Peru si Bolivia | Avion | Bucuresti | 10 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Peru si Bolivia

LimaCusco – Valea Sacra - Machu Pichhu - Puno – Lacul Titicaca - Kasani – Copacabana – La Paz

Datele de plecare

14.09

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

10 zile

3 495 €

Supliment camera single - 390 €.

A 3-a persoana adulta - 3 495 €.

Tariful INCLUDE:

Bilet de avion pentru zborurile internationale Bucuresti - Lima - Bucuresti;

Bilete de avion LimaCusco, La Paz - Lima;

Taxele de aeroport pentru zborurile internationale si nationale;

Cazare 10 nopti  cu mic dejun la hotelurile din program sau similar;

Mesele conform program fara bauturi – 8 pranzuri;

Transferurile si tururile specificate in program – unele in regim privat altele in regim shared;

Transportul pe toata durata programului se face cu vehicul adaptat la numarul de participanti;

Intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;

Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururi;

Insotitor vorbitor de limba romana din partea agentiei.

Tariful NU INCLUDE:

Bacsis pentru ghizii locali si soferi ce se achita la insotitorul de grup 50 EUR / persoana;

Alte excursii optionale;

Mesele nespecificate in program;

Cheltuieli personale sau alte servicii nespecificate in program.

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1 Bucuresti – Lima (Peru)

Va veti intalni pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul agentiei care va va asista la formalitatile de check-in pentru imbarcarea pe zborul catre Lima. Sosire in Lima si preluare de catre reprezentantul local pentru transferul la hotel Tambu Peru II 3* sau similar pentru cazare.

Ziua 2 LimaCusco – Valea Sacra

Dimineata transfer la aeroport pentru zborul catre Cusco. Sosire in Cusco si transfer catre Valea Sacra a incasilor. Pe drum veti vizita piata locala Pisac si un sit arheologic. Sosire si cazare la Sonesta Posadas del Inca Yucay 3* sau similar. Mese incluse: mic dejun la pachet si pranz.

Ziua 3 Valea Sacra – Machu Pichhu - Cusco

Dimineata, dupa micul dejun, veti fi transferati la gara in Ollanta pentru o inedita calatorie cu trenul de-a lungul Raului Urubamba si a Vaii Sacre. Valea Sacra a incasilor a fost fara indoiala motivul pentru care incasii si-au construit capitala aici. La sosirea in Aguas Calientes va veti imbarca in autobuzele locale, singurele ce asigura transferul vizitatorilor pana la intrarea in situl arheologic. La 2430 de metri altitudine in muntii Anzi, orasul antic incas Machu Picchu, este fara indoiala locatia cea mai vizitata din Peru, cel mai probabil datorita faptului ca aceste ruine sfideaza orice explicatie. Neavand ziduri de aparare, Machu Picchu nu arata ca o fortareata, dimpotriva sapaturile arheologice au descoperit aici fantani, bazine cu apa, temple si altare bizare sculptate in piatra. Dupa amiaza reveniti in Aguas Calientes, unde va imbarcati pe trenul spre Ollanta, dupa care vi se asigura transferul in Cusco. Cazare la hotel Munay Wasi Inn 3* sau similar. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 4 Cusco

Mic dejun. Astazi veti pleca intr-un tur al orasului Cusco in cadrul caruia veti vizita Piata Centrala, Catedrala din Cusco, construita in secolul XVII si Koricancha, un faimos templu dedicat zeului Soarelui. Veti face o plimbare pe strazile din Cusco si veti ajunge in San Blas, unul dintre cele mai pitoresti  cartiere ale orasului, unde veti simti de indata farmecul colonial si influentele incase care se imbina intr-o armonie inexplicabila. Veti continua cu vizitarea sitului religios Kenko, format dintr-un amfiteatru in semicerc cu 20 locuri din piatra, apoi ruinele Puca Pucara, o fosta constructie militara formata din numeroase trepte si terase. Tambomachay sau baile incase, sunt urmatoarea oprire pe traseu, iar ele reprezinta un bun exemplu al maiestriei incase de a distribui si colecta apa. Ultima vizita o veti face la Sacsayhuaman, o fortareata imensa construita in scopul apararii de catre incasi. Dupa amiaza tarziu reveniti la hotel in Cusco. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 5 Cusco - Puno

Dimineata devreme, veti fi transferati la autogara Cusco, unde va imbarcati intr-un autocar modern, ce va va purta pe un traseu spectaculos, pe Drumul Soarelui, cel despre care se spune ca a fost strabatut de intemeietorii Imperiului Incas, pana la Puno. Pe traseu veti vizita Andahuaylillas unde principala atractie este biserica supranumita Capela Sixtina a Americii. Continuati apoi cu situl archeologic Raqchi unde veti admira templul zeului Wiracocha (un vechi templu incas).  Serviti masa de pranz la un restaurant local. Spre seara ajungeti la hotel Royal Inn 4* sau similar in Puno. Mese incluse: pranz.

