Anglia - Tara Galilor - Irlanda - Scotia | Avion | Budapesta | 15 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Anglia - Tara Galilor - Irlanda - Scotia

Dover – Canterbury – LondraWindsorStonehengeCardiff – Aberystwyth – Stratford upon Avon – Liverpool – Lake District – GlasgowLoch NessStirlingPerth – Edinburg – BelfastDublin

Datele de plecare

01.08

Orasele de plecare:

Baia Mare | Budapesta

Durata circuitului:

15 zile

1 150 €

Supliment camera single - 450 €.

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti - 150 €.

Tariful INCLUDE:

transport cu autocar modern cu scaune rabatabile, aer condiţionat, fără ziua a 3-a, a 4-a, a 5-a, a 13-a și a 14 – a, începând de la preluarea în ziua 1 de pe aeroport din Bruxelles până la întoarcere pe aeroportul din Dublin în ziua 15;

taxele de autostrăzi şi parcări sunt incluse;

taxele de intrări în orase;

transportul bagajelor pe ruta Baia Mare / Satu Mare – Bruxelles și Dublin – Satu Mare/ Baia Mare;.

14 nopţi cazare cu mic dejun, hoteluri 2*/ 3* în camere  duble cu baie proprie;

asistenţă turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România;

Tariful NU INCLUDE:

asigurare medicală de sănătate și asigurare STORNO, 79 ron/ persoana (obligatorii la încheierea contractului , dar se pot încheia la orice companie de asigurări);

taxa ferry - boat Belfast

taxa Ferry Dunkerque – Dover

transferul la aeroportul Budapesta și retur;

bilet de avion pe ruta Budapesta - Bruxelles Charleroi si retur Dublin - Budapesta cu Ryanair (tarifele difera in functie de data rezervarii biletului, in momentul conceperii programului biletul este 20 Euro dus si 60 Euro intors);

180 euro – contravaloarea a 5 cazari  cu mic dejun (de tranzit ) pentru turistii care calatoresc cu autocarul din Romania.

transportul local în zilele a 3-a, a 4-a, a 5-a, a 13-a și a 14-a;

biletul de intrare la Festivalul Military Tatoo Edinburg (in functie de categorie, cca. 40 de Euro- cel mai ieftin) – rezervare anticipată se achită la agenție odată cu prețul excursiei dacă se dorește această opțiune;

biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici ghizii pentru acestea (prețurile indicate sunt orientative):

Programul Turistic Detaliat

 

Autocarul pleacă din Baia Mare în data de 30 iulie (cu bagaje) pentru a ne aștepta pe aeroportul Bruxelles Charleroi. Opțional, turiștii care nu doresc să zboare cu avionul pot pleca cu autocarul (cazare 1 noapte în zona Viena și 1 noapte în zona Namur – Charleroi). (1800 km)

 

Ziua 1  Aeroportul Bruxelles CharleroiBruges – Dunkerque (225 km)

Întâlnire la ora 4.45 dimineața pe aeroportul internațional Budapesta pentru a ne înbarca pe cursa Ryanair FR8423 cu destinația Charleroi (pentru turiștii care doresc, agenția va face demersurile pentru transferul spre aeroport) Imediat după ora locală 9.00 ne vom întâlni cu autocarul pe aeroportul Charleroi. Pornim spre Bruges, capitală culturală a Europei în 2002, supranumit Veneția Nordului datorită canalelor numeroase. În biserica Doamnei Noastre se găsește sculptura Madona cu Copilul, singura sculptură de marmură a lui Michelangelo situată în afara granițelor Italiei. Ajungem apoi pentru o plimbare de seară la Dunkerque, pe malul Canalului Mânecii, pentru a trece a doua zi dimineață în Anglia. Cazare la Dunkerque.

 

Ziua 2  Dunkerque – Dover – Walmer – Canterbury - Londra (150 km)

Mic dejun, urmat de deplasarea spre Dover – cheia Angliei, unde pe înâlțimile stâncilor albe de calcar se ridică castelul fortificat încă din Epoca Fierului. A fost un punct de referință în încercările lui Cezar de a cuceri insula, iar William Cuceritorul, imediat după ce a câștigat bătălia de la Hastings în 1066, s-a oprit la Dover înainte de a pleca să se încoroneze la Londra. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial în subteranele castelului s-a amenajat un spital de campanie și tot aici s-ar fi adăpostit guvernul Marii Britanii în cazul unui atac nuclear. La Walmer vom vedea, pe malul Mării Nordului, reședința oficială a Lordului Apărător al celor Cinci Porturi (printre care s-au numărat Amiralul Nelson și Regina Mamă). Canterbury este leagănul creștinismului englez. Castelul Cuceritorului, catedrala și altarul lui Thomas Becket au fost o atracție pentru pelerini timp de secole. Cazare în Londra.

