Croaziera rusa pe raul Lena pana la Cercul Polar | Avion | Bucuresti | 17 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Croaziera rusa pe raul Lena pana la Cercul Polar

Yakutsk – Parcul National Lenskiye Stolbye – Estuarul Raului Buotama – Zhigansk – Kusur – Tiksi – Stepanovka – Cercul Polar – Sottintsy

Datele de plecare

24.08

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

17 zile

3 990 €

+ 490 euro (taxe de aeroport)

Supliment single: 750 €

Tariful INCLUDE:

transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti – Moscova – Yakutsk şi Yakutsk – Moscova – Bucureşti cu compania Aeroflot

1 noapte de cazare în hotel de 4*

13 nopţi de cazare pe vasul de croazieră MS Mikhail Svetlov

mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri, 12 dejunuri şi 13 cine

transferurile, tururile, excursiile menţionate în program

taxa de intrare la muzeul local din Zhigansk

taxa de intrare la muzeul dedicat Rezervaţiei Naturale a râului Lena din Tiksi

taxa de intrare la Muzeul Druzhba din Sottintsy

ghizi locali

conducător român de grup

asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro / pers. (cheltuieli medicale de urgență și / sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor / afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea storno de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro / persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Tariful NU INCLUDE:

taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 490 euro / pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

taxa de viză Rusia: 75 euro / pers., care se plăteşte la agenţie

taxe de ieşire de pe aeroporturi (dacă se aplică)

alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

bacşişuri: 10 euro / pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)

bacşişul solicitat de vasul de croazieră pentru întregul personal: aprox. 7 - 8 euro / pers. / zi

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1:  Bucureşti – Moscova – Yakutsk

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 11:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2035 (13:30 / 16:30), de unde se va pleca spre Yakutsk cu zborul SU 1750 (18:05 / 07:00).

Ziua 2:  Yakutsk

Sosire la ora 07:00 în Yakutsk, capitala regiunii Sakha, una dintre cele 22 de republici care alcătuiesc Federaţia Rusă. Oraşul cunoscut ca fiind un adevărat pol al frigului, temperatura medie anuală situându-se în jur de -9°C este cea mai mare aşezare situată în zona de permafrost continuu, accesul în marea majoritate a anului neputându-se face pe infrastructura rutieră. Yakutskul întemeiat de către Pyotr Beketov, un explorator de origine cazacă, devine oblast rusesc în anul 1632, ajungând însă să se dezvolte doar odată cu descoperirea aurului la sfârşitul sec. al XIX-lea, după care se extinde în momentul stabilirii sistemului de lagăre de muncă siberiene din timpul URSS. Majoritatea populaţiei vorbeşte o limbă de origine turco-altaică, dar datorită celor peste 350 de ani petrecuţi în sfera de dominaţie rusească sunt fluenţi şi în limba rusă. În ciuda izolării sale, oraşul are o intensă viaţă culturală, având nu mai puţin de şapte teatre, inclusiv o Operă şi un Teatru de Balet. Odată ajunşi în Yakutsk, ne vom familiariza cu oraşul într-un tur panoramic care se va termina în zona centrală, de unde vom porni într-un scurt tur pietonal. În zona Campusului Universitar ne va aştepta o surpriză, deoarece vom vizita Muzeul Mamuţilor, unul dintre puţinele de acest tip din lume. Mai întâi vom viziona un material video care prezintă autopsia unui mamut lânos, specia care a trăit în perioada Pleistocenului, apoi vom putea chiar să atingem diverse fosile, inclusiv molarii dinozaurilor care cântăresc chiar şi 4 kg, iar în final vom descoperi cum cercetătorii au reconstruit pe baza relicvelor exemplare ale mamuţilor şi ale altor animale care populau în trecut această regiune. După-amiază vom merge la Muzeul Permafrostului, de asemenea unic în lume, unde vom afla mai multe despre solul veşnic îngheţat pe care a fost ridicat oraşul Yakutsk. Transfer la Hotel Azimut Polar Star Yakutsk 4* (sau similar 4*).

