Marea China cu Croaziera 5* | Avion | Bucuresti | 20 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Marea China cu Croaziera 5*

BeijingLuoyang – Xi’an – Chongqing – Croaziera de 5* pe Raul Yangtze: Fengdu – Shibaozhai – Defileele Qutang – Wuxia – Xiling – Yichang – HangzhouSuzhouShanghaiGuilin – Croaziera pe Fluviul Li – GuangzhouMacaoHong Kong

Datele de plecare

28.04

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

20 zile

2 680 €

+ 490 euro (taxe de aeroport)

Supliment single - 690 €.

Tariful INCLUDE:

transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – DohaBeijing şi Hong Kong – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways

transport continental cu avionul pe rutele: Yichang – Hangzhou, ShanghaiGuilin

transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

transport cu tren de mare viteză pe rutele: BeijingLuoyang, Luoyang – Xi’An, Xi’An – Chongqing, Yangshuo – Guangzhou

17 nopţi cazare în hoteluri de 4*

mesele menţionate în program: 17 mic dejunuri, 17 dejunuri şi 11 cine

1 cină la restaurantul “Rața Pekineză” din Beijing

1 dejun la Restaurantul Jumbo din Hong Kong

croazieră pe Fluviul Yangtze

croazieră pe Fluviul Li, de la Guilin la Yangshuo cu dejun la bord

croazieră pe Fluviul Huangpu în Shanghai

transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

taxele de intrare la obiectivele menţionate în program

ghizi locali

conducător român de grup

asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro / pers. (cheltuieli medicale de urgență și / sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor / afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare STORNO acoperă până la 2000 euro / persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Tariful NU INCLUDE:

taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 365 euro / pers. şi continentale: 125 euro / pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

taxa de viză şi procesare pentru China: 130 euro / pers. (se achită la agenție)

taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică

alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

bacşişuri: 65 euro / pers. pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi – nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

bacşişuri pentru personalul vasului de croazieră: 25 euro / pers.

excursiile opţionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

spectacol de balet şi dansuri tradiţionale la Xi’An: aprox. 60 euro / pers.

spectacol acrobatic în Shanghai: aprox. 55 euro / pers.

croazieră cu cină inclusă în Hong Kong: aprox. 85 euro / pers.

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1:  Bucureşti – Doha

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).

 

Ziua 2:  Beijing

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (00:35 / 05:20), de unde se va pleca spre Beijing cu zborul QR 896 (11:20 / 00:20).     

 

Ziua 3:  Beijing

După sosirea la Beijing la ora 00:20, transfer la Hotel Mercure Wanshang Beijing 4* (sau similar) pentru cazare. Dimineața, mic dejun și întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită a oraşului Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut şi sub numele de Peking, care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate oraşe de istorie ale Chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. Vom vizita Palatul de Vară, ridicat în anul 1750, supranumit “Grădina Undelor Clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming şi dealurile care îl înconjoară. După dejun vom vedea celebra piaţă Tian’An Men situată în inima oraşului, cea mai mare piaţă publică din lume întinsă pe 40 ha, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Mercure Wanshang Beijing 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 4:  Beijing

Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km distanţă de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura construcţie de pe pământ ridicată de mâna omului, vizibilă din spaţiul cosmic. Zidul traversează cincisprezece provincii ale Chinei şi a fost construit în scop de apărare. Vom avea posibilitatea să admirăm acest monument încărcat de istorie şi să vedem posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali. În continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Împăraţilor Ming, locul în care sunt adăpostite mormintele a 13 din cei 16 împăraţi ai Dinastiei Ming. Vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian. În continuare vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, după care vom vizita o fabrică de cloazoneuri. Dejun în cursul vizitelor. La întoarcerea în Beijing vom trece pe lângă Stadionul Olimpic şi Centrul Naţional Acvatic, care au găzduit Jocurile Olimpice de vară din anul 2008. Cină la celebrul restaurant “Rața pekineză”. Cazare la Hotel Mercure Wanshang Beijing 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 5:  BeijingLuoyang