 

Ziua 3  Londra

Mic dejun. Vom merge cu metroul de suprafață printre zgârie norii noului cartier financiar și vom trece prin tunelul pietonal pe sub Tamisa spre Greenwich pentru a ne face poze cu linia Meridianului la Observatorul Regal. Vom lua apoi vaporul spre Westminster – palatul parlamentului și ne vom odihni în grădinile lui înainte de a vizita Galeriile Naționale, cu o impresionantă colecție de picturi. Seara vom admira Londra de la înălțimea Ochiului Londrei. Plimbare spre Podul Turnului și Turnul Londrei. Cazare la același hotel în Londra.

 

Ziua  4  Londra

Mic dejun urmat de plimbare prin parcul St James pentru a vedea în fața palatului Buckingham ceremonia schimbării gărzii. Vizităm apoi Westminster Abbey, în care William Cuceritorul a fost încoronat în ziua de Crăciun a anului 1066 ca William I, apoi au fost încoronați toți monarhii Angliei. O vizită la Madame Tussaud’s ne va permite să facem cunoștință cu cei mai importanți membri ai familiei regale britanice și cu cei mai cunoscuți oameni ai planetei. Seara plimbare pe Regents Street, cea mai cunoscută arteră comercială. Cazare la același hotel în Londra.

 

Ziua 5   Londra 

Mic dejun, apoi vom vizita Turnul Londrei - palat regal, închisoare, monetărie și tezaur. Construit de către William Cuceritorul în 1067, acum adăpostește, printre altele, bijuteriile coroanei. O plimbare prin City of London ne va duce prin fața casei Lordului Primar, a Băncii Angliei, a Bursei de Mărfuri și a societății de asigurări Lloyds spre biserica St. Paul. Dupaamiază vom vizita Muzeul Britanic și spre seară ne vom plimba prin Piccadilly Circus și Covent Garden. Cazare la același hotel în Londra

 

Ziua 6  WindsorStonehenge  – Cardif (275 km)

După micul dejun vom pleca spre Windsor, cel mai mare castel din Anglia și în același timp cea mai mare cetate locuită din lume, reședința favorită a monarhilor britanici încă de pe vremea când a fost construită de către William Cuceritorul. O plimbare pe malul Tamisei (eventual până la Colegiul Eton, frecventat de lumea bună britanică) va încheia șederea noastră în capitala Marii Britanii. Pornim apoi spre Stonehenge pentru a încerca să dezlegăm misterul druizilor care au celebrat aici solstițiul timp de mii de ani. În Cardiff, astăzi capitala Țării Galilor, vom vedea Castelul, o fantezie romantică extravagantă construită în anii 1870 și Primăria cu un dragon adormit pe domul înalt de 61 de metri. Cazare în Cardiff.

 

Ziua 7  Cardiff – Aberystwyth – Birmingham (400 km)

După micul dejun vom vizita la St. Fagans, la marginea orașului, Muzeul Vieții Țării Galilor pentru a cunoaște vechile tradiții și obiceiuri ale galezilor. După ce ne plimbăm prin Aberystwyth, orașul de la Canalul Sf. Gheorghe de la Oceanul Atlantic care găzduiește Universitatea Țării Galilor, Biblioteca Națională a Țării Galilor și sediul Societății Limbii Galeze, vom opri la Podul Diavolului (3 nivele suprapuse) de peste Râul Călugărului, pentru a vedea o frumoasă cascadă cu o cădere de peste 90 de metri. Seara ajungem la hotel în zona Birmingham.

 

Ziua  8  Birmingham – Kenilworth – Stratford Upon Avon – Liverpool (275 km)

După micul dejun, prima oprire o vom avea la Kenilworth, acolo unde lordul Robert Dudley, marea dragoste a Majestății Sale Regina Elisabeta I, a creat un palat înconjurat de grădini, pentru a o impresiona pe regină cu ocazia vizitei ei din anul 1575. Festivitățile desfășurate cu acea ocazie l-au impresionat și pe William Shakespeare, copil fiind, și l-au determinat pe acesta să devină dramaturg și actor. Următoarea oprire nu poate fi decât Stratford-Upon-Avon pentru a vedea, printre altele, casa în care s-a născut celebrul dramaturg. Seara ajungem la Liverpool, orașul natal al trupei Beatles. Cazare în Liverpool.

 

Ziua 9  Liverpool – Lake District – Glasgow/ Stirling (425 km)

După micul dejun vizităm orașul Liverpool, apoi plecăm spre Scoția. Arhitectura orașului include docul Albert, impozanta clădire de 90 de metri Royal Liver de lângă docuri, Catedrala Metropolitană Romano-Catolică și Catedrala Anglicană, cea mai mare din Marea Britanie. Vom vedea locul în care era clubul în care au debutat cei din trupa Beatles. Următoarea oprire va fi în Districtul Lacurilor, mai frecvent vizitat de turiști decât orice altă regiune bogată în frumuseți naturale din insulele britanice. “Nu știu nicio altă zonă rurală unde pe o arie atât de restrânsă să se poată întâlni o asemenea varietate de influențe ale luminilor și umbrelor asupra trăsăturilor sublime și frumoase ale peisajului” remarca poetul William Wordsworth prin anii 1800.  Dupăamiază vom intra în Scoția, iar primul oraș vizitat va fi Glasgow. Catedrala sa din secolul al XII-lea este singura catedrală medievală scoțiană care a scăpat de distrugerea din timpul lui Henric al VIII-lea. Cazare în zona Glasgow/ Stirling.

