Mongolia si Moscova | Avion | Bucuresti | 12 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Mongolia si Moscova

Ulan Bator – Parcul National Khustai – Izvoarele termale Tsenker - Valea Orkhon - Ongi – Desertul Gobi – Bayanzag – Valea Yol – Tsegaan - Suvarga

Datele de plecare

19.08

Orasele de plecare:

Adjud | Bacau | Brasov | Bucuresti | Buzau | Campina | Cernavoda | Constanta | Fetesti | Focsani | Iasi | Medgidia | Onesti | Pitesti | Ploiesti | Predeal | Ramnicu Valcea | Roman | Sibiu | Sinaia | Slobozia | Targu Frumos | Urziceni

Durata circuitului:

12 zile

1 999 €

+ 499 euro (taxe de aeroport)

Adult in camera single - de la 2 275 €.

Tariful INCLUDE:

Zbor Bucuresti - Ulan Bator, via Moscova, Compania Aeroflot

Zbor direct Ulan Bator - Moscova, Compania Aeroflot

Zbor direct Moscova - Bucuresti, Compania Aeroflot

Cazare 10 nopti la hoteluri de 3*, 4* si iurte traditionale astfel:

6 nopti cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) in iurte traditionale conform programului  (1 noapte Mongol Nomadic, 1 noapte Altan Nutag, 1 noapte Talbiun, 1 noapte Secret of the Ongi, 1 noapte Gobi Mirage, 1 noapte Tsagaan Suvarga)

1 noapte cu demipensiune (pranz si cina) la Ulan Bator, hotel Grand Hill 3* sau similar

3 nopti cu mic dejun la Moscova, hotel Vega Izmaylovo 4* sau similar

Mese conform programului

Transfer aeroport – hotel – aeroport

Transport cu microbuz/autocar in Ulan Bator si Moscova

Transport pe parcursul circuitului in Mongolia cu masini de teren de fabricatie japoneza 4X4 de 4 locuri

Tururile, vizitele si excursiile din program pe MONGOLIA cu ghizi locali astfel:

Tur de oras Ulan Bator

Excursie in Parcul National Khustai

Excursie la Izvoarele termale Tsenker cu baie in apele termale curative

Excursie in Valea Orkhon – Patrimoniu UNESCO

Vizita la Complexul de temple Ongi

Excursie in Desertul Gobi cu vizite la Bayanzag, Moltsog, Valea Yol, Muzeul Gobi si Tsagaan Suvarga

Tururile, vizitele si excursiile din program pe MOSCOVA cu ghizi locali astfel:

Tur de oras cu ghid local Moscova

Vizita la Kremlin cu bilet de intrare inclus si ghid local

Vizita la Metroul din Moscova cu bilet de intrare inclus si ghid local

Vizita la Galeriile Tretyakov din Moscova

Vizita la Izmailovo Kremlin si Muzeul Vodcii Rusesti

Croaziera pe Raul Moscova

Biletele de intrare la obiectivele din program

Ghizi locali vorbitori de limba engleza

Insotitor roman de grup

Tariful NU INCLUDE:

Taxele de aeroport si combustibil: 499 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la plecare)

Taxa de viza Mongolia (se achita in agentie la rezervare): 95 Euro/persoana  

Taxa de viza consulara si taxa procesare Rusia: 70 Euro/persoana (se achita in agentie, poate suferi modificari pana la momentul aplicarii pentru viza)

Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno (optionala)

Biletele de intrare, altele decat cele mentionate in program

Bacsisurile recomandate pentru ghizi si soferi locali (se achita la fata locului insotitorului de grup)

Alte servicii decat cele mentionate in program

Programul Turistic Detaliat

Ziua 1 | BUCURESTI – MOSCOVA

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:20 pentru imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot SU2035 cu destinatia Ulan Bator, via Moscova. Decolare la ora 13:20. Sosire in Moscova la ora 16:25. Imbarcare pe zborul SU330 cu destinatia Ulan Bator cu decolare la ora 18:35.

