America de Sud | Avion | Bucuresti | 18 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

America de Sud

Lima – Cuzco – Valea Sacra a Incasilor – Machu PicchuPuno – Lacul Titicaca – Insula Soarelui – La PazSantiago de ChileBuenos AiresMontevideo – Iguassu: Partea Braziliana si Partea Argentiniana – Rio de Janeiro

Datele de plecare

25.11

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

19 zile

3 599 €

Servicii la sol - 839 €.

Supliment camera single - 549 €.

Copil < 12 ani cazat in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar - 2 399 €.

Tariful INCLUDE:

Bilete de avion Bucuresti - Rio de Lima - Bucuresti via Amsterdam, Compania KLM, bagaj de cala, ce include: un bagaj de mana(geanta mica - 7kg ) si un bagaj de cala(maxim 23kg);

Bilet de avion Lima - Cuzco, compania LCP Peru, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;

Bilet de avion La Paz - Santiago de Chile - Buenos Aires compania Latam Airlines, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala(maxim 23 kg);

Bilete de avion: Buenos Aies - Iguassu si Iguassu Rio de Janeiro - Compania Latam Airlines, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;

Taxele de aeroport, pentru toate segmentele de zbor(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);

2 nopti cazare in Rio de Janeiro la hotel de 3*** cu mic dejun;

2 nopti cazare in Iguassu la hotel de 3*** cu mic dejun;

3 nopti cazare in Buenos Aires la hotel de 3*** cu mic dejun;

2 nopti cazare in Santiago de Chile la hotel de 3*** cu mic dejun;

2 nopti cazare in La Paz la hotel de 3*** cu mic dejun;

1 noapte de cazare in Puno la hotel de 3*** cu mic dejun;

3 nopti cazare in Cuzco la hotel de 3*** cu mic dejun;

2 nopti cazare in Lima la hotel de 3*** cu mic dejun;

Mesele prevazute in cadrul itinerariului;

Asistenta turistica in limba romana - ghid roman;

Tariful NU INCLUDE:

Servicii la sol - 839 euro / persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si includ: tururile si transferurile prevazute in cadrul excursiei cu autocar / microbus categoria locala, tur panoramic de oras: Lima, Cuzco, La Paz, Santiago de Chile, Buenos Aires, Rio de Janeiro; Croaziera pe Lacul Titicaca(barca cu motor); Transfer la Insula Soarelului (barca cu motor); Vizita cu ghid local la Iguassu, intrarile in Pacul National, patea braziliana cat si partea argentiniana; Excursie la Machu- Picchu, incluzand transferurile, biletele de tren, intrarile si autocarul local

Taxa de viza Bolivia: la sosire- 90 Euro / persoana(se poate modifica). Recomandam obtinerea vizei prin sectia consulara a Ambasadei Boliviei la Berlin, inainte de calatorie, actele se vor depune la agentia Europa Travel, dupa soicitarea turistilor agentia se va ocupa de vizele turistice;

Taxa de intrare / iesire Bolivia, se achita local;

Excursiile optionale;

Asigurarea storno si asigurarea medicala;

Intrarile la obiectivele turistice ce nu au fost mentionate ca fiind incluse, se achita local;

Alte servicii neincluse in program;

Taxa de statiune - se achita la receptia hotelului (aproximativ 2 euro / persoana / zi);

Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 3 eur de persoana / zi pentru sofer si ghid);

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 1. Bucuresti - Rio de Janeiro via Amsterdam

Ora 04:00 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul agentiei si imbarcare pentru zborul KL1372 catre Rio de Janeriro via Amsterdam. Sosire la Amsterdam la ora 08:00, decolare catre Rio de Janeiro la ora 10:45 cu zborul companiei KLM, KL 705, sosire in Rio de Janeiro la ora 18:40. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Rio de Janeiro.

