Maroc | Avion | Cluj Napoca | 9 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Maroc

Traditii, peisaje exotice, istorie: Casablanca - Marrakech - Fez - Meknes - Rabat

Datele de plecare

30.03

Orasele de plecare:

Aiud | Alba Iulia | Baia Mare | Beclean | Bistrita | Cluj Napoca | Dej | Deva | Gherla | Huedin | Iernut | Ludus | Medias | Oradea | Satu Mare | Sibiu | Sighisoara | Targu Mures | Teius | Turda | Zalau

Durata circuitului:

9 zile

1 080 €

Supliment single - 250 €.

A treia persoana in camera dubla (pat suplimentar) - 1 050 €.

Copil 2 - 11.99 ani in camera cu 2 adulti - 980 €.

Tariful INCLUDE:

transport cu avionul Cluj-Napoca - Casablanca si retur (schimbarea cursei la Frankfurt la dus si la Frankfurt si Munchen la retur) cu compania LUFTHANSA;

8 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun continental si cina sau pranz – conform programului) la hoteluri de 4*: 2 nopti Casablanca, 1 noapte Rabat, 2 nopti Fez, 3 nopti Marrakech;

transferuri aeroport - hotel - aeroport;

tururile si vizitele mentionate in program;

transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;

ghid local pe tot parcursul circuitului;

insotitor roman de grup;

taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna iulie. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful NU INCLUDE:

bacsisurile (se practica in Maroc): 25 EURO / persoana, se achita la sosirea in Maroc insotitorului roman de grup;

bauturile alcoolice sau racoritoare la mese;

excursiile optionale;

asigurarea medicala;

asigurarea storno (polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice).

Programul Turistic Detaliat

Ziua 1: CLUJ - NAPOCA - CASABLANCA

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Avram Iancu din Cluj - Napoca la ora 16:25 pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA cu destinatia Casablanca (schimbarea cursei la Frankfurt). Sosire in Casablanca la ora 00:05 (noaptea de 30 / 31.03), transfer si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar.

Ziua 2: CASABLANCA - RABAT (110 km)

Mic dejun urmat de turul panoramic al orasului Casablanca, centrul economic al Marocului. Plecare catre Rabat, sosire si vizita in capitala Marocului: admiram Mausoleul lui Mohamed al V - lea, apoi trecem pe langa Medina, continuam cu vizita la Kasbah des Oudais, o fortareata din secolul XII care adaposteste muzeul artei marocane, Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan. Din autocar vom vedea si Palatul Regal unde ne putem opri pentru a face cateva fotografii. Transfer la hotel Belere 4* sau similar, cina si cazare.

Ziua 3: RABAT - MEKNES - FEZ (300 km)

Dupa micul dejun, plecare catre Fez. Pe drum oprire si vizita la ruinele orasului roman Volubilis - patrimoniu cultural UNESCO si adapostind unele dintre cele mai impresionante vestigii romane din nordul Africii - dar si in orasul sfant Moulai Idriss. Plecare spre Meknes, denumit si „Versailles - ul Marocului” unde se viziteaza Poarta Bab Mansour, Hari Souani si vechea medina. Sosire in Fez, cina si cazare la hotel Royal Mirage 4* sau similar.

Ziua 4: FEZ

Dupa micul dejun vom vizita cele mai importante repere turistice ale orasului Fez, centru religios si spiritual al Marocului si unul dintre cele mai vechi dintre orasele Islamului. Vom vizita Medina din Fez, unde sa afla Moscheea Quarouiyen - cea mai veche universitate a islamului; scoala coranica Attarine Medersa cu superbe decoratiuni pe care o admiram din exterior, obiectivul fiind temporar inchis, Piata si fantana Nejjarine, care si - a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici si medina veche cu stradute inguste structurate pe tipuri de meserii si ateliere traditionale. Cina si cazare la hotel Royal Mirage 4* sau similar.

Ziua 5: FEZ - BENI MELLAL - MARRAKECH (500 km)

Mic dejun. Plecare spre Marrakech traversand Muntii Atlas prin Immouzer du Kander si renumitul resort de ski Ifrane situat in mijlocul unei paduri de cedru. Scurta oprire in Beni Mellal dupa care vom continua drumul nostru catre Marrakech, al doilea cel mai vechi oraș imperial, numit si Perla Orientului. Cina si cazare la hotel Atlas Asni 4* sau similar.

Ziua 6: MARRAKECH - SEARA MAROCANA (optional)

Dupa micul dejun vom vizita cele mai renumite obiectice turisice din Marrakech: mormintele Saadian, Moscheea Koutoubia - cu al sau minaret de 70 m inaltime, Palatul Bahia - unul dintre cele mai importante obiective arhitecturale din Maroc sau gradina Menara. Pranz la hotel. Dupa masa vizita in bazarul din medina si in faimoasa piata Djemaa el Fna, care gazduieste multe programe de divertisment: imblanzitori de serpi, dresori de maimute, inghititori de flacari si alte atractii deosebite. Cina pe cont propriu. Optional va propunem seara marocana „Diffa Fantasia”, un program desfasurat la restaurantul Chez Ali unde veti servi cina traditionala marocana si veti putea admira un show oriental berber cu calareti, camile si dansuri din buric, o experienta inedita si incantatoare in acelasi timp. Cazare la hotel Atlas Asni 4* sau similar.