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Palatul Imperial (Oraşul Interzis), un complex de clădiri construit de împăratul Yongle (acelaşi care a construit şi Templul Cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming şi Qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. Vom vizita în continuare Templul Cerului, o capodoperă arhitecturală a dinastiei Ming, construit în sec. al XV-lea, inclus în anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind locul în care împăraţii dinastiilor Ming şi Qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază, transfer la gară pentru plecare cu trenul de mare viteză spre Luoyang. Transfer de la gara din Luoyang la hotel pentru cazare la Hotel Holiday Inn Express Luoyang Xiyuan 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 6:  Luoyang  

Mic dejun. Datorită faptului că Luoyangul a fost alături de Beijing, Xi’an și Nanjing, una dintre cele patru mari capitale ale vechii Chine, orașul este considerat unul dintre leagănele civilizației chineze. În apropierea orașului vom vizita Grotele Luoyang, exemplu reprezentativ al artei budiste chineze, aflate din anul 2000 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ansamblul este alcătuit din peste 2300 grote, care găzduiesc 100.000 de statui cu dimensiuni între 3 cm și 17 m, având o vechime de peste 1000 de ani. Dejun. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Templul Calului Alb, primul templu budist din China, înființat în anul 68 d.Hr. de către împăratul Ming, al doilea împărat al dinastiei Han. Templul ocupă o suprafață de 13 ha și a fost extins și reconstruit în timpul dinastiilor ulterioare, Ming și Qing. După-amiază ne vom deplasa pe muntele Songshang la Mănăstirea Shaolin, principalul centru al călugărilor Shaolin. Înconjurat de o adevarată pădure de pagode, acest centru spiritual a fost înscris în anul 2010 pe lista Patrimoniului UNESCO. La sfârșitul vizitei vom avea parte de o surpriză: o demonstrație de arte marțiale executată de către călugării templului. Cină. Cazare la Hotel Holiday Inn Express Luoyang Xiyuan 4* (sau similar 4*).  

 

Ziua 7:  Luoyang – Xi’an

Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Xi’an, oraş care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde începea celebrul drum al mătăsii. Denumit în antichitate Chang’An (oraşul etern), este unul dintre locurile în care a luat fiinţă civilizaţia chineză antică din bazinul râului Galben. Oraşul era înconjurat de ziduri construite în timpul dinastiei Tang, care pot fi admirate şi în prezent. Vom face o plimbare prin cartierul musulman unde vom vizita cea mai mare moschee din China, care datează din sec. al XIV-lea. Dejun în timpul vizitelor. Ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gâşte Sălbatice, construit în anul 625, înalt de 67 m, cu 7 nivele. Acesta este locul în care călugărul Xuan Zand a tradus în limba chineză textele sacre, după ce s-a întors din India, unde vom avea ocazia să vedem templul care i-a fost dedicat, iar apoi vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’an este celebru. Seara, opţional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Grand Culture Dynasty 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 8:  Xi’an – Chongqing

Mic dejun. Dimineața vom vizita Muzeul de Istorie Shaanxi, aflat într-o suburbie a oraşului Xi’An, care în prezent adăposteşte peste 370.000 de obiecte. În continuarea zilei vom pleca spre situl arheologic situat la o distanţă de 40 km faţă de Xi’An, sit dedicat mormântului primului împărat al Chinei, Qin Shi Huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de războinici de teracotă, socotită a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune că această armată a fost construită pentru a păzi împăratul în timpul trecerii sale spre Regatul Morţilor. Deşi un număr mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit în prezent de miile de soldaţi din teracotă în mărime naturală fiind unul copleşitor. În incintă vom mai vizita şi Muzeul Trăsurii de Bronz, dedicat vieţii şi meşteşugurilor din acea perioadă. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Xi’an pentru transfer la gară, de unde vom pleca spre Chongqing, oraş cu o populaţie de aprox. 12 milioane de locuitori, al treilea oraş al Chinei după numărul de locuitori, după Shanghai şi Beijing, locul în care Râul Jialing întâlneşte Fluviul Yangtze, al treilea ca debit din lume, după fluviile Amazon şi Congo. Sosire în Chongqing şi cazare la Hotel Lafee Plaza 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 9:  Chongqing – Croazieră de 5* pe Râul Yangtze

