China - Triunghiul de Aur | Avion | Cluj Napoca | 8 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

China - Triunghiul de Aur

Beijing - Piata Tiananmen - Orasul interzis - Templul cerului - Marele Zid Chinezesc – Palatul de Vara - Xian - Armata de Teracota – Pagoda - Shanghai – Gradina YU – Templul lui Buddha – Muzeul Shanghai

Datele de plecare

06.11

Orasele de plecare:

Cluj Napoca

Durata circuitului:

8 zile

1 790 €

Supliment camera single - 250 €.

Tariful INCLUDE:

Bilete de avion Cluj Napoca– Beijing / Shanghai – Cluj Napoca, cu escala in Istanbul ( tur si retur),

Bagaj de cala inclus, maxim 20 kg.

3 nopti cazare in Beijing/ 2 nopti cazare in Xian / 2 nopti cazare Shanghai.

Ghid local privat vorbitor de limba engleză

Insotitor de grup din Romania

Autocar privat cu aer condiționat

Transferuri terestre între aeroport sau gară și hotel

Bilete de intrari specificate in program

Prânz și cină conform program (fara pranz in ziua 1, 4, 8)

Hoteluri 4*, cu mic dejun

Bilete de avion naționale China (clasa eco) cu taxe și bilete de tren (categoria a 2-a), așa cum sunt specificate in program

Tur ghidat in Istanbul cu autocar

Viza China cca. 110 euro/ persoana

Tariful NU INCLUDE:

Cheltuieli personale

Baccis pentru ghid local si sofer ( obligatoriu 35  euro / persoana)

Asigurare storno si medicala 87 ron / persoana ( obligatorie)

Alte intrari la obiective turstice si vizite care nu sunt specificate in program.

Programul Turistic Detaliat

 

China este cea mai populata tara din lume, si cea mai veche civilizatie neintrerupta de pe pamant. Va invitam intr-o calatorie unde puteti lua contact cu traditiile milenare si cultura complexa care si-au pus ampreunta asupra intregii evolutii a poporului chinez.

Ziua 1:  Cluj Napoca– Beijing

Întâlnire cu însoțitorul de grup pe aeroportul din Cluj Napoca in data de 05.11. la ora 19.30 pentru îmbarcare la ora 21:30 pe zborul companiei Turquish cu destinatia Istanbul. De aici in data de 06.11.,  la ora 00:20 ne imbarcam pe avionul catre Beijing, unde vom ajunge la ora 16:10 – ora locala. Transfer aeroport- hotel – cazare. Timp liber pentru vizite individuale, iar inainte de cina, ne intalnim cu ghidul pentru a comunica programul de vizite pentru urmatoarea zi. Cazare si cina la hotel 4*.

 

Ziua 2  Beijing: Piata Tiananmen - Orasul interzis - Templul cerului

Mic dejun, apoi incepem vizitele in Beijing – cunoscut ca si Pekin sau Capitala Nordului. Este al treile oras ca marime al Chinei, cu o populatie de peste 17 milioane de locuitori, si unul dintre cele mai mari orase din lume. Ne indreptam spre  Piata Tiananmen ( “Poarta Pacii Teresti”): cea mai mare piata din lume, un simbol al naţionalismului şi mândriei regăsite în China. In piata Tiananmen veghează un portret gigantic al  lui Mao Zedong. "Piaţa Tiananmen este considerata inima Chinei şi centrul ei politic". De-a lungul timpului piata a fost scena unor importante evenimente politice, precum cel din 1989 (În urmă cu 26 de ani, Armata Populară de Eliberare din China a intrat cu tancurile peste protestatarii din piaţa Tiananmen. Cele şase săptămâni de proteste pentru democraţie şi reforme politice s-au încheiat cu un masacru în timpul căruia mii de oameni au fost ucişi cu sânge rece de soldaţii înarmaţi până-n dinţi.), fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Chinei. Continuam apoi cu Orasul interzis: sau  Palatul Imperial Chinezesc cel mai mare palat imperial păstrat perfect, un complex arhitectonic unic in lume: are 9.999 de camere,  gazduit vreme de sute de ani toate familiile regale ale Chinei. Accesul poporului sau a oamenilor de rând în palat era interzis, de acea a fost palatul supranumit „orașul interzis”. Este o capodopera a arhitecturiii chineze, fiind unul dintre cele mai vziitate obiective turistice din intreaga lume. Dupa masa de pranz urmeaza  Templul cerului: complex de edificii religioase de o valoare incontestabila in cultuta chineza: fiind liantul intre cer si pamant. Este singurul templu  ridicat Cerului din intreaga China, fiind cel mai mare complex de temple de pe teritoriul tarii. Templul a fost construit pentru a aduce ofrande si sacrificii zeilor. Vom continua ziua cu vizitarea unui atelier de prelucrare a pietrelor de jad. Cazare si cina hotel 4* Beijing.