Ziua 7: MARRAKECH - ESSAOUIRA (optional)

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau relaxare. Optional va propunem excursie la Essaouira (pe vremuri Mogador, la aproximativ 180 km de Marrakesh), statiune si port la malul Oceanului Atlantic, un oras boem cu puternice influente maure si portugheze, aflat pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Vom reveni in Marrakech pentru cina si cazare la hotel Atlas Asni 4* sau similar.

Ziua 8: MARRAKECH - CASABLANCA (250 km)

Mic dejun, plecare spre Casablanca. Dupa sosire, vizita in oras: admiram Moscheea Hassan al II - lea (exterior) - una dintre cele mai mari realizari de gen ale lumii arabe, vizitam Piata Natiunilor Unite, bazarul, Cartierul Habous, cornisa si cartierul de lux al orasului - Anfa. Dupa incheierea turului, transfer la hotel Idou Anfa 4* si cazare pana la ora 22:30. Timp liber pentru odihna. Cina la hotel. La ora 22:30 transfer catre aeroportul din Casablanca si efectuarea formalitatilor de check - in pentru zborul spre Cluj - Napoca, via Frankfurt si Munchen

Ziua 9: CASABLANCA - CLUJ - NAPOCA

La ora 01:30 (noaptea de 07 / 08.04) decolare spre Cluj Napoca via Frankfurt si Munchen. Sosire in Cluj la ora 13:30 (in data de 07.04).

AVANTAJE pentru turist:

PRET / persoana: 1080 EURO

(loc in camera dubla – taxe de aeroport incluse)

Pret pentru a treia persoana, adult sau copil (pat suplimentar in camera dubla): 1 050 euro

Reducere copil 2 - 12 ani in camera cu 2 adulti: 100 EURO (fara pat suplimentar)

Capacitate maxima camera: 3 adulti sau 2 adulti + 1 copil 2 - 11,99 ani

ATENTIE: patul suplimentar este pat pliant si va fi adaugat intr - o camera dubla, spatiul fiind foarte limitat.

Camerele cu 3 ocupanti sunt la cerere.

Supliment camera single: 250 EURO / persoana

EXCURSII OPTIONALE (minim 20 participanti, preturi informative):

• Moscheea Hassan al II - lea (Casablanca): 15 EURO / persoana biletul de intrare;

• Excursie optionala Essaouira: 70 EURO / persoana;

• Cina festiva Diffa Fantasia Dinner cu show oriental - in Marrakech, restaurantul Chez Ali: 65 EURO / persoana (bauturile nu sunt incluse)

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

30.03 Cluj - Napoca 18:25 – Frankfurt 19:35 durata zborului: 2h 10 min

30.03 Frankfurt 21:30 – Casablanca 00:05 (noaptea de 30 / 31.03) durata zborului: 3h 35 min

07.04 Casablanca 01:30 – Frankfurt 05:50 durata zborului: 3h 20 min

07.04 Frankfurt 08:15 – Munchen 09:10 durata zborului: 0h 55 min

07.04 Munchen 10:50 – Cluj - Napoca 13:30 durata zborului: 1h 40 min

GRUP MINIM: 

25 persoane. Pentru un grup de 20 - 24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO / persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

⚫ 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

⚫ 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;

⚫ 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, organizatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

⚫ 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;

⚫ 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii;

⚫ 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii;

⚫ 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;

⚫ 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari storno de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE LA / DE LA AEROPORT CLUJ - NAPOCA (MINIM 2 PASAGERI):

26 EURO / pers / dus - intors din orasele GHERLA, TURDA, DEJ

36 EURO / pers / dus - intors din orasele LUDUS, AIUD, HUEDIN

40 EURO / pers / dus - intors din orasele TARGU MURES, IERNUT, TEIUS

50 EURO / pers / dus - intors din orasele ALBA - IULIA, ZALAU, BECLEAN

58 EURO / pers / dus - intors din orasele BISTRITA, MEDIAS

70 EURO / pers / dus - intors din orasele ORADEA, SIBIU, BAIA - MARE, SIGHISOARA

76 EURO / pers / dus - intors din orasele SATU - MARE, DEVA

NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.

IMPORTANT! de stiut:

• DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT; Se recomanda ca turistii sa detina pasaport simplu (pasapoartele temporare pot fi refuzate de catre autoritatile marocane de frontiera si, de aceea, se recomanda evitarea acestui tip de pasaport pentru calatoriile in Maroc).

• ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;​

• nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;

• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

• conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe politiadefrontiera.ro;

• persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);

• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;

• tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.

• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;

• hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;

• pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;

• in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica „fara bani cash” (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;

• persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;

• agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;

• agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;

• in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;

• conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;

• conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;

• politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;

• agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

• excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia organizatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;

• bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;

• acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;

• in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;

• nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;

• asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Maroc