Mic dejun. Scurt tur panoramic al orașului Chongqing, prilej cu care vom putea vedea Sala Poporului și Muzeul Defileelor și vom lua dejunul. În continuarea zilei ne vom îmbarca pe vasul Yangtze Gold (sau similar), pentru a porni într-o mirifică croazieră pe Yangtze. Fluviul Yangtze, leagănul civilizaţiei chineze, este un izvor neîntrerupt de mituri şi legende, care străbate peste 6.000 km de pe platourile înalte ale Tibetului până în apropiere de Shanghai, unde se varsă în Marea Chinei de Est. Fluviul are mai multe denumiri, chinezii numindu-l Yangtze – Fluviul Albastru când se referă exclusiv la cursul inferior al apei, în timp ce fluviul în totalitatea sa se numeşte Chang Jiang – Fluviul Lung. Alte sectoare ale cursului poartă denumiri locale precum: Moron Us He, Tongtian He, Jinsha Jiang, iar în Tibet, fluviul este denumit Dri-chu – Râul Femelei Iac. Cină şi cazare la bordul vasului.

 

Ziua 10:  Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Chongqing – Fengdu – Shibaozhai   

Mic dejun. Croaziera pe cel mai lung fluviu din China şi din Asia, al treilea din lume, după Nil şi Amazon, ne va oferi prilejul unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, oraşe minunate, temple, pagode şi situri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi văzute altfel. Croaziera este o ocazie de relaxare şi răsfăţ la bordul vaporului de lux, prilej de a admira priveliştile care se succed de-a lungul malurilor. Oprire la Fengdu, unde vom vedea aşa numitul oraş al fantomelor, lucru datorat cultului fantomelor şi al vieţii de după moarte pe care locuitorii îl aveau în trecut (excursie opțională ce se va putea rezerva la bordul vasului). Vom vedea în continuare oraşul Shibaozhai, vestit pentru pagoda sa cu 12 nivele, care parcă iese din stânca în care este construită, considerată o minune arhitectonică. Pensiune completă şi cazare pe vas.

 

Ziua 11:  Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Defileele Qutang – Wuxia – Xiling   

Mic dejun. Croaziera va continua prin regiunea celor Trei Defileuri, regiune care merită denumirea de minune a lumii. Vom trece prin Defileul Qutang, cel mai scurt, cu o lungime de numai 8 km, însă cel mai înalt şi mai îngust dintre cele trei. Aici, printre pereţii de piatră cu înălţimi de 500 m, Yangtze, care are de obicei lăţimea unui lac, se îngustează brusc pe anumite porţiuni până la 78 m. Frumuseţea peisajelor e dată de înălţimea ameţitoare, de peste 1.200 m a pereţilor verticali de pe ambele maluri care strangulează valea într-un canion adânc şi îngust de 78-150 m, creând astfel un tablou unic. Străbătând defileul, vom avea prilejul de a afla tainele şi legendele unor locuri cu denumiri cel puţin ciudate, precum Peretele de Cretă, Scara Meng Liang, Stânca Călugărului Spânzurat etc. Mergând în continuare în aval, vom trece prin Defileul Wuxia, cu o lungime de 40 km, unde priveliştea stâncilor, care se înalță spre cer până la o înățime de 900 m, este greu de descris în cuvinte. Vom face o plimbare inedită pe Râul Shennong, un afluent al lui Yangtze, urmând cursul râului care este flancat de pereţii de stâncă înalţi de zeci de metri, trecând prin locuri de o frumuseţe unică. Ne vom întoarce pe vas pentru a continua croaziera care ne va purta prin cel de-al treilea şi cel mai lung defileu, Xiling, renumit pentru frumuseţea sa naturală. Pensiune completă şi cazare pe vas.     