Ziua 2.  Rio de Janeiro - Muntele Corcovado si “Capatana de Zahar”

Mic dejun. Tur panoramic de oras: Golful Guanabara, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Biblioteca Nationala, Teatrul Municipal, Muzeul de Arta, stadionul Maracana, Sambadrome, Plajele Ipanema, Leblon si Copacabana. Timp liber in Rio de Janeiro sau excursie optionala Muntele Corcovado si Sugarloaf. Dupa ce vom fi preluati de la hotel cu autocarul vom continua plimbarea cu trenuletul prin padurea tropicala Tijuca si vom urca (scari/lift) pe muntele Corcovado la statuia lui Iisus (710 m) - panorama Rio de Janeiro. Deplasare cu autocarul si urcare cu telecabina pe stanca (400 m) Pao de Acucar (Capatana de Zahar), unde vom putea admira panorama orasului. Cazare in Rio de Janeiro.

Ziua 3. Rio de Janeiro - Iguassu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Iguassu. Sosire zi cazare in Iguassu.

Ziua 4. Iguassu - Parcu National Iguassu

Mic dejun. Vom vizita ambele brate ale Parcului National Iguassu, ce se afla pe lista celor "Sapte Minuni Noi ale Lumii", fiind considerat de UNESCO o zona de importanta, atat din punct de vedere cultural, cat si natural. Situat in Argentina, Parcul National Iguassu trece dincolo de granitele tarii, printr-o zona salbatica ce se extinde in Brazilia, si asupra careia ambele tari isi isi procalma suveranitatea. Parcul reprezinta biomasa cea mai bogata de pe planeta. Cascadele se pot observa mergand in circuite cu acces prin pasarele construite special. Traversand poduri, scari si carari pline de vegetatie, ne bucuram de magnificele privelisti ce pot fi vazute atat de jos cat si de sus pentru a ajunge la punctul maxim, un abis spectaculos numit „Gatul Diavolului”. Caderile de apa, cu o inaltime de 80 de metri, prezinta salturi spectaculoase iar formarea curcubeelor ne infatiseaza o priveliste surprinzatoare. Cazare in Iguassu.

Ziua 5. Iguassu - Buenos Aires

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Buenos Aires. Sosire in Buenos Aires. Cu bulevarde largi, parcuri inverzite, cladiri impozante, o cultura variata si o viata de noapte animata, Buenos Aires aminteste de Paris sau Barcelona. In ciuda influentelor sale europene, Buenos Aires este un oras unic. Muzicienii care canta tango pe strazi fac parte din peisajul local la fel de mult ca si monumentele renumite ale orasului, precum Teatro Colon si arhitectura de inspiratie franceza. Cazare in Buenos Aires.

Ziua 6. Buenos Aires

Mic dejun. Turul panoramic de Buenos Aires va cuprinde Cartierele Palermo si Recoleta, Teatrul Colon, Bulevardul 9 Iulie, Plaza de Mayo, Primaria, Catedrala Metropolitana, Guvernul “Casa Rosada”, Sediul Congresului National, cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo si Cartierul La Boca. Excursie optionala: Cina cu spectacol de tango argentinian. Cazare in Buenos Aires.

Ziua 7.  Buenos Aires - Montevideo

Mic dejun. Timp liber in Buenos Aires sau excursie optionala la Montevideo (Uruguay) - orasul isi datoreaza numele unui marinar portughez, care ar fi strigat "Monte vide eu" ("Eu vad un munte") atunci cand, fiind de serviciu la catarg, ar fi zarit pentru prima data colina pe care astazi sta orasul. Odata ajunsi in Montevideo, vom vizita impreuna cu ghidul Piata Constitutiei, Catedrala Matriz, Teatrul Solis, Mausoleul, Cladirea Congresului, gradina de trandafiri Meadow, Parcul Bataliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, Zona Carrasco’s si plajele din jurul orasului. Transferul intre Buenos Aires si Montevideo se va efectua cu avionul si autocarul. Cazare in Buenos Aires.