Ziua 3:  Yakutsk – Parcul Naţional Lenskiye Stolbye

Mic dejun. Transfer în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră. Cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Parcul Naţional Lenskiye Stolbye.

Ziua 4:  Parcul Naţional Lenskiye Stolbye

Mic dejun. Prima oprire a vasului va fi în Parcul Naţional Lenskiye Stolbye, a cărui atracţie principală o reprezintă Coloanele râului Lena, o zonă cu formaţiuni stâncoase impresionante, cu o înălţime cuprinsă între 150 şi 300 m, situată pe malul râului Lena. Din cauza diferenţelor foarte mari de temperatură dintre anotimpuri şi a infiltraţiilor, în peretele de stâncă s-au creat imense falii verticale, care au aspectul unor coloane masive care par că veghează asupra marelui fluviu. Structurile uimitoare, create de către natură, precum şi faptul că studiul acestor roci oferă foarte multe date despre o etapă importantă în evoluţia speciilor vii, aşa numita explozie cambriană (apariţia formaţiunilor vii cu schelet) a făcut ca acest loc să fie înscris în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Aici vom asista la o ceremonie de bun venit cu dansuri șamane şi ritualuri de purificare. După ceremonie, cei mai îndrăzneţi dintre noi vor putea să urce pe formaţiunile stâncoase, de unde vor fi răsplătiţi cu o superbă panoramă asupra măreţului râu, a taigalei care se întinde la nesfârşit, a cerului cu nuanţe superbe, toate acestea făcându-vă să vă simţiţi parte integrantă din măreţia naturii şi a universului înconjurător. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Estuarul râului Buotama.

Ziua 5:  Parcul Naţional Lenskiye Stolbye – Estuarul Râului Buotama

Mic dejun. În această zi vom ajunge în zona de confluenţă dintre Râul Lena şi Râul Buotama. Acesta, având o lungime de peste 400 km, este considerat unul dintre cele mai pitoreşti din regiune tocmai datorită faptului că străbate şi Parcul Natural Lenskiye Stolbye. Vom face o oprire, prilej de a vizita o fermă de bizoni, rezultat al unui proiect de succes început în anul 2006 şi destinat să refacă fauna care în trecut popula această zonă. Bizonii de stepă au dispărut de aici în urmă cu peste 5000 de ani şi soluţia aleasă pentru repopularea ei, a fost aducerea din Canada a aproximativ 90 de exemplare de bizon de pădure, specia cea mai apropiată de bizonii originali. Transportul s-a făcut cu avioane IL-76 în trei etape: în 2006, 2011 şi în 2013 şi, din fericire, s-a dovedit a fi un proiect de succes. Vom avea posibilitatea să admirăm frumoasele mamifere de la o distanţă foarte mică şi poate chiar să le şi hrănim. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului.

Ziua 6:  Navigare spre Zhigansk

Mic dejun. Vom petrece această zi la bordul vasului, deplasându-ne spre nord, într-o frumoasă croazieră prin locurile unde Lena străbate câmpia aluvionară a Yakutiei Centrale. Râul este unul dintre cele trei mari cursuri de apă care străbat Siberia şi care se varsă în Oceanul Arctic (celelalte două sunt Obi şi Enisei). Lena izvorăşte din zona muntoasă din apropierea lacului Baikal, iar de la Yakutsk intră în zona câmpiilor joase, caracterizată prin prezenţa a numeroase lacuri şi a unor întinse spaţii mlăştinoase. Lanţul muntos Verkhoyansk, cu o lungime de 1100 km şi cu o înălţime medie de aproximativ 1000 m, îl deviază spre nord-est, după care râul se varsă printr-o deltă cu o suprafaţă de peste 10.000 m2 în Marea Lapetev, parte a Oceanului Arctic. Pe parcursul croazierei vom putea admira zona de câmpie, vom vedea gura de vărsare a râului Aldan, unul dintre cei mai importanţi tributari ai Lenei, precum şi Munţii Verkhoyansk, care ne vor însoţi pe tot parcursul croazierei noastre. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului.

