Iran – Caleidoscop de culori | Avion | Bucuresti | 10 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Iran – Caleidoscop de culori

TeheranKashanIsfahan - YazdPasargadaePersepolisShiraz

Datele de plecare

06.10 | 04.11

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

10 zile

1 440 €

Servicii la sol - 299 €.

Supliment camera single - 299 €.

A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1 440 €.

Copil < 12 ani cazat in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar - 999 €.

Tariful INCLUDE:

Transport cu avionul București- Teheran și retur Shiraz- București , ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania QATAR AIRWAYS, via DOHA;

Taxele de aeroport(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);

8 nopti cu mic dejun si cina la Hoteluri de 3* si 4*: 2 nopti in Teheran la hotel de 4*, 3 nopti in Isfahan la hotel de 3*, 1 noapte in Yazd la hotel de 3*, 2 nopti in Shiraz la hotel de 4*;

insotitor roman de grup -  Ghid roman;

Ghizi locali vorbitori de limba engleză;

Tariful NU INCLUDE:

Servicii la sol –  299 euro/persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si includ:

tururile și vizitele menționate în program autocar/microbus categoria locala;

biletele de intrare la obiectivele din program;

transferuri aeroport- hotel- aeroport;

Taxa de viza - 95 euro/persoană, se poate modifica;

Asigurarea de calatorie storno(recomandata) si asigurarea medicala (obligatorie);

Late check out la cerere;

Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1. Bucuresti – Teheran via Doha 

Întâlnire cu însoțitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, ora 22:35, pentru îmbarcare pe zborul companiei Qatar Airways QR 220 cu destinația Teheran, via Doha.

 

Ziua 2. Teheran

Sosire la Doha la ora 05:20. Decolare la ora 08:00 din Doha, zborul QR482 și sosire pe aeroportul din Teheran la ora 10:35.

Transfer la hotel și cazare.

Spre seară vom admira orașul străbătând podul TABI`AT (Podul Naturii), cu un design modern, care i-a adus numeroase premii în domeniu. Unind două parcuri despărțite de o autostrad, podul se încadrează perfect viziunii arhitectului său, care și-a dorit a fi un loc de popas, nu doar de traversat. Cafenele intime și restaurantele cu specific internațional îi sporesc farmecul.  Cazare și cină in Teheran.

 

Ziua 3. Teheran

Mic dejun. Vom începe explorarea vibrantului oraș Teheran, capitala Iranului, cu PALATUL GOLESTAN, bijuterie arhitecturală din timpul dinastiei Qajar, aflat în patrimoniul universal UNESCO din anul 2013. Este un complex format din mai multe clădiri așezate pe trei laturi, într-un parc cu alei, cu bazine cu apă și fântâni arteziene, rezultatul a 400 ani de construcții și renovări.

Vizita palatului este continuată de o plimbare prin MARELE BAZAR, unde vom fi ademeniți de aroma condimentelor și fascinați de produsele artizanale. Secția de arheologie a MUZEULUI NAȚIONAL este următorul obiectiv al programului, unde vom putea admira o complexă colecție de obiecte din perioada preistorică până în zilele noastre.

Continuam cu inegalabilul MUZEU AL BIJUTERIILOR, unde sunt expuse cele mai scumpe bijuterii din lume, colecționate de-a lungul mai multor secole, printre care și cel mai mare diamant roz din lume.

Cazare și cină in Teheran.

 

Ziua 4. TeheranKashanIsfahan 

Mic dejun. Plecare spre KASHAN, oraș a cărui vizită turistică începe cu FIN GARDEN (SHAH GARDEN). Acoperind mai mult de 2 ha, aceste frumoase grădini au fost construite între sec. IV-X e.n.  În perioada safavidă au constituit reședință regală și loc de desfășurare a ceremoniilor regale, precum încoronarea regelui Esmaeel I, fondatorul dinastiei safavide. Armonia complexului cu fântâni, copaci antici, foișoare, au determinat UNESCO să îl includă din 2011 în lista monumentelor protejate. Vizita se continuă cu BĂILE SULTANULUI AMIR AHMAD, un exemplu excepțional de baie iraniană, cu o arhitectură și decorațiuni unice. Este permis accesul pe acoperiș pentru a se admira domurile perforate de ochiuri de sticlă. În imediata apropiere, BOROJERDIHA HISTORICAL HOUSE, va fi următorul nostru obiectiv. Casa a constituit darul de nuntă al unui comerciant prosper, Haj Seyyed Hassan Borojerdi, pentru fiul său. Nu vom rata nici TABATABAIES HOUSE, ce iși oglindește frumusețea istorică în bazine cu apă și fascinează ochiul vizitatorului prin eleganța și frumusețea stilului architectural. Ultimul obiectiv îl constituie AQA BOZORG MOSQUE și SEMINARUL KASHAN, folosit pentru rugăciune și predarea învățăturilor coranice de către discipolii lui Haj Mullah Mahdi Naraqi (Aqa Bozog). Deplasare către Isfahan.