 

Ziua 10  Glasgow – Edinburg – Glasgow (150 km)

După micul dejun vom porni spre capitala Scoției. Vom vizita aici Castelul, cu cea mai veche clădire din oraș și cu mica încăpere în care în 1566 Mary – Regina Scoției l-a născut pe regele care avea să unească Scoția cu Anglia. Apoi vom parcurge Strada Regală spre Holyroodhouse, reședința oficială a Maiestății Sale regina atunci când se află în Scoția. Ne vom bucura de atmosfera festivalului stradal Frindge, cel mai mare festival de artă din lume, care se desfășoară în Edinburgh concomitent cu The Royal Edinburgh Military Tattoo Festival (opțional se pot cumpăra bilete pentru spectacolul care începe la ora 10.30 seara, rezervari se fac la înscriere, de la aprox. 50 euro biletul). Cazare (târzie) la același hotel în zona Glasgow/ Stirling.

 

Ziua  11  GlasgowPerthLoch NessGlasgow (600 km)

Azi vom călători in Highland. La Perth vom vizita Palatul Scone, construit pe locul primei Mănăstiri Augustine din Scoția, care a adăpostit din 838 până în 1296 Piatra Destinului pe care erau încoronați toți regii Scoției. După ce Piatra Destinului a fost ținută la Londra din 1296, a fost returnată cu mare fast Scoției în 1996 și este ținută acum în Camera Comorilor din Castelul din Edinburg. După ce vom încerca să vedem în apele Loch Ness celebrul monstru, vom trece prin Glencoe, Valea Plângerii, o vie amintire a violentului masacru care a avut loc aici în februarie 1692, când peste 200 de soldați loiali Coroanei engleze au atacat și au măcelărit, din ordinul regelui englez William al III-lea, 38 de bărbați, femei și copii din clanul MacDonald. Vom intra apoi în The Trossachs, una dintre cele mai faimoase zone scenice ale Scoției, teritoriul lui Rob Roy al lui Sir Walter Scott și ne vom întoarce la Glasgow. Cazare la același hotel în zona Glasgow/ Stirling.

 

Ziua  12  GlasgowStirlingBelfast (225 km)

După un mic dejun târziu vom porni spre Stirling, probabil orașul cel mai încărcat de istorie din Scoția. Vom vizita Castelul Stirling, reședința monarhilor scoțieni până la James VI-lea al Scoției și I-ul al Angliei. În Biserica Sfintei Cruci, acesta a fost încoronat la numai 13 luni ca succesor al mamei sale Mary – Regina Scoției. Lângă oraș vom vedea Monumentul Național Wallace ridicat în cinstea eroului scoțian executat de englezi în 1305 și admirând priveliștea superbă ne vom aduce aminte de Mel Gibson in Braveheart. Apoi ne vom îndrepta spre Cairnryan pentru a lua ferry-boat-ul care ne va traversa Marea Irlandei spre Belfast, capitala Irlandei de Nord. Cazare în Belfast.

 

Ziua  13-14 Belfast

În cele 2 zile, după micul dejun vom vedea (vizita) aici clădirea Parlamentului, construită într-o simetrie și simbolistică perfectă, și grădinile ei. Are 365 de picioare lățime, câte unul pentru fiecare zi a anului și 6 etaje și 6 stâlpi la intrare, câte unul pentru fiecare comitat al Irlandei de Nord. De asemenea, vom vizita Șantierele Navale pentru a afla istoria Titanicului, la vremea construcției, în 1912, cel mai mare obiect construit de om din lume. The Big Fish (sau Somonul cunoașterii) ne va povesti despre Belfast în general, iar dacă îl vom săruta (spune legenda) ne va transfera toată înțelepciunea lui, după care vom merge să ne bucurăm de cină și de viața de noapte de aici. Cazare la același hotel în Belfast.

 

Ziua  15  BelfastDublin - Budapesta (200 km)

Dupa micul dejun devreme pornim spre Dublin, capitala Republicii Irlanda. Vom vedea aici castelul Dublin, construit în 1204 de către Regele John al Angliei, Primăria, cele 2 catedrale aparținând Bisericii Irlandei, care se consideră atât catolică cât și protestantă si eventual vom face un tur al unei vechi distilerii (Jameson) sau al fabricii de bere Guiness. Seara târziu (19.40) vom lua avionul spre Budapesta (23.40), unde ne vom întâlni cu autocarul pentru a veni spre casă.

 

Autocarul nostru cu bagajele (și cu eventualii turiști care nu doresc să se întoarcă cu avionul) va sosi în țară în cursul zilei de 18 august.

AVANTAJE pentru turist:

 

Client fidel: a achizitionat cel putin un produs al agentiei organizatoare ( circuit sau sejur)

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 50 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferența cu minim 30 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

IMPORTANT! de stiut:

 

ACTE NECESARE: 

pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila;

copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE: 

30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.

Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga / deterioreze / pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

 Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului / mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate / vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

Agentia organizatoare, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare STORNO, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Anglia - Tara Galilor - Irlanda - Scotia