Ohrid - Perla Balcanilor | Autocar | Timisoara | 5 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AUTOCARUL

Ohrid - Perla Balcanilor

Canionul Matka - Gorno Nerezi - Biserica Sfantul Pantelimon - Pestera Vrelo - Ohrid - Lacul Ohrid - Monumentul Sfantul Chiril - Metodiu - Biserica Sfanta Sofia - Amfiteatrul Roman - Cetatea Tarului Samuil - Biserica Sfantul Ioan Teologul (Kaneo) - Manastirea Sfantul Naum - Skopje - Fortareata Kale - Crucea Milenium - Moscheea Mustafa Pasha - han Suli An - Daut Pasha Haman - Fantana Maternitatii - Podul de Piatra - raul Vardar - Podul Culturii - Piata Macedoniei - statuia lui Alexandru Macedon - Casa Memoriala a Maicii Tereza

Datele de plecare

30.07

Orasele de plecare:

Timisoara

Durata circuitului:

5 zile

250 €

Supliment camera single - 60 €.

Tariful INCLUDE:

transport  autocar omologat curse externe;

4 nopți cazare cu mic dejun la hotel  2 / 3*;

ghid local vorbitor de limba română;

însoțitor de grup pe tot parcursul excursiei.

Tariful NU INCLUDE:

intrări la obiectivele turistice;

asigurarea medicală / storno;

excursiile opționale: Mănăstirea Sf. Naum *se achita la fața locului;

Programul Turistic Detaliat

ZIUA 1: Plecare din Timișoara spre Macedonia. Cazare în Skopje.

ZIUA 2: Mic dejun. În drumul nostru spre Canionul Matka, facem o oprire în satul Gorno Nerezi pentru a vizita Biserica Sf. Pantelimon, continuâm, apoi, prin defileul săpat de râul Treska spre canion. Zona canionului este una dintre cele mai populare destinații din Macedonia și ne oferă ocazia unei plimbări cu barca pentru a admira Peștera Vrelo și lacurile ei subterane. Cazare în Ohrid.

ZIUA 3: Mic dejun. Vizităm Ohridul, orașul și lacul cu același nume, ambele obiective turistice înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO înca din 1980. Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi lacuri din lume, format cu aproximativ 3 milioane de ani, și găzduiește un ecosistem acvatic unic, cu peste 200 de specii endemice. În turul orașului, vizităm: Monumentul Sf. Chiril și Metodiu, Biserica Sf. Sofia, Amfiteatrul Roman, Cetatea Țarului Samuil și Biserica Sf. Ioan Teologul (Kaneo), de unde vom avea o priveliște senzațională asupra lacului și a orașului. După masă, timp liber. Cazare în Ohrid.

ZIUA 4: Mic dejun. Mergem într-o excursie opțională la Mănăstirea Sf. Naum. Cu vaporașul, ne îndreptăm spre mănăstirea de pe malul lacului, vizităm Biserica Veche unde este Mormântul Sfântului Naum. Se spune că inima Sfântului încă bate și, dacă pui urechea pe mormânt și asculți cu atenție, poți auzi bătăile inimii sale. Cazare în Ohrid.

ZIUA 5: Mic dejun. Pornim spre casă, oprindu-ne să vizităm Skopje, capitala Republicii Macedonia de Nord, orașul care prin Programul Guvernamental „Skopje 2010-2014” a fost transformat dintr-un oraș gri și șters, într-un oraș modern cu clădiri impunătoare decorate în stil baroc. Luăm la pas centrul vechi și vizităm: Fortăreaţa Kale, care printre crenelurile zidurilor ne oferă o priveliște asupra întregului oraș; Crucea Milenium, Moscheea Mustafa Pasha unde se află mormântul lui Mustafa Pasha. Coborâm ușor spre zona veche, spre vechiului Bazar, cu străduțe înguste și magazine mici de-o parte și de alta, ajungem la fostul han Suli An și la băile turcești Daut Pasha Haman. Continuăm turul printre clădirile impresinonante și piețele moderne, punctând Fântâna Maternității și Podul de Piatră, trecem râul Vardar, pe Podul Culturii, și ajungem în Piața Macedoniei, dominată de statuia lui Alexandru Macedon. Încheiem turul orașului cu Casa Memorială a Maicii Tereza. Plecare spre Timișoara.

AVANTAJE pentru turist:

Preț: 295 euro / pers. în cameră DBL

250 euro / pers. în cameră DBL - PRIMELE 4 LOCURI

ACTE NECESARE:

•  pașaport original sau carte de identitate;

•  cazier judiciar pentru însoțitorul de grup de copii;

•  pentru copiii sub 18 ani - declarații notariale de la ambii părinți, după caz.

NOTE: 1) Locurile în autocar vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie.

 2) Preţul este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.

 3) Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI:

20% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 59 zile - 30 zile înaintea plecării;

50% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 29 zile - 15 zile înaintea plecării;

80% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face în intervalul 14 zile - 7 zile înaintea plecării;

100% din prețul pachetului turistic dacă renunțarea se face cu mai puțin de 6 zile înaintea plecării.s

Ofertele early-booking și cele promoționale sunt valabile în limita locurilor disponibile.

IMPORTANT! de stiut:

1. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport / carte de identitate, vize, adeverinta medicala.

2. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.

3. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră. In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe politiadefrontiera.ro.

4. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

5. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie

6. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

7. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

8. Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.

9. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului. In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.

10. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

11. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare;

12. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.

13. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

14. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Ohrid - Perla Balcanilor