Ziua 7:  Zhigansk – Kusur  

Mic dejun. În această zi vom traversa Cercul Polar şi vom face un popas în localitatea Zhigansk, una dintre primele aşezări fondate de către cazaci, în prima jumătate a sec. al XVII-lea, dincolo de Cercul Polar. Aici vom avea prilejul să cunoaştem tradiţiile şi obiceiurile populaţiei locale, evenk, de origine tunguska, care reprezintă jumătate din cei 3000 de locuitori ai aşezării. Principala activitate a acestora este păstoritul, în special creşterea renilor, urmată de vânătoare şi pescuit. Vom fi transferaţi pe uscat cu ajutorul unei ambarcaţiuni locale şi vom asista la un spectacol de dansuri tradiţionale acompaniate de muzica diferitelor instrumente locale, o muzică apropiată de sunetele naturii care face parte integrantă din viaţa locuitorilor acestei regiuni îndepărtate. De asemenea, vom face o plimbare în interiorul satului pe parcursul căreia vom putea să vizităm muzeul local şi biserica ortodoxă, precum şi să achiziţionăm suveniruri tradiţionale. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Kusur.

Ziua 8:  Kusur – Tiksi

Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre o altă localitate situată dincolo de Cercul Polar, Kusur. Deşi aşezarea este aproape izolată şi în sezonul rece vântul suflă foarte tare, iar temperaturile foarte scăzute sunt la ordinea zilei, locuitorii sunt primitori, sinceri şi opun frigului de afară căldura sentimentelor lor sincere. Vom vedea că principala activitate a bărbaţilor este creşterea renilor şi vânătoarea, iar femeile sunt renumite pentru hainele tradiţionale frumos împodobite pe care le fac în timpul lungilor luni de iarnă. Vom vedea modul local de viaţă, străzile tipice şi locuinţele adaptate vieţii din inima Siberiei. Din păcate, aproape toate aceste locuri ascund în adâncul lor şi suferinţa celor care au fost forţaţi să emigreze în aceste regiuni în timpul persecuţiilor fostului regim, locuitori proveniţi mai ales din statele Baltice. Programul vizitei va include printre altele şi un spectacol folcloric care se va desfăşura la centrul cultural local. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Tiksi.

Ziua 9:  Tiksi

Mic dejun. Dacă condițiile meteo vor fi favorabile, vom avea posibilitatea să facem o excursie cu autocarul la Tiksi, poarta maritimă a Iakuției şi cel mai nordic punct în care vom ajunge pe parcursul călătoriei noastre. În limba iakută, Tiksi înseamnă loc de ancorare, denumire legată tocmai de aşezarea localităţii la Marea Laptev, pe malul golfului Buor-Khaya, la sud-est de Delta râului Lena. Poziţia extrem de nordică a aşezării o face să beneficieze de nişte condiţii climatice cu totul deosebite. Marea Laptev este îngheţată aproximativ 9 -10 luni pe an, stratul de gheaţă depăşind chiar şi 2 metri pe alocuri, ceea ce îngreunează foarte mult navigaţia. În timpul iernii, soarele pare să îşi întoarcă faţa de la aceste locuri, întunericul persistând chiar şi mai multe luni, în timp ce vara, lumina sa binefăcătoare înveseleşte peisajul chiar şi 24 de ore pe zi. Iarna, recordul de temperatură a fost aici de -50,5°C, iar în timpul verii au fost atinse chiar şi 34,3°C. Vom vizita muzeul dedicat Rezervaţiei Naturale a râului Lena, vom face un tur prin tundră şi bineînţeles o oprire pe ţărmul mării Laptev. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Stepanovka.