Ziua 2 | ULAN BATOR – MONGOL NOMADIC – PARCUL NATIONAL KHUSTAI

Sosire pe aeroportul din Ulan Bator la ora 05:40. Bine ati venit in Mongolia, tara cu unele dintre cele mai contradictorii civilizatii, detinatoarea celui de-al treilea cel mai mare desert din lume si cu un relief care aduce impreuna aproape toate extremele cunoscute. De la cele mai mari altitudini din lume, pana la cele mai joase, Tara Cerului Albastru va va cuceri prin culoare si contrast. Intalnire cu reprezentantul local si transfer catre Iurta traditionala Mongol Nomadic unde vom servi si micul dejun. Dupa micul dejun vom participa la un spectacol traditional nomad in cadrul caruia vom descoperi foarte multe aspecte din viata acestui popor: avem parte de demonstratii a vietii de zi cu zi a unei familii traditionale, vedem cum se fac produsele lactate locale (si le si gustam!), vedem exact cum isi muta intreaga „casa” o familie traditionala, ascultam cantece folclorice interpretate la instrumentul lor muzical traditional, avem parte de un spectacol cu cai si multe alte activitati tipice pentru o zi la iurta. Dupa pranzul servit la iurta, ne odihnim putin pentru ca dupa-amiaza sa pornim catre Parcul National Khustai, unul dintre cele mai faimoase locuri din lume si totodata prima arie protejata din Mongolia care a beneficiat de o protectie speciala gestionata de o organizatie non-guvernamentala. Principalul motiv pentru care a fost infiintat, a fost initial legat de protejarea cailor salbatici Takhi (cunoscuti si sub numele de Prezawalski), deveniti simboluri locale in urma rolurilor jucate in filmele de actiune cu Ginghis Han, insa pe langa acestia, in Parcul National Khustai sunt astazi ingrijite peste 44 alte specii de mamifere, 459 de specii de plante, dar si pasari rare ca vulturul auriu, dropia, lebede salbatice, barza neagra sau cucuveaua. Revenim la iurta Mongol Nomadic. Cina si cazare in iurta traditionala* in Mongol Nomadic.  
             

Ziua 3 | MONGOL NOMADIC – IZVOARELE TSENKHER – ALTAN NUTAG

Mic dejun. Astazi drumul ne poarta pana la inaltimi de 1.860 m peste nivelul marii, unde gasim izvorul cu apa fierbinte Tsenkher, unde temperaturile ajung pana la 85.5 grade Celsius. Apa de aici are proprietati curative in special in durerile articulare si afectiunile sistemului nervos, cu o bogata compozitie de carbonat de sodiu, hidrocarbon, sulfati, floruri si hidrogen sulfurati. Timp liber pentru a va putea bucura de o baie in apele izvorului termal. Servirea pranzului. Imprejurimile izvorului sunt constituite din paduri si zone verzi, potrivite pentru cei ce doresc sa faca plimbari relaxante dupa-amiaza. Cina si cazare in iurta traditionala* in Altan Nutag.

Ziua 4 | ALTAN NUTAG - VALEA ORKHON - TALBIUN

Mic dejun. Continuam calatoria spre Valea Orkhon, leaganul civilizatiei nomade, o intindere de aproape 122.000 de hectare de pasuni de-o parte si de alta a Raului Orkhon, loc inclus in Patrimoniul UNESCO ce gazduieste numeroase vestigii arheologice, cele mai vechi datand din sec. al VI-lea. In mod colectiv, ruinele ce pot fi gasite aici reflecta legaturile simbiotice dintre societatile nomade, pastorale si centrele lor administrative si religioase, dar si importanta Vaii Orkhon in istoria Asiei Centrale. Dupa pranzul servit la iurta, continuam vizita in aceasta vale superba. Cina si cazare in iurta traditionala* in Talbiun.   