 

Ziua 12:  Yichang – Hangzhou

Mic dejun la bord. Astăzi ne vom despărţi de vasul de croazieră şi odată sosiţi la Yichang, vom debarca şi ne vom îndrepta spre cel mai mare baraj din lume, Barajul Sanxia, dat în folosinţă în anul 2006, cunoscut şi sub numele de Barajul Celor Trei Defilee. Hidrocentrala este cea mai mare şi cea mai controversată din lume, puterea energetică generată fiind de 18.400 MW, comparativ cu puterea potenţială hidro a României, care este de 15.000 MW. După această vizită vom lua dejunul, iar apoi ne vom îndrepta spre aeroport pentru zborul spre Hangzhou, oraș situat pe malul râului Qiantang, îndrăgit de către exploratorul Marco Polo, cunoscut în China drept “capitala ceaiului”. Sosire, cină la un restaurant local și cazare la Hotel Holiday Inn Hangzhou Gongshu 4* (sau similar).

 

Ziua 13:  HangzhouSuzhou

Mic dejun. Hangzhou, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO începând cu anul 2011 și pe drept cuvânt comparat cu paradisul terestru datorită frumuseții sale, a inspirat de-a lungul timpului nenumărați pictori și poeți. Vom face o croazieră pe lacul de vest, după care ne vom îndrepta spre Templul Lingyin, considerat unul dintre cele mai mari și mai bogate temple budiste din China. În continuare vom vizita Muzeul Ceaiului, unde vom putea degusta diferite soiuri de ceai verde și ne vom împrospăta cunoștințele legate de istoria cultivării acestei plante pe teritoriul Chinei. Dejun. După-amiază vom face un popas în Wuzhen, unde ne vom plimba de-a lungul canalelor pitorești ale acestei mici așezări și apoi ne vom continua traseul spre Suzhou, oraș cu o vechime de peste 2500 de ani, aflat în centrul deltei Yangtze, supranumit “Veneția Orientului”, deoarece aproape jumătate din suprafața urbană este acoperită de apă. Cină. Cazare la Hotel Holiday Inn Suzhou Huirong Plaza 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 14:  SuzhouShanghai

Mic dejun. Programul acestei zile va debuta cu vizitarea dealului Tigrului, loc unde se află Pagoda Yunyan, o structură construită pe un plan octogonal cu șapte nivele și o înălțime de 47 m. Datorită instabilității solului și a vechimii de peste o mie de ani, pagoda este înclinată la fel ca turnul din Pisa. Următoarea vizită va fi în zona istorică a orașului, respectiv o gradină tipică chinezească numită Master of the Nets, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, una dintre cele mai reprezentative exemple de folosire judicioasă a tehnicilor de contrast, secvențialitate și compunere peisagistică, dovedind înalta măiestrie a artizanilor chinezi. Construită în sec. al XII-lea, grădina este influențată de viața simplă și singuratică a pescarilor chinezi, descrisă în poemele filosofice ale vremii. În continuarea zilei vom ajunge în Zhujiajiao, un mic orășel străbătut de canale, unde vom face o scurtă vizită și vom lua dejunul. După-amiază vom pleca spre Shanghai, cel mai mare oraş al Chinei, situat la malul Mării Orientale, pe Fluviul Huangpu. Aici ne vom întâlni cu reprezentantul local, alături de care vom face o croazieră pe Fluviul Huangpu. Cină și transfer pentru cazare la Hotel Baolong 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 15:  ShanghaiGuilin

