Comorile Caucazului si Estul Anatoliei | Avion | Bucuresti | 13 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Comorile Caucazului si Estul Anatoliei

GeorgiaArmeniaTurcia de Est: Tbilisi - Mtskheta - Catedrala Svetitkhoveli - Manastirea Jvari - Uplistsikhe - Gori - Samtavisi - Erevan - manastirea Khor Virap - manastirea Geghard - Garni - Catedrala Etchmiadzin - Hovhannavank - Gyumri - Bavra - fortareata Khertvisi - Vardzia - Akhaltsikhe - Kutaisi - Gelati - Batumi - Gonio-Apsaros - Artvin - Lacul Tortum - manastirea Ishkhani - Kars - Moscheea Fethiye - Ani - Dogubeyazit - Palatul Ishak Pasha - Muntele Ararat - Van - insula Akhtamar - Anatolia

Datele de plecare

22.04

Orasele de plecare:

Adjud | Azuga | Bacau | Barlad | Braila | Brasov | Bucuresti | Busteni | Buzau | Cernavoda | Constanta | Fagaras | Fetesti | Focsani | Galati | Iasi | Mangalia | Onesti | Panciu | Ramnicu Sarat | Roman | Sfantu Gheorghe | Tecuci | Vaslui | Zarnesti

Durata circuitului:

13 zile

1 499 €

Supliment single - 369 €.

Reducere pentru copil maxim 12 ani cazat cu doi adulti in camera dubla - 10% din tariful de baza net, fara taxe.

Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.

Tariful INCLUDE:

transport avion Bucuresti – Tbilisi / Van – Bucuresti;

taxele de aeroport pentru zborurile internationale;

autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;

cazare 11 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* & 4*;

8 mese de pranz si 2 cine, in zilele 2-11;

1 sticla de apa/pers/zi;

vizitele conform programului cu insotitor roman si ghizi locali pe durata circuitului;

intrarile la obiectivele turistice;

transferuri curse de linie la / de la aeroportul Henri Coanda;

asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 8.500 lei / calatorie).

Tariful NU INCLUDE:

bacsisurile de pe durata circuitului pentru soferi si ghizi locali (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 5 $ / pers / zi;

excursiile optionale;

alte servicii decat cele mentionate.

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI – TBILISI

Intalnire cu insotitorul roman in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), imbarcare si zbor spre Tbilisi, via Istanbul. Sosim in cursul dupa-amiezii la Tbilisi, capitala si totodata cel mai mare oras al Georgiei. Dupa formalitatile de frontiera, transfer la hotel. Cazare Tbilisi.

Ziua 2. TBILISI

Mic dejun. Tur pietonal in orasul vechi, cu stradute pietruite inguste si case vechi, cu frumoase balcoane de lemn, dar si case in stiluri arhitecturale europene specifice sec.19. Pe traseu vom vedea biserici ortodoxe, moscheea, sinagoga, faimoasele bai sulfuroase si modernul Pod al Pacii. Dupa-amiaza vizita optionala la Muzeul National si plimbare pe artera principala a orasului, Rustaveli, unde intalnim Parlamentul, Opera, Teatrul si numeroase galerii de arta, cafenele si baruri. Cazare Tbilisi, la acelasi hotel.

Ziua 3. TBILISI - MTSKHETA - GORI - UPLITSIKHE - Samtavisi - TBILISI

Mic dejun. Timp liber in Tbilisi sau vizita optionala in cel mai vechi oras al Georgiei, Mtskheta, capitala Imperiului Georgian in antichitate. Vom vizita doua dintre cele mai importante monumente arhitectonice crestine (UNESCO 1994): Catedrala Svetitkhoveli (sec.11) si Manastirea Jvari (sec.6-7). Vizita continua cu Uplistsikhe sau “Fortareata Domnului”, un oras antic sapat in stanca, datand inca din primul mileniu i.Hr, locul pe unde trecea Marele Drum al Matasii. Sosire in Gori, orasul in care s-a nascut si a studiat Stalin si unde vom vizita muzeul infiintat in 1957. Pe traseul de intoarcere vizitam Catedrala ortodoxa din complexul monahal Samtavisi  Cazare Tbilisi, la acelasi hotel.

Ziua 4. TBILISI– Haghartsin - Lacul Sevan – erevan

Mic dejun. Transfer la  Sadakhlo, punctul de frontiera dintre Georgia si Armenia. Dupa formalitatile de trecere a frontierei vizitam impresionanta manastire Haghartsin (sec.10-13) si manastirea Sevanavank, construita in sec.9 pe o peninsula a lacului Sevan (situat la 1900 m altitudine, ocupa 5% din teritoriul Armeniei). Continuam calatoria spre capitala Armeniei, Erevan. Cazare Erevan.

Ziua 5. erevan – Khor Virap – Garni – Geghard – erevan

Mic dejun. Timp liber in Erevan sau optional, vizita la manastirea Khor Virap si manastirea Geghard. Prima oprire va fi la la manastirea Khor-Virap (sec.4), construita in valea de la poalele muntelui Ararat in timpul dinastiei Arshakid, cand a fost folosita ca inchisoare. Aici a fost intemnitat si Sf.Grigore Iluminatorul, cel care a introdus crestinismul in Armenia. Urmatoarea vizita va fi la templul de la Garni, datand din perioada elenistica. Ne continuam incursiunea pe cursul superior al rauiui Azart, pana la renumita manastire Geghard, partial sapata in stanca (UNESCO 2000). Cazare Erevan, la acelasi hotel.