 

Ziua 3 : BeijingMarele Zid Chinezesc – Palatul de Vara

Mic dejun. In aceasta zi vom vizita una dintre cele mai vizitate obiective turistice din China: Marele Zid Chinezesc: una dintre cele mai impresionante constructii realizate de-a lungul istoriei, fiind construit cu scopul de a apara granite imperiului chinez. Constructia acestuia a durat 2000 de ani. Din 1987 a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Conform unor cercetări mai recente, zidul ar măsura 8.851 KM. Masa de pranz. Urmeaza apoi sa ne oprim la  Palatul de Vară înfăţişează o arhitectură şi o cultură impresionanta, fiind reşedinţa a 24 de împăraţi din dinastiile Ming şi Qing, vreme de 500 de ani. Este un mare complex înconjurat de ziduri şi de un canal larg cu apă . Din 1998, Palatul de Vară este înscris în Patrimoniul UNESCO. În incinta Palatului sunt sute de construcţii vechi - 980 la număr - ce cuprind 8.707 camere, peste 20 de curţi şi peste 1.600 de copaci seculari. Templul lui Buddha Înmiresmat, Marele Coridor, Strada Suzhou, Podul cu 17 Arcuri, Grădina Armoniei Cultivate şi Teatrul Mare, sunt construcţii simbolice ale complexului. Ne incheiem ziua trecand in revista si vizita unui atelier de perle unde aflam informatii pretioase despre acest proces. Cazare si cina hotel 4* in Beijing.

 

Ziua 4: Beijing – Xián

Dupa micul dejun, ne indreptam spre gara de unde cu trenul de mare viteza  pornim spre Xian. Orasul Xi’an este unul dintre cele mai importante monumente ale Chinei, a fost capitala a 11 dinastii.  De aici a inceput celebrul Drum al Matasii, impreună cu Atena, Cairo și Roma, Xian este cea de-a patra capitală istorică a lumii antice. Transfer de la gara la hotel 4* in Xian, unde servim cina.

 

Ziua 5: Xi’an – Armata de Teracota – Pagoda

Mic dejun. In cursul zilei de astazi urmeaza : Armata de Teracota – Muzeul soldatilor si cailor de teracota: Este una din cele mai mari descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea, faimoasă în toată lumea, numită “A opta minune a lumii”. Timp de peste două milenii a rămas ascunsă în pământ, anonimă, pana in 1974, cand din intamplare satenii au scos la iveala cioburi. Armata este formata din peste 8000 de soldati in marime naturala si peste 700 de cai, dar cuprinde si acrobati sau muzicieni.  Se spune ca acestia au fost creati pentru a il apara pe primul Imparat al Chinei, Qin Shi Huang, in viata de dupa moartea pamanteasca. Masa de pranz. Ne indreptam apoi.spre Pagoda: “ Mica Gasca”: unul dintre ceel mai interesante obiective turistice din Xi’an, o clădire religioasă sub formă de turn cu mai multe etaje suprapuse care se retrag succesiv si ale căror streșini sunt întoarse în sus. Reprezinta un complex de cladiri representative, si aici amintim: Muzeu Xi’an: unde sunt expuse peste 2000 de relicve foarte valoroase. Pentru a afla detalii despre una dintre cele mai importante forme de artă chineză facem un scurt popas la un atelier de ceramic. Cazare si cina in Xian, hotel 4*.