Ziua 5 | TALBIUN – RUINELE TEMPLULUI ONGI

Mic dejun. Astazi vom explora Ruinele templului Ongi situat in Saihan-Ovoo Soum din provincia Dundgovi. Una dintre cele mai mari manastiri din Mongolia, Ongi, a fost fondata in 1660 si a constat in doua complexe de temple de pe malul de nord si cel de sud ale Raului Ongi. In zilele sale de glorie aici puteau fi adapostite in jur de 30 de temple, patru Universitati Buddhiste mari si peste 1000 de calugari. Dupa pranz ne continuam lectia de istorie locala. In timpul anilor 1930, cand comunismul se raspandea in toata tara, ca parte a campaniei ideologice comuniste si in scopul cresterii puterii lor, mai multi calugari de aici au fost arestati. In 1939 manastirea a fost complet distrusa si s-au pierdut peste 200 de vieti omenesti din randul calugarilor, iar supravietuitorii au fost fortati sa se alature armatei comuniste. Unii dintre calugari au scapat devenind fermieri sau simpli muncitori. In 1990, cativa dintre cei ce au supravietuit crizei comuniste au revenit la manastire si au inceput educarea in stil Buddhist a copiilor mici. In prezent, un singur templu a fost complet reconstruit. Cina si cazare iurta traditionala* in Secret of the Ongi.

Ziua 6 | DESERTUL GOBI: BAYANZAG SI DUNELE DE NISIP MOLTSOG

Mic dejun. Drumul ne poarta astazi catre Bayanzag, ceea ce inseamna „bogat in arbusti saxaul”, dar faimos sub denumirea data de paleontologul Roy Chapman Andrews, „Flaming Cliffs”. Excavat pentru prima data in 1922, Bayanzag este recunoscuta la nivel mondial pentru numarul impresionant de oase si oua de dinozauri gasite in zona, raspandite in muzeele din intreaga lume. Chiar daca nu sunteti un „dinophil”, cu siguranta peisajul alcatuit din roci, nisipuri rosii, soare si goliciune, ce dau o frumusete stranie locului, va va incanta. Dupa servirea pranzului plecam spre dunele de nisip de la Moltsog, avand astfel minunata experienta de a pasi in desert. Cina si cazare iurta traditionala* in Gobi Mirage.

Ziua 7 | DESERTUL GOBI: VALEA YOL – MUZEUL GOBI – TSAGAAN SUVARGA

Mic dejun. Dupa ce am vazut ieri una dintre cele trei minuni ale lui Gobi, astazi o vizitam pe urmatoarea,  Valea Yol sau „Valea Vulturilor” situata in partea de nord-est a Muntelui Zuun Saikhan, a constituit de-a lungul deceniilor sursa principala de atractie turistica. Avand o intrare foarte larga, Valea se ingusteaza treptat intr-un defileu remarcabil, iar un izvor de 3 km lungime isi croieste drum prin defileu, formand in lunile geroase un coridor de gheata ce se intinde pe o distanta considerabila. Aici putem vedea o varietate de habitate sprijinite de un amestec remarcabil de flora si fauna. Caii salbatici Przewalski, mici rozatoare ca gerbili si pikas, vulturi sau capre ibex sunt doar cateva dintre frumusetile naturii pe care le intanim aici. Vizita inclusa la Muzeul Gobi. Dupa servirea pranzului ne continuam vizita catre formatiunile stancoase din Tsagaan Suvarga, „stupa alba” situata la granita sudica a provinciei Dundgovi. Aceste formatiuni stancoase erodate de vant arata ca un oras ruinat si se intind pe o suprafata de 400 m, iar inaltimile ating chiar si 60 m. Cina si cazare iurta traditionala* in Tsagaan Suvarga.

Ziua 8 | TSAGAAN SUVARGA - ULAN BATOR

Mic dejun. Ajungem azi in Capitala Mongoliei prin partea de nord a tarii, descoperind vechi rute de transport si experimentand tot ceea ce campiile aride ne pot oferi. Dupa servirea pranzului, facem o incursiune in Capitala Ulan Bator, intr-un scurt tur de oras ce cuprinde printre altele Muzeul National de Istorie si Piata Centrala Ginghis Han. Urcam apoi pe Colina Zaisan, atat pentru vederea panoramica, dar si pentru a vedea (exterior) locul unde se afla Memorialul construit in 1971 in cinstea soltatilor rusi disparuti in al doilea Razboi Mondial, si care reda atat istoria Razboiului, cat si dragostea fraterna dintre poporul Mongol si poporul Rus. Cina de bun ramasa in Ulan Bator. Cazare la hotel Grand Hill 3* sau similar.