Ziua 6. erevan – Etchmiadzin  – Gyumri

Mic dejun. Astazi vom vizita alte lacase de cult importante din Armenia: biserica St.Hripsime, considerata una dintre cele 7 minuni ale Armeniei, Catedrala Etchmiadzin, centru al Bisericii Armeano-Gregoriene, una dintre cele mai vechi biserici din lume, construita intre 301 si 303 d.Hr, in timpul regelui Tiridates III si al Sf.Grigore Iluminatorul, manastirea medievala Hovhannavank (sec.13). Calatoria se incheie la Gyumri, cel de-al doilea oras al tarii. Cazare Gyumri.

Ziua 7. GYUMRI - Bavra – Vardzia – Akhaltsikhe

Mic dejun. Transfer la punctul de frontiera Bavra, unde revenim in Georgia. De aici ne indreptam spre fortareata Khertvisi (sec.10) si orasul sapat in stanca Vardzia, unde ne vom intoarce in timp, in perioada Renasterii Georgiene (sec.12). Aici vom putea admira vestigii cu totul deosebite: o micuta biserica, decorata cu fresce deosebit de frumoase, cartiere de locuit, pivnite de vinuri si granare, farmacia si chiar o biblioteca. Cazare Akhaltsikhe.

Ziua 8. Akhaltsikhe – Gelati – Kutaisi

Mic dejun. Astazi plecam spre vestul Georgiei, cu climat subtropical pe care il vom simti imediat ce trecem de tunelul Rikoti (1722 m lungime).. Ajunsi la Kutaisi vizitam centrul orasului si piata agricola, precum si impresionanta manastire Gelati, capodopera a Epocii de Aur a Georgiei, fondata in 1106 de catre regele David al IV-lea, inscrisa pe lista Patrimoniului mondial UNESCO. Cazare Kutaisi.

Ziua 9. Kutaisi – Batumi – Sarpi border – Artvin 

Mic dejun. Plecare spre Batumi, cel de-al treilea oras al Georgiei, important port de pe coasta de est a Marii Negre. Dupa vizita centrului orasului ne continuam calatoria spre Turcia, cu o oprire la fortareata romana Gonio-Apsaros, construita la gura raului Chorokhi  Sosire la punctul de frontiera Georgia - Turcia. Dupa formalitatile de trecere a frontierei ne deplasam spre Artvin, fosta resedinta episcopala a bisericii Catolice Armene. Cazare Artvin.

Ziua 10. Artvin - IshkhanI - Kars

Mic dejun. In cursul diminetii vom face o incursiune pe malul lacului Tortum, lac de baraj natural, format in urma unei alunecari de teren, situat la aprox. 1000 m altitudine. De aici ne indreptam spre manastirea Ishkhani, mentionata in documente din sec.10. Din acest important centru spiritual georgian se mai pastreaza doar incantatoarea biserica si capela. Dupa vizita ne continuam calatoria pana la Kars, unde vizitam Cetatea, construita la mijlocul sec.12, Biserica celor 12 Apostoli si Moscheea Fethiye. Cazare Kars.

Ziua 11. Kars –Ani – Dogubeyazit – Van

Mic dejun. Plecare spre Ani, fosta capitala a regatului Armeniei, care la jumatatea sec.10 nu avea rival in Europa in ceea ce priveste dimensiunile si frumusetea. In prezent se pastreaza numai ruinele catorva biserici, o buna parte din catedrala, cetatea si o moschee. Mai bine pastrata este biserica Sfantului Gheorghe, unde pot fi vazute frumoase fragmente de fresca. Urmatoarea etapa este Dogubeyazit, unde vizitam Palatul Ishak Pasha si putem admira Muntele Ararat (5137 m inaltime). Cazare Van.

Ziua 12. Van – INSULA Akhtamar – ISTANBUL

Mic dejun. Dupa turul orasului Van vom face o excursie pe insula Akhtamar de pe lacul Van, cel mai mare lac din Anatolia, situat la 1640 m altitudine. Aici vom vizita Biserica Armeana a Sfintei Cruci, datand din sec.10. Transfer la aeroport pentru zborul spre Istanbul.

Ziua 13. ISTANBUL – BUCURESTI

Escala in Istanbul si zbor in conexiune spre tara. Aterizare pe aeroportul Otopeni la 02:25.

AVANTAJE pentru turist:

 

Tbilisi, Mtskheta, GoriErevan, Gyumri, Akhaltsikhe, Kutaisi, Batumi, Artvin, Kars, Van

● hoteluri

BONUS: transferuri la/de la aeroportul Henri Coanda conform grafic !

BONUS: asigurare medicala si storno!

 

 

NOTE

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20 – 24 persoane, tariful se majoreaza cu 65 €. Tariful de Early Booking este valabil pana la 22.11.2019.

 

     ORAR DE ZBOR (compania Turkish Airlines) - ore locale:

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

  1. MtskhetaGori – Uplitsikhe – Samtavisi (transferuri, intrari, insotitor roman): 65 €;
  2. Manastirea Khor Virap, Garni, Manastirea Geghard (transferuri, ghid si insotitor roman): 55 €;

 

OBSERVATII:

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone:

MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero)

- Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau

SUD EST: (firma Direct Aeroport)

- Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda

CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport)

- Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe

IMPORTANT! de stiut:

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup minim de 30 de persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ). Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Comorile Caucazului si Estul Anatoliei