Ziua 8. Buenos Aires - Santiago de Chile

Mic dejun. Transfer de la hotelul din Buenos Aires la aeroportul pentu zborul catre Chile - Santiago de Chile, capitala Republicii Chile, se intinde intr-o vale langa Anzi, la doar o ora si jumatate de Oceanul Pacific. Metropola atragatoare cu cartiere si case de la inceputul secolului XX stau alaturi de cartiere moderne, construite in ultimele decenii si de cartierul de afaceri sau Sanhattan, unde zgarie-norii se intrec in inaltimi. Decolam in jurul orei 11:30 si ajungem la destinatie in jurul orei 15:30. Sosire si transfer la hotel pentru cazare in Santiago de Chile. Timp liber la dispozitie pentru a descoperi orasul impreuna cu ghidul.

Ziua 9. Santiago de Chile

Mic dejun. Astazi vom avea o zi intreaga la dispozitie pentru a explora Santiago de Chile printr-un tur de oras ce va include Palatul Prezidential, Piata Armelor, Catedrala, Cladirea Postei, Muzeul National de Istorie, Casa Colonial, Parcul Metropolitano, Zona Providencia. Transfer si cazare la hotel in Santiago de Chile.

Ziua 10.  Santiago de Chile - La Paz

Mic dejun la pachet. Transfer matinal la aeroport pentru zborul catre La Paz. Transfer si cazare in La Paz.

Ziua 11. La Paz

Mic dejun. Astazi vom face un tur panoramic de oras La Paz ce include Piata Murillo, Palatul Guvernului, Palatul Prezidential. Continuam cu popas si vizita la Biserica Sf. Francisc si Calle de la Brujas. Turul se incheie cu o incursiune in Valea Lunii. Cazare in La Paz.

Ziua 12. La Paz - Insula Soarelui - Lacul Titicaca - Puno

Mic dejun. Pornim dis-de-dimineata. Pe parcurs vom vizita Copacabana, ne vom deplasa cu barca cu motor catre Insula Soarelui si vom vizita Statuia Fecioarei din Copacabana. Dupa o scurta croaziera pe Lacul Titicaca ne vom indrepta catre frontiera cu Bolivia, vom admira varfurile maiestroase ale Anzilor Cordilieri. Lacul Titicaca, de la granita dintre Bolivia si Peru, este invaluit in mister si legende de toate felurile, fiind considerat de multe culturi din America de Sud un loc sacru. El este si cel mai mare lac din America de Sud, cel putin in ceea ce priveste volumul apei. Transfer si cazare in Puno.

Ziua 13. Puno - Cuzco

Mic dejun. Preluare de la hotel pentu transferul catre Cuzco. In drum vom trece pe langa Biserica San Pedro de Andahuaylillas, Sanctuarul Inca Raqchi si Pucara. Sosire in Cuzco si cazare.

Ziua 14. Cuzco - Valea Sacra a Incasilor

Mic dejun. Astazi avem ocazia sa descoperim imprejurimile sau sa optam pentru o excursie optionala la Valea Sacra a Incasilor - pe drum ne vom opri la Awanacancha, dupa care vom exploara Pisac, un sat traditional andean a carui principala atractie este Bazarul. Masa de pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza, excursia continua spre Ollantaytambo, un oras plin de culoare si spirit traditional. Ajunsi la Valea Sacra, vom avea privelistea unei imagini uimitoare: strazi pavate cu piatra, depozite de piatra si terasee agricole ce incep de la poalele muntilor si se inalta usor pe crestele acestora. Cazare in Cuzco.

Ziua 15.  Cuzco - Machu Picchu

Mic dejun. Astazi vom descoperi Machu Picchu - inconjurat de terase agricole, pare sa fi fost folosit de incasi fie ca oras ceremonial secret, fie ca oras de vacanta. Machu Picchu este asezat intr-o zona muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de localitatea Cuzco. Aceste extraordinare ruine precolumbiene au 18 km patrati constructii terasate si sunt legate intre ele de 3000 de trepte. Transfer la gara din Ollantaytambo pentru transferul catre Aguas Calientes. Dupa ce vom ajunge in statia Aguas Calientes vom fi tansferati cu autocarul pana la cota de 2300 metri. Odata ajunsi, vom vizita impreuna cu ghidul: Piata Principala, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre. Intoarcere in Cuzco pe aceeasi ruta. Cazare in Cuzco.