Ziua 6 Puno – Lacul Titicaca - Puno

Dupa micul dejun plecati intr-o croaziera de o zi pe Lacul Titicaca, in care vizitati Insulele Uros. Locuitorii acestor insule plutitoare si-au pastrat cu sfintenie traditiile si obiceiurile, construind si reconstruind, ori de cate ori a fost necesar, aceste mici insule din stuf pe care traiesc. Comunitatea indigenilor Uros detine un numar aproximativ de 45 de insule plutitoare, iar cea mai mare dintre ele gazduieste 10 familii. Continuati cu vizitarea Insulei Taquile, de unde veti admira o priveliste deosebita a lacului Titicaca si veti servi masa de pranz. Spre seara reveniti la hotel in Puno. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 7 Puno – Kasani – Copacabana – La Paz

Imediat dupa micul dejun veti pleca catre Bolivia via Kasani. Prima oprire este in Copacabana unde veti admira Basilica Fecioarei, apoi continuati cu o scurta calatorie cu barca pe Lacul Titicaca catre Insula Soarelui. Pe insula se afla peste 180 de situri incase. Puteti vizita Palatul Incas Pilkokaina si sa asistati la o ceremonie de purificare a sufletului in cadrul unui ritual numit Aymara. Va veti intoarce apoi in Copacabana pentru a va continua drumul spre capital Boliviei, La Paz. Cazare la hotel Real Plaza 3* sau similar. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 8 La Paz

Mic dejun. Plecati apoi in apropiere de La Paz, unde veti vedea ruinele civilizatiei Tiahuanaco. Veti admira Templul Kalasasaya, Puerta del Sol (Poarta Soarelui), Piramida Akapana, Templul semi-subteran – construit atat la suprafata cat si in pamant.  Dupa masa de pranz va veti intoarce in capitala pentru un tur de oras. Aici veti admira Piata Murillo, Palatul Prezidential, Catedrala Sfantul Francisc, Palatul Legislativ si Catedrala Metropolitana. Va veti relaxa si simti atmosfera inedita a orasului plimbandu-va de-a lungul strazii comerciale Calea Sagarnaga. Veti termina turul cu vizita la Valea Lunii (Valle de la Luna) unde va veti bucura de un peisaj unic. Seara intoarcere la hotel. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 9 La PazLima  

Transfer de la hotel la aeroportul din La Paz. Zbor international La Paz - Lima. La sosirea in Lima vi se va asigura transferul la hotel. Dupa amiaza veti avea parte de un tur de oras unde puteti admira: Piata Centrala, locul in care, conform legendei, bagheta de aur a lui Manco Capac s-a cufundat singura in pamant, indicandu-i unde sa puna bazele orasului. Continuati apoi cu vizitare catedralei din Lima ce a fost construita in 1625 si refacuta in 1940 dupa un cutremur care a lovit orasul. In spatele unei fatade relativ simple, descoperiti capele frumoase si sculpturi din lemn. La finalul turului vizitati Manastirea San Francisco, o frumoasa combinatie coloniala si arhitecturala cu arcade, infrumusetate cu fresce ce reprezinta viata lui San Francisco. Fabuloasa biblioteca si catacombele sale, folosite ca si cimitir in perioada coloniala, reprezinta cele mai importante caracteristici ale manastirii.  Dupa acest tur, intoarcere la hotel La Hacienda 4* sau similar pentru cazare. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 10 Lima - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber. Transfer aeroport – hotel – aeroport pentru zborul de intoarcere spre casa. Sosire in Bucuresti a doua zi.

AVANTAJE pentru turist:

 

Atractiile programului:   

Lima - Admirati catedralele si cladirile in stil colonial!

Machu Picchu  – Explorati cetatea incasa pierduta!

Lacul Titicaca - Vizitati cel mai mare lac din America de Sud!

Canionul Colca  Traiti o experienta unica admirand cel  mai adanc canion din lume, care este de doua ori mai mare decat Marele Canion din Statele Unite!

Templul Tiwanaku Bolivia - Descoperiti urme ale civilizatiei precolumbiene!

 

Orar de zbor:

IMPORTANT! de stiut:

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Tarifele sunt calculate in euro pentru intregul sejur de persoana cazata in camera dubla.

Grupul minim se realizeaza cu 10 persoane. Tariful este garantat pentru minim 20 turisti. In cazul in care vor fi mai putini inscrisi, tariful poate creste cu pana la maxim 10%. Tariful excursiilor optionale este valabil pentru minim 16 persoane. Compania aeriana si orarul de zbor pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor, in acest caz agentia se obliga sa informeze clientii in timp util.

In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila, va vom oferi alternative similare.

Pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii. 

Pentru rezervarea pachetelor pe oferta standard, plata se face astfel:

30% din tariful pachetului turistic in momentul confirmarii;

40% din tariful pachetului turistic  cu 45 zile inainte de plecare;

100% din tariful pachetului turistic 25 zile inainte de plecare;

 

          CONDITII DE PENALIZARE IN CAZ DE ANULARE:

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice, el datoreaza agentiei organizatoare penalizari, dupa cum urmeaza:

30% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 90 zile calendaristice inainte de data plecarii;

70% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval 60 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

100% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Peru si Bolivia