Franconia - Parfum Medieval | Avion | Timisoara | 5 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Franconia - Parfum Medieval

Timisoara - Nurnberg - Biserica Saint Lorentz - Fantana Virtutii - Frauenkirche - Casa lui Durer - Biserica Saint Sebaltus - Fantana Caruselul Casniciei - Weiser Turm - Bamberg - Catedrala Bamberg - Neue Rezidenz - Gradina Trandafirilor - Rauchbier - Furth - Gustavstrasse - Zeppelinfeld - Regensburg - Catedrala Sfantul Paul - Haidplatz - Primaria Veche - Vechiul Pod de Piatra - Basilica Saint Emmeram - Poarta Pretoriana - Casa Goliat - Turnurile Patriciene - Neupfarrplatz

Datele de plecare

01.07

Orasele de plecare:

Timisoara

Durata circuitului:

5 zile

475 €

Supliment camera single - 120 €.

Tariful INCLUDE:

bilet de avion, compania Wizz Air (bagaj de mână mic - geantă de umăr sau rucsac - cu dimensiuni (40 x  30 x 20 cm);

transfer de la și la aeroport, cu metroul (direct din aeroport);

4 nopți de cazare, cu mic dejun;

bilet de tren pentru Bamberg și Regensburg;

card transport în comun, pe toată perioada călătoriei;

servicii ghid pe tot parcursul excursiei.

Tariful NU INCLUDE:

bagaj de cală;

intrările la obiectivele turistice;

city train tour în Nurnberg: 9 euro / pers;

supliment cameră single: 120 euro;

asigurarea medicală / storno.

Programul Turistic Detaliat

ZIUA 1: Întâlnire cu însoțitorul de grup, în jurul orei 18:30, la aeroportul din Timișoara, pentru zborul Timișoara 20:35 - Nurnberg 21:20 (compania Wizz Air). Ajunși în al doilea cel mai mare oraș al Franconiei, ne vom îndrepta cu metroul spre hotel, unde ajungem în jurul orei 22:30. Cazare la hotel.

ZIUA 2: Bamberg – Roma Franconiană (1 zi): După micul dejun, plecăm cu trenul din Gara centrală spre Bamberg, aproximativ 60 de minute. Ajungem în orașul declarat patrimoniu UNESCO în 1993, oraș imperial și episcopal, vechi de 1000 de ani. Vizităm: Domul (Catedrala Bamberg, care datează din 1004), unde este înmormântat Papa Clemens al II-lea, Neue Rezidenz și Grădina Trandafirilor (cu peste 4500 de soiuri de trandafiri); de aici, putem avea o panoramă superbă a Bambergului de jos. Continuăm cu un tur panoramic (hop on - hop off bus tour), ne dezmorțim picioarele cu un tur pietonal prin orașul vechi, care este conectat de restul orașului prin 2 poduri. De la Primăria Veche, avem o priveliște foarte frumoasă a Micii Veneții (Klein Venedig). Acest district al pescarilor încapsulează farmecul orașului, cu un rând de case colorate, pe jumătate din lemn, datând din perioada sec. XIV-XVII. Dacă timpul ne permite, facem o plimbare pe malul apei, care servește ca scenă pentru Festivalul anual Sandkerwa, ce are loc în luna august. Nu putem pleca din Bamberg fără să bem o bere! Știați că Bamberg este orașul cu cea mai mare densitate de berării din lume? Acesta este recunoscut pentru „berea afumată” – Rauchbier (arderea malțului la foc deschis dă berii gustul „afumat”). În cazul în care nu vă place „berea afumată”, veți putea alege din alte 50 de sortimente. Seara, revenim în Nurnberg cu trenul. Cazare la hotel.

