Periplu Imperial: Budapesta - Bratislava - Viena - Praga | Autocar | Cluj Napoca | 4 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AUTOCARUL

Periplu Imperial: Budapesta - Bratislava - Viena - Praga

Ungaria - Slovacia - Austria - Cehia

Datele de plecare

29.04

Orasele de plecare:

Aiud | Alba Iulia | Arad | Baia Mare | Cluj Napoca | Ludus | Oradea | Satu Mare | Sebes | Targu Mures | Turda

Durata circuitului:

4 zile

225 €

Supliment camera single - 80 €.

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti - 100 €.

Tariful INCLUDE:

transport cu autocar modern;

3 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3*;

3  cine

vizite ghidate - ghid autorizat de Ministerul Turismului;

Tariful NU INCLUDE:

toate vizitele şi opririle opţionale, intrări la muzee sau alte obiective turistice;

asigurarea medicală de călătorie;

Programul Turistic Detaliat

Va oferim sansa de a cunoaste 4 mari capitale imperiale, intr-o singura calatorie. O calatorie prin istoria Europei, printre mari imparati si regi, marcata de cladiri superbe: Parlamentul Ungariei, Curtea Imperiala Hofburg a Vienei, Palatul Schoenbrunn, catedrala Sfantul Martin, locul de incoronare a Mariei Tereza din Bratislava, superbul centru vechi din Praga......Istorie, cultura si viata moderna intr-o singura excursie.

Ziua 1  ROMANIA – BUDAPESTA – BRATISLAVA

 Plecam din tara cu destinatia Budapesta, orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii”, Vizitam Piata Eroilor cu Monumentul Millenium, Bd. Andrassy, Opera de Stat. Vizita la biserica Biserica Sf. Istvan, cea mai impresionanta biserica baroca a orasului, in care se afla moastele primului rege crestin maghiar Istvan I. Apoi ne indreptam spre Castelul Buda, dominat de profilul sobru al Palatului regal. Vizita la Bastionul Pescarilor si Biserica Matyas cel mai frumos edificiu religios gotic al Budapestei. Calatoria noastra continua spre Bratislava - capitala Slovaciei. Vizita la Biserica Sf. Martin, a incoronarii Mariei Tereza, apoi partea veche a orasului si plimbare in zona veche, centrala, din apropierea Dunarii, la obiectivele: Michalska Brana (Poarta Sfantului Mihai, din sec. XIV), Piata Primariei, Catedrala Sfintilor Petru si Paul, etc Bratislava este cunoscut si ca „oras al muzicii”; in trecut aici au compus si au sustinut concerte gigantii muzicii: Mozart, Haydn, Beethoven, Rubinstein si Hummel. In prezent, baletul si opera Teatrului National Slovac sunt cunoscute in intrega lume pentru performantele muzicale si artistice. Cazare hotel 3* in zona Hegyeshalom.

Ziua 2.  VIENA - CAPITALA VALSULUI    

Mic dejun. Ajunsi in capitala ce a cunoscut splendoarea si fastul imperiului habsburgic, facem un tur panoramic cu autocarul pe Ringul Vienez (unul dintre cele mai monumentale bulevarde ale lumii) la obiectivele: Observatorul astronomic Urania, Sparrkasse, parcul orasului cu statuia lui Johann Strauss, Opera de Stat, Parlamentul Austriei, Primaria Vienei, Teatrul Municipal, Universitatea, Biserica Votiva, Bursa, Cazarma Rossauer. Vizitam apoi Piata Maria Tereza, Muzeul de Istoria Artelor si Muzeul de Stiinte Naturale (din exterior), Curtea Imperiala Hofburg cu: Piata Eroilor, Statuia lui Eugene de Savoia, Neue Burg, Alte Hofburg, Apartamentele imperiale, Capela Curtii, Scoala Spaniola de calarie, Muzeul Lipitanilor, apoi ne indreptam in tur pietonal spre catedrala gotica Stephansdom, trecand pe celebra artera comerciala Graben si admirand Coloana Trinitatii.

PE URMELE MARIEI TEREZA...Vizita la Schonbrunn, celebrul palat baroc, resedinta de vara a kaiserilor si a sotiilor acestora, edificiu ce poarta amprenta Mariei Tereza, a Imparatului Franz Josef si a sotiei acestuia, celebra Sissi... Se viziteaza: interiorul palatului cu apartamentele imperiale, Sala tronului, Marea sala a balului, etc, apoi curtea interioara, gradinile superbe ale palatului ce adapostesc o imensa Gradina Botanica, Gradina Zoologica, salonul de mic dejun al Mariei Tereza - Gloriette, Fantana lui Neptun, etc. Dupa o zi minunata petrecuta in capitala austriaca, ne imbarcam si pornim spre Praga unde ajungem spre seara.  Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 3.   PRAGA - BIJUTERIA ESTULUI

Mic dejun. Astazi vizitam Praga, „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, capitala regiunii Boemia Centrala, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka (scriitor evreu de nationalitate germana) si Hradului bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului...Ne indreptam spre Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca marele Palat Regal. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei. Coboram cele peste 200 de trepte spre Cartierul Mic (Mala Strana), un ansamblu de curti, stradute, biserici, palate si resedinte mici, care oscileaza intre sumbrul stil medieval si dulcele stil baroc. Drumul ne duce pe stradutele inguste si pietruite spre Podul Carol (Karluv Most) – cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatra. Vizitam apoi Orasul vechi (Stare Mesto), pornind din Piata Orasului Vechi (Staromestske Namisti), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe toate stradutele si in pietele orasului gasiti magazine pline de: jucarii din lemn, portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijuterii, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printre care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru berea Pilsen. Ajungem in Nove Mesto (Orasul Nou) dominat de Piata Welceslas (Václavske námìstí) cu Muzeul National si statuia ecvestra a Sfantului Welceslas. Este inima comerciala a orasului, din ea pornind cateva stradute cu magazine cochete, admiram hoteluri minunate, artere comerciale, magazine cu bijuterii si cristale de Bohemia...Timp liber pentru cumparaturi si cina.   Cazare la hotel 3* in Praga.

Ziua 4.   PRAGA - ROMANIA.

Mic dejun. Timp liber intr-unul din super-mall-urile orasului Praga, pentru cumparaturi. In jurul orei 11,00, plecare spre tara. Trecem pe langa Brno: metropola Moraviei si un important centru turistic pentru iubitorii de natura si cultura. In nordul orasului se afla celebra zona calcaroasa Carstul Moravian, in sud se afla o renumita zona viticola. Orasul este inconjurat de paduri de amestec, dar este cunoscut pentru vestigiile sale arhitecturale: “Manchester-ul” austriac, centru comercial puternic al imperiului, azi adaposteste cladiri incluse in patrimoniul UNESCO: Villa Tugendhat, o universitate cu traditie si multe puncte de recreere. Sosire in tara in timpul noptii, in functie de trafic si formalitatile vamale.

AVANTAJE pentru turist:

Client fidel: a achizitionat cel putin un produs al agentiei organizatoare ( circuit sau sejur)

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti  Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

IMBARCARI:

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:  cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

IMPORTANT! de stiut:

ACTE NECESARE: 

pasaport sau C.I. -valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE: 

20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga / deterioreze / pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

 Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului / mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate / vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

Agentia organizatoare, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Periplu Imperial: Budapesta - Bratislava - Viena - Praga