Mic dejun. Zi dedicată explorării Shanghai-ului, oraş cosmopolit de care se leagă istoria Chinei moderne, fiind în prezent un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Vom vedea promenada Bund, care se întinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, fiind străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este şi centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. Cei care sunt interesaţi pot urca în Shanghai Pearl TV Tower, pentru o privelişte unică asupra oraşului, turn care măsoară 468 m înălţime, fiind o construcție nouă. În continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. După dejun, vom vizita Grădina Mandarinului Yu, construită în sec. al XVI-lea în stilul arhitectural al dinastiei Ming de către un ofiţer chinez. Scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate pavilioane şi chioşcuri, precum şi mici curţi care răsar de o parte şi de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care şerpuieşc în interiorul grădinii. Transfer la aeroport pentru zborul spre Guilin, oraş din nord-estul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, situat pe malul vestic al râului Li, care este înconjurat de un peisaj natural feeric. Relieful carstic, peşterile fantastice şi apele curate surprind şi inspiră vizitatorii din întreaga lume, care se întreabă cum a fost posibil ca natura să creeze o asemenea frumuseţe. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer şi cazare la Hotel Lijiang Waterfall 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 16:  Guilin – Croazieră Pe Fluviul Li – Guangzhou 

Mic dejun. Transfer în port pentru croaziera pe Fluviul Li până la Yangshuo, cu dejun la bord. Croaziera se va derula printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formaţiunile muntoase unice în lume. Piscurile impunătoare de calcar, a căror imagine se reflectă în apele limpezi sub un cer de un albastru ireal, ţăranii chinezi care cultivă orez pe malurile fluviului, pescarii care străbat fluviul în lung şi în lat pe plute de bambus, toate acestea formează un decor idilic al provinciei Guangxi. Debarcare în Yangshuo, urmată de o scurtă plimbare prin pitorescul orăşel, după care vom fi transferaţi la gară pentru plecare cu trenul de mare viteză spre Guangzhou, oraș cu o istorie de peste 2200 ani, punctul unde se sfârșea ruta maritimă a drumului mătăsii. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Guangzhou Holiday Inn Shifu 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 17:  Guangzhou Macao 

Mic dejun. Prima vizită în Guangzhou, orașul cunoscut în trecut sub numele de Canton, va fi la Templul celor Șase Arbori de Banyan, numit așa în amintirea unui poem care i-a fost dedicat de către Su Shi, una dintre cele mai importante personalități ale dinastiei Song. Templul a fost considerat de-a lungul timpului un loc propice unde familiile care adoptau copii chinezi veneau să primească binecuvântarea zeiței îndurării. De aici ne vom îndrepta spre Insula Shamian, o enclavă pe care conducătorii dinastiei Qing au concesionat-o Angliei și Franței pentru construirea unor clădiri rezidențiale și reprezentanțe diplomatice. Dejun. În continuarea zilei vom vizita templul ancestral al familiei Chen, constituit dintr-un ansamblu de clădiri, păstrate aproape neschimbate de peste o sută de ani, unde erau găzduiți cei care se pregăteau pentru admiterea în riguroasele instituții birocratice ale imperiului chinez. Spre seară ne vom deplasa la Macao pentru cazare la Hotel Macau Royal 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 18:  MacaoHong Kong

Mic dejun. Tur de oraș în Macao, fostă colonie portugheză până în anul 1999, cea mai veche colonie europeană din Orientul Îndepărtat, datând din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec între culturile europenilor şi chinezilor au dat naştere unei culturi proprii a acestei aşezări. “Rădăcinile“ europene se regăsesc în arhitectura multor clădiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca aparţinând Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom atinge principalele puncte de atracţie turistică din Macao, precum ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblemă pentru Macao, intrate şi ele pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dealul Penha care a dominat orizontul peninsulei Macao mai mult de trei secole, deal pe care se află Biserica Penha construită în anul 1622, Piaţa Senatului și Poarta Barierei. Vom trece pe lângă celebrul Turn din Macao, vom admira monumentul care comemorează revenirea regiunii Macao la China, în anul 1999, numit Lotus Flower in Full Bloom şi vom vizita Templul zeiţei A-Ma, zeiţa navigatorilor. În timpul dejunului, vom avea ocazia să gustăm câte ceva din bucătăria “macaneză”, bucătărie în care se regăseşte cultura sa unică. Turul se va încheia cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Veneţia din Las Vegas. Plecare cu feribotul spre Hong Kong, unde ne vom caza la Hotel Metropark Kowloon 4* (sau similar 4*). Opţional, seara veţi putea participa la o superbă croazieră în portul Victoria, cu cină bufet inclusă, pentru a admira vestitele lumini ale oraşului Hong Kong.

