India: Bengalul de Vest si Sikkim - Bhutan | Avion | Bucuresti | 13 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

India: Bengalul de Vest si Sikkim - Bhutan

Calcutta – Bagdogra – Darjeeling – Gangtok – Kalimpong – Phuntsholing – ThimpuPunakhaParo

Datele de plecare

11.09

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

13 zile

2 590 €

+ 610 euro (taxe de aeroport)

Supliment single - 570 €.

Tariful INCLUDE:

transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Calcutta şi Calcutta – Doha – Bucureşti

transport continental cu avionul pe rutele: Calcutta – Bagdogra şi Paro – Calcutta

transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

3 nopţi cazare în hoteluri de 5* în India

4 nopți cazare în hoteluri de 4* în India

4 nopți cazare in hoteluri de 3* în Bhutan

10 mic dejunuri, 4 dejunuri și 10 cine

transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

taxa de viză pentru Bhutan

permisul de intrare în Sikkim

taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

ghizi locali

conducător român de grup

asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro / pers. (cheltuieli medicale de urgență și / sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor / afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea storno de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro / persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Tariful NU INCLUDE:

taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro / pers. şi pentru zborurile interne: aprox. 120 euro / pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

taxa de viză pentru India: 125 eur / pers. care se achită la agenție

taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică

alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

bacşişuri 60 usd / pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1:  Bucureşti – Doha –  Calcutta

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:55 / 17:40), de unde se va zbura spre Calcutta cu zborul QR 540 (18:40 / 02:10).  

 

Ziua 2 :  Calcutta  Bagdogra – Darjeeling

Sosire la Calcutta la ora 02:10 şi după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi pentru odihnă la Hotel The Pride 5* (sau similar). Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bagdogra, de unde vom pleca spre Darjeeling, orășel situat în statul Bengalul de Vest, o destinație populară, situat la poalele Munților Himalaya, la o altitudine de aprox. 2100 m, cunoscut și sub denumirea de Regina Dealurilor Himalayene. Fosta capitală de vară a administrației engleze din Bengal, Darjeeling-ul, înconjurat de granițele cu Nepal, Bangladesh, Bhutan și Tibet este locuit majoritar de nativi nepalezi, iar religia dominantă este hinduismul. Regiunea este renumită datorită plantațiilor de ceai, dar și datorită amprentei puternice lăsate de coloniștii britanici, inclusiv în istoria plantațiilor de ceai din India care a început în această zonă în anul 1841, când dr. Arthur Campbell a adus semințe de ceai din China pe care le-a plantat pe pământul său din Darjeeling. Seara, timp liber pentru plimbări și explorarea piețelor tradiționale locale. Cină și cazare în Darjeeling la Hotel Viceroy 4* (sau similar).

 

Ziua 3:  Darjeeling

Dis-de-dimineață ne vom îndrepta spre Dealul Tigrului – Tiger Hill, pentru a admira un răsărit de soare fantastic, înconjurați fiind de panorama copleșitoare oferită de lanțul munților Himalaya, ale căror vârfuri ne vor încânta prin măreția și frumusețea lor unică. Mic dejun la hotel, după care vom face o călătorie captivantă cu Toy Train, a cărui linie ferată îngustă trece chiar pe stradă, printre casele și prăvăliile dintre Darjeeling și Ghum, la distanțe amuzant de mici față de zidurile clădirilor și de tarabele stradale. Ne vom îmbarca în vagoanele cochete trase de o locomotivă britanică cu aburi, recondiționată, cu ajutorul căreia vom ajunge la Ghum, unde se află gara construită la cea mai mare altitudine din India. Datorită ingenuozității inginerești, datorită pitorescului desăvarșit de lanțul munților Himalaya, Complexul de căi ferate Himalaya Railways of India, a intrat din anul 1999 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Întoarcere la Darjeeling, unde vom vizita Piața Chowrasta, Observatory Hill, locul împărțit de cele două religii predominante, budism și hinduism, Himalayan Mountaineeing Institute, înființat de Tenzing Norgay, cunoscut sub numele de Sherpa Tenzing, celebrul șerpaș care a cucerit Everestul în anul 1953. Vom vizita în continuare Zoo Padmaja Nidu Himalayan Zoological Park, una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din India, specializată în fauna himalayană, unde vom putea vedea leopardul zăpezii, ursulețul panda roșu, pantera neagră, lupul tibetan etc., apoi vom vizita Templul Mahakal și Tea Garden, aceasta din urmă fiind una dintre cele mai noi atracții ale zonei. Cină și cazare la Hotel Viceroy 4* (sau similar).