Ziua 9 | ULAN BATOR – MOSCOVA - KREMLIN

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei Aeroflot SU331 cu destinatia Moscova. Decolare la ora 07:00 si sosire la Moscova la ora 08:40. Moscova este capitala Federatiei Ruse si reprezinta un amalgam unic de capodopere de arhitectura veche si cladiri moderne high-tech. Vom afla mai multe despre istoria capitalei ruse intr-un tur panoramic care cuprinde: Piata Rosie, Kremlin, parcul Victoriei, Casa Alba, Arbat, Catedrala Hristos Mantuitorul, platforma de observatie de pe Sparrow, Universitatea Lomonosov si multe altele. Timp liber pentru pranz. Vom face apoi un tur pietonal in Piata Rosie in care admiram zidurile Kremlinului, Mausoleul lui V.I. Lenin, Catedrala Sf. Vasile, magazinul general GUM, Poarta Reinvierii, Muzeul de Istorie si facem o plimbare in Aleksandrovsky Sad - cel mai vechi parc urban din Moscova. Vom continua apoi cu unul din cele mai cunoscute locuri din Moscova, Kremlin cu zidurile sale de caramida, catedralele si cele 20 de turnuri. Prima constructie a fost o fortareata din lemn ridicata de Iuri Dolgoruky la 1156, iar actuala infatisare dateaza din 1495 si a fost realizata de cei mai buni arhitecti din Rusia si Italia. Kremlin este resedinta Presedintelui Rusiei si simbolul principal al tarii, respectat de toti cetatenii. Cazare la hotel Vega Izmaylovo 4* sau similar Moscova.

Ziua 10 | MOSCOVA - GALERIILE TRETYAKOV - IZMAILOVO KREMLIN

Mic dejun. Vizitam azi Galeriile Tretyakov - tezaurul national de arta din Rusia si unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colectia galeriei este compusa in intregime din opere Rusesti si artisti care si-au adus contributia la istoria artei Rusesti sau au fost in stransa legatura cu ea. Colectia contine mai mult de 150.000 de lucrari de pictura, sculptura si grafica, creata de-a lungul secolelor de generatii succesive de artisti din Rusia (colectia privata a lui Pavel Tretiakov, un comerciant local de la sfarsitul secolului al-XIX-lea pe colectia caruia s-a fondat Galeria, si operele altor artisti rusi, precum Vasili Surikov, Ilia Repin si Konstantin Korovin). Transfer apoi la Izmailovo Kremlin - un foarte atractiv complex cultural modelat dupa vechea Rusie cu piata de suveniruri, numeroase restaurante cu bucatarie rusa si Muzeul Vodcii Rusesti - pe care-l vom vizita cu o degustare inclusa! Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentru a explora pe cont propriu acest oras care a lasat in urma trecutul comunist si a devenit unul din cele mai avansate orase internationale ale Rusiei cu o varietate de locuri interesante si oportunitati de divertisment. Veti constata ca Moscova nu lasa pe nimeni indiferent si ramane misterioasa si atractiva pentru toti oaspetii sai. Seara, optional, va propunem un spectacol unic - „Amazing RUSIA“ (RUSIA Uimitoare) o calatorie muzicala fascinanta prin Rusia, un program folcloric spectaculos si fantastic de divertisment cu cina inclusa, un adevarat „must-see” aici la Moscova. Cazare la hotel Vega Izmaylovo 4* sau similar Moscova.

Ziua 11 | MOSCOVA - SERGHIEV POSAD

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Moscova sau, optional, Excursie la Serghiev Posad. La aproximativ 70 km de Moscova, orasul Serghiev Posad gazduieste Manastirea Sfintei Treimi, cea mai vestita din tara. Daca mareata Biserica a Maicii Domnului din Kremlin este considerata altarul Rusiei, Lavra Sfintei Treimi a Sfantului Serghie de Radonej este privita ca locul divin de nastere al poporului rus. Aici conducatorii rusilor sarutau Sfanta Cruce si jurau sa-si tina fagaduintele, rugandu-se inainte si dupa razboaie. Marele pictor Andrei Rubliov si-a petrecut tineretea in manastire, unde, in afara de icoana Sfintei Treimi, a realizat pictura interioara a catedralei Sfantului Serghie, impreuna cu Daniil Ciornii. Cazare la hotel Vega Izmaylovo 4* sau similar Moscova.