Ziua 16. Cuzco - Lima

Mic dejun. Vom face un tur panoramic al orasului colonial Cuzco ce va include: Piata Centrala, Catedrala si Templul Soarelui Korikancha. Transfer la aeroport pentu zborul catre Lima. Lima detine o arhitectura impozanta, un trecut glorios si oameni ospitalieri. Este capitala si cel mai mare oras al Republicii Peru, fiind, de asemenea, capitala Provinciei Lima. Este centrul comercial, industrial, financiar si cultural al tarii. Orasul este localizat in vaile dintre raurile Chillon, Rimac, Lurin. Se afla pe coasta de vest a tarii, in apropiere de portul Callao la Oceanul Pacific. Cazare in Lima.

Ziua 17. Lima

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic de oras in Lima, ce va include: Piata Mare, Plaza de Armas, Palatul Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, San Isidoro, Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii. De asemenea vom vizita Muzeul de Antropologie si Arheologie. Lima este cunoscut si ca Orasul Regilor. Pentru mai mult de trei secole, Lima a fost unul dintre cele mai importante si influente orase ale Americii de Sud. In mai mult de patru secole de la fondarea sa ca oras spaniol, Lima s-a afirmat ca expresie a mostenirii metise. Excursie optionala la Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco. Cazare in Lima.

Ziua 18. Lima - Bucuresti via Amsterdam

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti. Decolare in jurul orei 21.05 din Lima cu zborul Companiei KLM, KL 744, sosire in Amsterdam a doua zi la ora 14:55, decolare din Amsterdam la ora 20:45 cu zborul KL 1379.

AVANTAJE pentru turist:

 

Tarif: 3599 euro / persoana(taxe aeroport incluse) + Servicii la sol –  839 euro / persoana

Supliment camera single: 549 euro; Copil <12 ani: 2399 euro cazat in camera cu 2 adulti.

 

Excursii optionale:

Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco –  60 euro / adult. Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.

Valea Sacra a Incasilor - 89 euro / adult. Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.

Cina cu spectacol de tango argentinian – 129 euro / adult. Include: autocar local, cina si show, insotitor de grup.

Montevideo – 499 euro / adult. Include: bilet de avion Buenos Aires Montevideo si retur, transferuri, tur si ghid local.

Muntele Corcovado si Sugarloaf – 169 euro / adult. Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.

 

*Orar de zbor informativ, Compania KLM:

Bucuresti 06:00 – Amsterdam  08:00 / Amsterdam  10:145  – Rio 18:40.

Lima 21:05 – Amsterdam 14:55 / Amsterdam 20:45 – Bucuresti 00:30.

*Atat compania aerieana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

 

*Orar de zbor informativ, Compania Latam Airlines:

1 LA4568  27NOV  Rio de Janeiro – Iguass (GIG IGU SS9  1350  1600).

1 LA7509 29NOV Iguassu – Buenos Aires ( IGR EZE   1950  2149).  

2 LA 532  02DEC  Buenos AiresSantiago de Chile( EZE SCL  1835  2050).    

3 LA 892  04DEC Santiago de Chile -  La Paz (SCL LPB   0545  0744).  

5 LA2032S 10DEC Cuzco - Lima  (CUZLIM SS9  1537  1703).

*Atat compania aerieana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

IMPORTANT! de stiut:

 

Grup minim 25 persoane.  

Oferta turistica este parte integranta din contract. 

Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii.

Cetatenii romani posesori de pasapoarte turistice au nevoie de viza de intrare in Bolivia. Recomandam obtinerea vizei prin sectia consulara a Ambasadei Boliviei la Berlin. Inainte de calatorie, actele se vor depune la agentia organizatoare, dupa solicitarea turistilor agentia se va ocupa de vizele turistice

Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.

Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.

Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.

Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.

Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.

Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.

Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).

Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

America de Sud