 

Ziua 4:  Darjeeling – Gangtok

Mic dejun. În această zi ne vom deplasa printre grădinile de ceai, vom coborî prin Valea Teesta și vom intra în Sikkim pe la Rangpo. După formalitațile de intrare specifice acestui ținut ne vom continua drumul spre Gangtok, capitala Sikkim-ului. Vom vizita cel mai prestigios institut ce studiază tibetologia, Namgayal Institute of Tibetology unde vom vedea una dintre cele mai mari colecții de lucrări tibetane care există în afara Tibetului, statui unice, obiecte ritualice și manuscrise antice în sanscrită, tibetană, chineză și lepcha. În continuarea zilei vom vizita Cottage Industry, un centru expozițional susținut de guvern, un loc care oferă oportunitatea vizitatorilor de a vedea meștesuguri locale, cum ar fi țesătoria, sculptura în lemn și pictura în stil decorativ sikkim. Va fi o încântare imaginea femeilor implicate în realizarea produselor executate manual, cum ar fi saci şi rochii tradiţionale Lepcha, covoare etc. Cină și cazare în Gangtok la Hotel Royal Plaza 4* (sau similar).

 

Ziua 5:  Gangtok

Mic dejun. Dimineața vom vizita Mănăstirea Enchey cunoscută ca Mănăstirea Solitară, care aparține ordinului budist Nyingma. Ne vom îndrepta apoi spre imensa stupă Do Drul Chorten, înconjurată de 108 roți de rugăciune, construită de un conducător al ordinului budist Nyingma. Vom descoperi în interiorul stupei relicve ale unor lama tibetani, scrieri religioase și alte obiecte de cult budiste. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre cea mai mare mănăstire din Sikkim, Mănăstirea Rumtek, unde vom vedea colecții impresionante de picturi murale și statui. Aceasta a fost construită de cel de-al 16-lea Karmapa, titlu conferit conducătorilor spirituali ai ordinului monahal budist Tibetan, cea mai importantă persoană în ierarhia budistă, după Dalai Lama. Cină și cazare în Gangtok la Hotel Royal Plaza 4* (sau similar).

 

Ziua 6:  Gangtok – Kalimpong

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Kalimpong unde vom vizita Mănăstirea Tharpa Choling care aparține sectei budiste tibetane Gelugpa, cea mai influentă dintre sectele budiste tibetane, al cărui membru este și Dalai Lama. Vom vizita în continuare Mănăstirea Zang Dhok Palri Phodang, pentru a admira picturile sale murale. În finalul zilei vom vizita o seră de orhidee, după care vom poposi în punctul de belvedere situat pe Dealul Deolo. Cină și cazare în Kalimpong la Hotel Silver Oaks 4* (sau similar).

 

Ziua 7:  Kalimpong – Phuntsholing  

Mic dejun. Vom pleca spre Phuntsholing, vom străbate dealurile Darjeeling și câmpiile Duars cu grădini de ceai. Sosire la Phuntsholing, oraș de graniță din statul Bhutan, situat la poalele munților, considerat a fi poarta spre Regatul Bhutan. Vom intra în Regatul Bhutan care se află în primele 10 locuri din clasamentul celor mai fericite ţări din lume, fiind singura ţară unde budismul este religie de stat, iar costumul naţional reprezintă portul de zi cu zi al locuitorilor săi. Dejun la un restaurant local. Împreună cu ghidul local vom face o scurtă plimbare prin oraș, iar dacă timpul va permite, vom vizita Templul Zangtho Pelri Lhakhang, dedicat lui Guru Rinpoche, fondatorul budismului tibetan. Cină și cazare în Phuntsholing la Hotel Druk 3* (sau similar).

 

Ziua 8:  Phuntsholing – Thimpu

Mic dejun. Ziua va debuta cu deplasarea spre Thimpu, cel mai mare oraș din Bhutan, însă pe parcurs vom vizita Mănăstirea Kharbandi, unde vom vedea statui ale lui Ngawang Namgyal și Guru Rimpoche, dar și picturi cu scene din viața lui Buddha, pentru care aceasta este renumită. Vom vedea în continuare una dintre cele mai vechi fortarețe din Bhutan, construită în anul 1629, Simtokha Dzong, transformată astăzi în școală monahală. Dejun la un restaurant local. Vom ajunge la Thimphu, capitala Bhutanului din anul 1961 care se evidenţiază prin casele construite în stil tradiţional bhutanez cu un farmec special. Odată ajunşi în centrul oraşului Thimpu, vom fi fascinaţi de mulţimea de localnici din piaţa oraşului, care îmbrăcaţi în costume tradiţionale merg la treburile cotidiene într-un mod liniştit, tipic bhutanez. Cină și cazare în Thimpu la Hotel Kisa 3* (sau similar).