Ziua 10:  Navigare spre Stepanovka

Mic dejun. Această zi o vom petrece la bordul navei de croazieră, prilej de a ne bucura de măreţia naturii din această zonă a Siberiei având în vedere că vom ajunge până aproape de Oceanul Arctic. Estuarul râului Lena este unul dintre cele mai mari din Eurasia Arctică, acoperind o suprafaţă de peste 30.000 km2 iar delta sa este presărată cu lacuri, canale şi cu peste 1500 de insule de diferite mărimi. Vom putea admira formaţiuni stâncoase impresionante, înconjurate de apă şi care, în anumite zone, ating o înălţime de 400 m, puse în evidenţă de faptul că pe alocuri, cursul apei se îngustează, sporind în acest fel măreţia peisajului înconjurător. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului.

Ziua 11:  Stepanovka – Cercul Polar

Mic dejun. Traseul croazierei va continua spre sud dar, pe parcursul zilei, vom face o nouă oprire în care

vom descoperi tradiţiile şi obiceiurile locale vizitând casa unui pescar, aflată pe ţărmul Lenei, în micuţa şi pitoreasca aşezare Stepanovka. Vom interacţiona cu familia acestuia, vom afla cum se desfăşoară viaţa în aceste locuri atât de izolate şi vom avea prilejul de a degusta supa tradiţională „Ukha” făcută din peştele proaspăt, prins doar cu puţin timp în urmă. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Cercul Polar.

Ziua 12:  Cercul Polar

Mic dejun. În această zi vom traversa linia imaginară a Cercului Polar, unde, în apropierea localităţii Zhigansk, pe malul stâng al râului, s-a făcut un indicator care în mod simbolic marchează acest loc atât de important din punct de vedere geografic. Paralela, situată în emisfera nordică, are latitudinea de 66º33'43'' şi se caracterizează prin faptul că în timpul solstiţiului de iarnă la nord de Cercul Polar, soarele nu răsare deloc, iar în timpul solstiţiului de vară, dincolo de el, soarele nu apune deloc. Datorită înclinării axiale a pământului, adică a unghiului dintre axa sa de rotaţie şi axa sa orbitală, locaţia geografică a Cercului Polar nu este determinată univoc, ea variind de-a lungul anului, poziţia sa putând fi însă determinată în mod exact cu ajutorul tehnologiilor moderne. Vom face un popas la semnul indicator şi vom avea timp liber pe care îl vom putea folosi pentru diferite activităţi, inclusiv pentru a pescui. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului.

Ziua 13:  Navigare

Mic dejun. Ziua aceasta va fi petrecută pe vasul de croazieră, admirând peisajul spectaculos care se va desfăşura în faţa noastră. Vom ajunge mai întâi în zona estuarului râului Viluy, care, având o lungime de peste 2600 km, este cel mai lung afluent al Lenei. La limita dintre districtul Zhigansk şi Râul Viluy se află o graniţă naturală, bariera „celor 40 de insule” numită aşa datorită formaţiunilor stâncoase printre care vom naviga şi care ne vor impresiona prin pitorescul lor. Pe măsură ce vom depăşi şi estuarul râului Aldan, al doilea afluent ca mărime al Lenei, cu o lungime de peste 2200 km, vom traversa un loc unde râul atinge o lăţime considerabilă, un nou prilej pentru a ne lăsa impresionaţi de măreţia naturii din aceste locuri. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului.

Ziua 14:  Navigare cu popas pe malul râului și “foc de tabără”

Mic dejun. Croaziera îşi va urma itinerariul spre sud, iar spre seară vom face un popas într-unul dintre cele mai frumoase şi sălbatice locuri de pe malurile râului Lena, prilej de a ne bucura de frumuseţea naturii înverzite şi de sălbăticia locurilor neatinse de mâna omului. În acest peisaj mirific ne vom bucura de priveliştea apusului soarelui, un moment cu totul remarcabil, după care, având în vedere că periplul nostru se apropie de sfârşit, vom asista la un simbolic „Foc al prieteniei” în jurul căruia se va desfăşura şi un spectacol cu cântece în mai multe limbi, un simbol al comuniunii şi sentimentelor calde care îi leagă şi îi uneşte pe toţi participanţii la această călătorie. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului.

