola,  recomandăm o plimbare pe Bund, bulevardul aflat pe malul Râului Haungpu, artera comercială Nang Jing și urcarea în turnul de televiziune sau în noul turn al centrului fianciar, pentru a putea admira de sus panorama orașului. Camerele se vor elibera la ora 12:00, însă pentru cei care doresc există posibilitatea de late check-out, contra cost, dacă opțiunea se va face la înscriere. Transfer la aeroport pentru plecare spre Amsterdam cu compania KLM,  zbor KL 894 (23:10 / 05:00).

 

Ziua 15:  Amsterdam – Bucureşti

Sosire la Amsterdam la ora 05:00, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1373 (09:30 / 13:10).

AVANTAJE pentru turist:

 

Aţi auzit uneori remarca “e un tărâm de basm”, ca referire la diversele colţişoare minunate ale planetei noastre, însă puţini dintre noi au avut ocazia să vadă cu ochii lor un loc care nu este un tărâm de poveste, ci chiar o poveste în sine … Vă propunem o poveste, una chinezească, cu cele mai uimitoare minuni ale naturii, locuri care au inspirat poeţi şi pictori dar şi scenarişti contemporani de film. Vă veţi întâlni cu urşii Panda, veţi pluti pe maiestosul fluviu Albastru, Yangtze, veţi admira “pădurea de piatră” de la Shilin, veţi intra pe “drumul ceaiului” în Yunnan, spaţiu de poveste cu cele mai multe minorităţi etnice, veţi poposi în vechiul oraş Lijiang declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, veţi recunoaşte în Parcul Naţional Zhangjiajie unele cadre naturale folosite în super-producția cinematografică Avatar şi vă veţi încheia povestea chinezească în Shanghai, “Perla Orientului”.

 

TARIF:  2230 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 540 EURO

                      (tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 40 euro/pers.)

IMPORTANT! de stiut:

 

ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei

- 2 foto color tip paşaport pe fond alb (nu cu tricou alb)

- aplicația pentru viză se face online de către agenție, urmând ca fiecare turist să se prezinte personal la Centrul de viză China pentru înregistrarea datelor biometrice (amprenta digitală); prezența este obligatorie la data și ora stabilite de comun acord

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti    

 

OBSERVAŢII:

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei

- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Poveste Chinezeasca