 

Ziua 9:  Thimpu – Punakha

Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur în Thimphu, unde se află majoritatea clădirilor politice importante din Bhutan, prilej cu care vom vizita “Fortăreaţa Glorioasei Religii”, Tashichho Dzong, care domină maiestuos zona prin grandoarea şi frumuseţea stilului tradiţional în care a fost construită. Aceasta este centrul de guvernământ şi religios, aici aflându-se sala tronului şi sediul Je Khenpo (Abatele Şef), construit în anul 1641 de către Shabdnung Ngawang Namgyal, unificatorul politic şi religios al Bhutanului şi reconstruit în anii ’60 în manieră tradiţional bhutaneză. Vom vizita apoi Memorialul Chorten, devenit emblema Bhutanului, cea mai impresionantă stupă dedicată celui de-al treilea rege Jigme Dorji Wangchuck, supranumit “Tatăl Bhutanului Modern”. Stupa a fost construită în anul 1774 la iniţiativa mamei regelui, Regina Ashi Phuntsho Choden Wangchuck, la doi ani după pierderea fiului său, obiectiv considerat ca fiind un monument al păcii, înconjurat permanent de “pelerine” care murmură mantre şi învârt roţi de rugăciune. Turul de oraş va continua cu Changangkha Lhakhang, cel mai vechi templu din Thimphu care datează din sec. al XV-lea, Biblioteca Naţională care păstrează o inestimabilă colecţie de manuscrise antice. După-amiază ne vom deplasa spre Punakha, capitala Regatului Bhutanez până în anul 1955, localitate în care astăzi îşi are reşedinţa de iarnă Je Khempo, conducătorul religios al Bhutanului. De-a lungul drumului ne vor întâmpina la tot pasul, armonia celestă dintre peisajele şi liniştea montană de aici, precum şi steagurile cu rugăciuni ale celor mai pioşi budişti. Dejun la un restaurant local. Vom trece în continuare prin Pasul Dochula, situat la o altitudine de aprox. 3.100 m, unde vom opri pentru fotografii şi de unde, dacă vremea este bună, vom putea distinge vârfurile de peste 7.000 m înălţime ale munţilor Himalaya de est, printre care Gankher Puensum, cel mai înalt vârf din Bhutan, cu o înălţime de 7.497 m. În continuarea zilei vom coborî pe drumul care străbate păduri de rododendroni şi magnolii, după care vom trece printr-o zonă semi-tropicală cu portocali, bananieri şi cactuşi. Sosire la Punakha pentru cină şi cazare la Hotel Dragon’s Nest 3* (sau similar).

 

Ziua 10:  Punakha – Paro 

Mic dejun. Ziua va începe cu vizitarea celei mai impresionante fortăreţe, Punakha Dzong, construită strategic la confluenţa râurilor Pho Chhu şi Mo Chhu în anul 1637 de către Shabdrung Ngawang Namgyal, pentru a servi ca centru administrativ şi religios al regiunii. Fortăreaţa, loc de încoronare a regilor buthanezi încă din anul 1907, a suferit de-a lungul timpului diferite incendii, cutremure şi inundaţii cărora le-a rezistat eroic, jucând un rol important în istoria Bhutanului, în prezent fiind centrul administrativ şi religios al districtului Punakha, dar şi reşedinţa de iarnă a şefului lama din Bhutan. Una dintre atracţiile fortăreţei este sistemul de 21 de temple care încântă prin armonia decoraţiilor şi a arhitecturii arătând ca un vas gigant cu excelente lucrări în lemn şi picturi detaliate. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Paro pentru a vizita Ta Dzong, turnul de observare construit pentru apărarea Rimpung Dzong în timpul războaielor interne din sec. al XVII-lea, care a devenit din anul 1968 Muzeul Naţional Bhutanez, adăpostind o moştenire culturală de o inestimabilă valoare. Colecţiile muzeului includ spectaculoase picturi religioase - thanka, obiecte de artă care datează din sec. al VII-lea, frumoase stampe bhutaneze şi o colecţie de arme şi armuri. De aici vom coborî spre Rimpung Dzong, care controlează toate activităţile religioase şi sociale din vale. Dzongul, construit ca o cetate în anul 1646 de primul lider temporal şi spiritual al Bhutanului, găzduieşte corpul monastic din Paro, biroul şefului administrativ - Dzongda şi biroul judecătorului districtului Paro -  Thrimpon. Tot aici vom vedea podul acoperit Nermi Zam. Cină şi cazare în Paro la Hotel Tashi Namgay Resort 3* (sau similar).