Ziua 12 | MOSCOVA – METRO TOUR - BUCURESTI

Mic dejun. Intalnire cu ghidul local pentru un tur de Moscova care va include o incursiune pe vechiul Arbat, una din cele mai pitoresti strazi istorice ale orasului cu cladiri elegante, casa marelui poet Alexander Pushkin, magazine, cafenele, restaurante si impresionanta cladire a Ministerului de Externe. Intram apoi in vastul muzeu subteran pe care-l reprezinta Metroul din Moscova, considerat printre cele mai frumoase din lume prin monumentalitatea si compozitiile decorative ale statiilor sale in care vom opri: Komsomolskaya, Kurskaya, Kievskaya s.a. Continuam cu vizita grandioasei Catedrale Hristos Mantuitorul, construita initial intre 1839-1883, in memoria victoriei Rusiei in fata lui Napoleon I, in 1931 a fost dinamitata si apoi reconstruita integral in 2000. Timp liber pentru pranz. Dupa-amiaza Croaziera pe raul Moscova in care veti descoperi orasul si monumentele sale intr-un mod diferit. La final poposim in parcul Zaryadie, cel mai mare parc din oras inaugurat in septembrie 2017; parcul este inovativ si are multe suprize pentru vizitatori. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot SU2038 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 20:55 si sosire in Bucuresti la ora 00:15 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

Nota: Cazarea in iurta traditionala* reprezinta cel mai bun si autentic mod de a descoperi cu adevarat Mongolia. Taberele de iurte se afla in mijlocul naturii, oferind spectaculoase privelisti cat si prilejul de a lua contact cu prietenosii localnici afland mai multe despre viata lor de zi cu zi. Tot ei va vor prepara din ingrediente naturale delicioasele mancaruri pe care le veti gusta la micul dejun si la cina inclusiv specialitatile cautate international pe baza de lapte de iac, carne de cal sau de oaie. Iurtele sunt decorate in stil traditional, cu ocupare de 1,2 sau 3 persoane la fel ca si in cazul camerelor de hotel, fiind spatii individuale de cazare. In fiecare tabara (ger camp) exista o cladire centrala cu toate facilitatile acolo unde se serveste si masa.

AVANTAJE pentru turist:

Transferuri GRATUITE din urmatoarele orase:

Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Excursii optionale: (Tarif valabil pentru minim 15 platitori)

„Amazing RUSIA“ (RUSIA Uimitoare) – 75 euro/persoana si include: bilet la spectacol, transfer cu microbuz, ghid local, insotitor de grup

Excursie la Serghiev Posad – 50 euro/persoana si include: autocar, ghid local, ghid insotitor

Tarife: calculate pentru un grup de 20 platitori

1.999 Euro adult loc in camera dubla 

2.275 Euro adult loc in camera single      

IMPORTANT! de stiut:

Grup minim 20 persoane

Documente necesare pentru obtinerea vizei de Mongolia

Pasaportul valabil minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Mongoliei

Formular de viza completat de fiecare solicitant

2 fotografii color format 3,6 x 4,7cm

Documente necesare pentru obtinerea vizei de Rusia

Pasaport valabil minimum 6 luni de la data expirarii vizei si cu minim 2 pagini consecutive libere

Fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit

Copie dupa cartea de identitate  

COPIA politei de asigurare medicala

FORMULAR (care se inmaneaza si completeaza in agentie, dupa inscriere)

IMPORTANT: avand in vedere ca pe Rusia sunt foarte multe plecari si procesarea vizei dureaza, documentele necesare obtinerii acesteia se depun inca de la inscriere!

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!

Ulterior acesta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA cu titlu GRATUIT. Prin urmare, acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri, intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.

Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.

Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Tour Operator, iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.

Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.

Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.

Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

DOCUMENTE DE CALATORIE

Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic European, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe mae.ro/travel-conditions.

Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia).

Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe mae.ro/travel-conditions.

Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul cu pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

FOARTE IMPORTANT !!!!  DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI

• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.

• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.

• Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

ATENTIE!

Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590. 

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.

Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, Interra aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, Interra poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.

Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Mongolia si Moscova