Ziua 15:  Sottintsy – Yakutsk

Mic dejun. În după-amiază acestei zile vasul de croazieră va ajunge în satul Sottinsky, locul unde cazacii au întemeiat aşezarea care ulterior, când va fi mutată pe malul opus al râului, va deveni oraşul Yakutsk. Aici vom vizita muzeul Druzhba - al prieteniei, dedicat exploratorilor ruşi care au ajuns în aceste regiuni, unde vom vedea cum se desfăşura în trecut viaţa primilor colonişti. Muzeul conţine construcţii de lemn, un veritabil mix de exemple de arhitectură tradiţională rusă şi yakută. Vom admira, rând pe rând, o locuinţă tradiţională de iarnă, numită în dialectul localnicilor balagan, în interiorul căreia vom vedea ustensilele folosite în bucătărie, o locuinţă de vară, cu impresionante decoraţii de lemn şi o biserică despre care se povestesc nenumărate legende. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Yakutsk. 

Ziua 16:  Yakutsk – Moscova – Bucureşti      

Mic dejun. Vasul de croazieră va ancora în portul din Yakutsk. Debarcare la ora 9:00 şi transfer la aeroport

pentru plecarea spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor  SU 1751 (12:40 / 13:40), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul SU 2038 (20:55 / 00:15).

Ziua 17:  Bucureşti      

Sosire la Bucureşti la ora 00:15.

AVANTAJE pentru turist:

 

Imensitatea Siberiei exercită o fascinație de netăgăduit asupra multora dintre noi. Îndepărtată și în consecință greu accesibilă, măturată de vânturi înghețate cea mai mare parte a anului, explorată și colonizată doar în urmă cu câteva sute de ani, loc de temniță crâncenă pentru cei care s-au opus rând pe rând despotismului țarist sau totalitarismului stalinist, Siberia este în același timp fabulos de bogată în zăcăminte minerale, beneficiind de o natură sălbatică și maiestuoasă și de o populație care în ciuda vitregiilor lumii exterioare are un suflet plin de o caldă lumină interioară. Aceste două laturi ale Siberiei vă invităm să le descoperiți în noul program pe care vi-l propunem, al cărui element central este croaziera pe Râul Lena, al doilea ca mărime dintre fluviile siberiene ce se varsă în Oceanul Arctic. Veți fi impresionați de măreția, varietatea și sălbăticia naturii și veți cunoaște obiceiurile și tradițiile localnicilor, toate de pe un frumos vas de croazieră al cărui echipaj va face tot posibilul ca această experiență să rămână pentru dumneavoastră una de neuitat.

 

TARIF:  3990 EURO / loc în cabină dublă standard; Supliment single: 750 EURO

     4380 EURO / loc în Junior Suite

                      (tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pentru 15 – 19 turişti, tariful se va majora cu 100 euro/pers.)

IMPORTANT! de stiut:

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere)

- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 85 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în

  cazul neintrunirii grupului minim de turişti    

 

CONDIŢII SPECIALE DE ANULARE IMPUSE DE COMPANIA DE CROAZIERĂ:

a) 25% penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face din momentul înscrierii şi până în 85 de zile înaintea începerii excursiei;

b) 40% penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 85 – 40 de zile înaintea începerii excursiei;

c) 75 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 39 – 25 de zile înaintea începerii excursiei;

c) 85 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 24 – 20 de zile înaintea începerii excursiei;

d) 100 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 19 – 0 zile înaintea începerii excursiei;

 

OBSERVAŢII:

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Croaziera rusa pe raul Lena pana la Cercul Polar