 

Ziua 11:  Paro

Mic dejun. În această zi vom avea prilejul de a fotografia şi chiar de a vizita (pentru cei care se încumetă să urce) celebrul “Tiger’s Nest”, în traducere “Cuibul Tigrului” cum mai este cunoscută Mănăstirea Taktshang Goemba, situată pe o stâncă la o înălţime de aprox. 800 m deasupra văii. Legenda spune că în sec. al VIII-lea, Guru Padmasambhava a zburat aici pe spatele unei tigroaice şi după 3 ani, 3 luni, 3 săptămâni, 3 zile şi 3 ore de meditaţie într-o peşteră, a convertit întreaga vale Paro la budism. El este cel creditat cu introducerea budismului în această parte a lumii şi este zeitatea tutelară a ţării. Mai târziu, în sec. al XVII-lea, cel de-al patrulea lider temporal al Bhutanului, Tenzin Rabgye a construit prezentul templu chiar pe locul unde Guru a meditat, numindu-l Taktsang. Acest templu este unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj ale budiştilor din întreaga lume. A fost total demolat în anul 1998 şi reconstruit cu ajutorul guvernului din Bhutan, a donaţiilor individuale şi suportului financiar primit de la alte ţări. Dejun la un restaurant local. În continuarea zilei vom vizta Drukgyel Dzong, o mănăstire situată la poalele unui sat încăntator, construită în anul 1646 de către Shabdrung Ngawang Namgyal pentru a comemora victoria sa asupra invadatorilor tibetani. Vom continua cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi altare sacre din Bhutan, Kyichu Lhakhang, construit în sec. al VII-lea, de către regele tibetan Songtsen Gompo. Legenda spune că acesta a construit 108 temple în întreaga regiune himalayană într-o singură zi pentru a supune demonii care terorizau aceste regiuni. Cină şi cazare în Paro la Hotel Tashi Namgay Resort 3* (sau similar).

 

Ziua 12:  Paro – Calcutta

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Calcutta, emblema Golfului Bengal, care se remarcă prin faptul că este un important centru comercial și economic al Indiei, un oraș cosmopolit, animat și plin de viață. Ajunși în Calcutta vom începe explorarea orașului, prilej cu care vom vedea Piața de Flori situată lânga celebrul pod Howrah, vom vizita Memorialul Victoria, Catedrala Sf. Paul, Prinsep Ghat, Casa lui Tagore și casa unde a locuit una dintre cele mai emblematice figuri ale sec. al XX-lea, Maica Tereza de Calcutta. Turul panoramic va include deasemenea și Clădirea Poștei, Grădinile Minar, Clădirea Scriitorilor, Casa Guvernatorului, Tribunalul și Primăria. Cină și cazare la Hotel Pride 5* (sau similar).

 

Ziua 13:  Calcutta – Doha – Bucureşti 

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 541 (03:25 / 06:00), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).

AVANTAJE pentru turist:

 

Veți vizita două țări învecinate, una imensă, cealaltă infimă, definite prin mister, spiritualitate, oameni deosebiţi şi locuri de neuitat. Veți porni într-o călătorie unică între munţi şi zei, însoțiți de splendorile mistice ale unor civilizaţii milenare mai puţin accesibile, care vă va purta într-un spaţiu plin de farmec şi de autentic, o nebunie de mix coloristic, într-un cadru natural mirific, cu căsuțe de poveste, ca de turtă dulce, cu imagini idilice, câmpuri galbene, lanuri de orez roșu, plantații de ceai și vârfurile semețe ale munților Himalaya a căror priveliște taie răsuflarea. Vă invităm să descoperiți o altă parte a imensei Indii, unicitatea Bengalului de Vest, care și-a păstrat nealterată cultura autentică și Regatul de sub nori al Dragonului Tunet, Bhutanul, locul unde fericirea e la ea acasă, unde valoarea bunăstării populației țării este dată de Indicatorul Național al Fericirii, unde locuitorii își protejează cu strășnicie tradițiile milenare moștenite de la strămoșii lor, un Paradis terestru, în care totul din jur inspiră armonie și pace.

 

TARIF:  2590 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 570 EUR

                  (tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup de 10-14 turişti, tariful se va majora cu 370 euro/pers.)

IMPORTANT! de stiut:

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

- aplicaţia pentru viza de India se face online de către agenţie

- 1 fotografie în format digital color, pe fundal alb, format JPEG

- copie electronică în format PDF după prima pagină a pașaportului cu detalii personale

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti    

 

OBSERVAŢII:

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

 - cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţie; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- asigurarea storno de călătorie, oferită BONUS de către agenție, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

India: Bengalul de Vest si Sikkim - Bhutan