Cazare și cină in Isfahan.

 

Ziua 5. Isfahan

Mic dejun. Începem vizita orașului Isfahan, al treilea oraș ca mărime din Iran. Fostă capitală în perioada sec. XVI-XVII e.n., când se considera că reprezintă jumătate din lume, Isfahan ne reamintește de gloria sa din perioada safavidă prin monumentele din piața NAQSH-E JAHAN SQUARE, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO: Palatul ALI QAPU, MOSCHEEA SHAH (MOSCHEEA REGALĂ), MOSCHEEA SHEIKH LOTFOLLAH. Toate aceste monumente își datorează unicitatea și perfecțiunea vizionarului Shah Abbas I, care a adunat la curtea sa cei mai destoinici arhitecți și artizani ai Persiei și ai altor țări asiatice, construit de Shah Abbas II, în mijlocul unui parc, pentru diferite recepții și banchete rega. După vizitarea acestor obiective și a bazarului care le conectează, ne îndreptăm spre și PALATUL REGAL CHEHEL SOTUN le. Cină și cazare la Isfahan.

 

Ziua 6. Isfahan

Mic dejun. Dimineata vom vizita PODUL KHAJU, ce deține 23 de arcuri de-a lungul a 133m și pavilioane octogonale, de unde se pot admira priveliști uluitoare. Continuăm vizita turistică cu CATEDRALA VANK, de confesiune armeană, localizată în cartierul Julfa. Catedrala și MUZEUL acesteia dovedesc importanța comunității armene din Iran, meșteri iscusiți, cărora șahul le-a permis refugiul lor și al familiei acestora, din calea prigoanei otomane bazate pe religie.

Ajungem apoi la MOSCHEEA JAMEH, una dintre cele mai vechi moschei din Iran, supusă unor continue procese de construcție, reconstrucție, renovări și extinderi, începând cu anul 771 până în sec. XX. În anul 2012 a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cină și cazare la Isfahan.

 

Ziua 7. Isfahan - Yazd

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Yazd, centrul cultural și religios patronat de profetul Zoroastru, întemeietorul primei religii monoteiste din lume. Începem vizita cu TEMPLUL DE FOC ZOROASTRIAN, ce păstrează cu sfințenie flacăra sacră, care are neîncetat de un mileniu și jumătate.

In piața AMIR CHAKHMAQ  vom admira cladirea de trei etaje dedicată memoriei imamului Hossein, al treilea imam, venerat de șiiți.

Urmează apoi vizita la MOSCHEEA JAMEH, un mixt încântător de stil azari și arhitectură persană clasică. Vom descoperi apoi, orașul vechi, cu străduțe înguste și întortocheate, încremenite în timp, de un farmec uluitor.

Închiem programul cu o vizită la MUZEULAPEI, pentru a ne familiariza cu ingeniosul sistem de alimentare cu apă prin tradiționalele qanat-uri. Cină și cazare la Yazd.

 

Ziua 8. YazdPasargadaePersepolis - Shiraz  

Mic dejun. În drumul spre Shiraz ne oprim în Pasargadae, prima capitală dinastică a Imperiului Ahemenid, ce se întindea în sec. VI î.H. din estul bazinului mediteranean și Egipt, până la râul Indus, din India. Situl arheologic, aflat sub patronajul UNESCO, adăpostește mormântul și ruinele palatului lui Cirus cel Mare. Următoarea oprire este la NAQSH-E RUSTAM, necropolă a dinastiei ahmenide, cu patru morminte uriașe săpate în stâncă, decorate cu basoreliefuri, ce aparțin lui Darius I (522-486 î.e.n.),  Xerxes I (486-465 î.e.n.), Artaxerxes I (465-424 î.e.n.) și Darius II (423-404 î.e.n.). Ajungem la Persepolis,complex architectural inclus în patrimonial UNESCO, dovadă a grandorii imperiului persan, construit pe perioada a 100 de ani, de către trei generații de regi ahemenizi. Orașul, construit pe o terasă supraînălțată, se află amplasat într-un cadru natural deosebit. Maiestuoasa Poartă a Națiunilor, Apadana sau palatul audiențelor lui Darius și Xerxes, Tachar sau palatul privat al lui Darius, monumentalele basoreliefuri, sunt câteva din punctele de atracție ale complexului pe care le vom vizita.