ZIUA 3: Furth (8 km de Nurnberg): În prima jumătate a zilei, ne vom îndrepta spre Furht (cu metroul). Vizităm: orașul vechi, trecând pe lângă o parte din cele 1169 de obiective turistice, biserica Sf. Mihail, fântâna căldărarului. Luăm o pauza de cafea în zona Gustavstrasse și încercăm să fim prezenți la ora 12:04 lângă turnul Primăriei pentru a asculta câteva acorduri ale melodiei “Stairway to Heaven” (Led Zeppelin). Revenim în Nurnberg unde ne petrecem cea de a doua jumătate a zilei, mergem la Zeppelinfeld, locul paradelor naziste și tribuna de unde Hitler ținea discursurile. Pauză de masă. Revenim în centrul orașului pentru un tur panoramic cu minitrain (aprox. 40 minute) pe care îl luăm din piața Primăriei. Urcăm în Castel. Timp liber pentru cumpărături. Seara, revenim la hotel.

ZIUA 4: Regensburg: După micul dejun, plecăm cu trenul către Regensburg (106 km). După aproximativ 1,5 ore, ajungem în Gara din Regensburg, de unde pornim să descoperim orașul medieval (aflat în patrimoniul UNESCO) unde 1500 de obiective turistice au rezistat de-a lungul trecerii timpului. Vizităm Catedrala Sf. Paul, care este genul de monument ce te poate încânta câteva ore bune, Haidplatz, Primăria Veche, Vechiul Pod de Piatră peste Dunăre, având o lungime de 300 m și datând din sec. al XII-lea. După modelul acestuia, s-au construit celebrele poduri medievale din Praga și Avignon. Vizităm Basilica St. Emmeram, Poarta Pretoriană, Casa Goliat ce datează din 1260, fiind construită în zona zidului de sud al taberei romane, ne îndreptăm, apoi, către Turnurile Patriciene; în present, acestea sunt spații destinate cazării studenților de la Universitate. Pauză de prânz. Ne continuăm drumul către Neupfarrplatz, locul unde era așezarea Castrului Roman și unde, ulterior, a fost vechiul cartier evreiesc, înainte de a fi demolat în 1519. Ceea ce vedem acum este o piață foarte frumoasă, unde excavările din 1990 au scos la suprafață multă istorie. Se poate vedea locul unde a fost vechea sinagogă. Spre seară, plecăm către Nurnberg și revenim la hotel.

ZIUA 5: Nurnberg. Această ultima zi o petrecem în Nurnberg, vizitând centrul vechi. Printre obiectivele vizitate se numără: biserica St. Lorentz, Fântâna Virtuții, Frauenkirche, fântâna frumoasă, casa lui Durer, biserica Saint Sebaltus, fântâna Caruselul Căsniciei, Weiser Turm (turnul alb). Timp liber pentru cumpărături în centrul vechi. Spre seara (ora 19:15) plecăm către aeroport, avem zborul Wizz Nurnberg 21:50 - Timișoara 00:30.

AVANTAJE pentru turist:

Preț: 580 Euro / pers.

475 Euro / pers. până în 29.02

PRIMELE 4 LOCURI

Nota*: Documentele necesare pentru călătorie: carte de identitate sau pașaport valabil minimum 6 luni de la data returului. Pentru copiii minori care nu sunt însoțiți de părinți, este necesară declaratie notarială pentru ieșirea din țară și cazierul judiciar al persoanei care îi însoțește.

Prețul este valabil în limita locurilor disponibile.

Însoțitorul de grup își rezervă dreptul de a modifica ordinea programului turistic fără a schimba structura acestuia.

CONDIȚII DE ANULARE/PENALIZĂRI:

5% din prețul pachetului, dacă renunțarea se face între 120 zile - 91 zile înaintea plecării;

20% din prețul pachetului, dacă renunțarea se face în intervalul 90 zile - 61 zile înaintea plecării;

50% din prețul pachetului, dacă renunțarea se face în intervalul 60 zile - 46 zile înaintea plecării;

80% din prețul pachetului, dacă renunțarea se face în intervalul 45 zile - 30 zile înaintea plecării;

100% din prețul pachetului, dacă renunțarea se face cu mai puțin de 30 zile înaintea plecării.

Ofertele early-booking și cele promoționale sunt valabile în limita locurilor disponibile.

IMPORTANT! de stiut:

1. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport / carte de identitate, vize, adeverinta medicala.

2. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.

3. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră. In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe politiadefrontiera.ro.

4. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

5. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie

6. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

7. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

8. Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.

9. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului. In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.

10. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

11. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare;

12. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.

13. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

14. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Franconia - Parfum Medieval