 

Ziua 6: Xi’an – Shanghai ( transfer avion)

Dupa micul dejun ne indreptam spre aeroport de unde vom lua cursa interna spre Shanghai: cel mai mare oras al Chinei, fiind si cel mai vizitat oras, centru comercial si financiar al tarii. Zborul dureaza  aproximativ 3 ore. Este considerat cel mai frumos oras din Asia. Ne indreptam spre hotel pentru cazare,  apoi timp liber pentru a descoperi din farmecul orasului. Acest gigant oras detine multe centre comerciale, de asemenea putem admira peste 650 de zgarie-nori deja construiti. Masa de pranz. Vizita la zidul vechi al orasului- unul dntre cele mai vechi din China. Cina si cazare  la hotel 4* in Shanghai.

 

Ziua 7: Shanghai – Gradina YU – Templul lui Buddha – Muzeul Shanghai

Mic dejun. Urmeaza vizitarea uneia dintre cele mai frumoase gradini : un complex arhitectural și peisagistic. Se compune din clădiri, iazuri și compoziții de piatră. Gradina Yu a fost construita în timpul dinastiei Ming si poseda caracteristicile stilului architectonic al dinastiei Ming, fiind o increngatura pitoreasca de case, lacuri, dragoni din piatra, copaci arcuiti si flori, care inconjoara podul construit in zigzag. Vom vizita si zona care se intinde de-a lungul malului vestic al raului Huangpu, unde putem admira zgarie norii, este una dintre cele mai aglomerate zone ale orasului. Masa de pranz. Urmatoarea noastra oprire va fi la Templul lui Buddha din jad: unul dintre cele mai venerate temple locale. Statuia lui Buddha are  1,95 metri înălţime şi o greutate de trei tone, dintr-o singură bucată de jad de culoare albă (considerat cel mai preţios), încrustată cu smaralde şi agate. Statueta a fost adusă din Burma, în 1882, împreună cu o reprezentare a lui Buddha culcat, de mai mici dimensiuni, realizată tot din jad alb. Templul adaposteste si alte relicve istorice foarte valoroase, dar si scrieri budiste. Muzeul Orasului Shanghai: nu trebuie sa ratam cel mai mare muzeu de arta chineza: peste 1.000.000 de piese, peste 130.000 find considerate comori nationale. Pentru iubitorii de istorie o vizita la acest muzeu, este cea mai buna alegere, un adevarat regal. De asemenea nu trebuie sa ratam fabrica de matase, si avem posibilitatea de a face shopping in aceasta metropola de o deosebita frumusete. Cazare si cina la hotel de 4* in Shanghai.

 

Ziua 08 : ShanghaiRomania

Dupa micul dejun, timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale in Shanghai. La ora 18:00  ne indreptam spre aeroportul din Shanghai pentru retur in Romania. Ne imbarcam pe zborul companiei Turquish cu destinatia Istanbul, de la ora 23:05 cu sosire in data de 14.11. la ora locala 06:10. Zborul Istanbul – Cluj Napoca este la ora 19:55. In intervalul 07:00- 17:00 va oferim un tur ghidat in Istanbul si cu pauza de cumparaturi. Zbor spre Cluj Napoca unde se ajunge in data de 14.11.  la ora 20:35.

AVANTAJE pentru turist:

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim   30%, diferența cu minim 30 de zile înainte de plecare.

Taxele de viza si de aeroport pot suferi modificari. Tarifele calculate sunt cele din data lansarii circuitului-Ianuarie 2019.  In cazul modificarii de catre consulat a taxei de viza sau a companiei aeriene a taxelor de aeroport ( biletele se emit cu 2 saptamani inainte de plecare)  agentia isi rezeva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile taxe.

Documente necesare pentru calatorie: Pasaport valabil minim 6 luni de la returul din China. ( obligatoriu 2 pagini libere in oglinda pentru viza)

IMPORTANT! de stiut:

 

ACTE NECESARE: 

pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila;

copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE: 

30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga / deterioreze / pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

 Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului / mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate / vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

Agentia organizatoare, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

China - Triunghiul de Aur