 

Ziua 19:  Hong Kong – Doha

Mic dejun. Tur de o jumătate de zi al Hong Kong-ului, oraş cosmopolit unde diferite culturi se împletesc armonios cu tradiţiile chinezeşti şi cu influenţele exotice. Turul va începe cu o plimbare până în vârful muntelui Victoria cunoscut şi sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zonă rezidenţială de lux, unde de la o înălţime de 554 m vom admira o frumoasă panoramă asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon şi a împrejurimilor. Turul va continua cu vizitarea celei mai populare plaje din sudul insulei, datorită nisipului fin şi a apei clare, situată în Golful Repulse (Golful Ruşinii), după care vom vizita Piaţa Stanley (Chek Chue) şi satul pescăresc Aberdeen, denumit astfel de scoţienii care au colonizat Hong Kong-ul, o aşezare tradiţională unică în lume datorită ambarcaţiunilor sale din lemn, numite șampan şi datorită unei mici comunităţi care “trăieşte pe apă”. Dejun la Restaurantul Jumbo care pluteşte în Aberdeen Harbour, un punct de atracţie turistică de renume internaţional, un complex modern de atracţii, o oprire necesară în orice circuit din Hong Kong. Seara, transfer la aeroport pentru zborul de întoarcere în ţară.  

 

Ziua 20:  Doha – Bucureşti

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 815 (01:20 / 05:25), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55)

AVANTAJE pentru turist:

 

“Circuitul complet al celei mai populate țări din lume”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit în prezent o super-putere economică de necontestat care uimeşte prin ritmul şi amploarea dezvoltării economice şi sociale. Programul pe care vi-l propunem vă oferă ocazia să intraţi în atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasă şi zbuciumată a Chinei, să luaţi contact cu străvechea cultură şi cu tradiţiile milenare care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei întregii civilizaţii. Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea în Oraşul Interzis, descoperirea Armatei de Teracotă, croazierele mirifice pe Fluviul Yangtze şi pe Fluviul Li, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului şi Hong Kong-ului, cazinourile din Macao şi aromele mâncărurilor chinezeşti, sunt doar câteva dintre reperele esenţiale ale marelui circuit în care sunteţi invitaţi.

 

TARIF:  2680 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 690 EURO

                       (tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 60 euro/pers.)

IMPORTANT! de stiut:

 

ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei

- 2 foto color tip paşaport pe fond alb

- aplicația pentru viză se face online de către agenție, urmând ca fiecare turist să se prezinte personal la Centrul de viză China pentru înregistrarea datelor biometrice (amprenta digitală); prezența este obligatorie la data și ora stabilite de comun acord

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti    

 

OBSERVAŢII:

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

 - cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei

- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

 

Notă: În timpul tururilor se organizează vizite la fabrici tradiţionale, pentru a face cunoştinţă cu meşteşuguri străvechi, parte activă a culturii şi civilizaţiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea şi prelucrarea mătăsii, confecţionarea cloazoneurilor, cultura şi prelucrarea perlelor sau vom vedea pe viu cultivarea, recoltarea şi prepararea ceaiului, ocazii cu care se pot face şi cumpărături, direct de la sursă.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare STORNO, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Marea China cu Croaziera 5*