Cină și cazare la in Shiraz.

 

Ziua 9. Shiraz  

Mic dejun. Ne aflăm în Shiraz, oraș situat la poalele munților Zagros, fostă capitală  a Persiei sub dinastia Zand, în perioada 1750-1794. Renumit prin arta sa poetică, vinuri și grădini superbe, Shiraz împletește armonios trecutul architectural cu tradiția modernă. Vom începe vizita noastră cu MOSCHEEA NASIR OL MOLK, cunoscută drept Moscheea Roz, fascinantă prin jocul unic de culori și lumini dat de vitralii. Ne îndreptăm apoi către CETATEA KARIM KHAN ZAND, din secolul al XVIII-lea, ce se impune în centrul orașului prin ale sale turnuri circulare. Trecem prin BAZARUL VAKIL, un vibrant centru comercial, pentru a vizita MOSCHEEA VAKIL, însemnat edificiu religios construit tot în perioada lui Karim Khan, ce folosea titulatura Vakil (Regent). Timp liber la dispoziție pentru cumpărături în bazar. Cină și cazare in Shiraz.

 

Ziua 10. Shiraz – Bucuresti via DOHA

Mic dejun. Timp liber la dispoziție. După-amiază vizităm două mausolee, închinate celor mai iubiți poeți persani: HAFEZ și SAADI,ale căror opere nemuritoare au intrat în patrimonial universal. Continuăm cu vizitarea GRĂDINII BOTANICE ERAM, cu o vechime de peste 900 e ani, amintită e Hafez în poemele sale. Pavilionul din mijlocul grădinii a fost folosit drept reședință sau pentru diferite evenimente festive. Datorită frumuseții sale, diversității plantelor și însemnătății istorice, grădina este din 2011 sub patronaj UNESCO. Posibilitate de late check-out la cerere(se confirma in limita disponibiliatilor).

Transfer la aeroport  in cursul nopti și îmbarcare pe zborul companiei Qatar Airways QR477 cu decolare la ora 04:55. Sosire la Doha la ora 05:40 și decolare spre București la ora 06:50. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 11:50.

AVANTAJE pentru turist:

 

Tarif: 1440 euro/persoana(taxe aeroport incluse) + Servicii la sol –  299 euro/persoana

Supliment camera single: 299 euro; A treia persoana in camera cu pat suplimentar – 1440 euro;  Copil < 12 ani: 999 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

 

*Hoteluri:

Teheran: Hotel Parsian Enqhelab 4*, Tehran Province, Tehran, District 6, No 341, sau similar Teheran;

Isfahan: Hotel Setareh 3, Hafez St., Isfahan, sau similar.

Yazd: Hotel Mehr Traditional 3*, Yazd Province, Yazd, Lab -e- khandagh Alley, Qiam St.,  sau similar.

Shiraz: Hotel Zandiyeh 4*, Fars Province,  Shiraz sau similar.

*Confirmarea hotelurilor se va afisa pe site cu minim 20 de zile inainte de calatorie.

 

Orar de zbor informativ

Bucuresti  00:35 -  Doha 05:20/ Doha 08:00 – Teheran 10:35

Shiraz  04:55 - Doha 05:40/ Doha 06:50-  Bucuresti  11:55

Compania Qatar Airways

*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

IMPORTANT! de stiut:

 

Info viza Iran:

Documente necesare: pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara (fara stampila de intrare / iesire in/din Israel), fotografie recenta in format digital cu urmatoarele caracteristici obligatorii: color, format JPEG, marime maxima 240KB (dar nu mai mica de 10KB), format dreptunghiular (inaltimea mai mare decat latimea), pe fundal alb sau fara fundal, fara ochelari, expresie serioasa.

Important: Ministerul Afacerilor Externe din Iran isi rezerva dreptul de a solicita informatii suplimentare despre aplicanti in vederea posibilitatii acordarii vizei.

 

Grup minim 25 persoane.  

Oferta turistica este parte integranta din contract. 

Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numele si numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.

Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.

Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.

Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.

Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.

Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.

Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras / statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia fiecarui hotel (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).

Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Iran – Caleidoscop de culori